13-01-13

Halve marathon Watervliet

Zaterdag 12 januari,...De eerste voorbereidende wedstrijd van 2013. De halve marathon van Watervliet!

Katrien G en ik vertrokken zonder veel stress rond 12u45 richting Watervliet voor een training van 21km. Na een vlotte rit kwamen we tegen 13u15 aan. Alles verliep heel vlot,...Omkleden, inschrijving, toiletbezoek, nog wat praten met wat bekenden en dan 'hup' richting start.

Om 14u02 begonnen we aan onze lange tocht. Het was koud (2.5°) en er stond een frisse wind. De eerste 10 km voelden we daar weinig van omdat we wind in de rug hadden,...We liepen een vlotte 11km/u. Na het keerpunt was de ijzige koude wind voelbaar. Katrien begon het wat moeilijker te krijgen door het lastige parcours (veel offroad) en koude wind. We probeerden naar een groepje te lopen om ons zoveel mogelijk uit te wind te zetten. Eenmaal bij het groepje bleek het tempo iets te traag te zijn waardoor het  (eenmaal er voorbij) terug alleen vechten was tegen de wind. Ik had nog wat over waardoor ik besloot Katrien verder uit de wind te zetten. We liepen zwijgzaam verder,.. We konden ons tempo van 11km/u mooi aanhouden. De laatste 2 km probeerde ik nog wat te versnellen om toch onder de 2u aan te komen. Het lukte,...Met een eindtijd van 1u59 kwamen we tevreden over de meet. Ons doel was onder de 2u te lopen maar ons niet te forceren,...Het seizoen is nog lang dus deze wedstrijd zagen we als een goede training.

Onze eerste wedstrijd van 2013 is een feit! Op naar de volgende uitdaging,;..

Ik heb de bibberduik in de Blaarmeersen op 20 januari in gedachten maar enkel als ik enkele vrijwilligers vind om me te vergezellen,...:-) En dan ook nog volgende maand de 27km in Watervliet. De looptrainingen beginnen terug goed te gaan,..

Enkel het fietsen en zwemmen blijken wat moelijker te gaan. Is nu al enkele maanden geleden dat ik op de fiets heb gezeten en alweer een tijdje geleden dat ik in het water lag. Hopelijk brengt februari meer regelmaat,...:-(

 

11:19 Gepost door Flootje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |