21-05-18

Clubkampioenschap Mr T: Triatlon Lommel

Zondag 12 augustus stond (normaal) mijn laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Onze club organiseerde daar het clubkamioenschap. Daar de lady's me een beetje in de steek lieten offerde mijn ventje zich op om mee te gaan supporteren. Maar enkel onder 1 voorwaarde,...dat ik ervoor zou gaan! Hij wou niet dat ik net zoals in La Roche de wedstrijd zag als een training. Zo gezegd zo gedaan,...de laatste weken probeerde ik minstens van elke sport 2 trainingen te plannen per week,...wat niet altijd lukte want de motivatie was de laatste tijd ver zoeken,...:-) Ik had geen enkele verwachting van deze wedstrijd maar zou er toch (zoals ik mijn ventje had beloofd) voor gaan!

lommel1.jpgWe waren vrij vroeg op de bestemming waardoor ik alles heel rustig kon verkennen en klaarmaken,...Met mondjesmaat kwamen ook de andere Mr T-leden toe. De sfeer ging er heel onstpannen aan toe!! Er was zelfs nog eventjes tijd voor een terrasje en een koffietje,...:-) Tegen een uur of één fietsten we rustig met zo goed als alle Mr T'ers richting zwemstart die een kleine 2km verder lag,...Ik mocht eerst al niet starten omdat ik een 'dopje' aan het stuur mankeerde,...Gelukkig was er daar die vriendelijke mens die me zijn 'dopje' gaf:-)

lommel 2.jpgDe zwemstart was behoorlijk ruw! Het was vooral veel klop, trek -en duwwerk om je een weg te banen naar de boeien. Eenmaal uit de menigte kon ik gelukkig een mooi tempo aanhouden en zwom ik de 1500m in een grote 25',...wat achteraf gezien een behoorlijke zwemtijd was. Heel tevreden sprong ik op mijn fiets.

Hlommel 4.jpget fietsparcours was volledig mijn 'dada'!! Mijn ventje was net voor de start al eens op verkenning geweest en briefte me alles mooi door,...Lange rechte stukken langs het water, weinig technisch en snel. Ideaal voor de tijdritfiets,...die ik, tot ergernis van Patrick thuis had gelaten :-) Op de fiets had ik in het begin niet zo'n goed gevoel. Ik at en dronk snel wat en kwam er na de eerste ronde geleidelijk aan door! De tweede ronde kon ik daardoor nog enkele dames voorbijsteken,...! Ik fietste de 40km in 1u12'. Niet slecht maar volgens Patrick kon ik daar nog minstens 1' afgedaan hebben moest ik met de tijdritfiets geweest zijn,..zal hem maar gelijk geven zeker:-)

lommel 6.jpgIk had me al behoorlijk gegeven op de fiets,...Benieuwd dus hoe ik het er bij het lopen zou vanaf brengen. Het was prachtig weer wat alweer in mijn voordeel speelde,...de meeste zagen af met zo'n tropische temperaturen. Ik kan daar heel goed tegen waardoor ik mijn tempo vrij goed kon aanhouden. Ik had me voorgenomen niet onder de 12km/u te lopen,.. Ik had steeds een dame in het vizier wat me bleef motiveren om ervoor te gaan! Op het einde kon ik ze zelfs nog voorbij lopen wat me meestal bij het lopen niet lukt. De laatste kilometer probeerde ik mijn clubgenoot (Wim Bogaert) nog te volgen toen hij me voorbijsnelde maar dit was er teveel aan. De laatste lus (waar we beide verkeerd liepen) werd daardoor nog ferm lastig:-) Maar mede door dit wist ik dat ik er toch wel voor ben gegaan,... Ik finishte in 2u24'42". Super content!!

Dikke proficiat aan Evy en Jonas,..Onze velverdiende clubkampioenen!!

Ook merci aan de supporters en fotograaf Filip De Neve!

Ik heb alleszins de smaak van een 'goede' wedstrijd terug te pakken,...Dus of dit nu mijn laatste wedstrijd was van het seizoen ga ik volgende week beslissen,...de 111 van Bilzen lijkt me ook nog wel eens wat,...:-) Dit als mooie afsluiter,...? We zien nog wel,...

Toedeloe

 

12:44 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.