26-06-12

Triatlon Eeklo

Na de triatlon in La Roche stonden er normaal geen wedstrijden meer op het programma. Mijn 2 doelen (1/2 Lissabon en de 111 in La Roche) waren bereikt voor dit jaar,.... Maar mezelf kennende weet ik dat er zonder doelen niet getraind wordt:-§  Vandaar dat ik me de week na la Roche nog ingeschreven heb voor de kwart in Eeklo en Lommel. Misschien dat ik de halve van Damme ook nog wel meedoe als ik nog een ticket kan bemachtigen!! Dus als er iemand niet meedoet,...? Let me know!

Zondag 24 juni, koud, regen en héél veel wind,....En dan juist is er de trialon in Eeklo, BK triatlon, Ironman Nice, BK wielrennen bij de Profs, BK wielrennen bij de WAOD,...Een drukke dag!!

Mijn ventje had dus die dag ook wedstrijd en kon Belgisch Kampioen worden in Categorie B bij de WAOD. Hij had de overwinning in zijn achterhoofd, ik zou voor de top 10 gaan,....:-) Ik wenste hem succes en vertrok ook iets na 11u met heel veel tegenzin en in de gietende regen richting Eeklo. Ik had deze wedstrijd 2 jaar geleden reeds gedaan en wist dus dat de wissels, aankomst, start en parking heel dicht bij elkaar lagen,...Ik kwam ruimschoots op tijd aan zodat ik me relax kon gaan inschrijven. Tegen 11u30 kwamen ook Ann en Marleen aan. Het ging er allemaal heel rustig aan toe, er was niet echt veel stress te bespeuren,...

Eenmaal alles in de wisselzone vertrokken we richting zwemstart en konden we ons in het koude water begeven,...Het startschot kwam heel onderwachts zodat ik wat verrrast werd en niet direct mee was. Gelukkig herpakte ik me meteen,..Ik lag de hele tijd in een comfortabele positie. Ik had zelfs op een bepaald moment het gevoel dat ik helemaal alleen aan het zwemmen was. Heel tevreden kwam ik het water uit,...En dan de fiets op!

eeklo 2.jpgIk had meteen hetzelfde gevoel als in Lissabon. Er moet toch iets schelen met de positie van mijn tijdritfiets,...:-( Ik draaide niet soepel rond, de rug protesteerde af en toe en de beentjes voelden niet ok aan. Mijn stuur stond niet correct, de kilometerteller ging niet en ik ontdekte dat ik geen eten mee had:-) Toch probeerde ik er alles aan te doen om de wind te trotseren,...en de aankomende dames achter mij te laten. Jammergenoeg kwamen ze al snel van achter mijn rug. Als tweede dame zag ik Caroline De Vos me voorbij gaan:-) Haar had ik zeker en vast verwacht,... Maar enkele minuten later volgde er nog een dame,..:-( Ik liet me echter niet ontmoedigen want wist dat ik met de voorbije trainingsweken en een  ijzertekort niet teveel van deze wedstrijd mocht verwachten. Ik was al blij dat het droog bleef en dat ik er dankzij de supporters toch een leuke rit van heb gemaakt!!

Toen ik begon aan het lopen kwam er me alweer een dame voorbij in de wisselzone,... Ook van haar had ik het ergens wel verwacht want ze is altijd al een betere loopster geweest. Het lopen ging de eerste ronde behoorlijk goed. De tweede ronde nam  iemand me op sleeptouw die wou voorkomen dat er me nog meer dames zouden inhalen,...Ik probeerde hem zo goed als mogelijk bij te houden en het lukte,... Jammergenoeg zat hij een ronde voor mij en moest ik het de laatste ronde alleen zien te redden. Bij de U turn zag ik echter 2 vrouwen dichter komen. De vermoeidheid (mede door niet te eten) sloeg toe. Ik voelde me vertragen waardoor ik de laatste kilometer toch nog  'gepakt' werd door de 2 dames.,...Ik kon echter niet aanpikken waardoor ik uiteindelijk 9de vrouw eindigde. Niet echt ontevreden want mijn doel om bij de top 10 te eindigen was bereikt!! Wel niet zo goed voor de moraal als je als derde vrouw uit het water komt, je 3 dames laat voorbijgaan bij het fietsen en dan nog eens 3 bij het lopen,...Ik weet dus waaraan we de komende maanden moeten werken!! eeklo.jpgMaar misschien toch eerst eens werk maken van het feit dat iedereen me erop wijst om iets meer te focussen op de wedstrijd ipv telkens te lachen en te zwaaien naar de fotografen en supporters:-)

Na de wedstrijd belde mijn ventje me op met het leuke nieuws,.....Hij werd Belgisch kampioen bij de Waod in categorie B. Wat begon als een regenachtige, koude en vooral winderige dag, eindigde in een stralende dag met een overgelukkige echtgenoot! We genoten 's avonds laat samen nog even na van zijn prestatie. Proficiat schat!!

Bedankt aan de vele supporters en fotografen die dit rotweer trotseerden om er zo toch nog een leuke dag van te maken!! Ook bedankt aan Fietsen Dirk voor het gebruik van de mobilhome.

Proficiat aan Caroline de Vos voor haar overwinning bij de dames 40+.. Mooi verjaardagscadeau niet:-)  , aan Sonja Van Keirsbilck van onze club voor haar 2de plaats bij de dames 40+. Proficiat ook aan onze Steven Titeca voor zijn mooie prestatie tijdens de ironman in Nice! Het was ook een geslaagd weekend voor onze triatleten Tine Deckers en Frederiek van Lierde die de overwinning op hun naam schreven in Nice! En we mogen natuurlijk onze Tom Boonen niet vergeten,...-) Allemaal schitterende prestatie op zo'n druiligere dag,...:-)

Voor mezelf komt er nu een zo goed als rustige periode aan,...de bloedcontrole van vandaag wees uit dat ik alweer met een ijzertekort kamp.  De dokter raadt aan de  lange duurtrainingen niet teveel op het programma te zetten om het ijzerpeil zo snel mogelijk terug op niveau te krijgen. De ijzersupplement (inspuitingen in de bips) zullen dus een vaste waare worden zolang ik duursporten doe. Blijkbaar neemt mijn lichaam zo goed als geen ijzer op,...

Een eventuele ironman in 2013 komt daardoor niet in gedrang maar het zal dan zeker met de nodige begeleiding zijn zodat ik mijn lichaam niet teveel uitput,... Ik twijfel nog steeds tussen Frankfurt, Klagenfurt, Roth, Zurich of Nice! Voor die laatste heb ik ergens wel een kleine voorkeur maar eerst zorgen dat we er terug bovenop komen,..En dan plannen maken!!

Wordt alweer vervolgd!

Toedeloe!

 

 

 

 

 

17:23 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.