30-09-13

Halve marathon Oostende

Op zondag 29/09/2013 stond er de halve marathon van Oostende op het programma. Een wedstrijd als test voor de marathon van Amsterdam...

Na de triatlon van Deinze werd ik echter ziek,...Ik verloor 4 kg in 2 weken en had diarree.  Ik voelde me ellendig waardoor de trainingen op een laag pitje kwamen te staan,...Doordat ik na 2 weken nog steeds diarree had, koorts begon te maken en geen eten meer kon binnenhouden werd ik genoodzaakt me te laten opnemen in het ziekenhuis,... Na 3 baxters en wat medicatie werd ik na 2 dagen ontslaan. Toch verbeterde mijn toestand niet. Drie weken na de wedstrijd besloot ik terug naar de dokter te gaan. Daar werd er een parasiet (gardia lambia) in de stoelgang ontdekt. Een parasiet die zich duidelijk heel goed voelde in mijn lichaam. Ik was verschrikkelijk verzwakt en moe waardoor ik mijn lange duurlopen moest laten voor wat ze waren,...;-(  Na 5 dagen antibiotica ben ik er gelukkig zo goed als vanaf,.... De halve marathon in Oostende bleef dus wel een groot vraagteken voor mij,... Ik zou starten en zien waar ik uit zou komen!

We (Katrien, Karen en de mannen) vertrokken om 8u richting Oostende. We zochten een mooi plaatsje met de mobilhome zodat de mannen naar het WK wielrennen konden kijken:-)
Om klokslag 10u klonk het startschot. Het was de bedoeling dat we alle drie ons eigen (wedstrijd)tempo gingen lopen als test voor de marathon in Amsterdam. Ik bleef nog enkele minuten bij Karen en Katrien maar besloot toch na een kilometer mijn eigen tempo te lopen. Het ging vlot,...Ik voelde me heel goed en besloot mijn tempo aan te houden. Misschien dat na enkele kilometers de tank leeg zou zijn maar dat nam ik er dan maar bij,...Ik wou eens kijken wat het lichaam nog/al aankon. Die paar kilootjes minder bleken goed uit te komen. Ik kon mijn tempo van een kleine 12.5 km/u mooi aanhouden. Enkel de hamstrings trokken af en toe wat tegen maar niettegenstaande dit, finishte ik in 1u41,...Nooit eerder liep ik een halve marathon zo snel. Een beetje rust kan dus duidelijk toch geen kwaad hé,..:-) Super blij met het resultaat maar vooral heel content dat ik de parasiet heb verslaan!!
Ik wachtte mijn 2 loopmaatjes op! Ook zij kwamen heel tevreden over de meet! Karen kwam als 6de dame in categorie 40+ in 1u53 over de finish en Katrien eindigde 10de dame in haar categorie in 1u47. Als 'coach' kan ik alleen maar heel tevreden zijn!!! Na de wedstrijd reden we vliegensvlug naar huis zodat ons mannen de finale van het WK verder konden bekijken,...Zo was iedereen tevreden!!

Nog een 20-tal dagen en de marathon staat voor de deur! Ik moet zeker nog 2 lange duurlopen inlassen om terug op hetzelfde niveau te staan zoals ik ervoor stond. Hopelijk merk ik na enkele dagen niets meer van het vuile beestje dat meer dan 3 weken in mij woonde,...:-)

Spannend!!

 

 

 

 

 

 

20:36 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |