23-04-12

Artevelderun & 10 Miles Antwerpen

Hier zijn we nog eens,....

Ondertussen alweer 2 wedstrijdjes achter de rug!! De artevelderun & de 10 miles van Antwerpen.

Woensdag 18 april stonden de dames en ikzelf aan de start van de 10 km Artevelderun. Toen we aankwamen was het pijpestelen aan het regenen:-(  Gelukkig dat we afgeproken hadden of ik vrees dat geen van ons viertjes anders aan de start zou gestaan hebben,.. Gelukkig stopte het net op tijd met regenen. Ik had me voorgenomen deze keer bij Karen te blijven. Ze wou onder het uur aankomen. Ik zag de Artevelderun als een training dus ik wou haar als 'haas' naar de finish loodsen. We vertrokken heel snel, ...veel te snel!! En wat we niet wisten is dat er ook nog eens enkele hellingen in het parcours zaten,.. de laatste helling was zelfs vrij pittig, die moesten we 4x doen,...:-( Door het verraderlijke parcours viel het tempo na 6 km wat stil maar toch kon ze een goede 10km/u aanhouden,... Karen had een dame in het vizier waar ze voor wou zijn. Ik loodste haar 'heel rustig' naar haar toe. Eenmaal de vierde keer de berg op spoorde ik haar aan om wat te versnellen. Een echt sprintje kwam er niet meer van maar toch hielden we stand en kwamen we voor de bewuste dame aan:-) Op 53' kwamen we over de finish!! Ook de andere 2 dames eindigden onder het uur!!!! Super gedaan! Alweer een prestatie om trots op te zijn!!

Op zondag 22 april was er dan de 10 miles van Antwerpen. Ook hier hadden we met de vier dames en Koen afgesproken om samen te rijden. We vertrokken rond 12u om zeker op tijd te zijn voor de start. Bij aankomst begon het hard te regenen,...Net voor de start stopte het ook hier met regenen....We zouden het net zoals bij de Artevelderun droog houden. De weergoden zijn ons duidelijk goed gezind tijdens onze wedstrijden, of is het dan toch 'mama Sylvie' die steeds voor droog weer zorgt:-)

Om 15u30 klonk het startschot! Koen, Marleen en ik hadden een mooi plaatsje bemachtigd bij de eerste 500 deelnemers. Zo konden we vrij relax van start gaan. Een kleine minuut aanschuiven en ook wij konden onze klok aftikken. We startten aan een mooi tempo. De beentjes voelden heel goed aan maar ik had toch mijn twijfels of ik dit tempo wel zou kunnen aanhouden,...Na enkele kilometers moest ik Koen lossen maar hield hem wel steeds in mijn vizier. Iets voor halverwege kwam ik terug aansluiten,...Blijkbaar zat de RVV die hij de dag ervoor had gereden nog in de beentjes. Toch hielden we mooi stand en konden we een mooi tempo aanhouden. We bleven elkaar zonder woorden stimuleren,...In de konijnepijp begonnen de hamtrings wat tegen te trekken...Ik hield me in de afdaling bewust wat in om een kwestuur te vermijden. Ik spoorde Koen tijdens de laatste meters toch nog eens aan voor een sprintje. Ik dacht dat ik niet meer mee zou kunnen maar voelde me bewonderswaardig nog heel goed,...Ik probeerde te versnellen om onder de 1u18 (brutotijd) binnen te zijn, het lukte!! Samen kwamen we moe maar héél voldaan over de meet!! De uitslag valt nog af te wachten maar volgens mijn 'gps' deden we er 1u17min over. Koen vertelde me dat iemand riep dat ik 20ste dame was?? Als dat waar zou zijn,..:-) Maar zoals ik al zei,..Eerst de officiële uitslag afwachten!! Bleek bij nazicht van de uitslag 120ste dame te zijn :-) Maar wat de uitslag ook is,...Ik ben super tevreden!! Ik deed bijna 6' beter dan 2 jaar geleden! Voor mij een enorme boost voor Lissabon na al mijn kwetsurenleed!

De andere dames deden het ook méér dan voortreffelijk!! Iedereen loste zijn of haar verwachtingen in! Ze kwamen allemaal aan bij de eerste helft van de 20000 deelnemers. Marleen kwam aan rond 1u28. Karen liep 'helemaal alleen' maar eindigde mooi rond 1u35. Sylvie en Katrien bleven mooi samen en eindigenden rond 1u45. Katrien deed liefs 8' van haar tijd van vorig jaar!! Super content!!

En zo was alweer iedereen tevreden. We eindigden de dag met een lekker gezellig etentje in 'd Abdij in Drongen!

Alweer het einde van een super geslaagde dag!!

Tot na Lissabon!!

Toedeloe!!

 

 

 

 

19:08 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Super gedaan hé!!! Je zal schitteren in Lissabon! Iedereen inderdaad heel tevreden! Dat was alweer een super leuk uitje samen! Op naar het volgende!

Gepost door: Katrien | 24-04-12

De commentaren zijn gesloten.