05-09-12

Halve marathon Evergem

Zaterdag 1 september stond ik samen met Karen aan de start van de halve marathon. Ik had beloofd om bij haar te blijven,...Het was voor haar pas de 2de halve marathon dus een beetje 'ervaring' was welkom:-) Een bepaalde tijd hadden we niet voor ogen maar beter doen dan de eerste (2u18) was wel een must:-) HET belangrijkste was om haar mama te promoten, die 22ste op de lijst van de NVA stond,...

Bij aankomst was het leuk om enkele bekende gezichten te zien van de 'loopvrienden' van facebook, triatleten en ex-klasgenoten. Na enkele minuten tetteren klonk het startschot!! Eenmaal vertrokken kwam Berry naast ons fietsen om een leuk filmpje te maken (zie facebook). Toen zaten we nog beide fris,...

De eerste 9 km verliepen vrij vlotjes!! Mede dankzij Lauren en de 'mama' die , ter hoogte van km 9 stonden te supporteren en te bevoorraden van een flesje met een drinkteut:-) Ik probeerde het Karen zo comfortabel mogelijk te maken door het flesje steeds op te vullen ipv een bekertje waar ze moeilijk uit kon drinken:-) Ter hoogte van km 11 hoorden we ons Sylvie roepen!! Een super leuke meid die ons gedurende de laatste kilometers constant kwam aanmoedigen. Ze reed mee met de wagen, liep enkele meters mee en moedigde ons steeds aan. Best grappig en zeer motiverend!! Ze trok enkele foto's die één dezer wel op deze blog zullen verschijnen! Bedankt Sylvie!!

De laatste kilometers wou ik lichtjes versnellen om Karen rond de 2u05 binnen te loodsen en om nog enkele atleten voorbij te steken maar een kramp (+ blaar) in/op de teen stak daar een stokje voor. Daardoor zag ze de laatste meters nog ferm af! Toch beet ze door en kon ze nog een dame voorbijsteken:-) 

Na 2u08 kwamen we over de meet! Ze deed meer dan 10 minuten beter dan haar allereerste halve marathon in Sluis dit jaar! Ze was een klein beetje ontgoocheld omdat ze voelde dat ze nog beter kon maar de kramp had daar duidelijk anders over beslist,...Jammer maar toch een puike prestatie!! Ik vond het alleszins een schitterend resultaat en de volgende keer streven we wel naar die 2u!!

Alweer een super leuke en geslaagde dag in goed gezelschap! 's Avonds zijn we nog een hapje gaan eten in 'd Abdij in Drongen om de dag en het seizoen mooi af te sluiten!

Bedankt aan iedereen die me gedurende het seizoen heeft gesteund!

Ondertussen zijn er al een 5 tal clubleden ingeschreven voor de ironman in Zurich,...DILEMMA!!!!!!!!!

Ik hou jullie op de hoogte wat het wordt!!!

 

 

19:29 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.