31-05-12

Nog 10 dagen voor de 111 in La Roche,..

Slechts 10 dagen verwijderd van de 111 trialton in La Roche,...:-§

Dan uiteindelijk toch besloten (na veel twijfelen) om aan de start te staan,...!

Na de halve van Lissabon had ik even een dipje,...Ik kon me gedurende 2 weken na de wedstrijd maar niet opladen om de trainingen te hervatten. Net die 2 weken waren nochtans DE belangrijkste. Zeker om nog eens in de Vlaamse Ardennen te gaan fietsen want heuveltrainingen hebben tot nu toe nog niet op het programma gestaan,..:-(  Maar goed,...

Pas vorige week is de zin voor het trainen geleidelijk aan terug beginnen komen,...Mede door het mooie weer! Deze week heb ik het dus terug goedgemaakt met mijn stalen ros,...Ik heb het geweten en gevoeld:-) Ik trainde uit tijdsgebrek wel enkel vlakke ritten. Vrijdag en zondag zal er gelukkig eens een ritje in de Vlaamse Ardennen op het programma staan,...Deze 2 ritten zullen het verschil wel niet meer maken maar voor de moraal kan dit toch niet zo slecht zijn,...En ook de fiets (met nieuwe verzet) moet nog getest worden op de heuveltjes,...:-)

Parcoursverkenning is er door omstandigheden ook nog niet van gekomen,...Maar ik weet één ding,... Het zal lastig worden! De andere mr T'ers hebben ons gewaarschuwd,...! Ik ga deze keer niet dezelfde fout maken zoals in Lissabon door het parcours te onderschatten:-)

Mede door al deze obstakels leef ik vrij ontspannen naar deze wedstrijd! Ik heb voor mezelf uitgemaakt om vooral te genieten van het landschap, de supporters en hopelijk het mooie weer? Afzien zal ik zeker doen maar forceren zal er niet inzitten. Ik wil vooral comfortabel en met een een goed gevoel deze wedstrijd beëindigen,...:-)

Wat er verder nog op het programma staat zal volledig afhangen of de kwetsuren dit zware parcours zullen overleven,...Zo ja, zullen er misschien nog wel wedstrijdjes volgen! Maar eerst afwachten wat we binnen 10 dagen mogen verwachten.

Wordt alweer vervolgd!

Toedeloe en duimen hé!!

19:49 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-05-12

1/2 triatlon Lissabon

Eindelijk was het dan zover,...de halve triatlon van Lissabon!!

Donderdag 3 mei vertrokken Thomas, Mieke en ik met de trein richting Zaventem. Na een vlotte vlucht konden we inchecken in het mooie (host)hotel van de triatlon. We zaten op een 5 tal minuutjes van het hele gebeuren,... Eenmaal onze fiets in elkaar gepuzzeld lieten we onze supporter eventjes alleen om onze racefiets te testen,..Een volledige parcoursverkenning zat er niet in want er was nog weinig te zien dat er binnen 2 dagen een triatlon zou plaatsvinden,...We gingen wel al eens kijken naar de zwemstart en de wisselzone. De wedstrijd ging door in het nieuwe gedeelte van Lissabon.

De volgende dag was er de gelegenheid om het zwemparcours te verkennen. We zwommen het volledige parcours zo goed als volledig. Het was nog wat gokken hoe we moesten zwemmen want ook hier waren ze nog volop bezig met de opbouw en lagen er nog geen boeien. Buiten het schurende gevoel in de nek van de wetsuit voelde het allemaal betrekkelijk goed aan,..! Van de pijnlijke rug voelde ik in het water weinig of niets!

Tegen de avond voelde ik me wel wat zwakjes en deed de rug steeds meer pijn. Ik voelde me gedurende de dag steeds minder. De keel, rug en buik bleven voelbaar,...Hopelijk deden de pijnstillers hun werk. Na de 'pastaparty' zochten we als echte atleten ons bedje op nadat we alles klaar hadden gezet voor de grote dag,...!

Het weer was de voorbije 2 dagen niet te schitterend geweest. Ook de wind stond vrij strak,...Thomas en ik maakten ons wel wat zorgen met onze hogen velgen,..:-) Benieuwd welk weer het de volgende dag zou zijn,....

En dan was het eindelijk zo ver! Om 5u liep de wekker af,.... Alles stond reeds klaar zodat we rustig konden ontbijten. Ik voelde me niet optimaal maar na enkele Nurofens en een Ibobrufen kwam ik er geleidelijk aan door. We genoten heel rustig met ons drietje van de earlybreakfast,.... Tof om met zo'n 2 rustige mensen naar een triatlon toe te leven!  Na het ontbijt begaven we ons naar de wisselzone. Alles verliep heel vlotjes en het weer zag er super uit!!!

Lissabon 087.jpgOm 8u lokale tijd klonk het startschot. De zwemstart verliep heel rustig. Ik had onmiddellijk een goed gevoel. Ik forceerde me niet maar probeerde toch een vlot tempo aan te houden. Op 32'15'' kwam ik tevreden uit het water. Thomas was zoals verwacht enkele minuutjes eerder uit het water gekomen,..So far so good!! Eenmaal de fiets op begon het zwaarste gedeelte van de race. Sommige hadden ons al gewaarschuwd dat het zeker niet vlak was zoals ze hadden aangeven. Het fietsparcours bestond uit 4 rondjes. Na de eerste ronde wist ik meteen dat ik het heel lastig zou krijgen! Vanaf ronde 3 geraakte ik nog amper aan 10km/u op de hellingen. De hamstrings trokken tegen en de vermoeidheid begon toe te slaan. De laatste ronde twijfelde ik zelfs of ik de race wel zou uitrijden. Nog nooit eerder had ik zo'n gevoel op de fiets. Zowel mentaal als fysiek had ik het heel lastig,...:-( Gelukkig waren er de supporters,... Mieke, Liesbeth en enkele familieleden van Thomas schreeuwden me vooruit! Na 2u46:49 was ik blij dat ik mijn fiets mocht wisselen voor de loopschoenen.

Lissabon 106.jpgTijdens de eerste ronde had ik last van krampen en stijve achillespezen. Gedurende één van mijn stretchmomenten passeerde Thomas mij. Hij had reeds één rondje gelopen,...De tweede ronde begonnen de voeten te slapen. Raar gevoel maar ik kan niet zeggen dat dit me hinderde om sneller te lopen,....Gelukkig kwam ik er bij ronde 3de een beetje door,.. Op het einde van ronde 3 zag ik Thomas finishen! Super blij voor hem want hij had zijn doel bereikt om onder de 5u binnen te komen,...Wel jammer voor mij,...Ik had nog een rondje te gaan:-( De laatste ronde viel al bij al goed mee. Ik kon mijn tempo behoorlijk goed aanhouden. Door het zware fietsparcours voelde ik wel dat ik iets trager liep dan ik gewoon was. Ik liep de 21km in 1u50:06. Geen PR maar door het zware fietsparcours had ik niets anders verwacht,...:-) Ik kon op het einde wel nog wat versnellen,...ik bereikte na 5u14:05 moe maar zéér voldaan de finishlijn. Ik eindigde in de top 10 bij de dames en werd 2de in mijn categorie.

9.jpgAls ik terugkijk op de wedstrijd heb ik deze race als één van mijn zwaarste wedstrijden ervaren. Zowel mentaal als fysiek zat ik er op sommige momenten door! Ik steek het enerzijds op de iets mindere voorbereiding door de veranderingen in Païs, te weinig trainigsuren op de tijdritfiets, te weinig hellingen getraind en de kwetsuren! En anderzijds op het feit dat ik dacht dat deze race zo goed als een vlak parcours zou zijn:-( Toch heb ik genoten van deze race. Mooie omgeving, leuke westrijd, toffe supporters,..Zeker voor herhaling vatbaar!  

11.jpgNa de wedstrijd genoten we nog met z'n allen van een gezellig terrasje in het zonnetje! We bezochten het mooie Bellem en genoten ten volle van onze prestatie. De beentjes vielen al bij al heel goed mee! De coctails in het casino hebben we gelaten voor wat ze waren,...de darmpjes protesteerde nog net iets teveel van al de gellekes en sportdrankjes:-)

De dag nadien nam Liesbeth (nichtje Thomas) ons mee naar het oude gedeelte van Lissabon. Daar bezochten we enkele mooie plaatsen die je zeker moet gezien hebben als je naar Lissabon gaat. We beleefden niet alleen een super leuke wedstrijd, ook de dag nadien bleef het genieten! Maar mooie liedjes duren niet lang,...De volgende dag stond om 5u15 onze taxi reeds voor de deur van ons hotel....:-(

Lissabon 132.jpgEerst en vooral wil ik mijn ventje bedanken om me alweer enkele dagen te vervangen in Païs. Daarnaast super merci aan Mieke, Liesbeth en de andere supporters om ons over de meet te schreeuwen!  Maar last but not least bedankt Thomas voor het fijne gezelschap! Het lukt inderdaad niet met iedereen om zo ontspannen naar een wedstrijd toe te leven! Bedankt maatje! En by the way,...super knap gedaan!!!

Ondertussen zijn we reeds enkele dagen verder. Een beetje ziekjes heb ik terug de eerste zwemtraining achter de rug. Deze week zal ik het dus heel rustig houden en uitkijken of la Roche al dan niet de volgende uitdaging wordt,...

Nog enkele sfeerbeelden van een fantastische tijd!

Lissabon 155.jpgLissabon 231.jpgLissabon 042.jpg

 

 

 

 

Lissabon 078.jpgLissabon 211.jpgLissabon 140.jpgLissabon 194.jpgLissabon 019.jpg

 

 

 

Lissabon 030.jpg 

 

 

 

 

Toedeloe!

 

 

 

 

16:48 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |