01-09-13

De halve van Deinze!

De halve triatlon van Deinze! Mijn tweede wedstrijd (na de halve van Brugge) en meteen ook de laatste van het seizoen  Er staat nog wel de  marathon van Amsterdam op het programma, maar het triatlonseizoen zit er alvast op voor 2013,...Na een geslaagde (iets wat te korte) halve triatlon van Brugge was de goesting terug! De trainingen verliepen  wel niet altijd zonder slag of stoot door pijnlijke knieën en ijzertekort, toch heb ik grotendeels (samen met Katrien Goossens) de vooropgestelde trainingen probleemloos kunnen afwerken! Na enkele keren het parcours van Deinze verkend te hebben wist ik dat mijn streefdoel om onder de 5u te eindigen niet haalbaar zou zijn. Ik stelde mijn doelstellingen wat bij en hoopte tussen de 5u en 5u15 te finishen.

D-day, Zondagmorgen 25/08/2013,....7u15,...Veel te vroeg voor een zondagmorgen:-) De zenuwen waren toch wel wat aanwezig! Ik had me voorgenomen eens een 'effort' te doen voor deze wedstrijd. Vooral voor mezelf maar ook voor mijn ventje, de vele supporters, clubleden en familie die aanwezig zouden zijn. En,...ik wou mijn seizoen vooral in schoonheid eindigen.
Eenmaal aangekomen in Deinze maakten we ons rustig klaar voor de wedstrijd. Misschien wel iets te rustig want we waren één van de laatste die zich naar de zwemstart begaven. Gelukkig mochten de vrouwen reeds in het water,...Hoewel dit uiteindelijk niet veel uitmaakte want de start werd gezamenlijk gegeven. De 350 deelnemers wachtten gespannen op het startschot. Om 9u45 was het zover,....

Deinze 2013 001.JPGMijn zwemstart verliep niet zoals gepland,...Ik dacht een goede positie uitgekozen te hebben maar niets was minder waar,...De eerste meters waren ploeteren en vechten voor een vrije plaats. Na een 500-tal meter kon ik, door me uiterst rechts te leggen mijn eigen tempo zwemmen. Ik had toen wel al enkele slokken water naar binnen gewerkt,... (waar ik de voorbije weken toch wel nog last van heb ,...:-( Na een grote 30' kwam ik uit het water,...Ik sprong na een vrij vlotte wissel (toch voor mijn doen) op mijn Fuji. Ik keek niet echt uit naar het fietsen want het waren 4 toeren van 22.5 km met toch wel wat bochtwerk,...Niet direct mijn ding maar goed, ik zou er het beste van maken.

deinze f2.jpgEenmaal op de fiets kwam ik tot de conclusie dat mijn kilometerteller het niet deed. Ik zou de 90km op gevoel moeten fietsen,...Gelukkig had ik mijn hartslagmeter aan zodat ik toch een beetje een richtlijn had. De 90 km verliepen (niettegenstaande het parcours) vrij vlot. Het was grotendeels genieten van de toch wel mooie omgeving! Ik voelde wel dat ik af en toe wat over de limiet ging maar wou eens wat risico nemen! Op de 'krommebrug' stonden mijn clubleden massaal te supporteren. 

wave.jpgDe Mr T wave maakte de lastige brug die we 8x over moesten toch iets dragelijker,....! Thx guys! Jullie waren hilarisch! Voor het eerst waren er ook mijn moeder en zus die voor me kwamen supporteren! Ook Koen, Katrien, Karen en onze sponsor Dirk waren van de partij! Nog een reden om het beste van mezelf te geven,....

Na het fietsen voelde ik me toch al meer vdeinze f3.jpgermoeid dan anders! Ik wisselde dan ook nog eens erbarmelijk doordat ik de plaats van mijn fiets niet meer vond in de wisselzone.... De eerste ronde sliepen de voeten en trok de achillespees en kuit wat tegen maar al bij al hinderde me dat niet echt om een vrij snelle eerste ronde te lopen. De tweede en derde ronde waren de hel,...Ik voelde de energie uit me vloeien. Gellekes, cola en andere troep die me aangeboden werden hielpen me ook niet echt vooruit:-( Ik sleurde me vooruit,...Gelukkig waren er de vele supporters die me aanmoedigden! Alleen al voor hen zou ik deze wedstrijd tot een goed einde brengen,...Uiteindelijk kwam ik na 5u04 over de finish. Super tevreden maar toch wel vrij stijf van de inspanning schoof ik direct aan voor een verkwikkende massage.

finish.jpg

Merci aan alle supporters, familie en clubleden. Ook voor de vele foto's! Is altijd leuk een mooie herinnering te hebben aan een mooie wedstrijd! Zeker eentje voor herhaling vatbaar! Over de organisatie van deze wedstrijd kan ik ook alleen maar boffen!! Zeker voor de eerste editie!

Wat het komende jaar zal brengen is nog een grote vraag,...In 2014 gaat Mr T met enkele clubleden naar de Ironman in Nice. Voor mij valt dit om persoonlijke redenen een jaartje te vroeg. Ik denk dat het dus eerder 2015 zal worden,...Maar dit is nog een ver van-van-mijn-bed-show. Afhankelijk van welke beslissing het wordt zal ook de planning voor het komende triatlonjaar opgesteld worden,...Maar nu eerst een weekje rust en dan op naar de marathon van Amsterdam! Nog even proficiat aan Katrien Goossens (mijn trainingsmaatje) die haar allereerste halve triatlon tot een schitterend einde heeft gebracht!

Thx Bruce, Filip Johan, moeke, Patrick, Berry...voor de super leuke foto's!!!

johan 10.jpgjohan 8.jpgDeinze 2013 014.JPG

 els en ise.jpgDeinze 2013 017.JPGDeinze 2013 029.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS: Zijn er nog deelnemers die last gehad hebben aan de darmen na de wedstrijd? Eventueel van het water? Ikzelf heb reeds 2x weken na de wedstrijd nog steeds last van protesterende darmen? Nog mensen??? Dit even ter zijde en om eventueel door te kunnen geven aan de arts,....!

12:44 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |