27-05-13

20 km Brussel

Zondag 26 mei: 20 km van Brussel

Totaal niet gepland en geheel onverwachts nam ik dan toch deel aan de 20 km van Brussel. Welsiwaar niet onder mijn eigen naam maar dit deerde me niet. Ik wou wel eens voor een mooie tijd gaan gezien ik op 1 juni mijn allereerste trail van 30 km loop in de Waalse Ardennen. De 20 km van Brussel leek me een goede voorbereiding,...

Om 7u30 kwamen de dames (Katrien & Sylvie) me oppikken. Het ging er allemaal heel relax aan toe. We reden probleemloos (maar 1 keer geflitst) richting Brussel. In Brussel aangekomen werden we schitterend ontvangen door Securex. Privéparking, eten, drinken, kleedkamers, & douches,....en dat allemaal op 500m van de start.

Om 9u45 begaven we ons richting start. Wat een massa!!! Katrien & Sylvie hadden zich voorgenomen om het rustig aan te doen,...Ze wisten tenslotte niet wat hen te wachten stond want het was hun eerste deelname. Ikzelf begaf me tussen de menigte om een mooi plaatsje in 'mijn' startbox te vinden. Ik zag de blauwe ballon van 1u45 en besloot me aan te sluiten bij hen. Een grote 15 minuten na het eerste startschot mocht ook onze box van start gaan. Wat een organisatie,...Alles verliep heel vlot en relax!

Eenmaal uit het park, en de tijdsregistratie begon te lopen begon ik al slalommend mijn weg te banen tussen de vele lopers. Ik hoopte stiekem op een tijd onder de 1u45 dus verliet ik al snel het groepje met de blauwe ballon. Als ik deze achter mij kon laten zat ik alvast goed,...

In het begin had ik redelijk zware benen. Het liep niet zo lekker als tijdens de 10 miles van Antwerpen vorig jaar,...Toch probeerde ik nooit onder de 11km/u te lopen. Halverwege kregen we een energiedrankje ipv water. Na dit drankje kwam ik er precies wat meer door,...Ik kwam exact na 1u  wedstrijd op km 12,...Op km 16  liep ik 2' trager dan tijdens de 10 miles in  Antwerpen. Ik liet het niet aan mijn hartje komen en probeerde wat te versnellen,...Ik zou onder die 1u45 blijven!! Zou 1u40 misschien ook lukken??

Ik hield vol,...Na exact 1u37' 56" kwam ik glimlachend over de meet!  Een nieuw PR,...weliswaar niet onder mijn naam maar ik was een tevreden vrouw,...:-) En ik denk wel dat ik iemand gelukkig heb gemaakt die volgend jaar in een box vroeger mag vetrekken,..:-)

 

securex.jpgNa ontvangst van de medaille liep ik lichtjes los richting kleedkamers. Bij securex stonden ze alle lopers al op te wachten. Ik douchte me eerst en stortte me dan op het uitgebreide buffet:-) Chips, m&m's, sandwichen, drank,.. Noem maar op:-) Ik wachtte rustig op de rest van de mensen van securex en keek veelbelovend uit naar de aankomst van Katrien en Sylvie. Na enige tijd kwamen ook zij super tevreden het securexgebouw (paviljoen :insider) binnen.

Na nog een korte fotosessie vertrokken we naar Drongen om ons te gaan klaarmaken voor ons verdiende avondje uit met de andere dames en partners,..

Pietje pek.jpgOm 18u hadden we afgesproken in Pietje Pek. Het werd een hilarische avond. Met afsluiter een bezoekje aan de kermis op Drongen dorp. Dit hadden we verdiend,...:-)

 

 

 

Bono brussel.jpgEn mijnen Bono vond het ook alvast héél plezant (hé katrien)

 

Merci dames voor een alweer fantastische dag!! Volgend jaar staan we met z'n allen aan de start hé!!!

 

 

09:49 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-13

Ekiden Evergem

ekiden.jpgNog wat stijfjes van de Loop Van Vlaanderen stond ik aan de start (samen met nog 4 andere dames) van de Ekiden in Evergem. We namen deel met verschillende teams van Intersport.

 

Bij aankomst werden we onthaald aan de intersportstand met eten en drinken. 

Er was toch wel enige stress op te merken in ons team door een annulatie van één van de dames. Op het allerlaatste moment kwam dan toch onze vervangster aan,...Na een korte briefing en ploegenvoorstelling konden de eerste lopers van alle teams aan de start gaan staan.

Elke liep als eerste van ons team de 5 km. Ze deed het voortreffelijk. Na 21'43" nam ik de sjerp van haar over om de volgende 10 km voor mijn rekening te nemen,...Ik zou heel hard mijn best moeten doen om onze positie aan te houden. Het was heel verwarrend. Sommige supporters moedigden me aan dat ik vierde vrouw liep,...Ik zou mijn plaats niet afstaan!! IK haalde zelfs nog 1 vrouw in. Dus ik dacht dat we derde positie liepen,...Tijdens mijn tweede ronde van 5 km kreeg ik het heel lastig. De benen waren nog heel vermoeid van de Loop van Vlaanderen. Toch wou ik mijn team niet ontgoochelen,...Ik probeerde met een gelleke mijn energiepeil wat omhoog te krikken maar gellekes zijn duidelijk niet aan mij besteed. Het lag er al even snel terug uit:-) Dan maar op karakter verder,...IK liep uiteindelijk 23'05 op de eerste ronde en 23'30" de tweede ronde. Ik was heel tevreden mits de vermoeide benen. Na 46'35"  gaf ik de sjerp door aan Karen,..

