27-06-12

Bono

Tussendoor even wat ontspanning,...Hoeft niet altijd over triatlon te gaan,...!

Bezoekje aan Bono in de Kennel

BONO 003.JPG

 

 

Eerste dag mee naar Païs. Beetje ziekjes,..:-(

BONO 008.JPG

 

 

Ik voel me al goed thuis. Mijn natuurlijke slaaphouding:-)

IMG_0280.JPG

 

 

Na thuiskomst van Lissabon. Hij groeit snel mijn maatje!

Lissabon 052.JPGLissabon 054.JPG

 

 

  Mijn plaats in Païs en thuis,...

 Lissabon 057.JPGBono 004.JPG

 

 

 

 

 

 

Tuinstoel is leuker dan mand:-)

Bono 017.JPG

 

 

 Spelen in het lange gras is het liefste wat ik doe,...

Bono 007.JPG

 

 Mijn kussen wordt nu echt wel wat klein,...

Bono 016.JPG

 

 Ikke moe!! KO na lange wandeling met Feiko.

Bono 027.JPG

 

Iphone 2012 075.JPGIk groei véél te snel,..:-)

 

 Iphone 2012 023.JPG

 

 

Op wandel met Janne. Mijn speelkameraadje!!

 

.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14:06 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-12

Triatlon Eeklo

Na de triatlon in La Roche stonden er normaal geen wedstrijden meer op het programma. Mijn 2 doelen (1/2 Lissabon en de 111 in La Roche) waren bereikt voor dit jaar,.... Maar mezelf kennende weet ik dat er zonder doelen niet getraind wordt:-§  Vandaar dat ik me de week na la Roche nog ingeschreven heb voor de kwart in Eeklo en Lommel. Misschien dat ik de halve van Damme ook nog wel meedoe als ik nog een ticket kan bemachtigen!! Dus als er iemand niet meedoet,...? Let me know!

Zondag 24 juni, koud, regen en héél veel wind,....En dan juist is er de trialon in Eeklo, BK triatlon, Ironman Nice, BK wielrennen bij de Profs, BK wielrennen bij de WAOD,...Een drukke dag!!

Mijn ventje had dus die dag ook wedstrijd en kon Belgisch Kampioen worden in Categorie B bij de WAOD. Hij had de overwinning in zijn achterhoofd, ik zou voor de top 10 gaan,....:-) Ik wenste hem succes en vertrok ook iets na 11u met heel veel tegenzin en in de gietende regen richting Eeklo. Ik had deze wedstrijd 2 jaar geleden reeds gedaan en wist dus dat de wissels, aankomst, start en parking heel dicht bij elkaar lagen,...Ik kwam ruimschoots op tijd aan zodat ik me relax kon gaan inschrijven. Tegen 11u30 kwamen ook Ann en Marleen aan. Het ging er allemaal heel rustig aan toe, er was niet echt veel stress te bespeuren,...

Eenmaal alles in de wisselzone vertrokken we richting zwemstart en konden we ons in het koude water begeven,...Het startschot kwam heel onderwachts zodat ik wat verrrast werd en niet direct mee was. Gelukkig herpakte ik me meteen,..Ik lag de hele tijd in een comfortabele positie. Ik had zelfs op een bepaald moment het gevoel dat ik helemaal alleen aan het zwemmen was. Heel tevreden kwam ik het water uit,...En dan de fiets op!

eeklo 2.jpgIk had meteen hetzelfde gevoel als in Lissabon. Er moet toch iets schelen met de positie van mijn tijdritfiets,...:-( Ik draaide niet soepel rond, de rug protesteerde af en toe en de beentjes voelden niet ok aan. Mijn stuur stond niet correct, de kilometerteller ging niet en ik ontdekte dat ik geen eten mee had:-) Toch probeerde ik er alles aan te doen om de wind te trotseren,...en de aankomende dames achter mij te laten. Jammergenoeg kwamen ze al snel van achter mijn rug. Als tweede dame zag ik Caroline De Vos me voorbij gaan:-) Haar had ik zeker en vast verwacht,... Maar enkele minuten later volgde er nog een dame,..:-( Ik liet me echter niet ontmoedigen want wist dat ik met de voorbije trainingsweken en een  ijzertekort niet teveel van deze wedstrijd mocht verwachten. Ik was al blij dat het droog bleef en dat ik er dankzij de supporters toch een leuke rit van heb gemaakt!!

Toen ik begon aan het lopen kwam er me alweer een dame voorbij in de wisselzone,... Ook van haar had ik het ergens wel verwacht want ze is altijd al een betere loopster geweest. Het lopen ging de eerste ronde behoorlijk goed. De tweede ronde nam  iemand me op sleeptouw die wou voorkomen dat er me nog meer dames zouden inhalen,...Ik probeerde hem zo goed als mogelijk bij te houden en het lukte,... Jammergenoeg zat hij een ronde voor mij en moest ik het de laatste ronde alleen zien te redden. Bij de U turn zag ik echter 2 vrouwen dichter komen. De vermoeidheid (mede door niet te eten) sloeg toe. Ik voelde me vertragen waardoor ik de laatste kilometer toch nog  'gepakt' werd door de 2 dames.,...Ik kon echter niet aanpikken waardoor ik uiteindelijk 9de vrouw eindigde. Niet echt ontevreden want mijn doel om bij de top 10 te eindigen was bereikt!! Wel niet zo goed voor de moraal als je als derde vrouw uit het water komt, je 3 dames laat voorbijgaan bij het fietsen en dan nog eens 3 bij het lopen,...Ik weet dus waaraan we de komende maanden moeten werken!! eeklo.jpgMaar misschien toch eerst eens werk maken van het feit dat iedereen me erop wijst om iets meer te focussen op de wedstrijd ipv telkens te lachen en te zwaaien naar de fotografen en supporters:-)

Na de wedstrijd belde mijn ventje me op met het leuke nieuws,.....Hij werd Belgisch kampioen bij de Waod in categorie B. Wat begon als een regenachtige, koude en vooral winderige dag, eindigde in een stralende dag met een overgelukkige echtgenoot! We genoten 's avonds laat samen nog even na van zijn prestatie. Proficiat schat!!

Bedankt aan de vele supporters en fotografen die dit rotweer trotseerden om er zo toch nog een leuke dag van te maken!! Ook bedankt aan Fietsen Dirk voor het gebruik van de mobilhome.

Proficiat aan Caroline de Vos voor haar overwinning bij de dames 40+.. Mooi verjaardagscadeau niet:-)  , aan Sonja Van Keirsbilck van onze club voor haar 2de plaats bij de dames 40+. Proficiat ook aan onze Steven Titeca voor zijn mooie prestatie tijdens de ironman in Nice! Het was ook een geslaagd weekend voor onze triatleten Tine Deckers en Frederiek van Lierde die de overwinning op hun naam schreven in Nice! En we mogen natuurlijk onze Tom Boonen niet vergeten,...-) Allemaal schitterende prestatie op zo'n druiligere dag,...:-)

Voor mezelf komt er nu een zo goed als rustige periode aan,...de bloedcontrole van vandaag wees uit dat ik alweer met een ijzertekort kamp.  De dokter raadt aan de  lange duurtrainingen niet teveel op het programma te zetten om het ijzerpeil zo snel mogelijk terug op niveau te krijgen. De ijzersupplement (inspuitingen in de bips) zullen dus een vaste waare worden zolang ik duursporten doe. Blijkbaar neemt mijn lichaam zo goed als geen ijzer op,...

Een eventuele ironman in 2013 komt daardoor niet in gedrang maar het zal dan zeker met de nodige begeleiding zijn zodat ik mijn lichaam niet teveel uitput,... Ik twijfel nog steeds tussen Frankfurt, Klagenfurt, Roth, Zurich of Nice! Voor die laatste heb ik ergens wel een kleine voorkeur maar eerst zorgen dat we er terug bovenop komen,..En dan plannen maken!!

Wordt alweer vervolgd!

Toedeloe!

 

 

 

 

 

17:23 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-12

La Roche 111

Enkele maanden geleden schreef ik me heel enthousiast in voor de allereerste editie van de 111 triatlon in la Roche (1 km zwemmen, 100km fietsen & 10 km offroad lopen) . 10 juni 2012 leek toen nog zo ver weg,...

Na de triatlon van Lissabon was de motivatie ver te zoeken. Ik had het gevoel dat mijn doel bereikt was,...De twijfels om mee te doen aan La Roche werden steeds groter. De trainingen in de Vlaamse Ardennen vielen steeds letterlijk in het water waardoor er geen enkele keer een klimtraining op het programma heeft gestaan. Ook de kwetsuren bleven zeuren,...:-( De laatste 2 weken voor de triatlon besloot ik dan toch mee te doen,... Ik had vooral Tinne Sprangers en Caroline De Vos beloofd om eens samen aan de start te staan,..En belofte maakt schuld!! Ik was dus al blij dat ik aan de start stond, uitdoen was mijn eerste doel!!

Mijn ventje en ik vertrokken zaterdagnamiddag met de mobilhome (van Fietsen Dirk in Drongen) richting la Roche. Mooi op tijd om me al in te schrijven, schoenen in de wisselzone te plaatsen en ons dan reeds aan de zwemstart (15km verder) te plaatsen om te overnachten. Het was best gezellig met verschillende mobilhomes samen te kamperen op 100m van de zwemstart,..Voordat we in ons bedje kropen hielden we nog een mini-pastaparta samen met Thomas:-) Ik zorgde tegen de avond dat al mijn gerief reeds klaar lag voor de grote dag,...Ik kwam  echter tot de conclusie dat ik mijn sportbh vergeten was,...:-( Gelukkig was Sophie De Groote in de buurt die me uit de nood heeft geholpen en me zo letterlijk en figuurlijk gesteund heeft tijdens de wedstrijd:-) Alvast bedankt Sophie!! Zo kon ik vrij relax onder de wol kruipen,...!

Tegen 6u45 's morgens hoorden we de eerste triatleten zich klaarmaken. Ik besloot dan ook maar op te staan,...We hadden zeeën van tijd doordat we zo dichtbij de zwemstart stonden,..;Alles ging er zeer relax aan toe hoewel er in de groep toch een gespannen sfeer hing. Ik zonderde me bij de zwemstart bewust wat af om me vooral niet zot te laten maken:-) Ik ging voor mijn eigen wedstrijd zonder optimale voorbereidingen,..Heel erg vond ik het dus ook niet dat er geen elektronische tijdsregistratie ging opgemeten worden:-)

De zwemstart verliep vrij chaotisch maar zelf heb ik daar weinig van gevoeld. Ik lag vrij comfortabel in het water en ben maar enkele keren gehinderd geweest. Ik kwam dus met een vrij goed gevoel uit het water. Blijkbaar kwam ik iets te snel uit het water want mijn tijd werd niet opgenomen,...:-) En dan,...het onderdeel waar ik het meeste schrik voor had,...100km klimmen met 1800 hoogtemeters:-( De eerste 'rechte' lijn richting la Roche viel reuze mee,...Ik had goeie benen maar forceerde me niet. We moesten 3 plaatselijke toeren van rond de 25 km doen met een 4tal beklimmingen. Mijn eerste toertje deed ik heel rustig doordat ik geen parcoursverkenning had gedaan.  In de afdalingen hield ik me vooral in uit schrik en tijdens de beklimmingen spaarde ik de beentjes nog wat voor hetgeen nog moest komen. Gelukkig stonden er verspreid over het hele parcours, verschillende Mr T'ers om te supporteren, foto's te trekken en te bevoorraden! Trouwens bedankt Wim,... voor de banaan, ze is van pas gekomen,..!! Ik kon echter niet zeggen dat ik heel erg aan het afzien was op de beklimmingen maar ik deed dan ook geen enkele effort om sneller te gaan als er me iemand inhaalde. Ik bleef doseren de volledige 100km tot grote ergernis van mijn echtgenoot,...:-) Toen ik na 4u21 van de fiets stapte stond er een ontgoochelende Patrick me op te wachten. 'Niet goed gefietst hé!! Ga je nog lopen?' vroeg hij. Ik schrok wel even van zijn reactie maar had nog een goed gevoel dus ik ging voor de super zware 10km offroad,...:-) La Roche.jpgIk voelde onmiddellijk dat de beentjes nog goed zaten,...Ze hadden me verwittigd dat het parcours heel zwaar zou zijn maar dat het ZO zwaar zou zijn had niemand verwacht,.. Toch bleef ik het goede gevoel behouden! De looptrainingen op de berg in de Blaarmeersen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen! Trouwens bedankt Anita om een eindje mee te lopen hé!!! Ik deed er 53' over waar ik op zo'n parcours zeker voor getekend zou hebben. De niet zo motiverende woorden van mijn ventje hebben me wel wat harder doen lopen,...toch altijd blij dat hij er is om me te steunen:-) Uiteindelijk finishte ik volgens onze fantastische speaker (Hans Cleemput) met de big smile rond de 5u15. Op zich geen schitterende tijd  maar toch ben ik niet ontgoocheld. Had ik me iets meer gegeven in het fietsen zou ik misschien niet zo comfortabel gelopen hebben en was mijn gevoel achteraf veel slechter geweest. De motivatie om verder te trainen is alleszins teruggekomen,...wat voor mij HET belangrijkste is:-)

Hoewel een heuvelachtig parcours niet echt mijn ding is zou ik me volgend jaar misschien nog wel eens durven inschrijven voor deze wedstrijd. Alleen al om eens mee te doen met de juiste voorbereiding en de juiste moraal,...De goede organistie, leuke sfeer, toffe foto's van Kristel Laureyssen en de mooie omgeving hebben daar natuurlijk ook mee te maken,..:-) Misschien 1 tip naar de organistie toe. Tijdsregistratie had achteraf gezien wel leuk geweest maar is zeker geen must!!

Normaal zou La Roche mijn laatste wedstrijd van het jaar worden maar zo lang zonder doel zou wel eens verkeerd kunnen aflopen,...Als er geen doel is zou er ook wel eens niet getraind kunnen worden:-) Dus de plannen om nog enkele kwartjes of een 'platte' halve te doen zijn er wel!

Super bedankt iedereen om te supporteren, foto's te trekken, te bevoorraden, mee te lopen, gezelschap,....enz!

Toedeloe!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:55 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |