20-03-12

De halve marathon in Sluis!

Enkele maanden geleden besloot Katrien om zich in te schrijven voor de halve marathon in Sluis. Ze vroeg of ik haar daarin wou begeleiden,...Eerst twijfelde ik omdat ik nog steeds niet afgestudeerd ben als personal coach. Mijn ervaring als regentes lichamelijk opvoeding, fitnessinstructor en triatleet heb ik  dan wel,...toch is dit nog iets anders!! Ik stemde in maar onder de voorwaarde dat dit voor mij een soort van 'proefproject' was. Ze ging akkoord,...Ik kon er alleen maar uit leren!! En zo werkten we samen naar haar eerste halve marathon!

P1120476.JPGTijdens de voorbereidingen vertelde ik aan enkele vriendinnen wat mijn plannen waren en die voelden zich meteen geroepen om ook deel te nemen en mee te trainen,...Zo werd ik gebombardeerd tot 'coach':-) De voorbereidingen liepen niet altijd vlekkenloos,... Kwetsuren aan de knie, voet, tandproblemen, een griep en bronchitis speelden mijn dames parten,...De twijfels bij sommige waren heel erg voelbaar,...Ik probeerde iedereen zoveel mogelijk bij te staan waar nodig tijdens de moeilijke momentjes,...Ook deze momenten waren voor mij zeer leerrijk! Mits alle problemen stonden we toch met ons viertjes op 18 maart aan de start van (voor sommige) hun eerste halve marathon!!

Fietsen Dirk en Païs zorgden voor een gepaste outfit!

P1120484.JPGDe dag begon om 10u toen we met de 2 mobilhomes vertrokken richting Sluis. We voelden ons meteen in vakantiestemming. Na een vlot ritje kwamen we tegen 11u aan. Ruim op tijd waardoor we ons heel 'relax' konden inschrijven. Nadat de beentjes ingesmeerd waren  begaven we ons rustig naar de start. De organistaie vroeg een minuutje stilte om de slachtoffers te herdenken van de busramp in Zwitserland! Mijn hartslag zakte daardoor naar 58,...geen stress te bespeuren:-)

En toen klonk het startschot,....

Katrien en ik begonnen aan een iets te vlot tempo omdat we werden meegezogen door de 'massa'. Gelukkig hadden we na enkele meters ons ritme gevonden en liepen we bewust iets trager,... De andere 2 dames (Sylvie en Karen) liepen constant voor ons uit, in gezelschap van Koen (een vriend van Sylvie) We hadden ze tot op km 10 steeds in het vizier. Eenmaal voorbij de 12 km was er van Koen, Sylvie en Karen niets meer te bespeuren. Ik was blij dat de Koen de taak als 'coach' van me overnam om de andere dames probleemloos over de finish te loodsen.

Ik had me voorgenomen constant bij Katrien te blijven. Eenmaal voorbij de 15km begon de vermoeidheid toe te slaan,...De maag protesteerde en de snelheid nam lichtjes af,.. Ik bleef haar moed inspreken dat we de 2u30 zeker nog konden halen,...maar dan mochten we zeker niet vertragen! Ze had er op deze moment geen boodschap aan en schonk me alleen maar een boze blik met de woorden,...."Het kan me niet schelen":-) Als 'coach' weet je dat er zo momenten komen,...De laatste 6km waren zwaar,.. Ook dit had ik verwacht mede doordat medicatie, griep en bronchitis roet in het eten hadden gegooid tijdens haar belangrijke lange duurlopen:-( Toch hielden we stand tot de laatste meters,...Op 2u29 en enkele seconden haalden we samen de finish. We hadden het gehaald!!!!! We  kwamen toe en zagen alleen maar blije gezichten! Al de dames hadden de finish gehaald, zoveel was duidelijk!! Voor Katrien en Karen was het hun eerste halve marathon. Voor Sylvie haar 2de die ze opdroeg aan haar overleden moeder. ZP1120513.JPGe deed ongeveer 15 minuten beter dan het jaar ervoor!

Aan de finish zagen we Cédric Van Branteghem en vroegen of hij met ons op de foto wou. Mooie beloning, niet:-)

  

P1120514.JPGEenmaal terug bij de mobilhomes lieten we de champagne rijkelijk vloeien. Ook de chips en de nootjes mochten niet ontbreken,...! 

Moe maar voldoaan begaven we ons terug richting België. Tegen half 7 hadden we gereserveerd bij Pietje Pek om onze koolhydraten, eiwitten en vetten terug aan te vullen. Het werd een mooie afsluiter van een prachtige dag!!

De volgende dag werden er al plannen gemaakt door de dames,...De volgende uitdagingen worden de Artevelderun en de 10 Miles in Antwerpen. Leuk te horen dat ze nog even enthousiast zijn na zo'n zware inspanning:-)

Zie hier de vier gelukkige dames na een heerlijke maaltijd!!!

P1120536.JPG

 

P1120535.JPGNen dikke proficiat!! Jullie hebben één voor één mijn verwachtingen ingelost!! Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Bedankt aan de 2 Koenen voor het fijne gezelschap en onze chauffeurs van dienst Dirk en Patrick! Maar vooral bedankt aan de dames voor het vertrouwen in mij!!

Tot op de Artevelderun!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15:22 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-12

En we zijn terug vetrokken,...:-)

Eerst en vooral bedankt voor jullie steun gedurende de voorbije weken! Na 6 weken niet te hebben gelopen, ben ik terug stilaan aan het opbouwen om me klaar te stomen voor de halve marathon in Sluis op 18 maart. Ik hoop dat de achillespees het houdt zodat ik samen met de dames probleemloos over de meet kan komen!

Ik ben nog steeds in behandeling bij de kine, wat ook zo zal blijven tot aan de halve triatlon in Lissabon. We zijn volop bezig met onderzoeken die eventueel gaan uitwijzen of mijn kwetsuren niet de oorzaak zijn van mijn kaakgewricht. Indien dit het geval is zouden de meeste problemen kunnen opgelost worden door te sporten met een mondstuk,...strange! Zijn er mensen die daar ervaring mee hebben gehad of iemand kennen die deze techniek reeds heeft toegepast? Alle info is welkom!

Het zou heerlijk zijn om via deze weg probleemloos verder te trainen en mijn ironman in 2013 zonder kwetsuren en obstakels te kunnen doen!

Ondertussen zijn we goed bezig met de andere trainingen. De 400m zwemtest had ik eerlijk gezegd beter verwacht zeker nadat ik hem 2 dagen nadien veel rustiger heb gezwommen en 5" van mijn tijd deed. Daaraan zien we dan ook weer dat snel zwemmen daarvor niet 'sneller' gaat;-)

De voorbije dagen zijn echter heel druk geweest waardoor de trainingen wat op een laag pitje staan maar hopelijk kan ik door de veranderingen in Païs de reglemaat terug opnemen. Laat ons hopen want is nog welgeteld 50 dagen voor de halve triatlon in lissabon!! Jiha!! Maar eerst nog een stage in Valencia overleven,... Ik kijk er alvast naar uit!!

Toedeloe!

 

 

 

Wordt dus alweer vervolgd!!

 

 

15:14 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Païs vanaf nu open 7/7 van 8u tot 22u!

Beste klanten,

Vanaf nu is Païs open 7/7 van 8u - 22u!

18474_1215331498538_1086340693_30593596_5831205_n.jpg

Kom u registreren op de volgende uren:

Ma 17u-20u, Di 9u-12u, Woe 17u-20u, Do 9u-12u

Eenmaal geregistreerd kan u 7/7 van 8u tot 22u genieten van onze zonnebanken!

Meer dan 30u/week meer open dan vroeger!

 

Voor een afspraak ivm fitness, afslanken, voedingsadvies of trilplaat kan u bellen naar 09/2365464

395446_2891057150632_1086340693_32373440_1796891074_n.jpg

 

Meer info op

www.pais-online.be

pais@skynet.be

09/2365464

0479/612866

 

Iedereen welkom!

Veel zonneplezier

Patrick & Ise

15:08 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |