25-06-13

Triatlon Brugge 22/06/2013

Zaterdag 22 juni vertrokken naar de toch wel legendarische triatlon van Brugge. Katrien ging voor de kwart en ik voor de halve. De triatlon van Brugge is één van mijn favorieten, maar toch was de goesting ver te zoeken. Het was mijn eerste triatlonwedstrijd van het seizoen dus altijd wat moeilijk in te schatten hoe het met de conditie was gesteld. Ik had er niet zoveel vertrouwen in dan anders doordat de voorbereidingen toch wel minder waren dan de voorbije jaren,... Toch zou ik ervoor gaan! Alleen al om mijn ventje (die mee was om te supporteren en chauffeur van de mobilhome) niet te moeten ontgoochelen,...:-)

We hadden ruim voldoende tijd om ons te gaan inschrijven en nog een klapke te doen met de andere clubleden! Eenmaal terug in de mobilhome maakten we ons rustig klaar. Katrien en ik hadden verschillende wisselzones dus was het even zoeken maar alles verliep volgens plan!! Hopelijk zou de wedstrijd ook zo verlopen,...:-) Tegen half vier stond ik vertrekkensklaar aan de zwemstart. Daar werd reeds vermeld dat we een lusje (60m) minder zouden moeten zwemmen wegens organisatorische redenen. Ik vond het alleszins niet erg,...:-)

Na enkele minuten vertraging mochten ook wij (wave 2) in het water! Ik lag op de tweede rij , vlak achter onze toppers (Sophie De Groote, Sofie Goos en Joke Coysman) Bij de start had ik meteen een vrij goed gevoel te pakken. Bijna gedurende het volledige zwemparcours zwom ik tussen 2 dames in. Ik kon er maar niet voorbij,...Aan het derde brugje en na enkele klappen te hebben geïncasseerd besloot ik zelf een 'tik' uit te delen, het hielp...Eindelijk had ik iets meer vrijheid om de overige aantal meters rustig verder te kunnen zwemmen. Patrick en Katrien liepen rustig mee,....Super fijn en ongelofelijk motiverend!!!

1044020_10151991348448084_1601168025_n[1].jpgNa een stuntelige en veel te lange wissel mocht ik de zware 90km fietsen aanvatten,... Het fietsparcours van Brugge ligt me volledig! Lange rechte stukken zodat je bijna geen enkele keer uit de beugels hoeft,...De eerste ronde reed ik wel vrij voorzichtig. Door de regen lag het parcours er gevaarlijk glad bij. Ik reed hier en daar een gehavende fietser voorbij,...Ik bleef het voorzichtig aan doen vooral in de bochten en in de polders. Ook de rukwinden haalden me af en toe uit balans. De tweede ronde had ik een iets beter gevoel maar het draaide echter niet zoals de andere keren. Toch zag ik de de halve marathon nog zitten! Ik had me dit jaar dan ook iets meer gefocust op het lopen. (Foto Stijn Desmedt)

1044190_10152934086385203_312370326_n[1].jpgDe eerste kilometers draaide alls vierkant:-( Zware benen, natte voeten, moeilijke ademhaling. Altijd spannend wanneer het 'slechte' gevoel zou wegnemen? Ik had ook onvoldoende gedronken en gegeten tijdens het fietsen uit schrik voor protesterende darmen. Ik voelde dit meteen bij het lopen. IK besloot dan toch na de eerste ronde een gelleke te nemen. Ik kwam er redelijk snel door,...De laatste 2 ronden liep ik vrij comfortabel. Enkel de blaar (door natte voeten) deed behoorlijk pijn op de kasseien. Ik ben die pijn ondertussen al gewoon en beet door!! Ik kwam in 4u41 over de meet op een toch wel 'korte' halve triatlon. Op de massagetafel hoorde ik dat het zwemmen 1km75, het fietsen 90km en het lopen 19.1 km. (Ik dacht eerder aan een 18km). Mijn doel om rond de 5u te finishen is dan ook behaald! Achteraf bleek ik 4de vrouw (bijna 3de) te zijn in mijn categorie. Had ik geweten dat er een dame van mijn leeftijd 10" voor mij liep had ik mischien nog wel een effort gedaan,...:-)

1043955_10152934090815203_345097009_n[1].jpgBij aankomst op de markt stonden al de supporters en Mr T leden de clubleden op te wachten! Super bedankt om te supporteren guys!! En papa Thomas, merci voor de leuke foto's!!! Iets wat onderkoeld begaf ik me snel naar de mobilhome voor een warm douchke. Eenmaal thuis werden we verwend met een heerlijke maaltijd!

Voila, de toon in gezet! Hopelijk vanaf nu met volle zin ertegenaan voor de volgende halve in Deinze!!

 

 

08:15 Gepost door Flootje in Wedstrijd, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-13

Trail 1 & 9 juni

Op 1 & 9 juni stonden er 2 trails op het programma. De eerste zouden we 30 km met 1400 hoogtemeters  voor ons rekening nemen en de tweede, 21 km met een grote 700 hoogtemeters. Het was de eerste keer dat ik in de Waalse Ardennen een trail zou meedoen. Katrien wist reeds waaraan ze begon. Ze was van de vorige trail een week stijf geweest,..:-)

http://www.ultratrail.be/index.html

trail.jpg1 juni 2013
We vertrokken de dag voordien met de mobilhome richting Surister. Bij aankomst gingen we op verkenning en haalden we reeds onze nummer af. Zo waren we 's morgens op ons gemak,...Na een rustige maar natte nacht namen we rustig ons ontbijtje.  We stonden op amper 200m van de start,...Tijd zat om ons klaar te maken en te genieten. Ik kwam echter tot de conclusie dat ik mijn regenjasje niet meehad:-( Duidelijk nog niet in wedstrijdmodus,...:-) Wel altijd moeilijk om te weten wat aandoen op zo'n wedstrijden. Dan maar zonder jasje,...

We liepen van Spa naar Surister. Een bus bracht ons naar Spa. Na een vertraging van 30' begonnen we aan onze zware tocht!! De toon werd meteen gezet. Een lang steil stuk met trappen deed meer dan de helft van de deelnemers stappen,...Ik probeerde verder te lopen ipv te stappen. Na enkele kilometers was ik Katrien kwijt. Ik zette mijn tocht alleen verder. Ongeveer halverwege stond de bevoorrading. Iedereen stopte en bleef rustig staan,...Dit was nieuw voor mij. Ik genoot echter wel mee en vulde mijn flesjes met wat cola om de overige 15 km comfortabel te kunnen verder zetten. Na enkele minuten zette ik mijn tocht verder,....Alles verliep vlot! Het was echt genieten van de mooie omgeving en landschappen!!

Ik had me voorgenomen niet te stappen!! Ik hield stand en liep de 30 km (28 km op gps) uit in 3u03. Super tevreden, maar met een dikke blaar op de voet, kwam ik aan,...Ik douchte me snel in de mobilhome om Katrien te gaan opwachten. Ook zij kwam na enkele minuten tevreden aan. Alweer een geslaagde en vooral droge dag:-)

http://events-trail-aqualian.blogspot.be/p/les-differente...

9 juni 2013
De week nadien stond er de 21 km trail op het programma. Een makkie dachten we na de vorige week,...Maar niets was minder waar,..:-(

Het was de voorbije week stralend weer geweest. Bij het inpakken van mijn kledij rekende ik dan ook op een stralende zon:-) Ik keek er alvast naar uit!! Ik hoopte wel dat mijn blaar van de vorige week het zou uithouden want die was nog steeds niet genezen,...:-(

We vertrokken om 7u richting Aywalle (Waalse Ardennen). Een half uurtje voor de aankomst begon het te onweren,...:-( We lachten er even mee want we dachten dat het een plaatselijk en vooral tijdelijk buitje zou zijn!! Bij aankomst  bleef het pijpenstelen regenen. Ik had dan wel een regenjasje voorzien maar op de koude had ik deze keer niet gerekend.

We bleven tot het allerlaatste moment in de auto zitten vooraleer de start. Stipt op 10u gingen we van start. Tijdens deze trail was het gelukkig niet meteen omhoog, we konden rustig inlopen,..... Ik besloot de eerste helft bij Katrien te blijven. Mede ook door de slechte benen en de blaar die me parten speelden. Na enkele kilometers kwam de eerste steile helling waar bijna iedereen begon te stappen,.... Mijn voornemen om alweer niet te proberen stappen smolt hier als sneeuw voor de zon,...:-) Mijn kuiten stonden in brand van de spanning. Dit was afzien en 'doodgaan',...!! Deze trail was duidelijk nog van een ander formaat dan die van de week ervoor. Gelukkig niet teveel last van de blaar!! Gedurende de hele tocht was het ploeteren naar boven en glijden naar beneden. Na de eerste helft begon het terug hevig te regenen. Bij de bevoorrading schuilden we eventjes, deed ik snel een plasjes en vulden we onze buikjes om de volgende helft te trotseren. Bij de afdalingen had Katrien duidelijk minder schrik en ging ze daardoor veel vlotter naar beneden. Bij de beklimmingen haalde ik haar terug in,...We speelden haasje-over:-) Bij één van de laatste zware beklimmingen was ik haar terug kwijt. De afdalingen waren minder gevaarlijk waardoor er een klein verschil ontstond tussen ons.

Doornat kwam ik in ruim 2u40 aan. Ook Katrien kwam enkele minuutjes na mij aan. Moe, vuil, koud maar alweer zeer voldaan hadden we de 21 km toch maar weer getrotseerd. Blijkbaar zijn er verschillende formaten in trailruns, dat hebben we geweten!!! We kleedden ons snel om in de auto om geen koud te krijgen en genoten nog van de BBQ die ons aangeboden werd door de organisatie. Het was een koude en natte dag dus langer blijven om te genieten van het mooie landschap zat er niet in,...Toch hebben we alweer super genoten van deze trail, niettegenstaande het weer!!

Op naar de volgende uitdaging dan maar!!
Normaal neem ik deel aan de halve triatlon in Brugge. Niet zo getraind als de vorige jaren en met veel minder zelfvertrouwen maar we gaan er het beste van proberen maken,...!! Op 29 juni neem ik deel aan de Livinusrun en op 6 juli staat er nog een trail op het programma. Mijn laatste wedstrijd is de halve van Deinze,... ! Veel wedstrijden staan er dit jaar dus niet op het programma! Een bewuste keuze waarvan ik tot nu toe geen spijt heb met zo'n strenge winter en veel mindere voorbereidingen dan de jaren voordien!

 

 

 

 

 

 

17:24 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |