10-12-12

Aragas trail run in Kluisbergen.

Katrien Goossens en ik hadden ons enkele weken geleden ingeschreven voor de Aragas trail run in Kluisbergen. Het was de eerste keer dat ik aan zoiets meedeed,...Je kon kiezen tussen 6, 12 of 18 km. Niet wetende wat er me te wachten stond gingik ik zorgeloos voor de 18 km,...:-)

Op 8 december om 11u30 pikte ik Katrien op en vertrokken we richting Kluisbos. Van zenuwen was er bij mij geen sprake daar ik toch niet wist wat ik ervan moest verwachten,... Het was barkoud en het parcours lag er toch wel glibberig bij van de sneeuw die de voorbije dagen was gevallen. Net voor de start hadden we nog een gesprek met één van de organisatoren die ons wist te vertellen dat het parcours zeer zwaar was en dat we de eerste ronde moesten doseren,..Op dat moment voelde ik toch wat zenuwen opkomen,...Katrien en ik spraken af dat we de eerste ronde (6km) samen zouden blijven en dan zien hoeveel ronden we gingen doen. Want 18km leek ons toen wel al veel te hoog gegrepen,...

trail 5.jpgNet voor de start kwam ik nog enkele bekende gezichten tegen van het LTTL triatlonteam. Na een kort praatje begaven we ons naar de start,...

Na een half uurtje vertraging gingen we om 13u30 van start,.. De eerste 3 km waren heel goed te doen,..We liepen aan een tempo van een goeie 10km/u. Na 3 km kwamen we echter aan de eerste zware helling.  Deze liepen we bewonderswaardig vrij vlot omhoog,... De tweede helling was iets zwaarder,...schuine glibberige stukken verhinderden een vlot looptempo. Met gewone loopschoenen was het dan ook heel af en toe bijna op ' de bek ' gaan,.. Het laatste stuk van de eerste ronde waren hele zware trappen,.. Ik probeerde (toen nog) zoveel mogelijk een vlot looptempo aan te houden,...

trailrun Kluisbergen.jpgtrail 4.jpgEenmaal boven aan de trappen spoorde Katrien me aan om door te lopen, ik moest niet langer op haar 'wachten'... We spraken nog vlug af dat we voor de 12 km ipv de 18 km zouden gaan,..:-)  We hadden dan wel enkele keren de berg in de Blaarmeersen opgelopen,..Dit parcours was er zeker niet mee te vergelijken,..:-)

 

Na de tweede ronde kwam ik er meer en meer door en kreeg ik het gelukkig wat warmer,... ik besloot dan maar voor de 18 km te gaan,..;-) De derde en laatste ronde was afzien,..Hoewel ik me had voorgenomen om zo weinig mogelijk te stappen moest ik toch sommige stukken te voet afleggen. De glibberige paden en hellingen maakten het onmogelijk om nog te lopen en de trappen waren naar het einde toe veel te zwaar om nog al lopend op te gaan,... Gelukkig was ik niet de enige. Ik zag vele ervaren atleten de laatste ronde te voet naar omhoog klauteren,..

Eenmaal aangekomen hoorde ik dat ook Katrien voor de 18 km was gegaan. Enkele minuten na mij kwam ook zij heel tevreden aan! Ik kwam aan in een tijd van 1u53 en zij deed er 2u02 over,...Beide heel tevreden over onze tijd want we hadden verwacht dat we er zeker 2u30 zouden op lopen.

We kijken beide terug op een super leuke trail! Mooie omgeving, goede organisatie en toffe sfeer!! Zeker voor herhaling vatbaar!!

Merci Gilles Cottyn voor de puike oragnisatie en toffe foto's !

 

 

12:59 Gepost door Flootje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |