23-04-12

Artevelderun & 10 Miles Antwerpen

Hier zijn we nog eens,....

Ondertussen alweer 2 wedstrijdjes achter de rug!! De artevelderun & de 10 miles van Antwerpen.

Woensdag 18 april stonden de dames en ikzelf aan de start van de 10 km Artevelderun. Toen we aankwamen was het pijpestelen aan het regenen:-(  Gelukkig dat we afgeproken hadden of ik vrees dat geen van ons viertjes anders aan de start zou gestaan hebben,.. Gelukkig stopte het net op tijd met regenen. Ik had me voorgenomen deze keer bij Karen te blijven. Ze wou onder het uur aankomen. Ik zag de Artevelderun als een training dus ik wou haar als 'haas' naar de finish loodsen. We vertrokken heel snel, ...veel te snel!! En wat we niet wisten is dat er ook nog eens enkele hellingen in het parcours zaten,.. de laatste helling was zelfs vrij pittig, die moesten we 4x doen,...:-( Door het verraderlijke parcours viel het tempo na 6 km wat stil maar toch kon ze een goede 10km/u aanhouden,... Karen had een dame in het vizier waar ze voor wou zijn. Ik loodste haar 'heel rustig' naar haar toe. Eenmaal de vierde keer de berg op spoorde ik haar aan om wat te versnellen. Een echt sprintje kwam er niet meer van maar toch hielden we stand en kwamen we voor de bewuste dame aan:-) Op 53' kwamen we over de finish!! Ook de andere 2 dames eindigden onder het uur!!!! Super gedaan! Alweer een prestatie om trots op te zijn!!

Op zondag 22 april was er dan de 10 miles van Antwerpen. Ook hier hadden we met de vier dames en Koen afgesproken om samen te rijden. We vertrokken rond 12u om zeker op tijd te zijn voor de start. Bij aankomst begon het hard te regenen,...Net voor de start stopte het ook hier met regenen....We zouden het net zoals bij de Artevelderun droog houden. De weergoden zijn ons duidelijk goed gezind tijdens onze wedstrijden, of is het dan toch 'mama Sylvie' die steeds voor droog weer zorgt:-)

Om 15u30 klonk het startschot! Koen, Marleen en ik hadden een mooi plaatsje bemachtigd bij de eerste 500 deelnemers. Zo konden we vrij relax van start gaan. Een kleine minuut aanschuiven en ook wij konden onze klok aftikken. We startten aan een mooi tempo. De beentjes voelden heel goed aan maar ik had toch mijn twijfels of ik dit tempo wel zou kunnen aanhouden,...Na enkele kilometers moest ik Koen lossen maar hield hem wel steeds in mijn vizier. Iets voor halverwege kwam ik terug aansluiten,...Blijkbaar zat de RVV die hij de dag ervoor had gereden nog in de beentjes. Toch hielden we mooi stand en konden we een mooi tempo aanhouden. We bleven elkaar zonder woorden stimuleren,...In de konijnepijp begonnen de hamtrings wat tegen te trekken...Ik hield me in de afdaling bewust wat in om een kwestuur te vermijden. Ik spoorde Koen tijdens de laatste meters toch nog eens aan voor een sprintje. Ik dacht dat ik niet meer mee zou kunnen maar voelde me bewonderswaardig nog heel goed,...Ik probeerde te versnellen om onder de 1u18 (brutotijd) binnen te zijn, het lukte!! Samen kwamen we moe maar héél voldaan over de meet!! De uitslag valt nog af te wachten maar volgens mijn 'gps' deden we er 1u17min over. Koen vertelde me dat iemand riep dat ik 20ste dame was?? Als dat waar zou zijn,..:-) Maar zoals ik al zei,..Eerst de officiële uitslag afwachten!! Bleek bij nazicht van de uitslag 120ste dame te zijn :-) Maar wat de uitslag ook is,...Ik ben super tevreden!! Ik deed bijna 6' beter dan 2 jaar geleden! Voor mij een enorme boost voor Lissabon na al mijn kwetsurenleed!

De andere dames deden het ook méér dan voortreffelijk!! Iedereen loste zijn of haar verwachtingen in! Ze kwamen allemaal aan bij de eerste helft van de 20000 deelnemers. Marleen kwam aan rond 1u28. Karen liep 'helemaal alleen' maar eindigde mooi rond 1u35. Sylvie en Katrien bleven mooi samen en eindigenden rond 1u45. Katrien deed liefs 8' van haar tijd van vorig jaar!! Super content!!

En zo was alweer iedereen tevreden. We eindigden de dag met een lekker gezellig etentje in 'd Abdij in Drongen!

Alweer het einde van een super geslaagde dag!!

Tot na Lissabon!!

Toedeloe!!

 

 

 

 

19:08 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-12

Trainingsstage Alfaz del Pi

Zondag 1 april was het dan zover,....de langverwachte trainingsstage in Alfaz del Pi met Shortbike (Flowtrek).

Na een rustige vlucht kwamen we rond de middag aan in het zonnige Alicante! De aanwezige atleten bestonden vooral uit enkele SMO'ers, mensen van Peaklevel en onze eigen Mr T'ers! Na de busrit naar het hotel konden we, na een lekkere lunch gemaakt door  Martine, onze fietsen uitpakken voor het eerste 'relatief' vlakke ritje van 60 km. Het bleek al snel dat 'relatief' niet te letterlijk moest genomen worden,...:-) We werden meteen getrakteerd op een behoorlijke beklimming. De beentjes waren nog niet zoals ze moesten zijn. Ik vrees dat de vermoeidheid van de dagen voor de reis er nog wat inzat,....Het voordeel echter aan deze organistatie was, dat je afhankelijk van je niveau dagelijks kon wisselen van groep. Rood (onder leiding van Marc), groen (onder leiding van Hans) en zwart (onder leiding van Tim). Zo kon iedereen naar zijn eigen niveau inschatten bij welke groep hij of zij paste,...Ik koos voor de rode en middelste groep!

Stage.jpgIk merkte meteen dat het niveau in vergelijking met vorig jaar veel hoger lag. Daar waar ik vorig jaar 'relatief' gemakkelijk naar boven fietste had ik het hier reeds zwaar na de eerste beklimming,...:-( Ik hoopte dat dit de komende dagen zou verbeteren,...!! Maar niets was minder waar,....Ik sliep de eerste dagen behoorlijk slecht. De zorgen om Bono & Païs hielden me veel te hard bezig, ook een luidruchtige voetbalploeg in het hotel hield ons uit onze slaap, en een snurkende kamergenote maakte het volledig compleet! Dit uitte zich uiteraard in de trainigen. De eerste dagen waren zwaar, heel zwaar,...Gelukkig kwam ik er na de derde dag geleidelijk aan door,...Ik voelde me elke dag beter!

Na de (relatieve) rustdag (met lopen en zwemmen) stond er een pittige fietstraining van een goeie 100km op het programma. Ze voorspelden echter niet zo'n denderend weer,...toch vertrokken we vol goeie moed met korte broek en korte mouwen richting de bergen:-). Bijna de top bereikt begon het lichtjes te regenen. Na enkele minuten barstte boven ons hoofd een hevig onweer los. Hagelstenen zo groot als olijfpitten vielen met bakken uit de hemel. Het werd koud en gevaarlijk glad om af te dalen,...De hagelstenen deden pijn aan de armen en benen. Door het onweer viel de groep uit elkaar,...We verloren de weg en ook elkaar,..Charlene en ik bleven gelukkig bij elkaar,...! Eenmaal beneden begon Charlene te schudden en te beven,...We begaven ons vlug naar een overdekte plaats. Ik wist niet meteen wat te doen. Ik had mijn telefoon en de noodnummers niet mee waardoor ik niemand konden bellen. Gelukkig bracht een 'passant' Charlene naar de dichtsbijzijnde supermarkt. Daar werd onmiddellijk een ambulance gebeld. Wat ik echter niet wist is dat de anderen van de groep enkele meters verder in een café aan het schuilen waren. Toen stage 3.jpgCharlene na de eerste zorgen terug wat kon praten vond ik ik haar telefoon en de noodnummers. Ik belde meteen Marc onze begeleider op om de camionet te sturen. Na een valium en inspuiting mocht Charlene 'high' terug mee.  Eenmaal iedereen wat bekomen was besloot het grotendeel verder te fietsen,...Ik besloot niet mee te gaan,...Doordat ik Charlene al die tijd warm heb proberen houden had ik zelf niet veel reserve meer,...Ik gaf mijn droge kleren, die ik bij had in de camionet aan de anderen die de overige 60km moedig verder reden! Chapeau allemaal!! Ook hier weer een pluim voor de organisatie die in zo'n noodsitiuatie alles in goede banen leidde.

stage 6.jpgWe fietsten (op één dag na) dagelijks en koppelden daar telkens een loop en/of zwemtraining aan. Zo werkten we 6 fietstrainingen, 4 looptrainingen en 4 zwemtrainingen af op 7 dagen. Het was niet altijd even gemakkelijk maar het bleef wel genieten.

 

 

stage 2.jpgVooral de openwaterstraining in zee met de opkomende zon was zalig! Blij dat ik toch één keer in open water zal gezwommen hebben voor de halve van Lissabon.

De laatste dag stond de koninginnerit met als dessert een looptrainingske op het programma. We begaven ons tussen de 2500-3000 hoogtemeters. Mooie landschappen, schitterende dorpjes en toffe beklimmingen werden ons voorgeschoteld. Ook hier weer zorgde Martine voor een heerlijke bevoorrading!!

Tim De Vilder (peaklevel) zorgde elke avond voor een briefing en/of clinic. Zo maakten we kennis met natural running, rompstabilitie en peaklevel. We werden dus niet alleen fysiek 'afgemat' ook onze brains werden af en en toe eens geprikkeld!

stage 4.jpgSamengevat kijk ik terug op een leuke maar vermoeiende stage! 'Relatief' mooi weer, toffe mensen, goede organistatie, toffe begeleiding en lekker eten,...wat moet een mens nog meer hebben!! Filip De Neve en andere fotografen van dienst,..bedankt voor de prachtige sfeerbeelden en grappige filmpjes!!

De week nadien bleek een alweer hectische week te zijn en waren de trainingen niet zoals ze moesten zijn,..Een beetje rust na zo'n vermoeiende stage zal wel geen kwaad kunnen zeker? Vanaf deze week vliegen we er terug in met als volgende wedstrijden de Artevelde run en de 10 miles in Antwerpen en de RVV van Mr T.

Daarna zijn we hopelijk klaar om op 5 mei te knallen in Lissabon!! Ik kijk er al vast naar uit!!!

Toedeloe!

 

 

 

 

 

 

 

 

17:40 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |