28-04-13

10 miles 2013

10 Miles Antwerpen!

Vorig jaar was het een super leuke dag met Katrien, Koen, Sylvie en Karen. Ik wou deze wedstrijd ook dit jaar zeker niet missen!! Jammergenoeg  konden Katrien, Koen en Sylvie er niet bij zijn! Toch had ik goed gezelschap! Katrien Goossens en Karen vergezelden me richting Antwerpen! En gelukkig offerden de de mannen zich op om ons met de mobilhome naar Antwerpen te brengen! Zij zouden, terwijl wij aan het afzien waren,...genieten van de koers,...:-)

We kwamen ruim op tijd aan,.. Op het gemak gingen we ons nummer halen. Nadien genoten we van een overheerlije spaghetti Miracoli die Karen had meegebracht! Zalig om je op het gemak te kunnen voorbereiden in de mobilhome op amper 200m van de start! Thx Karen & Dirk!!

Pas 10' na het startschot konden we van start gaan. We gingen samen van start en zouden daarna wel zien,...De eerste 10 km liepen we samen met ons drietjes! Na een kleine 11 km liep Katrien van ons weg,...Ik had beloofd om bij Karen te blijven. Ik was er toch van overtuigd dat ik mijn tijd van het vorige jaar (1u16") toch niet zou kunnen verbeteren door knieproblemen,..:-)

Karen hield gedurende het hele parcours goed stand! Enkel op kilometer 16 kreeg ze even een dipje. Gelukkig bracht een gelletje even terug wat energie:-) Tot aan de Waaslandtunnel....daar kreeg ze het na enkele meters omhoog toch terug wat moelijk maar Karen kennende zou nu zeker niet opgeven! Nog vlug even gezwaaid naar de camera van GVA en weg was ze richting finish!! ,... Proficiat Karen!! Alweer een stapje dichter bij je marathon:-) Ook Katrien eindigde met een super mooie tijd!!

Karen verbeterde haar tijd met bijna 4' minder dan vorig jaar! Net niet onder 1u30, maar dat is voor volgend jaar!!!.  Wat een schitterende prestatie van beide dames!!!! We sloten de dag , naar jaarlijkse traditie, af met een gezellig etentje in d'Abdij in Drongen!

De 10 miles blijft toch één van de grootste wedstrijden in ons kleine landje. Duizenden lopers, duizenden supporters!! Zalig! Gedurende het gehele parcours was het genieten van de supporters, het mooie weer en de toffe muziekgroepjes die ons vooruit riepen. Voor herhaling vatbaar dus,...Maar dan ook met onze andere dames erbij!!

935007_244876775650123_2061128414_n[1].jpg164956_244874188983715_403405391_n[1].jpg

 

 

 

 Voor en na de start,...:-) 

21:14 Gepost door Flootje in training, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-05-12

Nog 10 dagen voor de 111 in La Roche,..

Slechts 10 dagen verwijderd van de 111 trialton in La Roche,...:-§

Dan uiteindelijk toch besloten (na veel twijfelen) om aan de start te staan,...!

Na de halve van Lissabon had ik even een dipje,...Ik kon me gedurende 2 weken na de wedstrijd maar niet opladen om de trainingen te hervatten. Net die 2 weken waren nochtans DE belangrijkste. Zeker om nog eens in de Vlaamse Ardennen te gaan fietsen want heuveltrainingen hebben tot nu toe nog niet op het programma gestaan,..:-(  Maar goed,...

Pas vorige week is de zin voor het trainen geleidelijk aan terug beginnen komen,...Mede door het mooie weer! Deze week heb ik het dus terug goedgemaakt met mijn stalen ros,...Ik heb het geweten en gevoeld:-) Ik trainde uit tijdsgebrek wel enkel vlakke ritten. Vrijdag en zondag zal er gelukkig eens een ritje in de Vlaamse Ardennen op het programma staan,...Deze 2 ritten zullen het verschil wel niet meer maken maar voor de moraal kan dit toch niet zo slecht zijn,...En ook de fiets (met nieuwe verzet) moet nog getest worden op de heuveltjes,...:-)

Parcoursverkenning is er door omstandigheden ook nog niet van gekomen,...Maar ik weet één ding,... Het zal lastig worden! De andere mr T'ers hebben ons gewaarschuwd,...! Ik ga deze keer niet dezelfde fout maken zoals in Lissabon door het parcours te onderschatten:-)

Mede door al deze obstakels leef ik vrij ontspannen naar deze wedstrijd! Ik heb voor mezelf uitgemaakt om vooral te genieten van het landschap, de supporters en hopelijk het mooie weer? Afzien zal ik zeker doen maar forceren zal er niet inzitten. Ik wil vooral comfortabel en met een een goed gevoel deze wedstrijd beëindigen,...:-)

Wat er verder nog op het programma staat zal volledig afhangen of de kwetsuren dit zware parcours zullen overleven,...Zo ja, zullen er misschien nog wel wedstrijdjes volgen! Maar eerst afwachten wat we binnen 10 dagen mogen verwachten.

Wordt alweer vervolgd!

Toedeloe en duimen hé!!

19:49 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-04-12

Artevelderun & 10 Miles Antwerpen

Hier zijn we nog eens,....

Ondertussen alweer 2 wedstrijdjes achter de rug!! De artevelderun & de 10 miles van Antwerpen.

Woensdag 18 april stonden de dames en ikzelf aan de start van de 10 km Artevelderun. Toen we aankwamen was het pijpestelen aan het regenen:-(  Gelukkig dat we afgeproken hadden of ik vrees dat geen van ons viertjes anders aan de start zou gestaan hebben,.. Gelukkig stopte het net op tijd met regenen. Ik had me voorgenomen deze keer bij Karen te blijven. Ze wou onder het uur aankomen. Ik zag de Artevelderun als een training dus ik wou haar als 'haas' naar de finish loodsen. We vertrokken heel snel, ...veel te snel!! En wat we niet wisten is dat er ook nog eens enkele hellingen in het parcours zaten,.. de laatste helling was zelfs vrij pittig, die moesten we 4x doen,...:-( Door het verraderlijke parcours viel het tempo na 6 km wat stil maar toch kon ze een goede 10km/u aanhouden,... Karen had een dame in het vizier waar ze voor wou zijn. Ik loodste haar 'heel rustig' naar haar toe. Eenmaal de vierde keer de berg op spoorde ik haar aan om wat te versnellen. Een echt sprintje kwam er niet meer van maar toch hielden we stand en kwamen we voor de bewuste dame aan:-) Op 53' kwamen we over de finish!! Ook de andere 2 dames eindigden onder het uur!!!! Super gedaan! Alweer een prestatie om trots op te zijn!!

Op zondag 22 april was er dan de 10 miles van Antwerpen. Ook hier hadden we met de vier dames en Koen afgesproken om samen te rijden. We vertrokken rond 12u om zeker op tijd te zijn voor de start. Bij aankomst begon het hard te regenen,...Net voor de start stopte het ook hier met regenen....We zouden het net zoals bij de Artevelderun droog houden. De weergoden zijn ons duidelijk goed gezind tijdens onze wedstrijden, of is het dan toch 'mama Sylvie' die steeds voor droog weer zorgt:-)

Om 15u30 klonk het startschot! Koen, Marleen en ik hadden een mooi plaatsje bemachtigd bij de eerste 500 deelnemers. Zo konden we vrij relax van start gaan. Een kleine minuut aanschuiven en ook wij konden onze klok aftikken. We startten aan een mooi tempo. De beentjes voelden heel goed aan maar ik had toch mijn twijfels of ik dit tempo wel zou kunnen aanhouden,...Na enkele kilometers moest ik Koen lossen maar hield hem wel steeds in mijn vizier. Iets voor halverwege kwam ik terug aansluiten,...Blijkbaar zat de RVV die hij de dag ervoor had gereden nog in de beentjes. Toch hielden we mooi stand en konden we een mooi tempo aanhouden. We bleven elkaar zonder woorden stimuleren,...In de konijnepijp begonnen de hamtrings wat tegen te trekken...Ik hield me in de afdaling bewust wat in om een kwestuur te vermijden. Ik spoorde Koen tijdens de laatste meters toch nog eens aan voor een sprintje. Ik dacht dat ik niet meer mee zou kunnen maar voelde me bewonderswaardig nog heel goed,...Ik probeerde te versnellen om onder de 1u18 (brutotijd) binnen te zijn, het lukte!! Samen kwamen we moe maar héél voldaan over de meet!! De uitslag valt nog af te wachten maar volgens mijn 'gps' deden we er 1u17min over. Koen vertelde me dat iemand riep dat ik 20ste dame was?? Als dat waar zou zijn,..:-) Maar zoals ik al zei,..Eerst de officiële uitslag afwachten!! Bleek bij nazicht van de uitslag 120ste dame te zijn :-) Maar wat de uitslag ook is,...Ik ben super tevreden!! Ik deed bijna 6' beter dan 2 jaar geleden! Voor mij een enorme boost voor Lissabon na al mijn kwetsurenleed!

De andere dames deden het ook méér dan voortreffelijk!! Iedereen loste zijn of haar verwachtingen in! Ze kwamen allemaal aan bij de eerste helft van de 20000 deelnemers. Marleen kwam aan rond 1u28. Karen liep 'helemaal alleen' maar eindigde mooi rond 1u35. Sylvie en Katrien bleven mooi samen en eindigenden rond 1u45. Katrien deed liefs 8' van haar tijd van vorig jaar!! Super content!!

En zo was alweer iedereen tevreden. We eindigden de dag met een lekker gezellig etentje in 'd Abdij in Drongen!

Alweer het einde van een super geslaagde dag!!

Tot na Lissabon!!

Toedeloe!!

 

 

 

 

19:08 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-12

Trainingsstage Alfaz del Pi

Zondag 1 april was het dan zover,....de langverwachte trainingsstage in Alfaz del Pi met Shortbike (Flowtrek).

Na een rustige vlucht kwamen we rond de middag aan in het zonnige Alicante! De aanwezige atleten bestonden vooral uit enkele SMO'ers, mensen van Peaklevel en onze eigen Mr T'ers! Na de busrit naar het hotel konden we, na een lekkere lunch gemaakt door  Martine, onze fietsen uitpakken voor het eerste 'relatief' vlakke ritje van 60 km. Het bleek al snel dat 'relatief' niet te letterlijk moest genomen worden,...:-) We werden meteen getrakteerd op een behoorlijke beklimming. De beentjes waren nog niet zoals ze moesten zijn. Ik vrees dat de vermoeidheid van de dagen voor de reis er nog wat inzat,....Het voordeel echter aan deze organistatie was, dat je afhankelijk van je niveau dagelijks kon wisselen van groep. Rood (onder leiding van Marc), groen (onder leiding van Hans) en zwart (onder leiding van Tim). Zo kon iedereen naar zijn eigen niveau inschatten bij welke groep hij of zij paste,...Ik koos voor de rode en middelste groep!

Stage.jpgIk merkte meteen dat het niveau in vergelijking met vorig jaar veel hoger lag. Daar waar ik vorig jaar 'relatief' gemakkelijk naar boven fietste had ik het hier reeds zwaar na de eerste beklimming,...:-( Ik hoopte dat dit de komende dagen zou verbeteren,...!! Maar niets was minder waar,....Ik sliep de eerste dagen behoorlijk slecht. De zorgen om Bono & Païs hielden me veel te hard bezig, ook een luidruchtige voetbalploeg in het hotel hield ons uit onze slaap, en een snurkende kamergenote maakte het volledig compleet! Dit uitte zich uiteraard in de trainigen. De eerste dagen waren zwaar, heel zwaar,...Gelukkig kwam ik er na de derde dag geleidelijk aan door,...Ik voelde me elke dag beter!

Na de (relatieve) rustdag (met lopen en zwemmen) stond er een pittige fietstraining van een goeie 100km op het programma. Ze voorspelden echter niet zo'n denderend weer,...toch vertrokken we vol goeie moed met korte broek en korte mouwen richting de bergen:-). Bijna de top bereikt begon het lichtjes te regenen. Na enkele minuten barstte boven ons hoofd een hevig onweer los. Hagelstenen zo groot als olijfpitten vielen met bakken uit de hemel. Het werd koud en gevaarlijk glad om af te dalen,...De hagelstenen deden pijn aan de armen en benen. Door het onweer viel de groep uit elkaar,...We verloren de weg en ook elkaar,..Charlene en ik bleven gelukkig bij elkaar,...! Eenmaal beneden begon Charlene te schudden en te beven,...We begaven ons vlug naar een overdekte plaats. Ik wist niet meteen wat te doen. Ik had mijn telefoon en de noodnummers niet mee waardoor ik niemand konden bellen. Gelukkig bracht een 'passant' Charlene naar de dichtsbijzijnde supermarkt. Daar werd onmiddellijk een ambulance gebeld. Wat ik echter niet wist is dat de anderen van de groep enkele meters verder in een café aan het schuilen waren. Toen stage 3.jpgCharlene na de eerste zorgen terug wat kon praten vond ik ik haar telefoon en de noodnummers. Ik belde meteen Marc onze begeleider op om de camionet te sturen. Na een valium en inspuiting mocht Charlene 'high' terug mee.  Eenmaal iedereen wat bekomen was besloot het grotendeel verder te fietsen,...Ik besloot niet mee te gaan,...Doordat ik Charlene al die tijd warm heb proberen houden had ik zelf niet veel reserve meer,...Ik gaf mijn droge kleren, die ik bij had in de camionet aan de anderen die de overige 60km moedig verder reden! Chapeau allemaal!! Ook hier weer een pluim voor de organisatie die in zo'n noodsitiuatie alles in goede banen leidde.

stage 6.jpgWe fietsten (op één dag na) dagelijks en koppelden daar telkens een loop en/of zwemtraining aan. Zo werkten we 6 fietstrainingen, 4 looptrainingen en 4 zwemtrainingen af op 7 dagen. Het was niet altijd even gemakkelijk maar het bleef wel genieten.

 

 

stage 2.jpgVooral de openwaterstraining in zee met de opkomende zon was zalig! Blij dat ik toch één keer in open water zal gezwommen hebben voor de halve van Lissabon.

De laatste dag stond de koninginnerit met als dessert een looptrainingske op het programma. We begaven ons tussen de 2500-3000 hoogtemeters. Mooie landschappen, schitterende dorpjes en toffe beklimmingen werden ons voorgeschoteld. Ook hier weer zorgde Martine voor een heerlijke bevoorrading!!

Tim De Vilder (peaklevel) zorgde elke avond voor een briefing en/of clinic. Zo maakten we kennis met natural running, rompstabilitie en peaklevel. We werden dus niet alleen fysiek 'afgemat' ook onze brains werden af en en toe eens geprikkeld!

stage 4.jpgSamengevat kijk ik terug op een leuke maar vermoeiende stage! 'Relatief' mooi weer, toffe mensen, goede organistatie, toffe begeleiding en lekker eten,...wat moet een mens nog meer hebben!! Filip De Neve en andere fotografen van dienst,..bedankt voor de prachtige sfeerbeelden en grappige filmpjes!!

De week nadien bleek een alweer hectische week te zijn en waren de trainingen niet zoals ze moesten zijn,..Een beetje rust na zo'n vermoeiende stage zal wel geen kwaad kunnen zeker? Vanaf deze week vliegen we er terug in met als volgende wedstrijden de Artevelde run en de 10 miles in Antwerpen en de RVV van Mr T.

Daarna zijn we hopelijk klaar om op 5 mei te knallen in Lissabon!! Ik kijk er al vast naar uit!!!

Toedeloe!

 

 

 

 

 

 

 

 

17:40 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-11

Gent zwemt

Klein verslagje over Gent zwemt!

Zaterdag 9 juli stond Gent Zwemt op het programma. Nog nooit kon ik meedoen omdat deze wedstrijd steeds  georganiseerd werd tijdens mijn verlof. Dit jaar viel alles blijkbaar weekje vroeger,...Een unieke ervaring want ik wou altijd al eens in de watersportbaan zwemmen:-)

gent zwemt 1.jpg

Iets na 16u30 werd het ' startschot' gegeven. Heel ontspannen vertrok ik met enkele sportievelingen. Ik had geopteeerd om met pak te zwemmen omdat de temperatuur niet was zoals ik had verwacht!! Sorry Thomas:-)

Ik zag deze wedstrijd als een mooie training om de 2km eens goed door te zwemmen want op training is het niet zo'n uitdaging om zolang je wedstrijdtempo aan te houden.En weten dat je daarna niet meer op de fiets hoeft te springen helpt ook natuurlijk om eens zo goed als alles te geven,....Zo gezegd zo gedaan,....

Ik kwam uiteindelijk na een grote 32' uit het water,...Tevreden met het resultaat! En content met de training!

Wel iets minder tevreden met de techniek als ik naar de foto's kijk maar zo weten we weer waar we moeten aan werken:-)

Maar als kers op de taart,...een badeendje en een handdoek:-)

gent zwemt 3.jpg

gent zwemt 2.jpg

 

 

 

 

 

 

Daarna nog een ontspannen en verdiend terrasje gedaan met Marleen, Bart, Katleen en kleine Loes! Zalig!

Bedankt Katleen voor de leuke foto's!!

Voor de rest lopen de trainingen vrij goed! Fietsen loopt op 'wieltjes', zwemmen zit ook wel goed. Het lopen is niet wat het zou moeten zijn (door de blaar en achillespees) maar hopelijk zal dit na deze week ook in orde zijn. Woensdag gaan we zien of de blaar 14km of meer aankan,....

De zware traingsweken staan voor de deur!! Een weekje van rond de 20 trainingsuren/week  staan me volgende week te wachten. Met een fietstraining van 200km, enkele zwemkilometers en een duurloop van 35km zal ik me niet vervelen,....En dat met de Gentse Feesten voor de deur,....Dat belooft!!!!

Tot de volgende update!!

 

 

18:22 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-11

Alpe D'Huez (van 1 tot en met 5 juni)

Woensdag 1 juni vertrokken we om 20u richting de Franse Alpen. Na een slapeloze busrit kwamen we rond 8u aan in hotel Beyond. Na de briefing en kamerverdeling maakten we ons rustig klaar voor onze eerste kennismakingsrit.

Onze tocht begon met een 'leuke' afdaling,....:-)

De groep was vrij groot en heterogeen wat het niet altijd even eenvoudig maakte voor de begeleiders om de groep (vooral na een helling) bij elkaar te houden. De eerste col van onze fietsvierdaagse was de Col D'ornon.  Met een lengte van 11km, 1371m hoogtemeters, een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8% en een max 8,5%, niet onmiddellijk één van de moelijkste te noemen maar zeker niet slecht als opwarmertje:-) Iedereen geraakte probleemloos boven, en dit met zo goed als een lege maag,.... Maar voor degene die dachten dat ze er vanaf waren begon het echte klimwerk pas aan de voet van ons hotel,...Doordat we nog allemaal lagen te slapen toen we aankwamen aan het hotel hadden we niet echt door dat ons hotel op de top van een skistation was gepositioneerd:-) Dit wilde zeggen dat we dagelijks een klimmetje van 7km mochten bijdoen als' dessertje',...Dit verklaarde dus de leuke afdaling in het begin van onze tocht,...:-) We reden in een klein groepje met een pittig tempo naar boven,..(1/4 check)!

Na een smakelijke maaltijd en nog een alcoholvrij slaapmutsje zocht ik mijn bedje op.

De volgende dag stond Alpe D'Huez op het programma. Deze reus is 13,2km lang, ligt op 1815m hoogtemeters, heeft  max 10,6% stijgingspercentage en een gemiddelde van 8,1%.

Ook dit jaar werden we in verschillende niveaugroepen verdeeld. Groep 4 en 3 vertrokken als eerste richting Alpe D'Huez. Wij (groep 2 en 1) reden als opwarming eerst nog een stukje van Col D'oron. Tien minuutjes na groep 3 vertrokken ook wij richting Alpe D'Huez,... Op die manier werd er vermeden dat er op de top te lang op elkaar zou moeten gewacht worden,...Een tijd kon ik niet vooropstellen omdat ik niet wist waar ik me aan kon verwachten maar ik zou ook hier proberen zo comfortabel mogelijk boven te komen. Het begin van de beklimming was vrij pittig wat helemaal anders was dan de Mont Ventoux. Ik probeerde mezelf wat te sparen want wist niet echt wat er me nog te wachten stond,.. Eenmaal de diesel in gang kwam ik in het juiste ritme. Met een tijd tussen 1u05 & 1u10 kwam ik super voldaan boven!

3374620_Screen.jpg

Eenmaal boven werd er ons een rijkelijk buffet aangeboden. Na een lekkere maaltijd en warme outfit kon de tocht naar beneden beginnen. Voor deze afdaling had ik het meeste schrik. Tim De Vilder had me in Spanje enkele nuttige tips gegeven om zo ontspannen mogelijk af te dalen. Ik begon eraan met een bang hartje,...Al bij al viel de afdaling heel goed mee. Mijn dag kon al niet meer stuk:-) Eenmaal terug in het dal kon ook nu terug de tocht naar het hotel beginnen,...(2/4 check)

S' Avonds stond er na het avondeten een Quiz op het programma. Ons groepje werd de 'D'Huez Chicks' gedoopt. We konden jammergenoeg onze derde plaats van vorig jaar niet verdedigen en eindigden op een gedeelde laatste plaats:-( Toch werd er wat afgelachen met het 'keukenwerk' van Bart en Katleen. (Insider) Ook deze keer maakten we het niet te laat. Het ironmangevoel zit er duidelijk al in,...:-)

Zaterdagmorgen maakten we ons klaar voor een iets langere tocht. De weersvoorspellingen zagen er niet goed uit waardoor de beklimming van de Galibier niet doorging. Er werd onweer verwacht op de Galibier waardoor er voor een alternatief werd gezocht. 

246808_10150204700039086_528419085_7209161_1223016_n.jpgTijdens de middag stopten we op de top van een iets minder bekende (maar prachtige) col :-) Uiteindelijk werd het een super zonnige dag! Jammer dat we daardoor onze plannen hebben laten varen om de Galibier te trotseren,...:-( Toch werd het een mooie rit van een grote 100km,...(met als toetje ons klein 'colletje' 3/4: check)

De laatste dag was normaal een rustdag maar Marleen en ik wilden graag nog onze fiets van stal halen. We beslisten om vroeg te vertrekken (om de Col de Croix de fer te trotseren) want de bus vertrok om 16u richting België. Het regende wel lichtjes maar dit kon ons niet tegenhouden,...Om 8u15 vetrokken we met ons viertjes (Marleen, Chris en Achilles) richting Croix de fer. Tijdens de afdaling van ons 'dessertje' was er reeds een achterstand doordat Marleen en ik niet echt goede dalers waren. Daardoor besloten Achilles en Chris reeds te vertrekken. Marleen en ik zouden hen (als iets snellere klimmers) wel inhalen. We reden echter verkeerd waardoor we een klimmetje van 8km extra bijdeden. Deze moesten we dan nog eens afdalen om terug op de juiste weg te komen richting Croix de fer. Ondertussen bleef het maar regenen,...De frustraties groeiden. Op ongeveer 10km van de top besloten Marleen en ik rechtsomkeer te maken. Doordat we verkeerd waren gereden kwamen we in tijdsnood voor het eten en de busrit. Jammer dat we ook deze col niet op ons palmares kunnen zetten maar hij loopt niet weg zeker,...:-) Voor de laatste en vierde keer klommen we 7km naar ons hotel,...(4/4 check)

Eenmaal terug in het hotel zat iedereen doorgezakt in de zetel. Op dat moment was ik blij (niet tegenstaande het weer en de teleurstelling) dat ik nog 50km had gefietst! Moe maar voldaan wierpen we ons op een laatste pasta die ons werd aangeboden. De terugrit verliep vlekkeloos mede dankzij het halve slaappilletje dat ik van den Dave had gekregen,...

Als ik even terugblik moet ik toch eerlijk toegeven dat ik de beklimming van de Mont Ventoux een mooiere beklimming vond dan die van Alpe D'Huez.Toch kijk ik terug op een mooie stage!! Een vooral een goede voorbereiding voor mijn ironman!!

Hierbij wil ik Bart en Davy nog bedanken voor de goede zorgen en begeleidingen! Het was alweer fantastisch georganiseerd. Op naar de volgende uitdaging,....

 

 

 

19:54 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-11

Grinta

Grinta 7 mei 2011

Dankzij mijn ventje die zich alweer een zaterdag opgeofferd heeft, kon ik voor het eerst de Grinta meerijden. Ik had al veel positiefs gehoord over deze tourtocht dus ik was heel blij dat ik kon meefietsen!! Patrick en Marleen (mijn triatloncompgnon) kwamen me halen rond 7U45. Na een turbulente rit kwamen we tegen 9u15 aan in Doornik.

Nadat we ons hadden ingeschreven konden we uiteindelijk rond 9u30 vetrekken voor de volle 151 km,....Ikzelf had nog nooit meer dan 120 km gedaan op zo'n tourtocht. Enkel in Spanje hebben we eens 166km gedaan maar dit was met verschillende stops, middagmaal en bevoorradingen bij,.... Voor mij was de Grinta een kleine test of ik zou stand houden gedurende dit heuvelachtige landschap:-) Vooral de achillespees, lies en de fiets moesten hun dienst bewijzen,....

Samen met enkele mannen en vrouwen van het munte Cycling team startten we vol goede moed aan onze tocht! De eerste 20 km moest ik er wat doorkomen,...Het was geen meter vlak en het tempo lag van in het begin vrij hoog. Ik had me liever wat gespaard maar om dan in de volle wind te moeten rijden was ook geen optie,...Dan maar mee (aan een iets hoger tempo) in het wiel,....Davy zal het wel geweten hebben,...maar vrij snel kwam ik er door!!  Katleen en Marleen bleven bewust even wat achter. We wachtten steeds op elkaar tijdens de bevoorradingen,...

Na de tweede bevoorrading (rond 70km) kreeg ik het wat moeilijk. Mijn maag kon de vele energiedrankjes en meli-koeken niet meer verdragen. Ik besloot niet teveel te eten maar wel mijn zakken te vullen om de man met de hamer zeker niet te moeten tegenkomen,....Door mijn maag even te laten rusten kwam ik er gelukkig terug door! Op 90km kreeg Marleen even haar klopje. Ook zij herstelde ongelooflijk snel en trok zelfs verschillende keren kop! Na de derde bevoorrading kwam ook Patrick de man met de hamer tegen,....

De laatste 30km waren zwaar! Met de wind op kop beukten we ons een weg naar de laatste beklimming,....Eenmaal deze overwonnen was het nog 4 km totaan de aankomst,;..Geen meter te vroeg!!

Al bij al viel alles behoorlijk mee! Maar om er onmiddellijk een marathon aan te koppelen zullen er nog veel trainingen moeten volgen,...:-)

Moe maar voldaan vertrokken we terug richting Gent! De volgende dag voelden de beentjes, de achillespees en de lies bewonderswaardig goed aan! Hopelijk kunnen we vanaf nu drie maanden kwetsuurvrij verder trainen!!!

Toedeloe!

 

16:26 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-03-11

Triatlonstage in Rosas van 13 maart tot en met 20 maart met Flowtrack & Mr T

 

Om 11u vertrokken Koen, Katrien en ik richting vlieghaven. Met 17 Mr T'ers waren we goed vertegenwoordigd op de luchthaven van Charleroi!! De sfeer zat er meteen goed in!

De vlucht verliep vrij vlotjes,...

Eenmaal aangekomen in Girona scheen het zonnetje (nog)! Na een klein uurtje op de bus kwamen we aan in Hotel Goya waar we onmiddellijk onze kamers konden opzoeken en inchecken. De 'Benidorm Bastards' sfeer was onmiddellijk te voelen:-) De oudjes liepen ons onder en voor de voeten,...

Om 19u stond iedereen klaar voor de eerste briefing. We maakten kennis met Tim De Vilder (onze coach voor deze week), met Marc, begeleider groep rood, met Hans, de begeleider van groep groen en de rest van de crew die vooral voor de bevoorrading zou zorgen. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds voor het begin van de week maar dit kon de pret (nog) niet bederven,...:-)

stage 7.jpgDe volgende dag maakten we ons eerste kennismakingstochtje. De groep werd onderverdeeld in een zwarte (gevorderden) en rode (half gevorderden) groep. De volgende dagen zouden wel uitwijzen of er nog een groene  groep zou gemaakt worden....De eerste tocht verliep zonder veel incidenten. Toch werd er de dag nadien beslist dat er ook een groene groep zou starten om verdere ergernissen van sommige deelnemers te vermijden,...het verschil in niveau was te groot.

Na de fietstraining volgde nog een eerste pittige zwemtraining. Het zwembad in Rosas behoort vanaf nu tot één van mijn favorieten. Een heerlijk bad!! Tim filmde even onze techniek. Zo kregen we later op de stage te horen waar we nog aan konden werken. 

stage 10.jpgDe volgende dagen werden de fietstrainingen af en toe aangepast aan de barre weersomstandigheden. De hevige regen en wind maakten het veel te gevaarlijk om de voorziene fietstochten en afdalingen uit te voeren. Daardoor deden we de eerste dagen vrij vlakke ritten,...Op sommige plaatsen waren vele rivieren uit hun oevers getreden waardoor het vaak onmogelijk werd om erdoor te rijden. Zo werden de meeste fietstrainigen langer dan voorzien... Er ontstonden vaak hilarische toestanden wanneer we met onze fiets door een ondergelopen straat of tunnel moesten rijden. Enkele Mr T'ers durfden niet door het kolkende water rijden of wilden hun fiets niet (nog) natter maken:-) Het was vaak lachen, gieren, brullen,...niettegenstaande het slechte weer!

Zeker en vast een pluim voor de organistatie (Flowtrack) die steeds met een aangepast programma klaarstond door deze toch wel ongewone weersomstandigheden.

Na enkele dagen regen, wind en storm hadden we het wel gehad. Trainen, kleren wassen, eten, slapen,...We hadden genoeg water gezien,....Op de rustdag besloot de zon er eindelijk eens door te komen. Daardoor werd er beslist om ook deze dag onze 'stalen ros' van stal te halen. De vermoeidheid begon bij sommige wel zichtbaar en voelbaar te worden, toch besloot iedereen mee te fietsen. Op één van deze tochten beet ik één van mijn voortanden stuk bij het openen van mijn bidon. Zo heb ik de rest van de tochten (met) een tandje minder gereden,...:-)

stage.jpgOngeveer halverwege elke tocht stond de crew met onze lunch. Heerlijke pasta's, salades, broodjes met beleg en lekkere dessertjes werden ons voorgeschoteld. Meer dan welkom na een lange tocht met af en toe een pittige helling:-) De trainigen werden steeds langer en de bergen steeds hoger en steiler! Er werd ook elke dag een loop -of zwemtraining aangekoppeld. Veel rusten zat er dus niet in,...Maar het bleef genieten!! Zeker omdat de laatste dagen de zon volop van de partij was!!

De laatste dag was de grootste uitdaging,....de Rocacorba overwinnen. Een col van 13 km met 970 hoogtemeters. Ik twijfelde of ik deze berg wel zou doen. We hadden er reeds een zware trainingsweek opzitten en met de zwarte groep meerijden zag ik eerlijk gezegd niet echt zitten,.... Uiteindelijk beslisten we toch met 4 personen van de rode groep om deze uitdaging aan te gaan. Jonas (eeuhh,...Thomas), Jeroen, Evy en ik vetrokken samen met de zwarte groep richting Rocacorba.

De eerste kilometers van de Rocacorba waren vrij 'vlak'. Na een kilometer of 3 begon het stilletjes aan lastiger en lastiger te worden. We stegen tot 12%,...Ik had net een tandje te weinig (insider) om soepel rond te draaien:-) Een triple of compact was op dat moment welkom geweest,...Tim bleef de volledige tocht aan mijn zijde. Hij sprak me op de juiste momenten moed in, maakte op het juiste moment een grapje en praatte me zo naar de top,...Eenmaal boven stond de zwarte groep me al op te wachten. Nog een laatste groepsfoto en de afdaling kon beginnen,...Daarvoor had ik het meeste schrik,...Maar ook hier bleef Tim de hele tijd bij me. Ik bleef zo goed als ik kon in zijn lijn en probeerde zijn tips op te volgen!! Daardoor daalde ik voor eerst met mijn handen onderaan het stuur af,...!! Dit was alvast een mooie voorbereiding voor de beklimming van Alpe D'Huez in juni! Eenmaal beneden zetten we onze tocht verder richting bevoorrading. Dit was voor mij het zwaarste moment want de zwarte groep had duidelijk een veel hoger tempo dan onze vertrouwde rode groep,.... Ik probeerde goed in het wiel te blijven van Tim, ... 25km na de Rocacorba kwamen we aan bij de bevoorrading. Geen minuut te vroeg!! Er werd ons alweer een verzorgde lunch voorgeschoteld!!  Na de lunch moesten we nog 45km richting hotel. De tocht was zwaar! De vermoeide benen en de zijwind maakte het ons heel lastig. Er werd nog weinig gesproken. De gesprekken beperkten zich tot geklaag en frustraties. Na een lange vermoeide dag van ongeveer 160 km kwamen we moe maar meer dan voldaan aan in ons hotel.

Enkele deelnemers van de zwarte groep waagden zich nog aan een loopje van 30 minuten. Mijn pijp was uit. Ik besloot verstandig te zijn en ook geen bezoekje meer te brengen aan 'De Buurman'. Ik zocht rond 22u mijn bedje op.

De volgde ochtend voelden de beentjes bewonderswaardig vrij fris aan. De 'recup gold' had duidelijk zijn dienst bewezen,...:-) Tegen 15u kwam de bus ons ophalen. De busrit, vlucht en autorit waren vermoeiend. Toch kan ik terugblikken op een super geslaagde stage,...

Met vooral dank aan Flowtrack voor de fantastische organisatie! Jullie waren een schitterend team!

stage 8.jpg

 

stage 2.jpg

stage 4.jpg

stage 5.jpg

Deze stage eindigde jammergenoeg wel in mineur,...

Na 13 jaar heb ik de dag nadien afscheid moeten nemen van mijn trouwe viervoeter:-(

+

RIP LOUIS

24/11/1998

21/03/2011

 

 

 

 

16:47 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |