23-05-13

De loop van Vlaanderen

28 april 2013: Loop van Vlaanderen

Enkele maanden geleden vroeg Katrien Goossens me of ik wilde meedoen met de 25 km Loop van Vlaanderen,...In een opwelling schreef ik me zonder aarzelen in,..:-) Na mijn eerste trail in Kluisbergen wist ik dat het zeker geen makkie zou worden :-) We besloten een weekje ervoor, een klein stukje van het parcours (9 km) te gaan verkennen om te weten wat ons te wachten stond. En dat we het geweten hebben,... Het was toen al afzien,...!

D-day: Ruim een uurtje op voorhand kwamen we aan in Oudenaarde ,...Heel even nog een aanvaring met een vriendelijke politieagente die ons attent maakte op het feit dat we niet reglementair stonden geparkeerd. Niet veel verder vonden we gelukkig nog ruim voldoende parkeerplaats,..Alles verliep heel vlotjes!!
Na een klein half uurtje aanschuiven voor onze nummers konden we beginnen aanschuiven aan de toiletten,...Nog geen kleine minuut na ons toiletbezoek klonk om klokslag 10u, het startschot ,...Bijna helemaal achteraan, begonnen we aan hoogstwaarschijnlijk één van de zwaarste runs van ons leven,...:-)

Ik voelde meteen dat mijn 85km fietsrit van de dag ervoor nog in de benen zat,...We begonnen aan een vrij rustig tempo. Katrien en ik hadden besloten om elk onze eigen wedstrijd te lopen,...Ik bleef bij haar tot de eerste helling.

Na de eerste helling voelde ik dat de beentjes wel goed kwamen. Ik had me voorgenomen niet te stappen. Maar al vrij snel kwam het strop te zitten:-( Door de grote massa deelnemers was het op de versmallingen wandelelen of stilstaan. Toch  stoorde ik me er niet echt aan,..Zo hadden we eventjes de tijd om een jasje uit te trekken, te drinken en wat te kletsen met de andere deelnemers,...:-)

Op de vlakke stukken probeerde ik mijn tempo wel wat op te drijven om de verloren tijd van de hellingen, bospaadjes en opstroppingen te compenseren. Het was zwaar,..héél zwaar! Zeker de koppenberg na 18 km was geen cadeau. Toch bleef het genieten van het mooie landschap! 

Ik kwam moe maar heel voldaan na 2u18:59 over de eindmeet. Met een gemiddelde van 10.79 kon ik meer dan tevreden zijn. Ik had gehoopt dat ik de 10km/u op zo'n parcours zou kunnen aanhouden. Alweer een trail op het palmaras! 1 juni en 8 juni staan er nog 2 zware trails (in de Waalse Ardennen) op het programma. Dit was alvast een voorsmaakje:-) 

Reeds de avond zelf konden we onze tijd reeds opzoeken! Super tevreden met mijn tijd  en 4de dame in mijn categorie! Volgend jaar op naar de 50km!!

En last but not least!! Chapeau voor de organisatie!!! Het was dik in orde!!

Misschien enkele puntjes:
- Toiletten misschien op op andere plaats zetten (startzone werd belemmerd)
- Startzone misschien iets breder en langer maken (zonder tafels & stoelen)
- De 25 & 50 km op verschillende tijdstippen laten vetrekken (15' verschil)
- Daardoor zullen opstroppingen misschien vermeden kunnen worden,..

- Daginschrijvingen & inschrijvingen op ander plaats zetten? Minder lange  wachtrijen bij de inschrijvingen,...

Uiteraard is dit geen kritiek! Enkel wat tips waar volgend jaar op gelet kan worden! Nogmaals dikke pluim, het was tenslotte de eerste editie! Zeker voor herhaling vatbaar!!

De volgende uitdaging is met de dames van Intersport een zo goed mogelijke tijd neer te zetten op de Ekiden in Evergem! De beentjes zijn wel wat stijf van de Loop van Vlaanderen,...:-( Hopelijk tegen woendag beter,...!!

Tot dan!

 

 

 

10:30 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.