13-11-13

De halve van Bellem/Deinze

Op 11/11/2013 stonden Karen en ik aan de start van de halve van Deinze/Bellem.

Een busje deinze.jpgbracht ons naar Deinze om daar op van start te gaan richting Bellem,... Aan de start nog even pauzeren voor de foto ,...(Thx Filip) en weg waren we...

Ik wou eens voluit gaan,... De laatste weken voor deze halve marathon waren vlekkeloos verlopen, ik hoopte dus dat ik hier eens een 'toptijd' zou neerzetten! Tijdens de halve van Oostende verbrak ik mijn PR door in 1u41 te eindigen. Nu hoopte ik onder 1u40 te eindigen,...Ik vertrok vrij vlot. Ik wou zo lang mogelijk de 13km/u aanhouden. Ik vetrok vrij ver achteraan en doordat er geen tijdregistratie was begon ik aan een lange inhaaltocht. Ik probeerde zo lang mogelijk stand te houden en liep zelfs sommige stukken iets sneller. Zeker op de stukken waar de wind vrij goed zat,...Na 18 km draaiden we en zat de wind op kop,...Gedaan met de leute,...:-( Ik probeerde aan te klampen aan een groepje die eigelijk iets boven mijn tempo liep, maar alleen lopen zou nog lastiger zijn. Ik probeerde stand te houden maar moest toch enkele sterkere mannen laten gaan. Gelukkig bleven er toch nog enkele mannen bij mij die me aanmoedigeden om te blijven volgen! Ik liep 9ste vrouw en wou dat ook zo houden. Met nog een zware 3 km te gaan perste ik alles uit mijn lijf. Jammergenoeg vertraagde ik de laatste kilometers een beetje waardoor ik het groepje toch heb moeten lossen,..Toch eindigde ik in 1u37! Super content!
karen.jpgOok Karen eindigde heel tevreden in een tijd van 1u55. Chapeau want dit met zware benen en vooral een zwaar hoofd van de avond ervoor,..:-)

Qua organisatie kan ik alleen maar positief zijn! Toffe mooie wedstrijd met alleen maar gezellige mensen! Op naar volgend jaar!!

De volgende uitdaging is de aragastrailrun! Vorig jaar een eerste geslaagde editie,...! Hopelijk met dit jaar iets minder sneeuw,...:-)

Tot dan!

12:33 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Marathon Amsterdam 2013

Marathon Amsterdam

amser.jpgEnkele maanden geleden viel de beslissing om de Marathon van Amsterdam op de planning te zetten. Ergens in het verlof maakte ik voor Karen, Katrien en mezelf een 10 wekenschema om toch niet onvoorbereid aan de start te staan,…Voor Karen zou het haar eerste marathon zijn, Katrien had er al enkele gelopen en mijn doel was onder de magische 4u te finishen. We hadden allemaal ergens wel een doel in ons hoofd maar dan zou er niets mis mogen gaan,..

De voorbereidingen liepen echter niet zonder slag of stoot. Tot voor de triatlon van Deinze verliep alles vrij vlekkeloos,…Na de triatlon van Deinze werd ik echter ziek (Zie blog triatlon Deinze) Even kort schetsen,….
Ik werd besmet met een parasiet (gardia lambia) door het water in Deinze. Op drie weken tijd verloor ik 4 kg, Ik was zwak, uitgeput en kon bijna geen voedsel binnenhouden. Ik probeerde de korte loopjes met de nodige sanitaire tussenstops zo goed als mogelijk af te werken maar de lange duurlopen liet ik voor wat ze waren,….Karen en Katrien volgden het schema voor de bijna volle 100%

Enkele weken voor de wedstrijd boekten we een hotel in Amsterdam om niet te vroeg te moeten opstaan de ochtend van de wedstrijd,…Daar liep het echter ook al fout,…Katrien en ik hadden blijkbaar van datum gemist,….Gelukkig merkten we het vroegtijdig op,…Een boeking voor de dag voordien kon niet meer doordat alles volzet was. We boekten dan maar de dag nadien om er geen al te grote financiële kater aan over te houden. We zouden dus de dag zelfs vroeg uit de veren moeten,…Maar deze dag was nog lang niet in zicht,….

Eerst was er nog de halve marathon van Oostende. Onze laatste voorbereidende wedstrijd. Het was de bedoeling deze wedstrijd op een zo vlot maar comfortabel tempo te lopen. Voor mij was dit de ultieme test na 3 weken ziek zijn,…. De wedstrijd verliep ondanks alle problemen vrij vlot. Ik voelde wel dat ik vrij veel gevraagd had van het lichaam,…De knieën en hamstrings deden na de wedstrijd behoorlijk pijn. Toch was ik tevreden dat de conditie niet volledig weg was,…;-)

Door de aanhoudende pijn in de knieën en hamstrings besloot ik toch enkele bezoekjes te brengen aan de osteopaat en de kinesiste. Thx Wouter en Annelies voor de goede zorgen! Zonder jullie was het me niet gelukt!! De week van de marathon maakte ik ook nog een lelijke val op het werk maar gelukkig niets ernstig,…Ik had mijn part wel gehad naar de aanloop van onze marathon. Maar eindelijk was het dan zover!!!

D-Day: 20 oktober 2013,….De marathon van Amsterdam

Zoals gepland vertrokken Katrien en ik om 5u30 richting Amsterdam. Eenmaal Karen en Dirk afgehaald te hebben aan de mobilhome, begaven we ons richting start. Het was druk,…heel druk. De mannen zetten ons af om alle drukte en file te vermijden. Een parkeerplaats vinden was op zo’n momenten onmogelijk.
drie amstyer.pngEenmaal in het stadium was het genieten,…Van stress was er niet zoveel meer te bespeuren doordat ik mijn doel al lang had bijgesteld. Ik hoopte stiekem toch om rond de 3u45 te eindigen ondanks alles,…Ik besloot dan ook, samen met Katrien om het ballonnetje van 3u45 zo lang mogelijk te volgen. Karen stond in het vak van 4u en meer,…Om 9u30 klonk het startschot. Katrien en ik vertrokken samen. Na 2 km besloot ik wat te versnellen. Ik stak de ballon van 3u45 voorbij in de hoop dat ik ze niet meer zou tegenkomen.
Het bleken lange kilometers te zijn,…Ter hoogte van km 16 zag ik op mijn klok 1u20. Als ik deze tijd zou volhouden was mijn doel meer dan bereikt. Maar hier wist ik al dat ik iets te hard van stapel aan het lopen was. Op km 21 besefte ik dat ik nog een lange weg te gaan had. Ik voelde toen al van alles tegentrekken. Ter hoogte van kilometer 25 voelde ik dat ik toch iets zou moeten vertragen. Dit was dan ook het maximum aantal kilometers dat ik getraind had tijdens de voorbereidingen,…. Toch probeerde ik stand te houden. De laatste 3 km waren de hel,…De hamstrings en quadriceps wilden niet meer mee. Ik besloot in de laatste viaduct zelfs wat te vertragen uit schrik dat ik kramp zou krijgen of dat de oude kwetsuur in de hamstring terug zou verder scheuren,….De laatste 500m waren dan alweer genieten. Ik zag onze mannen staan,…Dit gaf me een laatste adrenalinestoot om toch onze de 3u40 Te finishen,..:-) Super tevreden maar mega stijf strompelde ik uit het stadium en begaf me naar de afgesproken plaats. Daar wachtte ik ongeduldig mijn loopmaatjes op!

Katrien deed er 3u47 over en Karen finishte in 4u02. Alle drie super tevreden!!

amster2.jpgde mannen.jpgNa een verfrissende regendouche in het hotel schoven we onze beentjes onder tafel voor een lekkere Hollandse maaltijd.

 

Op naar volgende doelen,....!!

 

De Amsterdam 'GRILS', in volle voorbereiding. Let vooral op de lege glazen,...:-)amsterdam.jpg

 

 

 

 

 

 Ons trainingsmaatje,....
feiko.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

12:18 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |