13-11-13

De halve van Bellem/Deinze

Op 11/11/2013 stonden Karen en ik aan de start van de halve van Deinze/Bellem.

Een busje deinze.jpgbracht ons naar Deinze om daar op van start te gaan richting Bellem,... Aan de start nog even pauzeren voor de foto ,...(Thx Filip) en weg waren we...

Ik wou eens voluit gaan,... De laatste weken voor deze halve marathon waren vlekkeloos verlopen, ik hoopte dus dat ik hier eens een 'toptijd' zou neerzetten! Tijdens de halve van Oostende verbrak ik mijn PR door in 1u41 te eindigen. Nu hoopte ik onder 1u40 te eindigen,...Ik vertrok vrij vlot. Ik wou zo lang mogelijk de 13km/u aanhouden. Ik vetrok vrij ver achteraan en doordat er geen tijdregistratie was begon ik aan een lange inhaaltocht. Ik probeerde zo lang mogelijk stand te houden en liep zelfs sommige stukken iets sneller. Zeker op de stukken waar de wind vrij goed zat,...Na 18 km draaiden we en zat de wind op kop,...Gedaan met de leute,...:-( Ik probeerde aan te klampen aan een groepje die eigelijk iets boven mijn tempo liep, maar alleen lopen zou nog lastiger zijn. Ik probeerde stand te houden maar moest toch enkele sterkere mannen laten gaan. Gelukkig bleven er toch nog enkele mannen bij mij die me aanmoedigeden om te blijven volgen! Ik liep 9ste vrouw en wou dat ook zo houden. Met nog een zware 3 km te gaan perste ik alles uit mijn lijf. Jammergenoeg vertraagde ik de laatste kilometers een beetje waardoor ik het groepje toch heb moeten lossen,..Toch eindigde ik in 1u37! Super content!
karen.jpgOok Karen eindigde heel tevreden in een tijd van 1u55. Chapeau want dit met zware benen en vooral een zwaar hoofd van de avond ervoor,..:-)

Qua organisatie kan ik alleen maar positief zijn! Toffe mooie wedstrijd met alleen maar gezellige mensen! Op naar volgend jaar!!

De volgende uitdaging is de aragastrailrun! Vorig jaar een eerste geslaagde editie,...! Hopelijk met dit jaar iets minder sneeuw,...:-)

Tot dan!

12:33 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marathon Amsterdam 2013

Marathon Amsterdam

amser.jpgEnkele maanden geleden viel de beslissing om de Marathon van Amsterdam op de planning te zetten. Ergens in het verlof maakte ik voor Karen, Katrien en mezelf een 10 wekenschema om toch niet onvoorbereid aan de start te staan,…Voor Karen zou het haar eerste marathon zijn, Katrien had er al enkele gelopen en mijn doel was onder de magische 4u te finishen. We hadden allemaal ergens wel een doel in ons hoofd maar dan zou er niets mis mogen gaan,..

De voorbereidingen liepen echter niet zonder slag of stoot. Tot voor de triatlon van Deinze verliep alles vrij vlekkeloos,…Na de triatlon van Deinze werd ik echter ziek (Zie blog triatlon Deinze) Even kort schetsen,….
Ik werd besmet met een parasiet (gardia lambia) door het water in Deinze. Op drie weken tijd verloor ik 4 kg, Ik was zwak, uitgeput en kon bijna geen voedsel binnenhouden. Ik probeerde de korte loopjes met de nodige sanitaire tussenstops zo goed als mogelijk af te werken maar de lange duurlopen liet ik voor wat ze waren,….Karen en Katrien volgden het schema voor de bijna volle 100%

Enkele weken voor de wedstrijd boekten we een hotel in Amsterdam om niet te vroeg te moeten opstaan de ochtend van de wedstrijd,…Daar liep het echter ook al fout,…Katrien en ik hadden blijkbaar van datum gemist,….Gelukkig merkten we het vroegtijdig op,…Een boeking voor de dag voordien kon niet meer doordat alles volzet was. We boekten dan maar de dag nadien om er geen al te grote financiële kater aan over te houden. We zouden dus de dag zelfs vroeg uit de veren moeten,…Maar deze dag was nog lang niet in zicht,….

Eerst was er nog de halve marathon van Oostende. Onze laatste voorbereidende wedstrijd. Het was de bedoeling deze wedstrijd op een zo vlot maar comfortabel tempo te lopen. Voor mij was dit de ultieme test na 3 weken ziek zijn,…. De wedstrijd verliep ondanks alle problemen vrij vlot. Ik voelde wel dat ik vrij veel gevraagd had van het lichaam,…De knieën en hamstrings deden na de wedstrijd behoorlijk pijn. Toch was ik tevreden dat de conditie niet volledig weg was,…;-)

Door de aanhoudende pijn in de knieën en hamstrings besloot ik toch enkele bezoekjes te brengen aan de osteopaat en de kinesiste. Thx Wouter en Annelies voor de goede zorgen! Zonder jullie was het me niet gelukt!! De week van de marathon maakte ik ook nog een lelijke val op het werk maar gelukkig niets ernstig,…Ik had mijn part wel gehad naar de aanloop van onze marathon. Maar eindelijk was het dan zover!!!

D-Day: 20 oktober 2013,….De marathon van Amsterdam

Zoals gepland vertrokken Katrien en ik om 5u30 richting Amsterdam. Eenmaal Karen en Dirk afgehaald te hebben aan de mobilhome, begaven we ons richting start. Het was druk,…heel druk. De mannen zetten ons af om alle drukte en file te vermijden. Een parkeerplaats vinden was op zo’n momenten onmogelijk.
drie amstyer.pngEenmaal in het stadium was het genieten,…Van stress was er niet zoveel meer te bespeuren doordat ik mijn doel al lang had bijgesteld. Ik hoopte stiekem toch om rond de 3u45 te eindigen ondanks alles,…Ik besloot dan ook, samen met Katrien om het ballonnetje van 3u45 zo lang mogelijk te volgen. Karen stond in het vak van 4u en meer,…Om 9u30 klonk het startschot. Katrien en ik vertrokken samen. Na 2 km besloot ik wat te versnellen. Ik stak de ballon van 3u45 voorbij in de hoop dat ik ze niet meer zou tegenkomen.
Het bleken lange kilometers te zijn,…Ter hoogte van km 16 zag ik op mijn klok 1u20. Als ik deze tijd zou volhouden was mijn doel meer dan bereikt. Maar hier wist ik al dat ik iets te hard van stapel aan het lopen was. Op km 21 besefte ik dat ik nog een lange weg te gaan had. Ik voelde toen al van alles tegentrekken. Ter hoogte van kilometer 25 voelde ik dat ik toch iets zou moeten vertragen. Dit was dan ook het maximum aantal kilometers dat ik getraind had tijdens de voorbereidingen,…. Toch probeerde ik stand te houden. De laatste 3 km waren de hel,…De hamstrings en quadriceps wilden niet meer mee. Ik besloot in de laatste viaduct zelfs wat te vertragen uit schrik dat ik kramp zou krijgen of dat de oude kwetsuur in de hamstring terug zou verder scheuren,….De laatste 500m waren dan alweer genieten. Ik zag onze mannen staan,…Dit gaf me een laatste adrenalinestoot om toch onze de 3u40 Te finishen,..:-) Super tevreden maar mega stijf strompelde ik uit het stadium en begaf me naar de afgesproken plaats. Daar wachtte ik ongeduldig mijn loopmaatjes op!

Katrien deed er 3u47 over en Karen finishte in 4u02. Alle drie super tevreden!!

amster2.jpgde mannen.jpgNa een verfrissende regendouche in het hotel schoven we onze beentjes onder tafel voor een lekkere Hollandse maaltijd.

 

Op naar volgende doelen,....!!

 

De Amsterdam 'GRILS', in volle voorbereiding. Let vooral op de lege glazen,...:-)amsterdam.jpg

 

 

 

 

 

 Ons trainingsmaatje,....
feiko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

12:18 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-13

Halve marathon Oostende

Op zondag 29/09/2013 stond er de halve marathon van Oostende op het programma. Een wedstrijd als test voor de marathon van Amsterdam...

Na de triatlon van Deinze werd ik echter ziek,...Ik verloor 4 kg in 2 weken en had diarree.  Ik voelde me ellendig waardoor de trainingen op een laag pitje kwamen te staan,...Doordat ik na 2 weken nog steeds diarree had, koorts begon te maken en geen eten meer kon binnenhouden werd ik genoodzaakt me te laten opnemen in het ziekenhuis,... Na 3 baxters en wat medicatie werd ik na 2 dagen ontslaan. Toch verbeterde mijn toestand niet. Drie weken na de wedstrijd besloot ik terug naar de dokter te gaan. Daar werd er een parasiet (gardia lambia) in de stoelgang ontdekt. Een parasiet die zich duidelijk heel goed voelde in mijn lichaam. Ik was verschrikkelijk verzwakt en moe waardoor ik mijn lange duurlopen moest laten voor wat ze waren,...;-(  Na 5 dagen antibiotica ben ik er gelukkig zo goed als vanaf,.... De halve marathon in Oostende bleef dus wel een groot vraagteken voor mij,... Ik zou starten en zien waar ik uit zou komen!

We (Katrien, Karen en de mannen) vertrokken om 8u richting Oostende. We zochten een mooi plaatsje met de mobilhome zodat de mannen naar het WK wielrennen konden kijken:-)
Om klokslag 10u klonk het startschot. Het was de bedoeling dat we alle drie ons eigen (wedstrijd)tempo gingen lopen als test voor de marathon in Amsterdam. Ik bleef nog enkele minuten bij Karen en Katrien maar besloot toch na een kilometer mijn eigen tempo te lopen. Het ging vlot,...Ik voelde me heel goed en besloot mijn tempo aan te houden. Misschien dat na enkele kilometers de tank leeg zou zijn maar dat nam ik er dan maar bij,...Ik wou eens kijken wat het lichaam nog/al aankon. Die paar kilootjes minder bleken goed uit te komen. Ik kon mijn tempo van een kleine 12.5 km/u mooi aanhouden. Enkel de hamstrings trokken af en toe wat tegen maar niettegenstaande dit, finishte ik in 1u41,...Nooit eerder liep ik een halve marathon zo snel. Een beetje rust kan dus duidelijk toch geen kwaad hé,..:-) Super blij met het resultaat maar vooral heel content dat ik de parasiet heb verslaan!!
Ik wachtte mijn 2 loopmaatjes op! Ook zij kwamen heel tevreden over de meet! Karen kwam als 6de dame in categorie 40+ in 1u53 over de finish en Katrien eindigde 10de dame in haar categorie in 1u47. Als 'coach' kan ik alleen maar heel tevreden zijn!!! Na de wedstrijd reden we vliegensvlug naar huis zodat ons mannen de finale van het WK verder konden bekijken,...Zo was iedereen tevreden!!

Nog een 20-tal dagen en de marathon staat voor de deur! Ik moet zeker nog 2 lange duurlopen inlassen om terug op hetzelfde niveau te staan zoals ik ervoor stond. Hopelijk merk ik na enkele dagen niets meer van het vuile beestje dat meer dan 3 weken in mij woonde,...:-)

Spannend!!

 

 

 

 

 

 

20:36 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-13

De halve van Deinze!

De halve triatlon van Deinze! Mijn tweede wedstrijd (na de halve van Brugge) en meteen ook de laatste van het seizoen  Er staat nog wel de  marathon van Amsterdam op het programma, maar het triatlonseizoen zit er alvast op voor 2013,...Na een geslaagde (iets wat te korte) halve triatlon van Brugge was de goesting terug! De trainingen verliepen  wel niet altijd zonder slag of stoot door pijnlijke knieën en ijzertekort, toch heb ik grotendeels (samen met Katrien Goossens) de vooropgestelde trainingen probleemloos kunnen afwerken! Na enkele keren het parcours van Deinze verkend te hebben wist ik dat mijn streefdoel om onder de 5u te eindigen niet haalbaar zou zijn. Ik stelde mijn doelstellingen wat bij en hoopte tussen de 5u en 5u15 te finishen.

D-day, Zondagmorgen 25/08/2013,....7u15,...Veel te vroeg voor een zondagmorgen:-) De zenuwen waren toch wel wat aanwezig! Ik had me voorgenomen eens een 'effort' te doen voor deze wedstrijd. Vooral voor mezelf maar ook voor mijn ventje, de vele supporters, clubleden en familie die aanwezig zouden zijn. En,...ik wou mijn seizoen vooral in schoonheid eindigen.
Eenmaal aangekomen in Deinze maakten we ons rustig klaar voor de wedstrijd. Misschien wel iets te rustig want we waren één van de laatste die zich naar de zwemstart begaven. Gelukkig mochten de vrouwen reeds in het water,...Hoewel dit uiteindelijk niet veel uitmaakte want de start werd gezamenlijk gegeven. De 350 deelnemers wachtten gespannen op het startschot. Om 9u45 was het zover,....

Deinze 2013 001.JPGMijn zwemstart verliep niet zoals gepland,...Ik dacht een goede positie uitgekozen te hebben maar niets was minder waar,...De eerste meters waren ploeteren en vechten voor een vrije plaats. Na een 500-tal meter kon ik, door me uiterst rechts te leggen mijn eigen tempo zwemmen. Ik had toen wel al enkele slokken water naar binnen gewerkt,... (waar ik de voorbije weken toch wel nog last van heb ,...:-( Na een grote 30' kwam ik uit het water,...Ik sprong na een vrij vlotte wissel (toch voor mijn doen) op mijn Fuji. Ik keek niet echt uit naar het fietsen want het waren 4 toeren van 22.5 km met toch wel wat bochtwerk,...Niet direct mijn ding maar goed, ik zou er het beste van maken.

deinze f2.jpgEenmaal op de fiets kwam ik tot de conclusie dat mijn kilometerteller het niet deed. Ik zou de 90km op gevoel moeten fietsen,...Gelukkig had ik mijn hartslagmeter aan zodat ik toch een beetje een richtlijn had. De 90 km verliepen (niettegenstaande het parcours) vrij vlot. Het was grotendeels genieten van de toch wel mooie omgeving! Ik voelde wel dat ik af en toe wat over de limiet ging maar wou eens wat risico nemen! Op de 'krommebrug' stonden mijn clubleden massaal te supporteren. 

wave.jpgDe Mr T wave maakte de lastige brug die we 8x over moesten toch iets dragelijker,....! Thx guys! Jullie waren hilarisch! Voor het eerst waren er ook mijn moeder en zus die voor me kwamen supporteren! Ook Koen, Katrien, Karen en onze sponsor Dirk waren van de partij! Nog een reden om het beste van mezelf te geven,....

Na het fietsen voelde ik me toch al meer vdeinze f3.jpgermoeid dan anders! Ik wisselde dan ook nog eens erbarmelijk doordat ik de plaats van mijn fiets niet meer vond in de wisselzone.... De eerste ronde sliepen de voeten en trok de achillespees en kuit wat tegen maar al bij al hinderde me dat niet echt om een vrij snelle eerste ronde te lopen. De tweede en derde ronde waren de hel,...Ik voelde de energie uit me vloeien. Gellekes, cola en andere troep die me aangeboden werden hielpen me ook niet echt vooruit:-( Ik sleurde me vooruit,...Gelukkig waren er de vele supporters die me aanmoedigden! Alleen al voor hen zou ik deze wedstrijd tot een goed einde brengen,...Uiteindelijk kwam ik na 5u04 over de finish. Super tevreden maar toch wel vrij stijf van de inspanning schoof ik direct aan voor een verkwikkende massage.

finish.jpg

Merci aan alle supporters, familie en clubleden. Ook voor de vele foto's! Is altijd leuk een mooie herinnering te hebben aan een mooie wedstrijd! Zeker eentje voor herhaling vatbaar! Over de organisatie van deze wedstrijd kan ik ook alleen maar boffen!! Zeker voor de eerste editie!

Wat het komende jaar zal brengen is nog een grote vraag,...In 2014 gaat Mr T met enkele clubleden naar de Ironman in Nice. Voor mij valt dit om persoonlijke redenen een jaartje te vroeg. Ik denk dat het dus eerder 2015 zal worden,...Maar dit is nog een ver van-van-mijn-bed-show. Afhankelijk van welke beslissing het wordt zal ook de planning voor het komende triatlonjaar opgesteld worden,...Maar nu eerst een weekje rust en dan op naar de marathon van Amsterdam! Nog even proficiat aan Katrien Goossens (mijn trainingsmaatje) die haar allereerste halve triatlon tot een schitterend einde heeft gebracht!

Thx Bruce, Filip Johan, moeke, Patrick, Berry...voor de super leuke foto's!!!

johan 10.jpgjohan 8.jpgDeinze 2013 014.JPG

 els en ise.jpgDeinze 2013 017.JPGDeinze 2013 029.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS: Zijn er nog deelnemers die last gehad hebben aan de darmen na de wedstrijd? Eventueel van het water? Ikzelf heb reeds 2x weken na de wedstrijd nog steeds last van protesterende darmen? Nog mensen??? Dit even ter zijde en om eventueel door te kunnen geven aan de arts,....!

12:44 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-13

Triatlon Brugge 22/06/2013

Zaterdag 22 juni vertrokken naar de toch wel legendarische triatlon van Brugge. Katrien ging voor de kwart en ik voor de halve. De triatlon van Brugge is één van mijn favorieten, maar toch was de goesting ver te zoeken. Het was mijn eerste triatlonwedstrijd van het seizoen dus altijd wat moeilijk in te schatten hoe het met de conditie was gesteld. Ik had er niet zoveel vertrouwen in dan anders doordat de voorbereidingen toch wel minder waren dan de voorbije jaren,... Toch zou ik ervoor gaan! Alleen al om mijn ventje (die mee was om te supporteren en chauffeur van de mobilhome) niet te moeten ontgoochelen,...:-)

We hadden ruim voldoende tijd om ons te gaan inschrijven en nog een klapke te doen met de andere clubleden! Eenmaal terug in de mobilhome maakten we ons rustig klaar. Katrien en ik hadden verschillende wisselzones dus was het even zoeken maar alles verliep volgens plan!! Hopelijk zou de wedstrijd ook zo verlopen,...:-) Tegen half vier stond ik vertrekkensklaar aan de zwemstart. Daar werd reeds vermeld dat we een lusje (60m) minder zouden moeten zwemmen wegens organisatorische redenen. Ik vond het alleszins niet erg,...:-)

Na enkele minuten vertraging mochten ook wij (wave 2) in het water! Ik lag op de tweede rij , vlak achter onze toppers (Sophie De Groote, Sofie Goos en Joke Coysman) Bij de start had ik meteen een vrij goed gevoel te pakken. Bijna gedurende het volledige zwemparcours zwom ik tussen 2 dames in. Ik kon er maar niet voorbij,...Aan het derde brugje en na enkele klappen te hebben geïncasseerd besloot ik zelf een 'tik' uit te delen, het hielp...Eindelijk had ik iets meer vrijheid om de overige aantal meters rustig verder te kunnen zwemmen. Patrick en Katrien liepen rustig mee,....Super fijn en ongelofelijk motiverend!!!

1044020_10151991348448084_1601168025_n[1].jpgNa een stuntelige en veel te lange wissel mocht ik de zware 90km fietsen aanvatten,... Het fietsparcours van Brugge ligt me volledig! Lange rechte stukken zodat je bijna geen enkele keer uit de beugels hoeft,...De eerste ronde reed ik wel vrij voorzichtig. Door de regen lag het parcours er gevaarlijk glad bij. Ik reed hier en daar een gehavende fietser voorbij,...Ik bleef het voorzichtig aan doen vooral in de bochten en in de polders. Ook de rukwinden haalden me af en toe uit balans. De tweede ronde had ik een iets beter gevoel maar het draaide echter niet zoals de andere keren. Toch zag ik de de halve marathon nog zitten! Ik had me dit jaar dan ook iets meer gefocust op het lopen. (Foto Stijn Desmedt)

1044190_10152934086385203_312370326_n[1].jpgDe eerste kilometers draaide alls vierkant:-( Zware benen, natte voeten, moeilijke ademhaling. Altijd spannend wanneer het 'slechte' gevoel zou wegnemen? Ik had ook onvoldoende gedronken en gegeten tijdens het fietsen uit schrik voor protesterende darmen. Ik voelde dit meteen bij het lopen. IK besloot dan toch na de eerste ronde een gelleke te nemen. Ik kwam er redelijk snel door,...De laatste 2 ronden liep ik vrij comfortabel. Enkel de blaar (door natte voeten) deed behoorlijk pijn op de kasseien. Ik ben die pijn ondertussen al gewoon en beet door!! Ik kwam in 4u41 over de meet op een toch wel 'korte' halve triatlon. Op de massagetafel hoorde ik dat het zwemmen 1km75, het fietsen 90km en het lopen 19.1 km. (Ik dacht eerder aan een 18km). Mijn doel om rond de 5u te finishen is dan ook behaald! Achteraf bleek ik 4de vrouw (bijna 3de) te zijn in mijn categorie. Had ik geweten dat er een dame van mijn leeftijd 10" voor mij liep had ik mischien nog wel een effort gedaan,...:-)

1043955_10152934090815203_345097009_n[1].jpgBij aankomst op de markt stonden al de supporters en Mr T leden de clubleden op te wachten! Super bedankt om te supporteren guys!! En papa Thomas, merci voor de leuke foto's!!! Iets wat onderkoeld begaf ik me snel naar de mobilhome voor een warm douchke. Eenmaal thuis werden we verwend met een heerlijke maaltijd!

Voila, de toon in gezet! Hopelijk vanaf nu met volle zin ertegenaan voor de volgende halve in Deinze!!

 

 

08:15 Gepost door Flootje in Wedstrijd, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Triatlon Brugge 22/06/2013

Zaterdag 22 juni vertrokken naar de toch wel legendarische triatlon van Brugge. Katrien ging voor de kwart en ik voor de halve. De triatlon van Brugge is één van mijn favorieten, maar toch was de goesting ver te zoeken. Het was mijn eerste triatlonwedstrijd van het seizoen dus altijd wat moeilijk in te schatten hoe het met de conditie was gesteld. Ik had er niet zoveel vertrouwen in dan anders doordat de voorbereidingen toch wel minder waren dan de voorbije jaren,... Toch zou ik ervoor gaan! Alleen al om mijn ventje (die mee was om te supporteren en chauffeur van de mobilhome) niet te moeten ontgoochelen,...:-)

We hadden ruim voldoende tijd om ons te gaan inschrijven en nog een klapke te doen met de andere clubleden! Eenmaal terug in de mobilhome maakten we ons rustig klaar. Katrien en ik hadden verschillende wisselzones dus was het even zoeken maar alles verliep volgens plan!! Hopelijk zou de wedstrijd ook zo verlopen,...:-) Tegen half vier stond ik vertrekkensklaar aan de zwemstart. Daar werd reeds vermeld dat we een lusje (60m) minder zouden moeten zwemmen wegens organisatorische redenen. Ik vond het alleszins niet erg,...:-)

Na enkele minuten vertraging mochten ook wij (wave 2) in het water! Ik lag op de tweede rij , vlak achter onze toppers (Sophie De Groote, Sofie Goos en Joke Coysman) Bij de start had ik meteen een vrij goed gevoel te pakken. Bijna gedurende het volledige zwemparcours zwom ik tussen 2 dames in. Ik kon er maar niet voorbij,...Aan het derde brugje en na enkele klappen te hebben geïncasseerd besloot ik zelf een 'tik' uit te delen, het hielp...Eindelijk had ik iets meer vrijheid om de overige aantal meters rustig verder te kunnen zwemmen. Patrick en Katrien liepen rustig mee,....Super fijn en ongelofelijk motiverend!!!

1044020_10151991348448084_1601168025_n[1].jpgNa een stuntelige en veel te lange wissel mocht ik de zware 90km fietsen aanvatten,... Het fietsparcours van Brugge ligt me volledig! Lange rechte stukken zodat je bijna geen enkele keer uit de beugels hoeft,...De eerste ronde reed ik wel vrij voorzichtig. Door de regen lag het parcours er gevaarlijk glad bij. Ik reed hier en daar een gehavende fietser voorbij,...Ik bleef het voorzichtig aan doen vooral in de bochten en in de polders. Ook de rukwinden haalden me af en toe uit balans. De tweede ronde had ik een iets beter gevoel maar het draaide echter niet zoals de andere keren. Toch zag ik de de halve marathon nog zitten! Ik had me dit jaar dan ook iets meer gefocust op het lopen. (Foto Stijn Desmedt)

1044190_10152934086385203_312370326_n[1].jpgDe eerste kilometers draaide alls vierkant:-( Zware benen, natte voeten, moeilijke ademhaling. Altijd spannend wanneer het 'slechte' gevoel zou wegnemen? Ik had ook onvoldoende gedronken en gegeten tijdens het fietsen uit schrik voor protesterende darmen. Ik voelde dit meteen bij het lopen. IK besloot dan toch na de eerste ronde een gelleke te nemen. Ik kwam er redelijk snel door,...De laatste 2 ronden liep ik vrij comfortabel. Enkel de blaar (door natte voeten) deed behoorlijk pijn op de kasseien. Ik ben die pijn ondertussen al gewoon en beet door!! Ik kwam in 4u41 over de meet op een toch wel 'korte' halve triatlon. Op de massagetafel hoorde ik dat het zwemmen 1km75, het fietsen 90km en het lopen 19.1 km. (Ik dacht eerder aan een 18km). Mijn doel om rond de 5u te finishen is dan ook behaald! Achteraf bleek ik 4de vrouw (bijna 3de) te zijn in mijn categorie. Had ik geweten dat er een dame van mijn leeftijd 10" voor mij liep had ik mischien nog wel een effort gedaan,...:-)

1043955_10152934090815203_345097009_n[1].jpgBij aankomst op de markt stonden al de supporters en Mr T leden de clubleden op te wachten! Super bedankt om te supporteren guys!! En papa Thomas, merci voor de leuke foto's!!! Iets wat onderkoeld begaf ik me snel naar de mobilhome voor een warm douchke. Eenmaal thuis werden we verwend met een heerlijke maaltijd!

Voila, de toon in gezet! Hopelijk vanaf nu met volle zin ertegenaan voor de volgende halve in Deinze!!

 

 

08:15 Gepost door Flootje in Wedstrijd, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-13

Trail 1 & 9 juni

Op 1 & 9 juni stonden er 2 trails op het programma. De eerste zouden we 30 km met 1400 hoogtemeters  voor ons rekening nemen en de tweede, 21 km met een grote 700 hoogtemeters. Het was de eerste keer dat ik in de Waalse Ardennen een trail zou meedoen. Katrien wist reeds waaraan ze begon. Ze was van de vorige trail een week stijf geweest,..:-)

http://www.ultratrail.be/index.html

trail.jpg1 juni 2013
We vertrokken de dag voordien met de mobilhome richting Surister. Bij aankomst gingen we op verkenning en haalden we reeds onze nummer af. Zo waren we 's morgens op ons gemak,...Na een rustige maar natte nacht namen we rustig ons ontbijtje.  We stonden op amper 200m van de start,...Tijd zat om ons klaar te maken en te genieten. Ik kwam echter tot de conclusie dat ik mijn regenjasje niet meehad:-( Duidelijk nog niet in wedstrijdmodus,...:-) Wel altijd moeilijk om te weten wat aandoen op zo'n wedstrijden. Dan maar zonder jasje,...

We liepen van Spa naar Surister. Een bus bracht ons naar Spa. Na een vertraging van 30' begonnen we aan onze zware tocht!! De toon werd meteen gezet. Een lang steil stuk met trappen deed meer dan de helft van de deelnemers stappen,...Ik probeerde verder te lopen ipv te stappen. Na enkele kilometers was ik Katrien kwijt. Ik zette mijn tocht alleen verder. Ongeveer halverwege stond de bevoorrading. Iedereen stopte en bleef rustig staan,...Dit was nieuw voor mij. Ik genoot echter wel mee en vulde mijn flesjes met wat cola om de overige 15 km comfortabel te kunnen verder zetten. Na enkele minuten zette ik mijn tocht verder,....Alles verliep vlot! Het was echt genieten van de mooie omgeving en landschappen!!

Ik had me voorgenomen niet te stappen!! Ik hield stand en liep de 30 km (28 km op gps) uit in 3u03. Super tevreden, maar met een dikke blaar op de voet, kwam ik aan,...Ik douchte me snel in de mobilhome om Katrien te gaan opwachten. Ook zij kwam na enkele minuten tevreden aan. Alweer een geslaagde en vooral droge dag:-)

http://events-trail-aqualian.blogspot.be/p/les-differente...

9 juni 2013
De week nadien stond er de 21 km trail op het programma. Een makkie dachten we na de vorige week,...Maar niets was minder waar,..:-(

Het was de voorbije week stralend weer geweest. Bij het inpakken van mijn kledij rekende ik dan ook op een stralende zon:-) Ik keek er alvast naar uit!! Ik hoopte wel dat mijn blaar van de vorige week het zou uithouden want die was nog steeds niet genezen,...:-(

We vertrokken om 7u richting Aywalle (Waalse Ardennen). Een half uurtje voor de aankomst begon het te onweren,...:-( We lachten er even mee want we dachten dat het een plaatselijk en vooral tijdelijk buitje zou zijn!! Bij aankomst  bleef het pijpenstelen regenen. Ik had dan wel een regenjasje voorzien maar op de koude had ik deze keer niet gerekend.

We bleven tot het allerlaatste moment in de auto zitten vooraleer de start. Stipt op 10u gingen we van start. Tijdens deze trail was het gelukkig niet meteen omhoog, we konden rustig inlopen,..... Ik besloot de eerste helft bij Katrien te blijven. Mede ook door de slechte benen en de blaar die me parten speelden. Na enkele kilometers kwam de eerste steile helling waar bijna iedereen begon te stappen,.... Mijn voornemen om alweer niet te proberen stappen smolt hier als sneeuw voor de zon,...:-) Mijn kuiten stonden in brand van de spanning. Dit was afzien en 'doodgaan',...!! Deze trail was duidelijk nog van een ander formaat dan die van de week ervoor. Gelukkig niet teveel last van de blaar!! Gedurende de hele tocht was het ploeteren naar boven en glijden naar beneden. Na de eerste helft begon het terug hevig te regenen. Bij de bevoorrading schuilden we eventjes, deed ik snel een plasjes en vulden we onze buikjes om de volgende helft te trotseren. Bij de afdalingen had Katrien duidelijk minder schrik en ging ze daardoor veel vlotter naar beneden. Bij de beklimmingen haalde ik haar terug in,...We speelden haasje-over:-) Bij één van de laatste zware beklimmingen was ik haar terug kwijt. De afdalingen waren minder gevaarlijk waardoor er een klein verschil ontstond tussen ons.

Doornat kwam ik in ruim 2u40 aan. Ook Katrien kwam enkele minuutjes na mij aan. Moe, vuil, koud maar alweer zeer voldaan hadden we de 21 km toch maar weer getrotseerd. Blijkbaar zijn er verschillende formaten in trailruns, dat hebben we geweten!!! We kleedden ons snel om in de auto om geen koud te krijgen en genoten nog van de BBQ die ons aangeboden werd door de organisatie. Het was een koude en natte dag dus langer blijven om te genieten van het mooie landschap zat er niet in,...Toch hebben we alweer super genoten van deze trail, niettegenstaande het weer!!

Op naar de volgende uitdaging dan maar!!
Normaal neem ik deel aan de halve triatlon in Brugge. Niet zo getraind als de vorige jaren en met veel minder zelfvertrouwen maar we gaan er het beste van proberen maken,...!! Op 29 juni neem ik deel aan de Livinusrun en op 6 juli staat er nog een trail op het programma. Mijn laatste wedstrijd is de halve van Deinze,... ! Veel wedstrijden staan er dit jaar dus niet op het programma! Een bewuste keuze waarvan ik tot nu toe geen spijt heb met zo'n strenge winter en veel mindere voorbereidingen dan de jaren voordien!

 

 

 

 

 

 

17:24 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-05-13

20 km Brussel

Zondag 26 mei: 20 km van Brussel

Totaal niet gepland en geheel onverwachts nam ik dan toch deel aan de 20 km van Brussel. Welsiwaar niet onder mijn eigen naam maar dit deerde me niet. Ik wou wel eens voor een mooie tijd gaan gezien ik op 1 juni mijn allereerste trail van 30 km loop in de Waalse Ardennen. De 20 km van Brussel leek me een goede voorbereiding,...

Om 7u30 kwamen de dames (Katrien & Sylvie) me oppikken. Het ging er allemaal heel relax aan toe. We reden probleemloos (maar 1 keer geflitst) richting Brussel. In Brussel aangekomen werden we schitterend ontvangen door Securex. Privéparking, eten, drinken, kleedkamers, & douches,....en dat allemaal op 500m van de start.

Om 9u45 begaven we ons richting start. Wat een massa!!! Katrien & Sylvie hadden zich voorgenomen om het rustig aan te doen,...Ze wisten tenslotte niet wat hen te wachten stond want het was hun eerste deelname. Ikzelf begaf me tussen de menigte om een mooi plaatsje in 'mijn' startbox te vinden. Ik zag de blauwe ballon van 1u45 en besloot me aan te sluiten bij hen. Een grote 15 minuten na het eerste startschot mocht ook onze box van start gaan. Wat een organisatie,...Alles verliep heel vlot en relax!

Eenmaal uit het park, en de tijdsregistratie begon te lopen begon ik al slalommend mijn weg te banen tussen de vele lopers. Ik hoopte stiekem op een tijd onder de 1u45 dus verliet ik al snel het groepje met de blauwe ballon. Als ik deze achter mij kon laten zat ik alvast goed,...

In het begin had ik redelijk zware benen. Het liep niet zo lekker als tijdens de 10 miles van Antwerpen vorig jaar,...Toch probeerde ik nooit onder de 11km/u te lopen. Halverwege kregen we een energiedrankje ipv water. Na dit drankje kwam ik er precies wat meer door,...Ik kwam exact na 1u  wedstrijd op km 12,...Op km 16  liep ik 2' trager dan tijdens de 10 miles in  Antwerpen. Ik liet het niet aan mijn hartje komen en probeerde wat te versnellen,...Ik zou onder die 1u45 blijven!! Zou 1u40 misschien ook lukken??

Ik hield vol,...Na exact 1u37' 56" kwam ik glimlachend over de meet!  Een nieuw PR,...weliswaar niet onder mijn naam maar ik was een tevreden vrouw,...:-) En ik denk wel dat ik iemand gelukkig heb gemaakt die volgend jaar in een box vroeger mag vetrekken,..:-)

 

securex.jpgNa ontvangst van de medaille liep ik lichtjes los richting kleedkamers. Bij securex stonden ze alle lopers al op te wachten. Ik douchte me eerst en stortte me dan op het uitgebreide buffet:-) Chips, m&m's, sandwichen, drank,.. Noem maar op:-) Ik wachtte rustig op de rest van de mensen van securex en keek veelbelovend uit naar de aankomst van Katrien en Sylvie. Na enige tijd kwamen ook zij super tevreden het securexgebouw (paviljoen :insider) binnen.

Na nog een korte fotosessie vertrokken we naar Drongen om ons te gaan klaarmaken voor ons verdiende avondje uit met de andere dames en partners,..

Pietje pek.jpgOm 18u hadden we afgesproken in Pietje Pek. Het werd een hilarische avond. Met afsluiter een bezoekje aan de kermis op Drongen dorp. Dit hadden we verdiend,...:-)

 

 

 

Bono brussel.jpgEn mijnen Bono vond het ook alvast héél plezant (hé katrien)

 

Merci dames voor een alweer fantastische dag!! Volgend jaar staan we met z'n allen aan de start hé!!!

 

 

09:49 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-13

Ekiden Evergem

ekiden.jpgNog wat stijfjes van de Loop Van Vlaanderen stond ik aan de start (samen met nog 4 andere dames) van de Ekiden in Evergem. We namen deel met verschillende teams van Intersport.

 

Bij aankomst werden we onthaald aan de intersportstand met eten en drinken. 

Er was toch wel enige stress op te merken in ons team door een annulatie van één van de dames. Op het allerlaatste moment kwam dan toch onze vervangster aan,...Na een korte briefing en ploegenvoorstelling konden de eerste lopers van alle teams aan de start gaan staan.

Elke liep als eerste van ons team de 5 km. Ze deed het voortreffelijk. Na 21'43" nam ik de sjerp van haar over om de volgende 10 km voor mijn rekening te nemen,...Ik zou heel hard mijn best moeten doen om onze positie aan te houden. Het was heel verwarrend. Sommige supporters moedigden me aan dat ik vierde vrouw liep,...Ik zou mijn plaats niet afstaan!! IK haalde zelfs nog 1 vrouw in. Dus ik dacht dat we derde positie liepen,...Tijdens mijn tweede ronde van 5 km kreeg ik het heel lastig. De benen waren nog heel vermoeid van de Loop van Vlaanderen. Toch wou ik mijn team niet ontgoochelen,...Ik probeerde met een gelleke mijn energiepeil wat omhoog te krikken maar gellekes zijn duidelijk niet aan mij besteed. Het lag er al even snel terug uit:-) Dan maar op karakter verder,...IK liep uiteindelijk 23'05 op de eerste ronde en 23'30" de tweede ronde. Ik was heel tevreden mits de vermoeide benen. Na 46'35"  gaf ik de sjerp door aan Karen,..

Karen liep een vlotte 5 km in 26'16", Katrien liep de 10 km in 51'33", Wendy liep de volgende 5 km in 27'16" en onze laatse loopster eindigde met de 7 km in 38'54". Zo eindigden we bij de damesteams op de vijfde plaats.

We waren alle 5 super tevreden!!! Bedankt dames!! Was alweer een super leuke dag met Intersport! Volgend jaar gaan we voor de top 3 hé!!

En bedankt Intersport voor spijs en drank en de  toffe kledij!!

10:53 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De loop van Vlaanderen

28 april 2013: Loop van Vlaanderen

Enkele maanden geleden vroeg Katrien Goossens me of ik wilde meedoen met de 25 km Loop van Vlaanderen,...In een opwelling schreef ik me zonder aarzelen in,..:-) Na mijn eerste trail in Kluisbergen wist ik dat het zeker geen makkie zou worden :-) We besloten een weekje ervoor, een klein stukje van het parcours (9 km) te gaan verkennen om te weten wat ons te wachten stond. En dat we het geweten hebben,... Het was toen al afzien,...!

D-day: Ruim een uurtje op voorhand kwamen we aan in Oudenaarde ,...Heel even nog een aanvaring met een vriendelijke politieagente die ons attent maakte op het feit dat we niet reglementair stonden geparkeerd. Niet veel verder vonden we gelukkig nog ruim voldoende parkeerplaats,..Alles verliep heel vlotjes!!
Na een klein half uurtje aanschuiven voor onze nummers konden we beginnen aanschuiven aan de toiletten,...Nog geen kleine minuut na ons toiletbezoek klonk om klokslag 10u, het startschot ,...Bijna helemaal achteraan, begonnen we aan hoogstwaarschijnlijk één van de zwaarste runs van ons leven,...:-)

Ik voelde meteen dat mijn 85km fietsrit van de dag ervoor nog in de benen zat,...We begonnen aan een vrij rustig tempo. Katrien en ik hadden besloten om elk onze eigen wedstrijd te lopen,...Ik bleef bij haar tot de eerste helling.

Na de eerste helling voelde ik dat de beentjes wel goed kwamen. Ik had me voorgenomen niet te stappen. Maar al vrij snel kwam het strop te zitten:-( Door de grote massa deelnemers was het op de versmallingen wandelelen of stilstaan. Toch  stoorde ik me er niet echt aan,..Zo hadden we eventjes de tijd om een jasje uit te trekken, te drinken en wat te kletsen met de andere deelnemers,...:-)

Op de vlakke stukken probeerde ik mijn tempo wel wat op te drijven om de verloren tijd van de hellingen, bospaadjes en opstroppingen te compenseren. Het was zwaar,..héél zwaar! Zeker de koppenberg na 18 km was geen cadeau. Toch bleef het genieten van het mooie landschap! 

Ik kwam moe maar heel voldaan na 2u18:59 over de eindmeet. Met een gemiddelde van 10.79 kon ik meer dan tevreden zijn. Ik had gehoopt dat ik de 10km/u op zo'n parcours zou kunnen aanhouden. Alweer een trail op het palmaras! 1 juni en 8 juni staan er nog 2 zware trails (in de Waalse Ardennen) op het programma. Dit was alvast een voorsmaakje:-) 

Reeds de avond zelf konden we onze tijd reeds opzoeken! Super tevreden met mijn tijd  en 4de dame in mijn categorie! Volgend jaar op naar de 50km!!

En last but not least!! Chapeau voor de organisatie!!! Het was dik in orde!!

Misschien enkele puntjes:
- Toiletten misschien op op andere plaats zetten (startzone werd belemmerd)
- Startzone misschien iets breder en langer maken (zonder tafels & stoelen)
- De 25 & 50 km op verschillende tijdstippen laten vetrekken (15' verschil)
- Daardoor zullen opstroppingen misschien vermeden kunnen worden,..

- Daginschrijvingen & inschrijvingen op ander plaats zetten? Minder lange  wachtrijen bij de inschrijvingen,...

Uiteraard is dit geen kritiek! Enkel wat tips waar volgend jaar op gelet kan worden! Nogmaals dikke pluim, het was tenslotte de eerste editie! Zeker voor herhaling vatbaar!!

De volgende uitdaging is met de dames van Intersport een zo goed mogelijke tijd neer te zetten op de Ekiden in Evergem! De beentjes zijn wel wat stijf van de Loop van Vlaanderen,...:-( Hopelijk tegen woendag beter,...!!

Tot dan!

 

 

 

10:30 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-13

10 miles 2013

10 Miles Antwerpen!

Vorig jaar was het een super leuke dag met Katrien, Koen, Sylvie en Karen. Ik wou deze wedstrijd ook dit jaar zeker niet missen!! Jammergenoeg  konden Katrien, Koen en Sylvie er niet bij zijn! Toch had ik goed gezelschap! Katrien Goossens en Karen vergezelden me richting Antwerpen! En gelukkig offerden de de mannen zich op om ons met de mobilhome naar Antwerpen te brengen! Zij zouden, terwijl wij aan het afzien waren,...genieten van de koers,...:-)

We kwamen ruim op tijd aan,.. Op het gemak gingen we ons nummer halen. Nadien genoten we van een overheerlije spaghetti Miracoli die Karen had meegebracht! Zalig om je op het gemak te kunnen voorbereiden in de mobilhome op amper 200m van de start! Thx Karen & Dirk!!

Pas 10' na het startschot konden we van start gaan. We gingen samen van start en zouden daarna wel zien,...De eerste 10 km liepen we samen met ons drietjes! Na een kleine 11 km liep Katrien van ons weg,...Ik had beloofd om bij Karen te blijven. Ik was er toch van overtuigd dat ik mijn tijd van het vorige jaar (1u16") toch niet zou kunnen verbeteren door knieproblemen,..:-)

Karen hield gedurende het hele parcours goed stand! Enkel op kilometer 16 kreeg ze even een dipje. Gelukkig bracht een gelletje even terug wat energie:-) Tot aan de Waaslandtunnel....daar kreeg ze het na enkele meters omhoog toch terug wat moelijk maar Karen kennende zou nu zeker niet opgeven! Nog vlug even gezwaaid naar de camera van GVA en weg was ze richting finish!! ,... Proficiat Karen!! Alweer een stapje dichter bij je marathon:-) Ook Katrien eindigde met een super mooie tijd!!

Karen verbeterde haar tijd met bijna 4' minder dan vorig jaar! Net niet onder 1u30, maar dat is voor volgend jaar!!!.  Wat een schitterende prestatie van beide dames!!!! We sloten de dag , naar jaarlijkse traditie, af met een gezellig etentje in d'Abdij in Drongen!

De 10 miles blijft toch één van de grootste wedstrijden in ons kleine landje. Duizenden lopers, duizenden supporters!! Zalig! Gedurende het gehele parcours was het genieten van de supporters, het mooie weer en de toffe muziekgroepjes die ons vooruit riepen. Voor herhaling vatbaar dus,...Maar dan ook met onze andere dames erbij!!

935007_244876775650123_2061128414_n[1].jpg164956_244874188983715_403405391_n[1].jpg

 

 

 

 Voor en na de start,...:-) 

21:14 Gepost door Flootje in training, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-12

Halve marathon Bellem-Deinze

Zondag 11 november stond er de halve marathon Bellem-Deinze op het programma. Ik had me ingeschreven maar echter niet betaald uit schrik dat ik niet aan de start zou staan wegens 'te weinig trainen' en geen zin,...Gelukkig waren er mijn trainingsmaatjes die me af en toe eens bellen om een loopje te doen,..!! Zo had ik toch enkele kilometertjes in de benen. Normaal zou ook Katrien G meelopen maar door ziekte na haar trip naar NY moest ze forfait geven,...:-( Ik zou dus alleen aan de start staan,....

Met veel tegenzin vertrok ik véél te laat richting Bellem. Ik belde vlug Ingridje op om te vragen hoe laat de bussen vetrokken richting Deinze. De eerste 2 waren al vetrokken,...De laatste bus zou op me wachten als ik er binnen de 10 minuten was:-) Ppff,...moet er dan altijd om doen dat er juist een tractor voor je zit!! Balen en stressen en ik was nog  niet eens vetrokken,.... Aangekomen in Bellem werd ik al opgewacht. Van de organisatie kan ik alleen maar boffen!! Toffe sfeer, vriendelijke mensen, mooi parcours,...kortom TOP organistatie!!! En by the way,...bedankt om op mij te wachten hé!!

Op de bus had ik gelukkig wat tijd om terug volledig tot rust te komen,....

Aangekomen in Deinze had ik nog tijd om mijn nummer op te halen, een toiletbezoekje, enkele vrienden succes te wensen en me naar de start te begeven,... De stress was volledig verdwenen. Aan de start kwam ik Bert Wauters tegen! We maakten een praatje en voordat we het wisten klonk het startschot! Ik had besloten een vrij rustige start te nemen om kwetsuren te voorkomen en dan geleidelijk aan te versnellen,...:-) Ik probeerde een 10km/u aan te houden,...Meer was ook niet mogelijk want op het smalle stuk kon je toch niet voorbijsteken. Ik bleef wijselijk achter een groepje dames. Eenmaal de weg breder werd versnelde ik,...

Ter hoogte van de eerste bevoorrading stond de altijd lachende Nico als seingever. Maar niets hield hem tegen om ook te supporteren voor de voorbijkomende massa! Toch altijd leuk bekende gezichten te zien langs de kant van de weg!! Bedankt ook Marleen, Ingrid, Bart en Emilia om te supporteren!!

Het liep voor mij allemaal heel vlotjes,...Ik kon van 10 km/u versnellen naar 12km/u zonder dat ik het gevoel had dat ik me zou forceren,...Ik besloot zo lang mogelijk de 12km/u aan te houden. Ik probeerde van persoon tot persoon en van groepje tot groepje te lopen,...Zo kwam ik Bert ook terug tegen. Na een kort praatje focuste ik me terug op mijn sneleheid. Ter hoogte van kilometer 12 kwam er een groepje mannen me voorbij,...Ik wou aanklampen om wat meer uit de wind te lopen maar het tempo lag iets te hoog. Bij de bevoorrading op km 15 viel het groepje uit elkaar en kon ik ze één voor één oprapen,..:-) Dit gaf me een goed gevoel! Toch kreeg ik het even lastig toen we veranderden van richting en de wind nog meer voelbaar was. Gelukkig kwam er een sympathieke dame naast me fietsen. Ze vroeg of ze naast mij mocht blijven rijden,...Natuurlijk!! Zo nam ze een groot stuk van de wind op zich. Ze motiveerde me steeds weer,...voordat ik het wist kwam ik aan de laatste lastige kilometer. Marc Vanassche (die al 20 minuten voor mij was toegekomen) kwam me tegemoet en spoorde me aan om nog wat te versnellen,...Maar dit zat er echt niet meer in:-(

Toch kwam ik héél teverden na 1u43'34'' over de meet! Een PR op een halve marathon! Wat niet bedoeling was,...zeker niet met de veel minder en vooral tragere kilometers in de beentjes! Dat bewijst nog maar eens dat veel en hard trainen niet altijd de juiste manier is:-) Rusitge en effectieve trainingen werpen blijkbaar meer zijn vruchten af!

Wat de volgende uitdaging wordt is nog één groot vraagteken. Eén ding is nu wel al zeker,..Geen ironman dit jaar:-(

Mijn planning voor 2013 komt er één dezer zeker aan! Wat er wel al op het programma staat is de 10 miles van Antwerpen, de 20km van Brussel, een halve en misschien wel een marathon! De triatlontrainingen staan momenteel op een laat pitje,..De zin en de tijd om te trainen mankeren me,....:-( Hopelijk komen die snel terug dat ik ook hier mijn doelen kan beginnen stellen,...!!

Wordt vervolgd!!

 

 

 

 

 

 

11:11 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-12

Halve marathon Evergem

Zaterdag 1 september stond ik samen met Karen aan de start van de halve marathon. Ik had beloofd om bij haar te blijven,...Het was voor haar pas de 2de halve marathon dus een beetje 'ervaring' was welkom:-) Een bepaalde tijd hadden we niet voor ogen maar beter doen dan de eerste (2u18) was wel een must:-) HET belangrijkste was om haar mama te promoten, die 22ste op de lijst van de NVA stond,...

Bij aankomst was het leuk om enkele bekende gezichten te zien van de 'loopvrienden' van facebook, triatleten en ex-klasgenoten. Na enkele minuten tetteren klonk het startschot!! Eenmaal vertrokken kwam Berry naast ons fietsen om een leuk filmpje te maken (zie facebook). Toen zaten we nog beide fris,...

De eerste 9 km verliepen vrij vlotjes!! Mede dankzij Lauren en de 'mama' die , ter hoogte van km 9 stonden te supporteren en te bevoorraden van een flesje met een drinkteut:-) Ik probeerde het Karen zo comfortabel mogelijk te maken door het flesje steeds op te vullen ipv een bekertje waar ze moeilijk uit kon drinken:-) Ter hoogte van km 11 hoorden we ons Sylvie roepen!! Een super leuke meid die ons gedurende de laatste kilometers constant kwam aanmoedigen. Ze reed mee met de wagen, liep enkele meters mee en moedigde ons steeds aan. Best grappig en zeer motiverend!! Ze trok enkele foto's die één dezer wel op deze blog zullen verschijnen! Bedankt Sylvie!!

De laatste kilometers wou ik lichtjes versnellen om Karen rond de 2u05 binnen te loodsen en om nog enkele atleten voorbij te steken maar een kramp (+ blaar) in/op de teen stak daar een stokje voor. Daardoor zag ze de laatste meters nog ferm af! Toch beet ze door en kon ze nog een dame voorbijsteken:-) 

Na 2u08 kwamen we over de meet! Ze deed meer dan 10 minuten beter dan haar allereerste halve marathon in Sluis dit jaar! Ze was een klein beetje ontgoocheld omdat ze voelde dat ze nog beter kon maar de kramp had daar duidelijk anders over beslist,...Jammer maar toch een puike prestatie!! Ik vond het alleszins een schitterend resultaat en de volgende keer streven we wel naar die 2u!!

Alweer een super leuke en geslaagde dag in goed gezelschap! 's Avonds zijn we nog een hapje gaan eten in 'd Abdij in Drongen om de dag en het seizoen mooi af te sluiten!

Bedankt aan iedereen die me gedurende het seizoen heeft gesteund!

Ondertussen zijn er al een 5 tal clubleden ingeschreven voor de ironman in Zurich,...DILEMMA!!!!!!!!!

Ik hou jullie op de hoogte wat het wordt!!!

 

 

19:29 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Clubkamioenschap Lommel

Zondag 12 augustus,...De kwart triatlon in Lommel

Na lang aarzelen me toch ingeschreven voor ons clubkampioenschap. Doordat enkele dames van de club me in de steek lieten (door omstandigheden) was mijn ventje zo lief om me te vergezellen naar Lommel. Maar enkel onder één voorwaarde,...dat ik alles zou halen uit deze wedstrijd. En dat ik er geen 'trainingke' van zou maken zoals in La Roche. Zo gezegd zo gedaan,...

lommel1.jpgWe waren er ruim op tijd zodat ik alles op het gemak kon verkennen en klaarzetten. In mondjesmaat kwamen ook de andere mr T leden aan. Het was stralend weer en de sfeer zat ongelofelijk goed! Nergens bespeurde ik enige spanning van de clubleden. Wat wel anders was in la Roche,...

Na enige tijd stonden de meeste Mr T leden klaar om te vertrekken. We reden mooi in formatie naar de zwemstart. Alles ging er nog steeds heel relax aan toe.

Patrick was ondertussen het parcours eens gaan verkennen. Hij briefte me alles door. Het parcours was me op het lijf geschreven. Het was een ideaal parcours voor de tijdritfiets,...die ik tot grote ergenernis van Patrick thuis had gelaten. Ik had er naar mijn mening te weinig mee getraind,...

lommel 2.jpgDe zwemstart verliep vrij chaotisch met de nodige kloppen en stampen,... Ik kreeg enkele rake klappen te verduren,...Ik liet me echter niet doen en baande me een weg tussen de boeien:-) Ik zag zelfs even Thomas die ook in gevecht was met enkele atleten,.. Eenmaal de laatste rechte lijn kon ik comfortabel mijn eigen tempo verderzwemmen. Ik was (mits de kloppen) best tevreden van mijn zwemtijd van 25:08 op 1500m.

Ik was blij dat ik mijn stalen ros van het rek kon halen. Het parcours was zalig!! Lange rechte stukken langs het water, eventjes in het bos om dan terug te keren richting Lommel dorp. Zo moesten we 2 toeren afwerken,...Ik had geen super gevoel maar kon toch 2 dames inhalen wat me toch wat energie gaf om door te gaan!! Ik had beloofd aan mijn ventje dat ik alles zou geven en dat deed ik zo goed als mogelijk,..:-)

lommel 4.jpgIk had geen idee welke postitie ik zat maar daar hield ik me niet echt mee bezig, toch was ik blij dat ik mijn positie tijdens het fietsen mooi kon aanhouden. Ik wou vooral Patrick niet ontgoochelen,... Het was  genieten van de vele supporters, fotografen en andere supporterende clubleden die aanwezig waren. Na 1u12:25 fietsen begon voor mij het minst leuke onderdeel,...het lopen. Uit ervaring weet ik dat er me tijdens het lopen verschillende atleten me voorbij gaan waardoor ik meestal nog veel plaatsen moet prijsgeven,...:-(

lommel 6.jpg

Ik liet me echter niet kennen en probeerde 12km/u aan te houden. Door de grote hitte hadden vele atleten het heel lastig. Ikzelf kon er blijkbaar heel goed tegen waardoor er me bijna niemand meer inhaalde,...!! Ik kon zelfs nog een dame en enkele heren voorbijsteken,..Iets wat me de voorbije wedstrijden nooit gelukt was. Ik liep uiteindelijk de 10km in 46:55'', Een tijd waarmee ik, gezien de grote hitte super tevreden was! Ik kwam als 8ste dame in 2u24:05 over de meet! Super content!!

Proficiat aan de welverdiende clubkampioenen Evy en Jonas!!!

Het was alweer een super geslaagde en mooie dag! Het clubetentje heb ik echter aan me laten voorbijgaan omdat mijn ventje de volgende dag vroeg uit de veren moest.

Bedankt Filip voor de mooie foto's en nen dikke merci aan alle supporteres om ons over de meet te schreeuwen!!

Op 1 septemeber loop ik nog samen met een vriendin de halve marathon in Evergem. Ik loop deze wedstrijd als haas en maak er een leuke training van. Daarna sluit ik dit seizoen af,...

Wat de volgende uitdaging wordt is nog een groot vraagteken!? Ik twijfel nog steeds om de ironman van Zurich mee te doen. Maar door grote veranderingenen en uitdagingen vrees ik dat ik een sabbatjaar zal moeten nemen op gebied van trialton,...Vanaf midden septemeber zal ik pas weten wat het wordt,...

Spannend!!!

 

 

 

 

 

19:29 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-12

Triatlon Eeklo

Na de triatlon in La Roche stonden er normaal geen wedstrijden meer op het programma. Mijn 2 doelen (1/2 Lissabon en de 111 in La Roche) waren bereikt voor dit jaar,.... Maar mezelf kennende weet ik dat er zonder doelen niet getraind wordt:-§  Vandaar dat ik me de week na la Roche nog ingeschreven heb voor de kwart in Eeklo en Lommel. Misschien dat ik de halve van Damme ook nog wel meedoe als ik nog een ticket kan bemachtigen!! Dus als er iemand niet meedoet,...? Let me know!

Zondag 24 juni, koud, regen en héél veel wind,....En dan juist is er de trialon in Eeklo, BK triatlon, Ironman Nice, BK wielrennen bij de Profs, BK wielrennen bij de WAOD,...Een drukke dag!!

Mijn ventje had dus die dag ook wedstrijd en kon Belgisch Kampioen worden in Categorie B bij de WAOD. Hij had de overwinning in zijn achterhoofd, ik zou voor de top 10 gaan,....:-) Ik wenste hem succes en vertrok ook iets na 11u met heel veel tegenzin en in de gietende regen richting Eeklo. Ik had deze wedstrijd 2 jaar geleden reeds gedaan en wist dus dat de wissels, aankomst, start en parking heel dicht bij elkaar lagen,...Ik kwam ruimschoots op tijd aan zodat ik me relax kon gaan inschrijven. Tegen 11u30 kwamen ook Ann en Marleen aan. Het ging er allemaal heel rustig aan toe, er was niet echt veel stress te bespeuren,...

Eenmaal alles in de wisselzone vertrokken we richting zwemstart en konden we ons in het koude water begeven,...Het startschot kwam heel onderwachts zodat ik wat verrrast werd en niet direct mee was. Gelukkig herpakte ik me meteen,..Ik lag de hele tijd in een comfortabele positie. Ik had zelfs op een bepaald moment het gevoel dat ik helemaal alleen aan het zwemmen was. Heel tevreden kwam ik het water uit,...En dan de fiets op!

eeklo 2.jpgIk had meteen hetzelfde gevoel als in Lissabon. Er moet toch iets schelen met de positie van mijn tijdritfiets,...:-( Ik draaide niet soepel rond, de rug protesteerde af en toe en de beentjes voelden niet ok aan. Mijn stuur stond niet correct, de kilometerteller ging niet en ik ontdekte dat ik geen eten mee had:-) Toch probeerde ik er alles aan te doen om de wind te trotseren,...en de aankomende dames achter mij te laten. Jammergenoeg kwamen ze al snel van achter mijn rug. Als tweede dame zag ik Caroline De Vos me voorbij gaan:-) Haar had ik zeker en vast verwacht,... Maar enkele minuten later volgde er nog een dame,..:-( Ik liet me echter niet ontmoedigen want wist dat ik met de voorbije trainingsweken en een  ijzertekort niet teveel van deze wedstrijd mocht verwachten. Ik was al blij dat het droog bleef en dat ik er dankzij de supporters toch een leuke rit van heb gemaakt!!

Toen ik begon aan het lopen kwam er me alweer een dame voorbij in de wisselzone,... Ook van haar had ik het ergens wel verwacht want ze is altijd al een betere loopster geweest. Het lopen ging de eerste ronde behoorlijk goed. De tweede ronde nam  iemand me op sleeptouw die wou voorkomen dat er me nog meer dames zouden inhalen,...Ik probeerde hem zo goed als mogelijk bij te houden en het lukte,... Jammergenoeg zat hij een ronde voor mij en moest ik het de laatste ronde alleen zien te redden. Bij de U turn zag ik echter 2 vrouwen dichter komen. De vermoeidheid (mede door niet te eten) sloeg toe. Ik voelde me vertragen waardoor ik de laatste kilometer toch nog  'gepakt' werd door de 2 dames.,...Ik kon echter niet aanpikken waardoor ik uiteindelijk 9de vrouw eindigde. Niet echt ontevreden want mijn doel om bij de top 10 te eindigen was bereikt!! Wel niet zo goed voor de moraal als je als derde vrouw uit het water komt, je 3 dames laat voorbijgaan bij het fietsen en dan nog eens 3 bij het lopen,...Ik weet dus waaraan we de komende maanden moeten werken!! eeklo.jpgMaar misschien toch eerst eens werk maken van het feit dat iedereen me erop wijst om iets meer te focussen op de wedstrijd ipv telkens te lachen en te zwaaien naar de fotografen en supporters:-)

Na de wedstrijd belde mijn ventje me op met het leuke nieuws,.....Hij werd Belgisch kampioen bij de Waod in categorie B. Wat begon als een regenachtige, koude en vooral winderige dag, eindigde in een stralende dag met een overgelukkige echtgenoot! We genoten 's avonds laat samen nog even na van zijn prestatie. Proficiat schat!!

Bedankt aan de vele supporters en fotografen die dit rotweer trotseerden om er zo toch nog een leuke dag van te maken!! Ook bedankt aan Fietsen Dirk voor het gebruik van de mobilhome.

Proficiat aan Caroline de Vos voor haar overwinning bij de dames 40+.. Mooi verjaardagscadeau niet:-)  , aan Sonja Van Keirsbilck van onze club voor haar 2de plaats bij de dames 40+. Proficiat ook aan onze Steven Titeca voor zijn mooie prestatie tijdens de ironman in Nice! Het was ook een geslaagd weekend voor onze triatleten Tine Deckers en Frederiek van Lierde die de overwinning op hun naam schreven in Nice! En we mogen natuurlijk onze Tom Boonen niet vergeten,...-) Allemaal schitterende prestatie op zo'n druiligere dag,...:-)

Voor mezelf komt er nu een zo goed als rustige periode aan,...de bloedcontrole van vandaag wees uit dat ik alweer met een ijzertekort kamp.  De dokter raadt aan de  lange duurtrainingen niet teveel op het programma te zetten om het ijzerpeil zo snel mogelijk terug op niveau te krijgen. De ijzersupplement (inspuitingen in de bips) zullen dus een vaste waare worden zolang ik duursporten doe. Blijkbaar neemt mijn lichaam zo goed als geen ijzer op,...

Een eventuele ironman in 2013 komt daardoor niet in gedrang maar het zal dan zeker met de nodige begeleiding zijn zodat ik mijn lichaam niet teveel uitput,... Ik twijfel nog steeds tussen Frankfurt, Klagenfurt, Roth, Zurich of Nice! Voor die laatste heb ik ergens wel een kleine voorkeur maar eerst zorgen dat we er terug bovenop komen,..En dan plannen maken!!

Wordt alweer vervolgd!

Toedeloe!

 

 

 

 

 

17:23 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-12

La Roche 111

Enkele maanden geleden schreef ik me heel enthousiast in voor de allereerste editie van de 111 triatlon in la Roche (1 km zwemmen, 100km fietsen & 10 km offroad lopen) . 10 juni 2012 leek toen nog zo ver weg,...

Na de triatlon van Lissabon was de motivatie ver te zoeken. Ik had het gevoel dat mijn doel bereikt was,...De twijfels om mee te doen aan La Roche werden steeds groter. De trainingen in de Vlaamse Ardennen vielen steeds letterlijk in het water waardoor er geen enkele keer een klimtraining op het programma heeft gestaan. Ook de kwetsuren bleven zeuren,...:-( De laatste 2 weken voor de triatlon besloot ik dan toch mee te doen,... Ik had vooral Tinne Sprangers en Caroline De Vos beloofd om eens samen aan de start te staan,..En belofte maakt schuld!! Ik was dus al blij dat ik aan de start stond, uitdoen was mijn eerste doel!!

Mijn ventje en ik vertrokken zaterdagnamiddag met de mobilhome (van Fietsen Dirk in Drongen) richting la Roche. Mooi op tijd om me al in te schrijven, schoenen in de wisselzone te plaatsen en ons dan reeds aan de zwemstart (15km verder) te plaatsen om te overnachten. Het was best gezellig met verschillende mobilhomes samen te kamperen op 100m van de zwemstart,..Voordat we in ons bedje kropen hielden we nog een mini-pastaparta samen met Thomas:-) Ik zorgde tegen de avond dat al mijn gerief reeds klaar lag voor de grote dag,...Ik kwam  echter tot de conclusie dat ik mijn sportbh vergeten was,...:-( Gelukkig was Sophie De Groote in de buurt die me uit de nood heeft geholpen en me zo letterlijk en figuurlijk gesteund heeft tijdens de wedstrijd:-) Alvast bedankt Sophie!! Zo kon ik vrij relax onder de wol kruipen,...!

Tegen 6u45 's morgens hoorden we de eerste triatleten zich klaarmaken. Ik besloot dan ook maar op te staan,...We hadden zeeën van tijd doordat we zo dichtbij de zwemstart stonden,..;Alles ging er zeer relax aan toe hoewel er in de groep toch een gespannen sfeer hing. Ik zonderde me bij de zwemstart bewust wat af om me vooral niet zot te laten maken:-) Ik ging voor mijn eigen wedstrijd zonder optimale voorbereidingen,..Heel erg vond ik het dus ook niet dat er geen elektronische tijdsregistratie ging opgemeten worden:-)

De zwemstart verliep vrij chaotisch maar zelf heb ik daar weinig van gevoeld. Ik lag vrij comfortabel in het water en ben maar enkele keren gehinderd geweest. Ik kwam dus met een vrij goed gevoel uit het water. Blijkbaar kwam ik iets te snel uit het water want mijn tijd werd niet opgenomen,...:-) En dan,...het onderdeel waar ik het meeste schrik voor had,...100km klimmen met 1800 hoogtemeters:-( De eerste 'rechte' lijn richting la Roche viel reuze mee,...Ik had goeie benen maar forceerde me niet. We moesten 3 plaatselijke toeren van rond de 25 km doen met een 4tal beklimmingen. Mijn eerste toertje deed ik heel rustig doordat ik geen parcoursverkenning had gedaan.  In de afdalingen hield ik me vooral in uit schrik en tijdens de beklimmingen spaarde ik de beentjes nog wat voor hetgeen nog moest komen. Gelukkig stonden er verspreid over het hele parcours, verschillende Mr T'ers om te supporteren, foto's te trekken en te bevoorraden! Trouwens bedankt Wim,... voor de banaan, ze is van pas gekomen,..!! Ik kon echter niet zeggen dat ik heel erg aan het afzien was op de beklimmingen maar ik deed dan ook geen enkele effort om sneller te gaan als er me iemand inhaalde. Ik bleef doseren de volledige 100km tot grote ergernis van mijn echtgenoot,...:-) Toen ik na 4u21 van de fiets stapte stond er een ontgoochelende Patrick me op te wachten. 'Niet goed gefietst hé!! Ga je nog lopen?' vroeg hij. Ik schrok wel even van zijn reactie maar had nog een goed gevoel dus ik ging voor de super zware 10km offroad,...:-) La Roche.jpgIk voelde onmiddellijk dat de beentjes nog goed zaten,...Ze hadden me verwittigd dat het parcours heel zwaar zou zijn maar dat het ZO zwaar zou zijn had niemand verwacht,.. Toch bleef ik het goede gevoel behouden! De looptrainingen op de berg in de Blaarmeersen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen! Trouwens bedankt Anita om een eindje mee te lopen hé!!! Ik deed er 53' over waar ik op zo'n parcours zeker voor getekend zou hebben. De niet zo motiverende woorden van mijn ventje hebben me wel wat harder doen lopen,...toch altijd blij dat hij er is om me te steunen:-) Uiteindelijk finishte ik volgens onze fantastische speaker (Hans Cleemput) met de big smile rond de 5u15. Op zich geen schitterende tijd  maar toch ben ik niet ontgoocheld. Had ik me iets meer gegeven in het fietsen zou ik misschien niet zo comfortabel gelopen hebben en was mijn gevoel achteraf veel slechter geweest. De motivatie om verder te trainen is alleszins teruggekomen,...wat voor mij HET belangrijkste is:-)

Hoewel een heuvelachtig parcours niet echt mijn ding is zou ik me volgend jaar misschien nog wel eens durven inschrijven voor deze wedstrijd. Alleen al om eens mee te doen met de juiste voorbereiding en de juiste moraal,...De goede organistie, leuke sfeer, toffe foto's van Kristel Laureyssen en de mooie omgeving hebben daar natuurlijk ook mee te maken,..:-) Misschien 1 tip naar de organistie toe. Tijdsregistratie had achteraf gezien wel leuk geweest maar is zeker geen must!!

Normaal zou La Roche mijn laatste wedstrijd van het jaar worden maar zo lang zonder doel zou wel eens verkeerd kunnen aflopen,...Als er geen doel is zou er ook wel eens niet getraind kunnen worden:-) Dus de plannen om nog enkele kwartjes of een 'platte' halve te doen zijn er wel!

Super bedankt iedereen om te supporteren, foto's te trekken, te bevoorraden, mee te lopen, gezelschap,....enz!

Toedeloe!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:55 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-12

1/2 triatlon Lissabon

Eindelijk was het dan zover,...de halve triatlon van Lissabon!!

Donderdag 3 mei vertrokken Thomas, Mieke en ik met de trein richting Zaventem. Na een vlotte vlucht konden we inchecken in het mooie (host)hotel van de triatlon. We zaten op een 5 tal minuutjes van het hele gebeuren,... Eenmaal onze fiets in elkaar gepuzzeld lieten we onze supporter eventjes alleen om onze racefiets te testen,..Een volledige parcoursverkenning zat er niet in want er was nog weinig te zien dat er binnen 2 dagen een triatlon zou plaatsvinden,...We gingen wel al eens kijken naar de zwemstart en de wisselzone. De wedstrijd ging door in het nieuwe gedeelte van Lissabon.

De volgende dag was er de gelegenheid om het zwemparcours te verkennen. We zwommen het volledige parcours zo goed als volledig. Het was nog wat gokken hoe we moesten zwemmen want ook hier waren ze nog volop bezig met de opbouw en lagen er nog geen boeien. Buiten het schurende gevoel in de nek van de wetsuit voelde het allemaal betrekkelijk goed aan,..! Van de pijnlijke rug voelde ik in het water weinig of niets!

Tegen de avond voelde ik me wel wat zwakjes en deed de rug steeds meer pijn. Ik voelde me gedurende de dag steeds minder. De keel, rug en buik bleven voelbaar,...Hopelijk deden de pijnstillers hun werk. Na de 'pastaparty' zochten we als echte atleten ons bedje op nadat we alles klaar hadden gezet voor de grote dag,...!

Het weer was de voorbije 2 dagen niet te schitterend geweest. Ook de wind stond vrij strak,...Thomas en ik maakten ons wel wat zorgen met onze hogen velgen,..:-) Benieuwd welk weer het de volgende dag zou zijn,....

En dan was het eindelijk zo ver! Om 5u liep de wekker af,.... Alles stond reeds klaar zodat we rustig konden ontbijten. Ik voelde me niet optimaal maar na enkele Nurofens en een Ibobrufen kwam ik er geleidelijk aan door. We genoten heel rustig met ons drietje van de earlybreakfast,.... Tof om met zo'n 2 rustige mensen naar een triatlon toe te leven!  Na het ontbijt begaven we ons naar de wisselzone. Alles verliep heel vlotjes en het weer zag er super uit!!!

Lissabon 087.jpgOm 8u lokale tijd klonk het startschot. De zwemstart verliep heel rustig. Ik had onmiddellijk een goed gevoel. Ik forceerde me niet maar probeerde toch een vlot tempo aan te houden. Op 32'15'' kwam ik tevreden uit het water. Thomas was zoals verwacht enkele minuutjes eerder uit het water gekomen,..So far so good!! Eenmaal de fiets op begon het zwaarste gedeelte van de race. Sommige hadden ons al gewaarschuwd dat het zeker niet vlak was zoals ze hadden aangeven. Het fietsparcours bestond uit 4 rondjes. Na de eerste ronde wist ik meteen dat ik het heel lastig zou krijgen! Vanaf ronde 3 geraakte ik nog amper aan 10km/u op de hellingen. De hamstrings trokken tegen en de vermoeidheid begon toe te slaan. De laatste ronde twijfelde ik zelfs of ik de race wel zou uitrijden. Nog nooit eerder had ik zo'n gevoel op de fiets. Zowel mentaal als fysiek had ik het heel lastig,...:-( Gelukkig waren er de supporters,... Mieke, Liesbeth en enkele familieleden van Thomas schreeuwden me vooruit! Na 2u46:49 was ik blij dat ik mijn fiets mocht wisselen voor de loopschoenen.

Lissabon 106.jpgTijdens de eerste ronde had ik last van krampen en stijve achillespezen. Gedurende één van mijn stretchmomenten passeerde Thomas mij. Hij had reeds één rondje gelopen,...De tweede ronde begonnen de voeten te slapen. Raar gevoel maar ik kan niet zeggen dat dit me hinderde om sneller te lopen,....Gelukkig kwam ik er bij ronde 3de een beetje door,.. Op het einde van ronde 3 zag ik Thomas finishen! Super blij voor hem want hij had zijn doel bereikt om onder de 5u binnen te komen,...Wel jammer voor mij,...Ik had nog een rondje te gaan:-( De laatste ronde viel al bij al goed mee. Ik kon mijn tempo behoorlijk goed aanhouden. Door het zware fietsparcours voelde ik wel dat ik iets trager liep dan ik gewoon was. Ik liep de 21km in 1u50:06. Geen PR maar door het zware fietsparcours had ik niets anders verwacht,...:-) Ik kon op het einde wel nog wat versnellen,...ik bereikte na 5u14:05 moe maar zéér voldaan de finishlijn. Ik eindigde in de top 10 bij de dames en werd 2de in mijn categorie.

9.jpgAls ik terugkijk op de wedstrijd heb ik deze race als één van mijn zwaarste wedstrijden ervaren. Zowel mentaal als fysiek zat ik er op sommige momenten door! Ik steek het enerzijds op de iets mindere voorbereiding door de veranderingen in Païs, te weinig trainigsuren op de tijdritfiets, te weinig hellingen getraind en de kwetsuren! En anderzijds op het feit dat ik dacht dat deze race zo goed als een vlak parcours zou zijn:-( Toch heb ik genoten van deze race. Mooie omgeving, leuke westrijd, toffe supporters,..Zeker voor herhaling vatbaar!  

11.jpgNa de wedstrijd genoten we nog met z'n allen van een gezellig terrasje in het zonnetje! We bezochten het mooie Bellem en genoten ten volle van onze prestatie. De beentjes vielen al bij al heel goed mee! De coctails in het casino hebben we gelaten voor wat ze waren,...de darmpjes protesteerde nog net iets teveel van al de gellekes en sportdrankjes:-)

De dag nadien nam Liesbeth (nichtje Thomas) ons mee naar het oude gedeelte van Lissabon. Daar bezochten we enkele mooie plaatsen die je zeker moet gezien hebben als je naar Lissabon gaat. We beleefden niet alleen een super leuke wedstrijd, ook de dag nadien bleef het genieten! Maar mooie liedjes duren niet lang,...De volgende dag stond om 5u15 onze taxi reeds voor de deur van ons hotel....:-(

Lissabon 132.jpgEerst en vooral wil ik mijn ventje bedanken om me alweer enkele dagen te vervangen in Païs. Daarnaast super merci aan Mieke, Liesbeth en de andere supporters om ons over de meet te schreeuwen!  Maar last but not least bedankt Thomas voor het fijne gezelschap! Het lukt inderdaad niet met iedereen om zo ontspannen naar een wedstrijd toe te leven! Bedankt maatje! En by the way,...super knap gedaan!!!

Ondertussen zijn we reeds enkele dagen verder. Een beetje ziekjes heb ik terug de eerste zwemtraining achter de rug. Deze week zal ik het dus heel rustig houden en uitkijken of la Roche al dan niet de volgende uitdaging wordt,...

Nog enkele sfeerbeelden van een fantastische tijd!

Lissabon 155.jpgLissabon 231.jpgLissabon 042.jpg

 

 

 

 

Lissabon 078.jpgLissabon 211.jpgLissabon 140.jpgLissabon 194.jpgLissabon 019.jpg

 

 

 

Lissabon 030.jpg 

 

 

 

 

Toedeloe!

 

 

 

 

16:48 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-03-12

De halve marathon in Sluis!

Enkele maanden geleden besloot Katrien om zich in te schrijven voor de halve marathon in Sluis. Ze vroeg of ik haar daarin wou begeleiden,...Eerst twijfelde ik omdat ik nog steeds niet afgestudeerd ben als personal coach. Mijn ervaring als regentes lichamelijk opvoeding, fitnessinstructor en triatleet heb ik  dan wel,...toch is dit nog iets anders!! Ik stemde in maar onder de voorwaarde dat dit voor mij een soort van 'proefproject' was. Ze ging akkoord,...Ik kon er alleen maar uit leren!! En zo werkten we samen naar haar eerste halve marathon!

P1120476.JPGTijdens de voorbereidingen vertelde ik aan enkele vriendinnen wat mijn plannen waren en die voelden zich meteen geroepen om ook deel te nemen en mee te trainen,...Zo werd ik gebombardeerd tot 'coach':-) De voorbereidingen liepen niet altijd vlekkenloos,... Kwetsuren aan de knie, voet, tandproblemen, een griep en bronchitis speelden mijn dames parten,...De twijfels bij sommige waren heel erg voelbaar,...Ik probeerde iedereen zoveel mogelijk bij te staan waar nodig tijdens de moeilijke momentjes,...Ook deze momenten waren voor mij zeer leerrijk! Mits alle problemen stonden we toch met ons viertjes op 18 maart aan de start van (voor sommige) hun eerste halve marathon!!

Fietsen Dirk en Païs zorgden voor een gepaste outfit!

P1120484.JPGDe dag begon om 10u toen we met de 2 mobilhomes vertrokken richting Sluis. We voelden ons meteen in vakantiestemming. Na een vlot ritje kwamen we tegen 11u aan. Ruim op tijd waardoor we ons heel 'relax' konden inschrijven. Nadat de beentjes ingesmeerd waren  begaven we ons rustig naar de start. De organistaie vroeg een minuutje stilte om de slachtoffers te herdenken van de busramp in Zwitserland! Mijn hartslag zakte daardoor naar 58,...geen stress te bespeuren:-)

En toen klonk het startschot,....

Katrien en ik begonnen aan een iets te vlot tempo omdat we werden meegezogen door de 'massa'. Gelukkig hadden we na enkele meters ons ritme gevonden en liepen we bewust iets trager,... De andere 2 dames (Sylvie en Karen) liepen constant voor ons uit, in gezelschap van Koen (een vriend van Sylvie) We hadden ze tot op km 10 steeds in het vizier. Eenmaal voorbij de 12 km was er van Koen, Sylvie en Karen niets meer te bespeuren. Ik was blij dat de Koen de taak als 'coach' van me overnam om de andere dames probleemloos over de finish te loodsen.

Ik had me voorgenomen constant bij Katrien te blijven. Eenmaal voorbij de 15km begon de vermoeidheid toe te slaan,...De maag protesteerde en de snelheid nam lichtjes af,.. Ik bleef haar moed inspreken dat we de 2u30 zeker nog konden halen,...maar dan mochten we zeker niet vertragen! Ze had er op deze moment geen boodschap aan en schonk me alleen maar een boze blik met de woorden,...."Het kan me niet schelen":-) Als 'coach' weet je dat er zo momenten komen,...De laatste 6km waren zwaar,.. Ook dit had ik verwacht mede doordat medicatie, griep en bronchitis roet in het eten hadden gegooid tijdens haar belangrijke lange duurlopen:-( Toch hielden we stand tot de laatste meters,...Op 2u29 en enkele seconden haalden we samen de finish. We hadden het gehaald!!!!! We  kwamen toe en zagen alleen maar blije gezichten! Al de dames hadden de finish gehaald, zoveel was duidelijk!! Voor Katrien en Karen was het hun eerste halve marathon. Voor Sylvie haar 2de die ze opdroeg aan haar overleden moeder. ZP1120513.JPGe deed ongeveer 15 minuten beter dan het jaar ervoor!

Aan de finish zagen we Cédric Van Branteghem en vroegen of hij met ons op de foto wou. Mooie beloning, niet:-)

  

P1120514.JPGEenmaal terug bij de mobilhomes lieten we de champagne rijkelijk vloeien. Ook de chips en de nootjes mochten niet ontbreken,...! 

Moe maar voldoaan begaven we ons terug richting België. Tegen half 7 hadden we gereserveerd bij Pietje Pek om onze koolhydraten, eiwitten en vetten terug aan te vullen. Het werd een mooie afsluiter van een prachtige dag!!

De volgende dag werden er al plannen gemaakt door de dames,...De volgende uitdagingen worden de Artevelderun en de 10 Miles in Antwerpen. Leuk te horen dat ze nog even enthousiast zijn na zo'n zware inspanning:-)

Zie hier de vier gelukkige dames na een heerlijke maaltijd!!!

P1120536.JPG

 

P1120535.JPGNen dikke proficiat!! Jullie hebben één voor één mijn verwachtingen ingelost!! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Bedankt aan de 2 Koenen voor het fijne gezelschap en onze chauffeurs van dienst Dirk en Patrick! Maar vooral bedankt aan de dames voor het vertrouwen in mij!!

Tot op de Artevelderun!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15:22 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-08-11

7 augustus D-DAY!! IRONMAN REGENSBURG 2011

Wat eraan vooraf ging,....

IM 15.jpgNegen maanden geleden besloten Marleen en ik ons aan te sluiten bij de vijf andere Mr T'ers die zich reeds hadden ingeschreven voor de Ironman in Regensburg. Naast Bruce, Patrick, Kenneth, Steven en Bert sloten wij als de enige twee dames het rijtje. Onze clubtrainer Peter Van Hauwermeiren had er dus 2 pupillen bij om klaar te stomen tegen 7 augustus 2011. Voor vier van ons zou het de allereerste Ironman worden,....

Het werd echter een bewogen jaartje.... Het begon met schouderproblemen, achillespeesproblemen, een zware blaar (lees brandwonde) op de voet (3 weken voor de ironman) en eindigde met het ontslag van mijn personeel tijdens de belangrijkste trainingsmaand. Die laatste maand was dan ook één van de zwaarste maanden die ik tijdens de voorbije 9 maanden heb meegemaakt! Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost,...maar het was het allemaal méér dan waard,...

De dagen ervoor,....

Marleen en ik vertrokken woensdag 3 augustus richting Regensburg. Wie gedacht had dat het vier rustige dagen zouden worden had het serieus mis,...Het werd een rollercoaster van jewelste. Zwemtraining in de Guggenberger See, een looptrainingske op het parcours in de regen, verkenning van het fietsparcours met de wagen, een bezoekje aan de fietsenwinkel,..

IM 24.jpg

IM 4.jpgVrijdagavond was er dan de pastaparty en kregen we het filmpje van het vorige jaar te zien! Voor het eerst drong het tot me door dat het nu wel heel dicht bij was,....

De dag voor de wedstrijd  was een  mooie zonnige dag! We gingen shoppen in het atletendorp, plaatsen onze fiets reeds in T1 en genoten van het mooie weer . In de namiddag konden we voor het eerst genieten van de rust,..eindelijk;-) Die dag kwam ook mijn ventje (een dagje vroeger dan voorzien) aan,...!! We genoten nog eventjes van elkaars gezelschap maar ik besloot tegen 21u  mijn bedje op te zoeken. Mede door zijn aanwezigheid kroop met een gerust gevoel onder de wol en sliep gezien de omstandigheden vrij goed,....tot om 4u de wekker afliep,.....

En dan D-day,..

Marleen en Steven sprongen als eerste uit bed. Ze liepen al vrij zenuwachtig rond. Ik voelde dat ik niet te genieten was en besloot me wat op de achtergrond te houden. Om 5u stond Patrick (de voorzitter) ons op te wachten. We vertrokken richting Guggenburger See,...De spanning in de wagen was te voelen. Ook het weer was niet bepaald een meevaller wat me nog iets zenuwachtiger maakte,...Eenmaal aan de fietsen splitsen onze wegen en ging ieder zijn eigen weg om zijn of haar fiets in orde te zetten. De zenuwen gierden door mijn lijf....

IM 9.jpgGelukkig vond ik Patrick en Kenneth net voor de start terug. We luisterden samen naar het Duitse volkslied, en dan was het zover! Het startschot,..We wensten elkaar veel succes en weg waren we...de kolkende massa in,...Het zwemgedeelte viel reuze mee! In het begin was het even wat wennen met de 2300 atleten rondom mij maar al snel vond ik mijn ritme. Door het vele 'bochtenwerk' was ik af en toe de oriëntatie kwijt dus volgde ik gewoon de menigte:-) Toch zwom ik de 3,8km comfortabel en op mijn eigen tempo. Na 1u04:59 kwam ik uit het water.

 

IM 6.jpgToen ik uit het water kwam keek ik ernaar uit om mijn ventje te zien want ik had hem niet meer gezien voor de start,...Hij stond samen met Marc Vanassche bij mijn fiets te wachten! Tijdens de wissel maakten we snel een praatje,.... Blij van mijn ventje te zien en super content met de zwemtijd begon ik aan het tweede gedeelte van de ironman.

Eenmaal op de fiets voelden de beentjes heel goed aan!. Ik had de dagen ervoor wat last in het linkerbeen gehad wat me toch wel wat zorgen baarde. Maar gelukkig voelde ik daar op de fiets niets meer van! Het was ondertussen nog steeds aan het regenen en het zag er niet naar uit dat het de eerste uren zou opklaren. Dan maar verstand op nul en blik op oneindig,... Toen ik na enkele kilometers ontdekte dat ik mijn eten was vergeten sloeg de paniek even toe,....Ik sprak één van de voorbijgangers aan, hij gaf me gelukkig één van zijn repen. Toen Patrick onze voorzitter me voorbijkwam gaf ook hij me één van zijn reserverepen en een 'duwke':-). Dit zou de derde keer zijn dat hij mijn 'reddende engel' was :-)

IM 10.jpgDe eerste 90 km vlogen voorbij. Constant zag ik onze supporters langs de kant van de weg,...Ook de lokale bevolking stond massaal buiten niettegenstaande het barslechte weer. Nog nooit hoorde ik zoveel keer mijn naam roepen,...Isa, Isa, Isa 'zuper, zuper, hop hop, hop...! Tijdens de beklimmingen gilden de mannen, vrouwen en vrienden van alle mr T'ers ons naar boven! Zalig!! Telkens ik over een mat met de tijdsregistratie reed gingen mijn gedachten even naar de thuisblijvers die ons via de pc aan het volgen waren. Ik had me voorgenomen te genieten,..en dat deed ik ook!!

Tijdens de tweede ronde voelde ik de eerste tekenen van vermoeidheid opkomen. Toch bleef het vooral genieten. Ik vroeg me dikwijls af of ik niet te snel aan het fietsen was,...Ik moest er tenslotte toch nog een marathon aan koppelen,...:-) Iets voorbij de 100km moest ik door het vele drinken plassen. Dan maar op de fiets in de afdaling,...De eerste keer lukte dit niet best maar al doende leert men, zo volgden nog enkele keren:-) Voordat ik het goed en wel besefte mocht ik mijn fiets afgeven  aan één van de vele vrijwilligers. Ik fietste er uiteindelijk 5u 58: 32 over. Na een kort toiletbezoekje begon ik aan voor mij het lastigste onderdeel,...de marathon.

REGENSBURG 032.JPGIk was terug even in paniek toen ik de eerste ronde de achillespees voelde tegentrekken. Marc en mijn ventje stelden me gerust dat het wel zou overgaan. Ik dacht even terug aan mijn trainingen waar ook dit steeds het geval was, het ging over! Ik bleef  de volgende ronden gespaard van pijntjes aan de voeten en pezen. Buiten de verschillende toiletbezoekjes gerekend liep ik voor mij een perfecte marathon. De man met de hamer had blijkbaar teveel werk met de andere 600 atleten die opgaven,...

REGENSBURG 075.JPGHet besef dat ik het wel eens zou kunnen halen in 11u30 kwam er toen Marc naast me kwam lopen en me bewust maakte van de tijd. Niettegenstaande ik de laatste ronde elk 'toi toi' toilet had gezien en elk putje en oneffenheidje begon te voelen probeerde ik toch mijn tempo zo goed mogelijk aan te houden.

 

finish 1.jpgfinish 2.jpgEn dan was het zover,...ik zag de blauwe loper voor me liggen. Gillende mensen aan beide zijden van de tribunes. Euforisch en met kippenvel eindigde ik een half uur minder dan mijn vooropgestelde tijd mijn allereerste ironman! Een moment om nooit meer te vergeten!!! Ik liep mijn marathon in een tijd van 4u14:49. Ongeveer dezelfde tijd als mijn allereerste marathon in 2005. Dit had ik nooit durven dromen!! Met een eindtijd van 11u28:59 seconden kwam ik moe maar voldaan over de eindstreep. Ik voelde me na de wedstrijd bewonderenswaardig goed!  Ik genoot nog even na, nam een douche en liet me verwennen op de massagetafel. De infuus heb ik gelukkig niet nodig gehad:-) Na dit alles verliet ik het atletendorp en zocht ik mijn ventje en Marc op,...We gingen samen mijn fiets halen, zochten de andere Mr T'ers op, aten een overheerlijke pizza en besloten na enkele uren de camping op te zoeken. Bij het verlaten van Regensburg hoorde ik dat Marleen en ook Kenneth de finish hadden bereikt! Op deze update had ik lang gewacht. Al de Mr T"ers hadden de eindstreep gehaald!!

bbq 2.jpg

 

REGENSBURG 142.JPGIM 3.jpgDe volgende dagen waren super! Nagenieten met de clubleden van een glaasje bubbels, fotoshoot met de

finisher st-shirt (voor de gazet),een bezoekje aan het Walhallah, een heerlijke BBQ,....Ook de dagen nadien waren zalig!! De stijfheid viel al bij al super mee!!

Bij mijn thuiskomst werd ik dan ook nog eens verrast door enkele vrienden die me een heerlijke avond hebben bezorgd. 'Proficiat Ironwoman' op het raam van Païs en een super mooie trofee waren de kers op de taart! Merci Heidi, Annick en Karen & partners!! Jullie zijn schatjes!!! Nen dikke merci voor jullie steun!

Daarnaast wil ik vooral mijn ventje bedanken die me de voorbije 9 maanden heeft bijgestaan. Zonder zijn steun en toeverlaat had ik de eindstreep nooit gehaald!!  En dan nog enkele andere personen die een cruciale rol hebben gespeeld in heel het triatlongebeuren! Alle Mr T'ers en supporters in Regensburg , de mensen die ons thuis hebben gevolgd, Marc Vanassche die me tijdens de wedstrijd DE perfecte coaching gaf, Tinne Sprangers die me super geholpen heeft met de juiste voeding voor en tijdens de wedstrijd, Patrick (onze voorzitter) die me tot 3 keer toe uit de nood heeft geholpen voor, na en tijdens de wedstrijd, Marleen mijn trainingsmaatje, Caroline De Vos voor al de nuttige tips, Anita (de 'mama' van de club) die ons steeds bijstond met een heerlijke maaltijd tijdens een lange fietstraining, alle fotografen van dienst voor de prachtige foto's, al mijn facebook -en andere vrienden die me gevolgd hebben, Wim Van De Wielle (mijn eerste trainer) die me klaarstoomde voor mijn eerste 1/2 triatlon ...en last but not least onze clubtrainer Peter Van Hauwermeiren die elke week ons schema doorstuurde, ons moed insprak, de juiste tips gaf en ons uiteindelijk allemaal over de finishlijn loodste:-)! Iedereen super bedankt!

t-shirt.jpgmedaille.jpg

 

 

 

 

Nu, bijna veertien dagen later ben ik nog steeds aan het genieten van de euforie. Nog altijd vertel ik mijn verhaal met veel plezier en blik ik terug op één van de mooiste ervaringen uit mijn 'triatloncarriere'. Op naar de volgende zou ik zeggen maar eerst minstens 14 dagen verdiende rust. Volgend jaar staan er waarschijnlijk enkele 1/4 en 1/2 op het programma. En misschien gaan we wel nog eens voor een volledige maar dan ten vroegste in 2013,...Dit smaakt alleszins naar meer:-) En voor degene die nog twijfelen om eens een volledige te doen,...!! Tinne, Evy, Thomas, Koen, Berry...niet twijfelen, gewoon doen!!!

11:16 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-06-11

1/2 triatlon Neerpelt 2011

De laatste test voor Regensburg,...1,9km zwemmen, 90 Km fietsen en 21 km lopen!

8u stipt vertrokken Patrick en ik voor een rit van anderhalf uur richting Neerpelt. Met de zenuwen viel het vrij goed mee. De vorige halve triatlon in Leuven was heel goed gegaan dus ik vertrok met een goed gevoel!!

Twee uurtjes voor de start kwamen we aan,...achteraf gezien ruim op tijd want de afstanden tussen de inschrijving, de wisselzone (T1 en T2 samen), zwemstart en aankomst lagen heel dicht bij elkaar. Ik kon dus alles op het gemak klaarleggen.

swim neerpelt.jpgBij de zwemstart was er zelfs nog even de tijd om wat bij te praten met enkele bekende gezichten en clubgenoten! 

Stipt om 12u (na een valse start) klonk het definitive startschot. Ik kwam goed weg! Ik probeerde de eerste meters in het 'zog' van Evy te blijven maar al snel moest ik lossen,...Ik zwom voor de rest vrij comfortabel tot er plots 2 dames naast me kwamen zwemmen. Ik probeerde mijn tempo terug op te drijven om toch nog als tweede van ons drieën uit het water te komen,...

zwemmen neerpelt.jpg

Ik kwam uiteindelijk in het totaal als zesde  dame uit het water met een tijd van 31'37 .

 

 

 

Ik maakte een snelle wissel en was blij dat ik op mijn Fushi zat!!

 

fietsen neerpelt.jpgWe moesten 4 ronden van ongeveer 23 km afleggen. De eerste ronde was wat zoeken. Scherpe bochten en steentjes maakten het soms wat moeilijker maar voor de rest was het een heel mooi parcours met snelle wegen! Ik kon mijn snelheid mooi aanhouden waardoor ik enkele dames kon inhalen. Ik behaalde de vierde fietstijd onder de dames en deed er 2u45'47'' over.

 

 

neerpelt lopen 2.jpgEn dan,...het laatste en minst leuke gedeelte! Ik wisselde mijn fietsschoenen voor mijn loopschoenen. Hier voelde ik al dat mijn kousen niet echt droog waren. Duidelijk mijn voeten niet genoeg afgedroogd bij de vorige wissel. Ik had er geen erg in en begon aan de halve marathon. Het was een hel,...De eerste ronde deden de beide achillespezen pijn. Dat was nieuw,...:-) De tweede ronde begonnen mijn voeten te slapen maar ging gelukkig snel over, de derde ronde kreeg ik een branderig gevoel aan de binnenkant van mijn voet. De laatste ronde was een ware marteling door de pijn. Moest ik niet aan de derde postitie hebben gelopen denk ik dat ik mijn wedstrijd wel zou hebben gestaakt. Het was tenslotte 'maar' een voorbereidende wedstrijd. Toch had ik een looptijd van 1u47'21'' op de 21,1km. Nog nooit deed ik beter op een halve marathon,...strange:-)

neerpelt podium 2.jpgZo eindigde ik derde dame in 5u07'00''. Moegestreden maar met de big smile kwam ik over de finish!! Super blij met mijn derde plaats! Twee keer podium in 2 weken tijd! Dit voelt echt goed aan,..!!

Achteraf gezien had ik misschien beter gestopt voordat de wonde open was maar eenmaal bezig besefte ik niet hoe ernstig het was,...Het was pas de dag nadien dat de wonde ernstiger was dan enkel een blaar,...:-( 

 

neerpelt patrick.jpgToch bedankt, vooral mijn ventje die me naar de finisch heeft geholpen. Door hem ben ik blijven doorgaan. Hij briefte mijn positie door, vertelde me steeds hoe ver de tweede dame voor me liep en vooral hoever de vierde dame achter me zat. Zonder hem had waarschijnlijk de wedstrijd niet uitgedaan. Ook wil ik alle supporters bedanken die me over de finish hebben geschreeuwd. Ook de fotografen (Bert Wauters & Anita) super bedankt voor de schitterende foto's!!!! Het was een geslaagde dag!!

Hopelijk geneest de' blaar' snel want na een bezoekje aan de dokter ziet het er niet bepaald goed uit. Wonde is vrij groot en zal enige tijd nodig hebben om te genezen. Blijkbaar niet zo goede combinatie van slechte kousen en natte voeten. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst vermijden. Preventief antibiotica en thuisverpleging zijn reeds geboekt:-) Zwemmen in de Blaarmeersen is eventjes geen optie en lopen zal ook deze week niet echt lukken. En zo is het altijd iets:-( Eerst de achillespees nu dit,...Sporten is gezond zeggen ze dan,...:-)

Wordt dus zeker vervolgd!

En anders hopelijk tot in Regensburg:-)

Tot slot nog enkele sfeerbeeldjes,....

neerpelt podium 1.jpg

start neerpelt.jpgrun neerpelt.jpg                                                                        

 

17:37 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-11

Triatlon Brugge 2011

Zaterdag 18 juni :Triatlon Brugge 2011

Met gemengde gevoelens keek ik uit naar deze wedstrijd.  Ik beschouwde deze wedstrijd vooral als training en test om te kijken hoe de achillespees zou reageren. Ik was van plan deze wedstrijd dan ook zonder hartslagmeter en zonder horloge starten,…Ik zou wel zien!

Om 13u30 vertrokken we (Marleen, Koen, Katrien en ik) met de mobilhome  richting Brugge met als chauffeur mijn ventje. Ik was ontzettend blij dat hij meeging want zelf rijden met zo’n ‘huis’ is nog niet aan mij besteed,…

We kwamen ruim op tijd aan. Tijd genoeg dus om ons eerst op het gemak te gaan inschrijven alvorens alles klaar te zetten,.... Het viel op dat er bij de meeste onder ons weinig of geen stress te bespeuren viel. Er was wat gezonde spanning maar dat kon de sfeer niet bederven!

Eenmaal ingeschreven begonnen we alles klaar te leggen. Ondertussen verving mijn ventje mijn wielen want met hogere ‘velgen’ (of hoe noem je dat) rijden met zo’n weersvoorspellingen leek me niet zo’n goed idee;-) Wat zou ik toch doen zonder hem!! Een uurtje later vertrokken we  richting wisselzone en zwemstart. Met de zenuwen viel het nog steeds goed mee,…

Aan de zwemstart verliep alles heel vlotjes,…eerst de pro’s, de trio’s, dames 40+ en dan was het aan ons,…

Ik had me vooraan in het midden gelegd. Ik  probeerde heel snel uit de massa te komen door wat sneller te starten en het lukte! Ik bleef in positie en kon zelfs mooi in iemand zijn voeten blijven zwemmen,… wat een luxepositie! Ik haalde zelfs enkele van de vorige waves in. Ik probeerde de laatste 200m nog wat te versnellen. Ook dit lukte probleemloos. Ik kwam uiteindelijk als vierde dame van mijn wave uit water met een tijd van 15’29. Ongeveer 45’’ beter dan het jaar ervoor. Zou de geleende sailfish dan toch zo’n verschil maken;-)

brugge 1.jpgOp de fiets had ik niet onmiddellijk een goed gevoel. De wind maakte van mijn fiets een speelbal. Door de hevige rukwinden moest ik sommige momenten mijn stuur goed vasthouden en eventjes de snelheid minderen om niet in 'den decor' te belanden,..:-). Eenmaal mijn ritme gevonden was ik vertrokken,…. Na enkele kilometers kwam ik Marleen tegen. Ik spoorde haar aan om mij te volgen. Jammer dat het geen stayerwedstrijd was, anders konden we afwisselend kop trekken;-) Doordat ze toch wel een ‘gat’ moest laten om geen gele kaart te krijgen kon ze jammergenoeg niet blijven volgen.

Brugge 2.jpgOp de terugweg hadden we een groot deel meewind. Het goede gevoel bleef aanhouden. Ik stak nog een tandje bij en reed met momenten tot 43km/u,..Zalig! De 45 km waren voorbij voordat ik het wist,.. ! Uiteindelijk deed ik er 1u17 over. Zo'n 10 min beter dan vorig jaar.  Heel ontspannen stapte ik van mijn fiets en begon ik aan (voor mij) het minst leuke gedeelte.

Door het kwetsurenleed van de voorbije maanden was het afwachten of de achillespees stand zou houden. De eerste meters gingen niet echt soepel. Ik nam voor  het zekere een gelletje. Al snel voelde ik het werken (jeetje, zou dat in het hoofd zitten) Ik liep de 10 km vrij ontspannen verder. Ik kon mijn snelheid aanhouden. Ik deed er uiteindelijk 46’en 42’’ over!

brugge aankomst.jpgSuper content kwam ik over de finishlijn! Ik begaf me snel naar het uitgebreid buffet in de tent en mengde mij in de massa.

Plots hoorde ik buiten mijn naam afroepen. Ik dacht dat het mijn ventje was die me liet omroepen (met warme kleren). Ik begaf me naar het podium en zag tot mijn grote bewondering dat ik op het podium werd gevraagd,.:-)

 

 

podium 2 brugge.jpgHeel verrassend eindigde ik eerste dame in mijn categorie buiten de profs gerekend. Nog wat onwennig en met de slappe lach stond ik te blinken op de bovenste plank! Ook de micro die onder mijn neus werd gestoken na de overwinning was even wennen. Jeetje, wat een onzin heb ik daar uitgekraamd:-)

En zo eindigde mijn dag met een zalig en euforisch gevoel!

 Doordat ik zonder uurwerk gelopen had, wist ik mijn eindtijd niet exact. Ik dacht dat ik rond de 2u30 zou geëindigd zijn. Maar toen ik uiteindelijk 2 dagen later de einduitslag zag was ik nog meer verbaasd!! Met een eindtijd van 2u23 deed ik 20' beter dan 2 jaar geleden en 13 min beter dan vorig jaar. Deze uitslag heb ik echter te danken aan enkele mensen. Vooral mijn ventje die me door dik en dun blijft steunen! Zonder hem stond ik bijlage zo ver nog niet en  was mijn fietstijd veel minder;-) Ook onze trainer Peter die me aan het klaarstomen is voor Regensburg, Marc van wie ik de wetsuit heb mogen lenen en Marleen (mijn trainingsmaatje) die me af en toe  (en op de juiste momenten) wat peptalk geeft;-)

Als laatste wil ik nog één dame en een heer feliciteren van onze club met hun puike prestatie. Bruce onze' PRO' van de club die een schitterend resultaat heeft neergezet en Katrien die voor het eerst haar kwarttriatlon probleemloos eindigde!! De rest heeft het ook super gedaan maar zou teveel zijn op op te noemen,...

Volgende uitdaging is de halve triatlon in Neerpelt! En meteen ook de laatste test voor Regensburg,....

 

19:06 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-05-11

Triatlon leuven 2011

Zondag 15 mei,...Een dag waar ik met een bang hartje naar uitkeek!! Mijn eerste test voor Regensburg,... De 1/2 triatlon van Leuven! De moraal was ver te zoeken de afgelopen weken door de vele kwesturen dus ik kon wel een oppepper gebruiken!!

Het beloofde wel een leuk weekendje te worden! Mijn ventje had de dag voordien een wielerwedstrijd in Pelleberg. Daarom vertrokken we reeds zaterdag met de mobilhome richting Leuven. Hij reed een goeie wedstrijd en de persoon voor wie hij reed werd kampioen van Brabant! Het werd een leuk feestje voor de mannen! Voor mij stond echter iets anders op het programma! Ik besloot na een lekkere pasta en enkele watertjes de mobilhome op te zoeken en mijn gerief voor zondag reeds klaar te leggen. We parkeerden ons die avond zelf nog aan het Ladeuzeplein,...

Na een kort en slapeloos nachtje in de mobilhome was ik om 7u  klaarwakker. De hevige regen van de afgelopen nacht maakten mij niet bepaald happy:-) Gelukkig zag het er 's morgens al iets beter uit,...!! Na een smakelijk ontbijtje ging ik me rond 8u inschrijven. Wat een luxe om daar reeds de dag voordien te zijn,....No stress!! Rond 9u15 sprong ik op de pendelbus richting zwemstart!.

Aan de zwemstart maakte ik kennis met enkele leuke dames!! We keuvelden wat over het feit dat we allemaal voor de top 20 zouden gaan. Makkie toch als je weet dat er maar 24 vrouwen aan de start stonden? Maar dat laatste gingen we er zeker niet bijvertellen,...:-)

Met de zenuwen viel het reuze mee! Waarschijnlijk door het feit dat dit 'maar' een test was en mede omdat ik na maximum 13km lopen mijn wedstrijd zou moeten staken door de achillespeesontsteking die nog niet helemaal is genezen:-( Jammer, maar kiné én trainer hebben hier het laatste woord,....

En dan eindelijk de wedstrijd,...11u stipt klonk het startschot!!

De volle 2500m waren genieten,....Ik besloot een tempo aan te houden dat ik dacht 3800m te kunnen volhouden,....Nog nooit eerder in mijn 'triatloncarrière' zwom ik zo comfortabel! Ik zwom 90% van de tijd helemaal alleen. Ik voelde af en toe wel eens iemand aan mijn voeten tikken of tegen me aan botsen aan de boeien maar voor de rest was het zalig!!! Volgens de tijdsregistratie deed ik er 37'56" over. Andere tijden zullen jullie van mij niet te zien krijgen want ik verloor mijn chip waarschijnlijk tijdens de wissel!

_DSC2193.JPG

Tijdens het fietsen besloot ik iets meer te geven met de wetenschap dat ik deze wedstrijd toch niet volledig uit zou doen,...Het fietsparcours was zwaar!! We kregen een beklimmingske voorgeschoteld waar we 3 keer over moesten. Gelukkig kwamen erna enkele kilometers langs het water met de wind in de rug,...Mijn tijd zal ik wel nooit weten maar ik kwam met een goed gevoel in de wisselzone! En dit was het belangrijkste! Als ik de tijden vergelijk van de dames voor en achter mij zal ik er waarschijnlijk ongeveer 2u30 over hebben gedaan,...

_DSC2238.JPGDe wissel was een ramp! Ik geraakte niet in mijn loopschoenen en liep bijna verder met mijn helm op mijn hoofd:-) Eenmaal vetrokken voelden de beentjes onmiddellijk goed aan! Ik had gevreesd voor deze overgang maar al bij al ging het super!! We waren toch al zo ver,...Nu was het afwachten hoe mijnen 'achille' zou reageren! Het loopparours leek wel offroad! Ppff,..trap af, trap op, bergop, bergaf, kasseien,....Tijdens de eerste ronde voelde ik lichte pijn in de achillespees! Gelukkig trok die snel weg,...Ik besloot een tweede rondje te doen! Het goede gevoel hield stand! Na de tweede ronde voelde ik me nog steeds super! Mijn ventje echter verplichtte me te stoppen. Ik protesteerde eerst maar achteraf ben ik toch blij dat ik na 13km uit de wedstrijd ben gestapt.

 

Moest ik deze wedstrijd hebben uitgedaan (en stand gehouden hebben) was ik waarschijnlijk 7de vrouw geweest. En was ik onder de 5u geëindigd! Maar zoals ze zeggen,...als, als, als,..:-) We zullen het allicht nooit weten!!

Het voornaamste is dat de moraal helemaal terug is!! We zijn op de goede weg!

Bedankt voor de aanmoedigingen en vele berichtjes! Maar in het bijzondere wil ik vooral mijn ventje bedanken die me gedurende de hele wedstrijd heeft gesteund, gesupporterd en de stand van zaken bijhield!

Ook nog een dikke proficiat aan mijn clubgenoten, Bruce, Bert en Steven, de mede- Regensburgers! Deze eerst test hebben we toch al overleefd,....:-) Op naar de volgende uitdaging!!

Toedeloe!

 

15:11 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-11

Eerste test van het seizoen,...

Zaterdag 19 februari ging de Leopoldsloop in Watervliet door, 27km langs het water. Ik had gevraagd aan de trainer of ik deze wedstrijd al mocht meedoen,...Hij twijfelde (door de kwetsuren) maar gaf me toch groen licht. Ik mocht hem lopen maar als training,...!!

Samen met Marleen en Steven vertrokken we om 13u richting watervliet. Rond half twee kwamen we aan,...we schreven ons rustig in. Het leek wel of we nog alle tijd hadden. Het was redelijk koud dus besloot ik net op het einde nog om mijn steunkousen aan te doen. Daardoor kwamen we een kleine minuut te laat aan de start. Dit zou achtervolgen worden:-)

We vetrokken heel rustig als laatste aan de lange tocht. We haalden geleidelijk aan enkele lopers in. Zeker geen slecht gevoel voor de moraal,.... Na 13,5 km kwam het keerpunt. Ik voelde me nog heel fit! Het was wel tegenwind en het begon te regen maar dit nam het goede gevoel niet weg,... Ik besloot iets te versnellen. Marleen haar hartslag was te hoog daarom besloot ze niet mee te gaan. Ik liep van groepje naar groepje om zoveel mogelijk uit de wind te blijven. Zo kwam ik na 2u25 comfortabel over de meet.

De lekkere soep na de wedstrijd was de kers op de taart!! 

De dag(en) nadien voelde ik weinig of geen stijfheid in de benen, geen pijn in de schouder of achillespees. Een geslaagde eerste test zou ik zeggen!! Op naar de volgende uitdaging,....

Toedeloe

Ise 

17:55 Gepost door Flootje in Algemeen, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-10

Zwintriatlon, alweer de laatste van het seizoen,...:-)

Wat gaat de tijd toch snel,...Woensdag 1 september! Voor vele ouders & kinderen een spannende dag! Voor mij was dit niet anders! Ik wou deze laatste wedstrijd van het seizoen in schoonheid afsluiten!

Om 9u15 aangekomen op het wedstrijdsecretariaat in Knokke-Heist! Tijd zat om rustig in te schrijven en nog een klapke te doen met de plaatselijke entertainer (Marino), Eenmaal ingeschreven reed ik samen met Frank (clubmakker SMO) met de auto richting Casino. Een betere parkeerplaats kon ik niet vinden,....vlak aan de wisselzone. Nadat we onze schoenen in de wisselzone hadden geplaatst gingen we nog een koffietjes drinken op de dijk want er was nog niet veel beweging:-)

Rond 11u kwam ik Annelore en Elke tegen en we besloten samen, met nog enkele andere atleten reeds naar Sluis te rijden (en niet te wachten tot 12u op de politie-escorte). Ruim op tijd kwamen we aan. In de wisselzone stonden Elke en ik met ons nummer 6 en 8 tussen de top 10 van de dames. Mijn Fuji fiets stak alleszins niet af tussen de andere super mooie tijdritfietsen,...ikzelf voelde me wel wat onwennig tussen al die slanke profatleten! Hoewel,...dankzij deze top 10 plaats mocht ik mee starten in de eerste box, samen met Sofie Goos & co,...Dit zou me alleszins een mooiere zwemtijd dan vorig jaar opleveren:-)

Eenmaal startschot schoot ik vooruit! Het grote geweld was snel weg en de andere voele ik niet onmiddellijk naderen,....Door mijn (ere)plaats in de eerste box en doordat ik weinig gehinderd werd, kwam ik samen met Elke De Vreese na  18'22'' uit het water. Merci Elke om in je voeten te 'mogen' zwemmen,...:-)

Eenmaal op de fiets moest ik toch wat op adem komen! Er was weinig of geen wind vertelden ze ons net voor de wedstrijd,...jawadde! Dit was wel even anders in de polders,... Het was op sommige plaatsen beuken tegen de Knokse 'mistral':)  Ik probeerde zoveel mogelijk Elke in mijn zicht te houden maar plots zag ik haar niet meer,..ze was te sterk!! De moraal zakte me even in de schoenen toen ik rechtdoor reed ipv links af te slaan waardoor ik  rechtsomkeer moest maken,....Na enkele minuten kwam Elke me plots voorbij gereden??? EEuuhh,....Ze was blijkbaar op dezelfde plaats verkeerd gereden,...Maar ze reed alweer met een gemak van me weg,...Zal ons toch enkele minuten gekost hebben!!  Na een lastige 45km kon ik mijn fiets na 1u21' 52'' aan de haak hangen!!

 

knokke 2010 2.jpgDe eerste loopmeters gingen zeer moeizaam! Ik kwam er na 5km beetje bij beetje door. Zeker de stroken met meewind waren meer dan welkom:-) Mijn looptijd op 10 km was 46' 52'',...een grote 2 minuten beter dan vorig jaar hoewel ik dit anders had ondervonden,strange...!

Met een eindtijd van 2u30'02'' en 15 minuten beter dan vorig jaar blik ik terug op een super leuke wedstrijd!!

Bedankt Tinne, Bart en co om te supporteren & foto's te trekken! Blijft super om je naam te horen roepen langs de kant!!

 

 

 

 

 

 

 

Enkele bedenkingen voor volgend jaar,...

Voor het zwemmen ga ik nog eens enkele privélessen moeten nemen om mijn tijd nog iets scherper te kunnen stellen!!

Om nog sneller te kunnen fietsen ga ik mijn ventje eens moeten raadplegen,...:-) Zal alleszins meer krachttraining worden,...

Lopen moet beter!! Dringend meer intervaltraining inlassen want deze trainingen laat ik er snel vantussen vallen,..:-)

Tot 26 september op de marathon,...als alles goed verloopt en het lichaam mee wil!!

Toedeloe!

16:02 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-10

Mr T Gent

Sinds vrijdag terug van een weekje onstpanning in Frankrijk waar ik (samen met mijn ventje) elke dag heb kunnen trainen niettegenstaande het mindere weer. De batterijen zijn alleszins opgeladen!! We kunnen er terug tegenaan voor een jaartje,...

Zondag 22 augustus stond Mr T op het programma. Een 1/8 triatlon, ....niet echt mijn ding mede doordat dit een redelijk snelle wedstrijd is,...! Toch keek ik er ontzettend naar uit!!

Om 9u15 begaf ik me al met mijn fiets naar de inschrijving waar ik had afgesproken met Ilse om haar wedstrdijpakje van SMO te overhandigen. Ik zou voor deze ene keer 'Païs' en de hoofdsponsos van Mr T 'Fietsen Dirk' vertegenwoordigen. De volgende wedstrijden zijn zeker terug voor SMO!!

Tijd zat om ons materiaal rustig op zijn plaats te zetten en ons naar de start te begeven. De andere SMO'ers stonden al startklaar in het water toen Ilse en ik tegen 11u15 aankwamen. Ik baande me een weg om op de 2de rij te kunnen starten,.... Het deelnemersveld was véél sterker en talrijker dan vorig jaar. Ik was eens benieuwd,.... Het startschot klonk,.... Een massa woelende vrouwen baanden zich een weg door het water. Het was alweer een gevecht van je welste om aan de eerste boei te komen,.... Verdorie, die vrouwen zijn nog slechter dan al die mannen samen!! Halverwege zag ik Sophie (clubgenote). We zwommen (lees botsten) de overige 300m naast elkaar verder. Ik kreeg af en toe wel eens klop van haar maar van een clubgenote kan ik dat nog verdragen,...:-) Was super om samen met haar uit het water te komen! Terwijl ze me voorbij liep richting fiets verontschuldigde ze zich voor de 'harde' kloppen die ik heb moeten incasseren,...:-),...Geen probleem Sophie,....het is en blijft een wedstrijd hé!! Doe alleszins zo verder!! Je harde werk van de voorbije maanden werpen hun vruchten af!!

Deze keer deed ik een snellere wissel zodat ik  kon aanpikken aan het wiel van Annelore. We reden 10 km samen in elkaars wiel,....het was fun!! We probeerden naar het groepje voor ons te fietsen,....Maar plots sloeg het noodlot toe,.... Mijn kilometerteller schoof naar beneden en belandde in mijn spaken. Na veel twijfelen had ik ' morgens besloten mijn tijdritfiets te nemen ,...achteraf gezien duidelijk geen goede beslissing,...:-) Om ongelukken te vermijden besloot ik wijselijk om uit de wedstrijd te stappen en me verder te sparen voor de trio's,...Héél jammer want samen met Annelore zouden we er een leuke wedstrijd van gemaakt hebben! Vorig jaar eindigde ze 1 plaats achter mij,...moest dit van de jaar terug het geval geweest zijn zou ik  toch een goeie 4 min beter hebben gedaan dan vorig jaar:-( Ik was een beetje ontgoocheld maar niet getreurd,...de dag was nog lang niet om!! Er waren nog de trio's,....

Om 16u briefte ik de 2 teams over hoe we het zouden aanpakken. Ons doelstelling was met de eerste ploeg onze eerste plaats van vorig jaar te verdedigen of toch zeker een podiumplaats :-) Met de tweede ploeg was top 20 zeker haalbaar! Het zou vast en zeker spannend worden want het team van vorig jaar dat tweede was geworden had een NOG betere zwemmer en loper ingeschakeld,...Het werd een thriller!!

Met meer dan 3 minuten achterstand kwamen we (met beide teams) als 19de uit het water. Patrick en Didier stonden Marc vol ongeduld op te wachten! Ze zetten onmiddellijk de achtervolging in. Het zou zeker geen makkie worden om 3 minuten in te halen op 20 km,... Stefaan en ikzelf stonden vol zenuwen onze fietsers op te wachten,...Met nog een achterstand van 1 minuut zette Stefaan en ik de achtervolging in,....  Stefaan hield vrij goed stand maar kon toch geen volle minuut meer goedmaken. Zo eindigden we op een verdiende derde plaats met team 1!! Met de vierde snelste looptijd en DE snelste fietstijd dankzij Didier en mijn ventje:-) Ikzelf besloot er onmiddellijk in te vliegen maar wist al zeker dat ik snel zou bijgehaald worden door andere lopers. We eindigden uiteindlijk op een vijftiende plaats met ons tweede team. Super content want ons doelstelling was bereikt!! Podiumplaats, top 20 en super mooie reclame voor Païs en Fietsen Dirk!!

Ook mijn clubgenoten van SMO hebben het één voor één SUPER gedaan. We gingen met zowel goud, zilver als brons naar huis! Ook proficiat aan Katrien en Koen die hun eerste triatlon afwerkten! Op naar de 1/4! Ik vrees dat jullie de triatlonmicrobe snel zullen te pakken hebben:-) En last but not least, bedankt Bert voor de super leuke foto's!! Ik krijg ze jammer genoeg niet op mijn blog,...:-(

We sloten de avond af met een gezellig etentje in de Abdij in Drongen en met het prachtig vuurwerk in Latem! Een mooie afsluiter van ons verlof,....

Toedeloe!

Tot in Knokke!

 

 

 

 

12:05 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-07-10

25 juli 2010: D-Day: Triatlon Antwerpen! (Marc Herremans classic)

Ondertussen terug van een weekje verlof in Frankrijk met de mobilhome! Zalig relaxen samen met mijn ventje! De vakantie bestond vooral uit ontspanning, samen genieten van elkaar, het zonnetje en een beetje sporten!! Leuke fietsritjes en bergjes getrotseerd samen met mijn ervaren coureur! Ik kan het van geen betere vent leren:-)

 Alleen jammer dat we speciaal voor mijn halve triathlon terug naar huis moesten keren. Kleine vergissing van mij doordat deze wedstrijd vorig jaar een weekje later lag,.... Ik had me dan ook voorgenomen niet teveel met de wedstrijd bezig te zijn tijdens mijn verlof wat me behoorlijk gelukt is! De alcohol,snoepen, BBQ en de aperitieven gingen vlotjes binnen. Ik besloot er niet naar te kijken en vooral te genieten! Dit helemaal anders dan mijn eerste jaar waar ik de week voor de wedstrijd snoep, alcohol en vettig eten had verbannen,....Ik was benieuwd welk effect dit wel eens zou kunnen hebben op mijn resultaat!!

Vrijdagavond thuisgekomen, zaterdag alles klaargezet voor D-day, nog een spaghetti naar binnengewerkt en dan vroeg in het bedje,....Spannend!! Ik keek er alleszins ontzettend naar uit!!

Zondag 25 juli:

Zalig geslapen,...Zeven uur de wekker!! En dat tijdens mijn verlof,...pppfff!! De moraal niet wat het zou moeten zijn omdat ik er toch niet alles voor gedaan of gelaten had maar troostte me met het feit dat dit vaak de betere wedstrijden zijn en dat ik mijn voorbije wedstrijden goed had verteerd,...:-)

Om 8u vertrok ik samen met Patrick richting Antwerpen. Vorig jaar was ik reeds op voorhand alles gaan afhalen. Dit jaar had ik geen tijd om mijn nummer reeds de dag voordien af te halen, met gevolg,....  dit jaar meer stress!! De zenuwen gierden door mijn lijf toen we niet onmiddellijk de wisselzones en inschrijvingsplaats vonden. Ik begon behoorlijk onrustig te worden,...en patrick erbij:-)  Raar dat ik altijd meer stress heb om alles op zijn klaar te gaan zetten dan voor de wedstrijd zelf! Eenmaal alles op zijn plaats was ik zeer relax en was er nog even tijd om wat bij te praten met enkele collega-triatleten.

Bij de zwemstart werden het echter één voor één concurrenten,....Ik stond klaar in wave vier, bij de blauwe badmutsen. Het viel me op dat ik tussen allemaal beren van venten stond,.. Jeetje,dat zou wat geven in dat water....En gelijk kreeg ik (zoals altijd:-) Ik nam niet echt een goeie start en lag in een  slechte positie! Ik werd constant overzwommen, er werd aan mijn benen getrokken en constant op mijn schouder geduwd. Ik moest nog goed en wel beginnen maar had al halve liter water binnen. Lichte paniek overviel me,...Na een goeie 500m zwom ik enkele gele badmutsen van de vorig wave voorbij maar er staken mij ook enkele groene badmutsen van wave 5 voorbij, dat er ook nog eens bij,....  wat een woeste bende!! IK probeerde te kalmeren en me een weg te banen tussen de woelende massa!. Na enkele serieuze klopppen te hebben geïncasseerd besloot ik niet langer met me te laten sollen en 'vocht' terug!! Vanaf dan zwom ik iets relaxer,...

Na een goeie 32' (volgens Nicootje, merci mateke!!) kwam ik uit het water! Ik wist meteen dat dit minder goed was dan vorig jaar:-(

 Dan maar alles geven op de fiets!!

Ik begon onmiddellijk gelijk een 'zotte' te fietsen,...ik dacht alles of niets!! Maar zou ik dit tempo wel 90km kunnen volhouden?? Niet denken maar doen,.....Ik had me voorgenomen zoveel mogelijk vrouwen voorbij te steken:-) Ik reed van groepje naar groepje maar lette daarbij wel op dat ik nooit in het wiel van mijn voorligger zat want de jury was streng!! De gele kaarten werden rijkelijk uitgedeeld! Ik bleef er gelukkig van gespaard want 1 km extra lopen zag ik niet zitten!!  Na 2u 43' bracht mijn nieuwe tijdritfiets  me comfortabel in  wisselzone 2:-) Een 8-tal minuutjes beter dan vorig jaar! Ik had toch al mijn verloren minuut van het zwemmen goedgemaakt:-)

 En dan het deel waar ik het meest tegenop zag,...de halve marathon!!

Ik begon heel rustig te lopen om mijn voetjes en vooral achillespees de tijd te geven om wakker te worden! Vorig jaar sliepen mijn voeten van de 1ste tot de laatste kilometer en deed ik er meer dan 2u over om mijn halve marathon af te werken. Na een vijftal km begon ik hetzelfde gevoel te krijgen,....Gelukkig verdween de pijn al heel snel en kon ik mijn tempo van rond de 11km/u rustig aanhouden. Na een kleine berekening nam ik mezelf voor om te streven 20' van mijn persoonlijk record te doen ,....Ik mocht zeker niet onder de 10km/u belanden,...nog even op de tandjes bijten dus,...Ter hoogte van km 15 probeerde ik wat te versnellen om zeker die 20' te halen,....en het lukte!!! ZALIG!! Moe maar voldaan en met een eindtijd van 5u11'21'' kwam ik over de meet! Iets meer dan 20' sneller dan vorig jaar:-)

Alweer stond Marc Herremans aan de finish om iedereen persoonlijk proficiat te wensen! Jammergenoeg stond mijn fotograaf niet in de buurt en heb ik dit jaar geen foto met hem,...:-(  Ik zal dus verplicht zijn hem volgend jaar nog eens over te doen,....en hopelijk nog eens 20' van mijn tijd te doen!??

Bedankt vooral aan mijn ventje die toch een hele dag heeft opgeofferd om mee te komen supporteren!! Ook nen dikke merci aan Tim (trainer) , Nico, Inge, Margriet, Tinne, Marc & co om me over die finishlijn te schreeuwen! Nooit gedacht dat supporters zoveel invloed zouden hebben op mijn resultaat!!!!!

Chapeau ook voor de organistie! De vele vrijwilligers hebben dit alweer voortreffelijk gedaan! En Marc, keep on the good work!!

En dan Tinne speciaal voor jou,....the day after,....

Om 8u alweer die verdomde wekker,...de eerste werkdag na 10 dagen verlof!! De bovenbeentjes voelden (en nog steeds) vrij stijf aan. Zeker na enkele minuutjes stilzitten terug rechtkomen of trappen doen is niet bepaald een leuke activiteit op dit ogenblik! Maar niets gaat op tegen het zalig gevoel dat ik er toch weer eentje met succes heb volbracht!!! En alweer één van mijn grenzen heb verlegd,... Het gevoel dat de vele trainingen toch hun vruchten afwerpen doet deze pijn verdwijnen als sneeuw voor de zon (toch als ik stilzit:-)

Dus Tinne,...go for it!! Op naar die halve triathlon!!

Nog 3 te gaan (Mr T, Zwintriathlon & marathon van Gent) en dan gaan we voor een maandje rust!!

Toedeloe!

 

 

 

 

15:08 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11 juli 2010: Triathlon Vilvoorde

Na enkele problemen met mijn blog en een weekje verlof ben ik terug van weggeweest,...:-)

Al enkele weken geleden dat ik deze wedstrijd liep dus een kort en bondig verslagje! Klein deelnemersveld. Twintig dames ingeschreven waarvan er uiteindelijk maar  14 aan de start stonden,...

Aangekomen in Vilvoorde nog snel terrasje gedaan met Margriet en Patricke en dan richting start,....Bij aankomst aan de zwemstart zag ik nog net Tania en Davy! Mijn enthousiaste supporters! Super!! Ook Nico, Berry en Inge waren van de partij! Thanks guys!! Was terug leuk om enkele 'gillers' langs het parcours te horen:-)

Water was meer dan 21° met gevolg,...zonder wetsuit! En dan nog eens 1500m,..ppfff

Het watergevoel zat vrij goed, zeker zonder wetsuit! Had slechter verwacht! ! Wel bijna een voet in mijn gezicht gehad van een dame die het niet zo fijn vond dat ik constant in haar voeten zwom:-)

Als 5de uit het water,...

Eenmaal op de fiets had ik de gelegenheid om aan te pikken bij een groepje van 5 dames. Even op de tandjes bijten om erbij te geraken en weg waren ,...vilvoorde 2 2010.jpg

 Het was mijn 2de stayerwedstrijd. Niet echt mijn ding maar alleszins goeie training om goed in het wiel te leren rijden en zo goed mogelijk te volgen in de bochten. Was zeker nog niet perfect maar alleszins al veel beter dan het jaar ervoor tijdens de Mr T.

 

 

 

vilvoorde 2010.jpg

Na het fietsen ging de overgang naar het lopen vrij soepel. Jammer dat ik een dame de laatste ronde heb moeten lossen, die later tweede bleek te zijn:-)

Al bij al was ik blij met geleverde prestatie. Bij  aankomst nog lang staan napraten met Tania en Davy.

Toen ik samen met Berry mijn materiaal ging ophalen om stilletjes aan naar huis te gaan riepen ze mijn naam uit,....Ise Flo derde plaats in categorie,....

239_vilvoorde2010.jpgStiekem gehoopt maar nooit verwacht,....:-)

Op naar Antwerpen,... maar eerst een welverdiend weekje verlof met onze mobilhome!!

 

 Toedeloe!

12:04 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-10

Triathlon brugge

Mijn eerste kwart van het seizoen,.....

De verwachtingen dit jaar lagen veel hoger dan het jaar ervoor doordat mijn ventje beweerde dat ik toch wel een grote 5 minuten beter zou moeten fietsen dan het jaar ervoor. Ten eerste door een betere fietsvoorbereiding (Ventoux + stage in Fréju) en ten tweede door mijn nieuwe tijdritfiets die ik van hem cadeau gekregen heb,.....Ook ik hoopte stiekem op enkele minuutjes beter dan vorig jaar... niettegenstaande de wind!

Om 14u15 hadden we (Marleen en Marc van Assche) afgesproken bij mij thuis. Marc zou met onze  mobilhome naar Brugge rijden. Ik durfde er nog niet goed mee rijden en wou die stress er niet nog eens bijnemen,...hoewel het met de zenuwen nog heel goed meeviel!!

Daar aangekomen gingen Marleen en ik op het gemak onze nummer halen,...

Eenmaal terug bij de mobilhome zorgde Marc als een ervaren coach voor ons. Hij zette allles mooi klaar, pompte onze banden op, verwisselde de wielen, legde onze nummer klaar en overliep alles nog eens rustig voordat we naar de wissel trokken. Super als iemand nadenkt voor jou,...:-)

Eenmaal bij de wissel kregen we een bui op ons hoofd en begon het nog een beetje harder te waaien:-) Ppff,....de moed zonk me in de schoenen!! Gelukkig stond ik onder een overdekte wisselzone zodat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn kleren en loopschoenen die nat zouden kunnen worden. Na de bui begaven we ons naar de zwemstart. Marc zou ons daar opwachten om onze rugzak met trui, slippers en fototoestel bij te houden. Alweer was hij perfect op de afspraak! Toch leuk als je zo een soigneur mee hebt!!

Bij de zwemstart kwam ik de andere girls tegen! Super! Nog een foto voor de start en weg waren we richting ingang van de zwemstart,....

Tria Brugge 004.jpg

Met wat vertraging startten eerst de profs. Daarna wave 2 met Marleen en Katleen. Ik startte samen met Kaat, Margriet, Roos en Elke in wave 3. Na nog een minuutje dobberen gingen ook wij van start. Gelukkig niet al te veel geklop en geduw bij de start,....Het zwemmen ging super vlot. Ik kon 1km lang in de voeten van een andere rode badmuts zwemmen! Zalig!! En telkens ik iemand met een roze badmuts (van wave 2) voorbijzwom kreeg ik een euforisch gevoel en stak ik nog een tandje bij. Ik zat goed,....ben eens benieuwd of mijn zwemtijd beter zal zijn . Het enige dat me ALWEER stoorde was mijn zwembril die voor de verandering terug inliep!!! Iemand goede tip voor goede zwembril, eentje die NIET inloopt,....Heb er wel al zo'n 8 stuks in mijn zwemzak zitten,...:-)

Na 1km vrij 'relax' zwemmen kwam ik uit het water. In rustige looppas begaf ik me naar mijn juweeltje:-) Een super snelle wissel kan ik het alweer niet noemen maar oefening baart kunst:-) Tijdens de wissel kwam ik Katleen tegen! We wensten elkaar snel succes en begonnen aan het toch wel zwaarste onderdeel van de wedstrijd,...zeker met zo'n wind! Ik zat onmiddellijk in het juiste ritme. Ik stak vrij snel enkele dames voorbij,...Dit gaf me  een super gevoel! Vorig jaar was dit helemaal anders!!! De ene na de andere stoof me toen voorbij. Maar halverwege  viel er een tak naar beneden en belandde tussen de spaken van mijn achterwiel,... Gelukkig bleven enkel de bladeren steken in mijn wiel zodat  ik zonder  ernstige gevolgen mijn tocht kon verderzetten. De bladeren maakten wel het nodige lawaai,... Ik moest denken aan vroeger toen we zo'n kaartje tussen ons spaken staken,...-) Maar dit was echter nog niet het alles. Ik voelde af en toe bij de bochten dat mijn rechter beugel los zat. In de polders waar de wind hevig waaide kwam hij volledig los. Het was toen niet meer mogelijk om op mijn beugel te gaan liggen,....De laatste 10km werkte ik oncomfortabel af met een loshangende beugel. Uit schrik om hem te verliezen op de kasseien hield ik me bij het binnenrijden van Brugge vrij rustig. Ik was blij toen ik mijn fiets aan 'de haak' kon hangen en mijn fietsschoenen kon wisselen voor mijn loopschoenen. Ondanks dit alles denk ik toch dat ik een behoorlijke fietstijd heb neergezet,.....

Door de problemen met mijn stuur vergat ik tijdens de wissel mijn footpod aan te zetten..... Ik wou geen tijd verliezen en besloot daarom niet te stoppen om hem aan te zetten. Daardoor heb ik dan ook geen idee hoe ik gelopen heb,... Ik vrees dat ik niet dezelfde tijd zal gelopen hebben zoals vorig jaar. Het super gevoel dat ik bij het zwemmen en fietsen had was verdwenen,...Toch kwam ik héél tevreden over de meet! Smaakt naar meer,....

Bij aankomst stond Marc alweer op tijd klaar met warme kleren! Ik stortte me onmiddellijk  op het buffet van fruit, snoep, koeken en drankjes,... In de tent kwam ik de andere girls tegen. De meeste waren vrij tevreden met hun prestatie. Yes, we hadden het toch maar terug gedaan!!!! Na ons buikje rond te hebben gegeten besloten Marleen en ik rustig onze fiets te halen en ons te gaan wassen in de mobilhome. Na een verfrissende douche speelden we nog een portie frietjes naar binnen. Marc en co gingen ondertussen chinees gaan eten,....Na een zware maaltijd vertrokken we richting Gent,.... De mobilhome was daarbij geen overbodige luxe. Marleen kon achteraan al een dutje doen want zij moest er de dag nadien vrij vroeg uit,...Zalig! Ik weet nu al dat de mobilhome zal meegaan naar elke wedstrijd!!

De foto's en de gedetailleerde uitslag zijn nog niet ter beschikking maar ik kijk alleszins terug op een super geslaagde dag!! Bedankt aan mijn ventje die alweer extra uurtjes heeft geklopt in Païs en Marc die ons doorheen dit alles heeft geholpen!!

Op naar de volgende 1/4 in Eeklo!

En aan Marc,...Héél véél geluk in Nice! Je zal daar schitteren!! Een ticket voor Hawai zou mooi zijn!! SUCCES!!!!!!!!!!!

Toedeloe!!

13:04 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-09

Zwintriathlon

Woensdag 3 september 2009

Niet bepaald een ideale dag voor een wedstrijd door de te grote reorganistie in Païs maar achteraf toch blij dat ik deze wedstrijd heb mogen beleven!

Voor de wedstrijd zelf had ik niet echt veel zenuwen. Meer voor alles erond. Waar was de inschrijving, waar plaatste ik het best mijn auto, hoe rij je van wedstrijdsecretiaaat naar Casino,...Niets vergeten,... Want eenmaal je aan het casino stond was er geen weg meer terug,...:-) gelukkig was er tijd genoeg gerekend en verliep alles super relax!

Om 12u met politie-escorte richting Sluis.

Nog even woordje wisselen met Wim en andere atleten,...om me dan rustig naar de zwemstart te begeven!

Startschot 14u,...wave 5! Ik lag heel comfortabel in het water en werd geen enkele keer gehinderd door de andere dames. In een grote 22 min was ik uit het water,...strange moet meer dan 1000m geweest zijn!? Zeker als ik andere tijden vergelijk,....ofwel was mijn zwemmen super slecht,...:-)

Voor het fietsen had ik (zoals gewoonlijk) enorm veel schrik! Vooral voor het bochtenwerk en wind. Terwijl de bochten behoorlijk meevielen was de wind wel van de partij! Grote stukken was het echt vechten tegen de wind. Achteraf gezien (in deze omstandgheden) mag ik niet ontevreden zijn van mijn fietstijd,...na 1u31 kon ik mijn fiets met plezier in de wisselzone plaatsen en mijn loopschoenen aandoen,...

Ik begon met ongelooflijk veel zin te lopen en gedurende de volledige 10km was het genieten. Ik liep een vrij vlot tempo en voelde me super goed! Voor het eerst in een triathlon werkte ik het laatste onderdeel comfortabel af! In exact 50min liep ik de 10km,...De intervaltrainingen werpen dus toch hun vruchten af!

Conclusie: Mooie leuke wedstrijd met goeie organisatie! Over mijn tijd mag ik zeker niet klagen hoewel ik toch stiekem hoopte op enkele minuutjes minder,...

Volgend jaar naar de 2u35,...met minder wind,...:-)

Op 20 september werk ik mijn allerlaatste 1/4 triathlon af voor dit seizoen! Daarna zien we wel,...wordt zeker vervolgd!

11:17 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-09

D-Day!!

Bijna een weekje voorbij en reeds volledig gerecupereerd van mijn allereerste 1/2 triathlon! Zoals beloofd,...het hele verhaal,....

 Zaterdag 1 augustus,...één dag voor D-Day!!

Samen met Marc (Vanassche) besloten we zaterdag reeds onze nummer te halen in Antwerpen. Zo konden we al eens de sfeer opsnuiven en meegenieten van de pasta party! En op die manier hoopten we zondag iets ontspannender aan de start te staan. Na een smakelijke pasta en nog wat kletsen op een overvol zonnig terras in het Antwerpse begaven we ons terug richting Gent, zodat we zeker vroeg genoeg in ons bedje zouden liggen! Jammer want het was wel leuk om nog wat bij te kunnen kletsen met enkele triatleten! En Anwerpen leeft op een zaterdagavond! Moet ik zeker eens overdoen in andere omstandigheden,...:-)

Thuisgekomen alles mooi klaargelegd zodat ik zondagmorgen het thuisfront niet zou wakker maken. Hopend op een even mooie dag als zaterdag, ging ik slapen,...Klaar voor de grote dag!!!!

Zondag 2 augustus D-Day!!

Naar deze dag heb ik negen maanden lang uitgekeken! Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om hier te geraken maar eindelijk zijn we zo ver!!!

Zondagmorgen 6u klaarwakker! Ik besloot om 6u30 op te staan zodat ik zeker nog tijd genoeg zou hebben om me rustig klaar te maken. Verschrikkelijk weer! En het zag er niet naar uit dat het de eerste uren zou stoppen,...

We hadden afgesproken om 8u30 aan het benzinstation in Kalken, nog tijd genoeg dus! Maar Marc was, zoals altijd, te laat, waardoor de zenuwen nog meer door mijn lichaam gierden,...,...:-)

Aangekomen in Antwerpen brachten we onze loopschoenen naar de daarvoor voorziene plaats aan Linkeroever. Daarna met de fiets in de St-Annatunnel om ons zo vlug mogelijk naar de andere kant van het water te begeven....Nog steeds aan het watergieten dus met lood in de schoenen en kletsnatte kleren kwamen we aan in de swim-bike wissel,...Fiets, helm, kousen, schoenen, eten klaarleggen + nummer,....aarrgghhh. Nummer vergeten in de auto!!! Het was ondertussen al 10u45, te weining tijd dus om terug te keren naar rechteroever. De organisatie kon me niet helpen en zei zelfs dat ik niet zou mogen starten zonder nummer,...was voor mij reeds uitgemaakte zaak,...ik zou niet starten! Maar gelukkig had Marc (redder in nood) mijn nummer zien liggen in de wagen toen hij snel nog even teruggekeerd was naar auto om bidon vast te maken aan fiets. Dus  toch starten! Me vlug in de ondertussen kletsnatte wetsuit gewrongen om me vliegensvlug tussen de gele badmutsen te begeven. Net op tijd voor het eerste startschot van de profs,...

En dan welgeteld 8min later klonk het verlossende schot!!

5720_110321329489_524079489_2064107_2630201_nIk lag onmiddellijk comfortabel in het water. Zonder al te veel klop en in 32' kwam ik met een super goed gevoel uit het water! Merci Nico om mijn tijd te roepen! Dit gaf me een super goed gevoel zodat ik met vleugels op de fiets sprong,...

Het was nog steeds aan het water gieten dus voorzichtig zijn was de boodschap!! Fietsen is nu niet bepaald mijn favoriete onderdeel van triathlon en dan nog eens in de gietende regen?!

5720_110324134489_524079489_2064275_7917263_n

Maar het  ging wonder boven wonder vrij goed! Was wel oppassen geblazen voor de tramrails en gladde matten maar doordat ik mezelf had voorgenomen alles vrij relax te doen waren de 90km voorbij voordat ik het wist:-)

Ondertussen was het gestopt met regenen zodat het elke minuut meer en meer genieten was! Ik probeerde de raad van Wim goed op te volgen om voldoende te drinken en eten zodat ik mijn klopke niet zou krijgen tijdens de 21km lopen!

Bij de wissel nog vlug even een plaspauze inlassen en weg waren we voor de volgende uitdaging,...de halve marathon!!

5720_110330644489_524079489_2064435_551610_n

Eerste kilometers gingen super goed! Tot net iets voor de tweede ronde mijn achillispezen niet meer mee wilden. Alles blokkeerde, voeten begonnen te slapen en moraal zakte me in de schoenen!! Ooit had ik hetzelfde gevoel gehad bij een halve marathon waar ik heb moeten stoppen door verrekking in achillispees:-(

Tweede ronde was een hel! Rond de 10de km begon het gevoel te verbeteren. Voeten begonnen wakker te worden en moraal kwam geleidelijk aan  terug door de vele supporters die me vooruit schreeuwden! Merciekes allemaal om telkens op het juiste moment de juiste prikkel te geven!

Tijdens de derde ronde ging alles iets soepeler maar toen begon de vermoeidheid in de beentjes. Pijnlijke qaudriceps hielden me tegen mijn tempo hoger te brengen dan 10km/u,.. In iets meer dan 2u werkte ik mijn halve marathon af. Meer dan verwacht dus nog veel werk aan dat lopen!! In een 5u32 kwam ik moe maar voldaan de finishlijn over!! Voor mij een geslaagd resultaat als je weet dat mijn doel was om onder de 6u binnen te komen!!

DSC_95881

 Een schouderklopje van Marc Herremans maakte mijn dag helemaal goed:-)

 

 

Om af te sluiten zou ik drie personen willen bedanken! Eerst en vooral mijn allerliefste echtgenoot. Hij zorgde er steeds voor dat ik even kon wegglippen uit Païs om mijn dagelijkse trainingen af te werken!! Zonder hem had ik nooit aan dit avontuur kunnen beginnen.Tweede persoon is Marc Vanassche die super goed gezorgd heeft voor mij in Antwerpen:-) En last but not least mijn trainer die me de volle negen maanden heeft gecoacht! Zonder hem was het me nooit gelukt!! Merciekes Wim!

Wat een dag!! Eentje om nooit meer te vergeten!!

 

 

 

 

 

16:20 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |