11-06-12

La Roche 111

Enkele maanden geleden schreef ik me heel enthousiast in voor de allereerste editie van de 111 triatlon in la Roche (1 km zwemmen, 100km fietsen & 10 km offroad lopen) . 10 juni 2012 leek toen nog zo ver weg,...

Na de triatlon van Lissabon was de motivatie ver te zoeken. Ik had het gevoel dat mijn doel bereikt was,...De twijfels om mee te doen aan La Roche werden steeds groter. De trainingen in de Vlaamse Ardennen vielen steeds letterlijk in het water waardoor er geen enkele keer een klimtraining op het programma heeft gestaan. Ook de kwetsuren bleven zeuren,...:-( De laatste 2 weken voor de triatlon besloot ik dan toch mee te doen,... Ik had vooral Tinne Sprangers en Caroline De Vos beloofd om eens samen aan de start te staan,..En belofte maakt schuld!! Ik was dus al blij dat ik aan de start stond, uitdoen was mijn eerste doel!!

Mijn ventje en ik vertrokken zaterdagnamiddag met de mobilhome (van Fietsen Dirk in Drongen) richting la Roche. Mooi op tijd om me al in te schrijven, schoenen in de wisselzone te plaatsen en ons dan reeds aan de zwemstart (15km verder) te plaatsen om te overnachten. Het was best gezellig met verschillende mobilhomes samen te kamperen op 100m van de zwemstart,..Voordat we in ons bedje kropen hielden we nog een mini-pastaparta samen met Thomas:-) Ik zorgde tegen de avond dat al mijn gerief reeds klaar lag voor de grote dag,...Ik kwam  echter tot de conclusie dat ik mijn sportbh vergeten was,...:-( Gelukkig was Sophie De Groote in de buurt die me uit de nood heeft geholpen en me zo letterlijk en figuurlijk gesteund heeft tijdens de wedstrijd:-) Alvast bedankt Sophie!! Zo kon ik vrij relax onder de wol kruipen,...!

Tegen 6u45 's morgens hoorden we de eerste triatleten zich klaarmaken. Ik besloot dan ook maar op te staan,...We hadden zeeën van tijd doordat we zo dichtbij de zwemstart stonden,..;Alles ging er zeer relax aan toe hoewel er in de groep toch een gespannen sfeer hing. Ik zonderde me bij de zwemstart bewust wat af om me vooral niet zot te laten maken:-) Ik ging voor mijn eigen wedstrijd zonder optimale voorbereidingen,..Heel erg vond ik het dus ook niet dat er geen elektronische tijdsregistratie ging opgemeten worden:-)

De zwemstart verliep vrij chaotisch maar zelf heb ik daar weinig van gevoeld. Ik lag vrij comfortabel in het water en ben maar enkele keren gehinderd geweest. Ik kwam dus met een vrij goed gevoel uit het water. Blijkbaar kwam ik iets te snel uit het water want mijn tijd werd niet opgenomen,...:-) En dan,...het onderdeel waar ik het meeste schrik voor had,...100km klimmen met 1800 hoogtemeters:-( De eerste 'rechte' lijn richting la Roche viel reuze mee,...Ik had goeie benen maar forceerde me niet. We moesten 3 plaatselijke toeren van rond de 25 km doen met een 4tal beklimmingen. Mijn eerste toertje deed ik heel rustig doordat ik geen parcoursverkenning had gedaan.  In de afdalingen hield ik me vooral in uit schrik en tijdens de beklimmingen spaarde ik de beentjes nog wat voor hetgeen nog moest komen. Gelukkig stonden er verspreid over het hele parcours, verschillende Mr T'ers om te supporteren, foto's te trekken en te bevoorraden! Trouwens bedankt Wim,... voor de banaan, ze is van pas gekomen,..!! Ik kon echter niet zeggen dat ik heel erg aan het afzien was op de beklimmingen maar ik deed dan ook geen enkele effort om sneller te gaan als er me iemand inhaalde. Ik bleef doseren de volledige 100km tot grote ergernis van mijn echtgenoot,...:-) Toen ik na 4u21 van de fiets stapte stond er een ontgoochelende Patrick me op te wachten. 'Niet goed gefietst hé!! Ga je nog lopen?' vroeg hij. Ik schrok wel even van zijn reactie maar had nog een goed gevoel dus ik ging voor de super zware 10km offroad,...:-) La Roche.jpgIk voelde onmiddellijk dat de beentjes nog goed zaten,...Ze hadden me verwittigd dat het parcours heel zwaar zou zijn maar dat het ZO zwaar zou zijn had niemand verwacht,.. Toch bleef ik het goede gevoel behouden! De looptrainingen op de berg in de Blaarmeersen hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen! Trouwens bedankt Anita om een eindje mee te lopen hé!!! Ik deed er 53' over waar ik op zo'n parcours zeker voor getekend zou hebben. De niet zo motiverende woorden van mijn ventje hebben me wel wat harder doen lopen,...toch altijd blij dat hij er is om me te steunen:-) Uiteindelijk finishte ik volgens onze fantastische speaker (Hans Cleemput) met de big smile rond de 5u15. Op zich geen schitterende tijd  maar toch ben ik niet ontgoocheld. Had ik me iets meer gegeven in het fietsen zou ik misschien niet zo comfortabel gelopen hebben en was mijn gevoel achteraf veel slechter geweest. De motivatie om verder te trainen is alleszins teruggekomen,...wat voor mij HET belangrijkste is:-)

Hoewel een heuvelachtig parcours niet echt mijn ding is zou ik me volgend jaar misschien nog wel eens durven inschrijven voor deze wedstrijd. Alleen al om eens mee te doen met de juiste voorbereiding en de juiste moraal,...De goede organistie, leuke sfeer, toffe foto's van Kristel Laureyssen en de mooie omgeving hebben daar natuurlijk ook mee te maken,..:-) Misschien 1 tip naar de organistie toe. Tijdsregistratie had achteraf gezien wel leuk geweest maar is zeker geen must!!

Normaal zou La Roche mijn laatste wedstrijd van het jaar worden maar zo lang zonder doel zou wel eens verkeerd kunnen aflopen,...Als er geen doel is zou er ook wel eens niet getraind kunnen worden:-) Dus de plannen om nog enkele kwartjes of een 'platte' halve te doen zijn er wel!

Super bedankt iedereen om te supporteren, foto's te trekken, te bevoorraden, mee te lopen, gezelschap,....enz!

Toedeloe!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18:55 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.