Karen liep een vlotte 5 km in 26'16", Katrien liep de 10 km in 51'33", Wendy liep de volgende 5 km in 27'16" en onze laatse loopster eindigde met de 7 km in 38'54". Zo eindigden we bij de damesteams op de vijfde plaats.

We waren alle 5 super tevreden!!! Bedankt dames!! Was alweer een super leuke dag met Intersport! Volgend jaar gaan we voor de top 3 hé!!

En bedankt Intersport voor spijs en drank en de  toffe kledij!!

10:53 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De loop van Vlaanderen

28 april 2013: Loop van Vlaanderen

Enkele maanden geleden vroeg Katrien Goossens me of ik wilde meedoen met de 25 km Loop van Vlaanderen,...In een opwelling schreef ik me zonder aarzelen in,..:-) Na mijn eerste trail in Kluisbergen wist ik dat het zeker geen makkie zou worden :-) We besloten een weekje ervoor, een klein stukje van het parcours (9 km) te gaan verkennen om te weten wat ons te wachten stond. En dat we het geweten hebben,... Het was toen al afzien,...!

D-day: Ruim een uurtje op voorhand kwamen we aan in Oudenaarde ,...Heel even nog een aanvaring met een vriendelijke politieagente die ons attent maakte op het feit dat we niet reglementair stonden geparkeerd. Niet veel verder vonden we gelukkig nog ruim voldoende parkeerplaats,..Alles verliep heel vlotjes!!
Na een klein half uurtje aanschuiven voor onze nummers konden we beginnen aanschuiven aan de toiletten,...Nog geen kleine minuut na ons toiletbezoek klonk om klokslag 10u, het startschot ,...Bijna helemaal achteraan, begonnen we aan hoogstwaarschijnlijk één van de zwaarste runs van ons leven,...:-)

Ik voelde meteen dat mijn 85km fietsrit van de dag ervoor nog in de benen zat,...We begonnen aan een vrij rustig tempo. Katrien en ik hadden besloten om elk onze eigen wedstrijd te lopen,...Ik bleef bij haar tot de eerste helling.

Na de eerste helling voelde ik dat de beentjes wel goed kwamen. Ik had me voorgenomen niet te stappen. Maar al vrij snel kwam het strop te zitten:-( Door de grote massa deelnemers was het op de versmallingen wandelelen of stilstaan. Toch  stoorde ik me er niet echt aan,..Zo hadden we eventjes de tijd om een jasje uit te trekken, te drinken en wat te kletsen met de andere deelnemers,...:-)

Op de vlakke stukken probeerde ik mijn tempo wel wat op te drijven om de verloren tijd van de hellingen, bospaadjes en opstroppingen te compenseren. Het was zwaar,..héél zwaar! Zeker de koppenberg na 18 km was geen cadeau. Toch bleef het genieten van het mooie landschap! 

Ik kwam moe maar heel voldaan na 2u18:59 over de eindmeet. Met een gemiddelde van 10.79 kon ik meer dan tevreden zijn. Ik had gehoopt dat ik de 10km/u op zo'n parcours zou kunnen aanhouden. Alweer een trail op het palmaras! 1 juni en 8 juni staan er nog 2 zware trails (in de Waalse Ardennen) op het programma. Dit was alvast een voorsmaakje:-) 

Reeds de avond zelf konden we onze tijd reeds opzoeken! Super tevreden met mijn tijd  en 4de dame in mijn categorie! Volgend jaar op naar de 50km!!

En last but not least!! Chapeau voor de organisatie!!! Het was dik in orde!!

Misschien enkele puntjes:
- Toiletten misschien op op andere plaats zetten (startzone werd belemmerd)
- Startzone misschien iets breder en langer maken (zonder tafels & stoelen)
- De 25 & 50 km op verschillende tijdstippen laten vetrekken (15' verschil)
- Daardoor zullen opstroppingen misschien vermeden kunnen worden,..

- Daginschrijvingen & inschrijvingen op ander plaats zetten? Minder lange  wachtrijen bij de inschrijvingen,...

Uiteraard is dit geen kritiek! Enkel wat tips waar volgend jaar op gelet kan worden! Nogmaals dikke pluim, het was tenslotte de eerste editie! Zeker voor herhaling vatbaar!!

De volgende uitdaging is met de dames van Intersport een zo goed mogelijke tijd neer te zetten op de Ekiden in Evergem! De beentjes zijn wel wat stijf van de Loop van Vlaanderen,...:-( Hopelijk tegen woendag beter,...!!

Tot dan!

 

 

 

10:30 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |