25-06-13

Triatlon Brugge 22/06/2013

Zaterdag 22 juni vertrokken naar de toch wel legendarische triatlon van Brugge. Katrien ging voor de kwart en ik voor de halve. De triatlon van Brugge is één van mijn favorieten, maar toch was de goesting ver te zoeken. Het was mijn eerste triatlonwedstrijd van het seizoen dus altijd wat moeilijk in te schatten hoe het met de conditie was gesteld. Ik had er niet zoveel vertrouwen in dan anders doordat de voorbereidingen toch wel minder waren dan de voorbije jaren,... Toch zou ik ervoor gaan! Alleen al om mijn ventje (die mee was om te supporteren en chauffeur van de mobilhome) niet te moeten ontgoochelen,...:-)

We hadden ruim voldoende tijd om ons te gaan inschrijven en nog een klapke te doen met de andere clubleden! Eenmaal terug in de mobilhome maakten we ons rustig klaar. Katrien en ik hadden verschillende wisselzones dus was het even zoeken maar alles verliep volgens plan!! Hopelijk zou de wedstrijd ook zo verlopen,...:-) Tegen half vier stond ik vertrekkensklaar aan de zwemstart. Daar werd reeds vermeld dat we een lusje (60m) minder zouden moeten zwemmen wegens organisatorische redenen. Ik vond het alleszins niet erg,...:-)

Na enkele minuten vertraging mochten ook wij (wave 2) in het water! Ik lag op de tweede rij , vlak achter onze toppers (Sophie De Groote, Sofie Goos en Joke Coysman) Bij de start had ik meteen een vrij goed gevoel te pakken. Bijna gedurende het volledige zwemparcours zwom ik tussen 2 dames in. Ik kon er maar niet voorbij,...Aan het derde brugje en na enkele klappen te hebben geïncasseerd besloot ik zelf een 'tik' uit te delen, het hielp...Eindelijk had ik iets meer vrijheid om de overige aantal meters rustig verder te kunnen zwemmen. Patrick en Katrien liepen rustig mee,....Super fijn en ongelofelijk motiverend!!!

1044020_10151991348448084_1601168025_n[1].jpgNa een stuntelige en veel te lange wissel mocht ik de zware 90km fietsen aanvatten,... Het fietsparcours van Brugge ligt me volledig! Lange rechte stukken zodat je bijna geen enkele keer uit de beugels hoeft,...De eerste ronde reed ik wel vrij voorzichtig. Door de regen lag het parcours er gevaarlijk glad bij. Ik reed hier en daar een gehavende fietser voorbij,...Ik bleef het voorzichtig aan doen vooral in de bochten en in de polders. Ook de rukwinden haalden me af en toe uit balans. De tweede ronde had ik een iets beter gevoel maar het draaide echter niet zoals de andere keren. Toch zag ik de de halve marathon nog zitten! Ik had me dit jaar dan ook iets meer gefocust op het lopen. (Foto Stijn Desmedt)

1044190_10152934086385203_312370326_n[1].jpgDe eerste kilometers draaide alls vierkant:-( Zware benen, natte voeten, moeilijke ademhaling. Altijd spannend wanneer het 'slechte' gevoel zou wegnemen? Ik had ook onvoldoende gedronken en gegeten tijdens het fietsen uit schrik voor protesterende darmen. Ik voelde dit meteen bij het lopen. IK besloot dan toch na de eerste ronde een gelleke te nemen. Ik kwam er redelijk snel door,...De laatste 2 ronden liep ik vrij comfortabel. Enkel de blaar (door natte voeten) deed behoorlijk pijn op de kasseien. Ik ben die pijn ondertussen al gewoon en beet door!! Ik kwam in 4u41 over de meet op een toch wel 'korte' halve triatlon. Op de massagetafel hoorde ik dat het zwemmen 1km75, het fietsen 90km en het lopen 19.1 km. (Ik dacht eerder aan een 18km). Mijn doel om rond de 5u te finishen is dan ook behaald! Achteraf bleek ik 4de vrouw (bijna 3de) te zijn in mijn categorie. Had ik geweten dat er een dame van mijn leeftijd 10" voor mij liep had ik mischien nog wel een effort gedaan,...:-)

1043955_10152934090815203_345097009_n[1].jpgBij aankomst op de markt stonden al de supporters en Mr T leden de clubleden op te wachten! Super bedankt om te supporteren guys!! En papa Thomas, merci voor de leuke foto's!!! Iets wat onderkoeld begaf ik me snel naar de mobilhome voor een warm douchke. Eenmaal thuis werden we verwend met een heerlijke maaltijd!

Voila, de toon in gezet! Hopelijk vanaf nu met volle zin ertegenaan voor de volgende halve in Deinze!!

 

 

08:15 Gepost door Flootje in Wedstrijd, Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.