17-08-11

7 augustus D-DAY!! IRONMAN REGENSBURG 2011

Wat eraan vooraf ging,....

IM 15.jpgNegen maanden geleden besloten Marleen en ik ons aan te sluiten bij de vijf andere Mr T'ers die zich reeds hadden ingeschreven voor de Ironman in Regensburg. Naast Bruce, Patrick, Kenneth, Steven en Bert sloten wij als de enige twee dames het rijtje. Onze clubtrainer Peter Van Hauwermeiren had er dus 2 pupillen bij om klaar te stomen tegen 7 augustus 2011. Voor vier van ons zou het de allereerste Ironman worden,....

Het werd echter een bewogen jaartje.... Het begon met schouderproblemen, achillespeesproblemen, een zware blaar (lees brandwonde) op de voet (3 weken voor de ironman) en eindigde met het ontslag van mijn personeel tijdens de belangrijkste trainingsmaand. Die laatste maand was dan ook één van de zwaarste maanden die ik tijdens de voorbije 9 maanden heb meegemaakt! Bloed, zweet en tranen heeft het me gekost,...maar het was het allemaal méér dan waard,...

De dagen ervoor,....

Marleen en ik vertrokken woensdag 3 augustus richting Regensburg. Wie gedacht had dat het vier rustige dagen zouden worden had het serieus mis,...Het werd een rollercoaster van jewelste. Zwemtraining in de Guggenberger See, een looptrainingske op het parcours in de regen, verkenning van het fietsparcours met de wagen, een bezoekje aan de fietsenwinkel,..

IM 24.jpg

IM 4.jpgVrijdagavond was er dan de pastaparty en kregen we het filmpje van het vorige jaar te zien! Voor het eerst drong het tot me door dat het nu wel heel dicht bij was,....

De dag voor de wedstrijd  was een  mooie zonnige dag! We gingen shoppen in het atletendorp, plaatsen onze fiets reeds in T1 en genoten van het mooie weer . In de namiddag konden we voor het eerst genieten van de rust,..eindelijk;-) Die dag kwam ook mijn ventje (een dagje vroeger dan voorzien) aan,...!! We genoten nog eventjes van elkaars gezelschap maar ik besloot tegen 21u  mijn bedje op te zoeken. Mede door zijn aanwezigheid kroop met een gerust gevoel onder de wol en sliep gezien de omstandigheden vrij goed,....tot om 4u de wekker afliep,.....

En dan D-day,..

Marleen en Steven sprongen als eerste uit bed. Ze liepen al vrij zenuwachtig rond. Ik voelde dat ik niet te genieten was en besloot me wat op de achtergrond te houden. Om 5u stond Patrick (de voorzitter) ons op te wachten. We vertrokken richting Guggenburger See,...De spanning in de wagen was te voelen. Ook het weer was niet bepaald een meevaller wat me nog iets zenuwachtiger maakte,...Eenmaal aan de fietsen splitsen onze wegen en ging ieder zijn eigen weg om zijn of haar fiets in orde te zetten. De zenuwen gierden door mijn lijf....

IM 9.jpgGelukkig vond ik Patrick en Kenneth net voor de start terug. We luisterden samen naar het Duitse volkslied, en dan was het zover! Het startschot,..We wensten elkaar veel succes en weg waren we...de kolkende massa in,...Het zwemgedeelte viel reuze mee! In het begin was het even wat wennen met de 2300 atleten rondom mij maar al snel vond ik mijn ritme. Door het vele 'bochtenwerk' was ik af en toe de oriëntatie kwijt dus volgde ik gewoon de menigte:-) Toch zwom ik de 3,8km comfortabel en op mijn eigen tempo. Na 1u04:59 kwam ik uit het water.

 

IM 6.jpgToen ik uit het water kwam keek ik ernaar uit om mijn ventje te zien want ik had hem niet meer gezien voor de start,...Hij stond samen met Marc Vanassche bij mijn fiets te wachten! Tijdens de wissel maakten we snel een praatje,.... Blij van mijn ventje te zien en super content met de zwemtijd begon ik aan het tweede gedeelte van de ironman.

Eenmaal op de fiets voelden de beentjes heel goed aan!. Ik had de dagen ervoor wat last in het linkerbeen gehad wat me toch wel wat zorgen baarde. Maar gelukkig voelde ik daar op de fiets niets meer van! Het was ondertussen nog steeds aan het regenen en het zag er niet naar uit dat het de eerste uren zou opklaren. Dan maar verstand op nul en blik op oneindig,... Toen ik na enkele kilometers ontdekte dat ik mijn eten was vergeten sloeg de paniek even toe,....Ik sprak één van de voorbijgangers aan, hij gaf me gelukkig één van zijn repen. Toen Patrick onze voorzitter me voorbijkwam gaf ook hij me één van zijn reserverepen en een 'duwke':-). Dit zou de derde keer zijn dat hij mijn 'reddende engel' was :-)

IM 10.jpgDe eerste 90 km vlogen voorbij. Constant zag ik onze supporters langs de kant van de weg,...Ook de lokale bevolking stond massaal buiten niettegenstaande het barslechte weer. Nog nooit hoorde ik zoveel keer mijn naam roepen,...Isa, Isa, Isa 'zuper, zuper, hop hop, hop...! Tijdens de beklimmingen gilden de mannen, vrouwen en vrienden van alle mr T'ers ons naar boven! Zalig!! Telkens ik over een mat met de tijdsregistratie reed gingen mijn gedachten even naar de thuisblijvers die ons via de pc aan het volgen waren. Ik had me voorgenomen te genieten,..en dat deed ik ook!!

Tijdens de tweede ronde voelde ik de eerste tekenen van vermoeidheid opkomen. Toch bleef het vooral genieten. Ik vroeg me dikwijls af of ik niet te snel aan het fietsen was,...Ik moest er tenslotte toch nog een marathon aan koppelen,...:-) Iets voorbij de 100km moest ik door het vele drinken plassen. Dan maar op de fiets in de afdaling,...De eerste keer lukte dit niet best maar al doende leert men, zo volgden nog enkele keren:-) Voordat ik het goed en wel besefte mocht ik mijn fiets afgeven  aan één van de vele vrijwilligers. Ik fietste er uiteindelijk 5u 58: 32 over. Na een kort toiletbezoekje begon ik aan voor mij het lastigste onderdeel,...de marathon.

REGENSBURG 032.JPGIk was terug even in paniek toen ik de eerste ronde de achillespees voelde tegentrekken. Marc en mijn ventje stelden me gerust dat het wel zou overgaan. Ik dacht even terug aan mijn trainingen waar ook dit steeds het geval was, het ging over! Ik bleef  de volgende ronden gespaard van pijntjes aan de voeten en pezen. Buiten de verschillende toiletbezoekjes gerekend liep ik voor mij een perfecte marathon. De man met de hamer had blijkbaar teveel werk met de andere 600 atleten die opgaven,...

REGENSBURG 075.JPGHet besef dat ik het wel eens zou kunnen halen in 11u30 kwam er toen Marc naast me kwam lopen en me bewust maakte van de tijd. Niettegenstaande ik de laatste ronde elk 'toi toi' toilet had gezien en elk putje en oneffenheidje begon te voelen probeerde ik toch mijn tempo zo goed mogelijk aan te houden.

 

finish 1.jpgfinish 2.jpgEn dan was het zover,...ik zag de blauwe loper voor me liggen. Gillende mensen aan beide zijden van de tribunes. Euforisch en met kippenvel eindigde ik een half uur minder dan mijn vooropgestelde tijd mijn allereerste ironman! Een moment om nooit meer te vergeten!!! Ik liep mijn marathon in een tijd van 4u14:49. Ongeveer dezelfde tijd als mijn allereerste marathon in 2005. Dit had ik nooit durven dromen!! Met een eindtijd van 11u28:59 seconden kwam ik moe maar voldaan over de eindstreep. Ik voelde me na de wedstrijd bewonderenswaardig goed!  Ik genoot nog even na, nam een douche en liet me verwennen op de massagetafel. De infuus heb ik gelukkig niet nodig gehad:-) Na dit alles verliet ik het atletendorp en zocht ik mijn ventje en Marc op,...We gingen samen mijn fiets halen, zochten de andere Mr T'ers op, aten een overheerlijke pizza en besloten na enkele uren de camping op te zoeken. Bij het verlaten van Regensburg hoorde ik dat Marleen en ook Kenneth de finish hadden bereikt! Op deze update had ik lang gewacht. Al de Mr T"ers hadden de eindstreep gehaald!!

bbq 2.jpg

 

REGENSBURG 142.JPGIM 3.jpgDe volgende dagen waren super! Nagenieten met de clubleden van een glaasje bubbels, fotoshoot met de

finisher st-shirt (voor de gazet),een bezoekje aan het Walhallah, een heerlijke BBQ,....Ook de dagen nadien waren zalig!! De stijfheid viel al bij al super mee!!

Bij mijn thuiskomst werd ik dan ook nog eens verrast door enkele vrienden die me een heerlijke avond hebben bezorgd. 'Proficiat Ironwoman' op het raam van Païs en een super mooie trofee waren de kers op de taart! Merci Heidi, Annick en Karen & partners!! Jullie zijn schatjes!!! Nen dikke merci voor jullie steun!

Daarnaast wil ik vooral mijn ventje bedanken die me de voorbije 9 maanden heeft bijgestaan. Zonder zijn steun en toeverlaat had ik de eindstreep nooit gehaald!!  En dan nog enkele andere personen die een cruciale rol hebben gespeeld in heel het triatlongebeuren! Alle Mr T'ers en supporters in Regensburg , de mensen die ons thuis hebben gevolgd, Marc Vanassche die me tijdens de wedstrijd DE perfecte coaching gaf, Tinne Sprangers die me super geholpen heeft met de juiste voeding voor en tijdens de wedstrijd, Patrick (onze voorzitter) die me tot 3 keer toe uit de nood heeft geholpen voor, na en tijdens de wedstrijd, Marleen mijn trainingsmaatje, Caroline De Vos voor al de nuttige tips, Anita (de 'mama' van de club) die ons steeds bijstond met een heerlijke maaltijd tijdens een lange fietstraining, alle fotografen van dienst voor de prachtige foto's, al mijn facebook -en andere vrienden die me gevolgd hebben, Wim Van De Wielle (mijn eerste trainer) die me klaarstoomde voor mijn eerste 1/2 triatlon ...en last but not least onze clubtrainer Peter Van Hauwermeiren die elke week ons schema doorstuurde, ons moed insprak, de juiste tips gaf en ons uiteindelijk allemaal over de finishlijn loodste:-)! Iedereen super bedankt!

t-shirt.jpgmedaille.jpg

 

 

 

 

Nu, bijna veertien dagen later ben ik nog steeds aan het genieten van de euforie. Nog altijd vertel ik mijn verhaal met veel plezier en blik ik terug op één van de mooiste ervaringen uit mijn 'triatloncarriere'. Op naar de volgende zou ik zeggen maar eerst minstens 14 dagen verdiende rust. Volgend jaar staan er waarschijnlijk enkele 1/4 en 1/2 op het programma. En misschien gaan we wel nog eens voor een volledige maar dan ten vroegste in 2013,...Dit smaakt alleszins naar meer:-) En voor degene die nog twijfelen om eens een volledige te doen,...!! Tinne, Evy, Thomas, Koen, Berry...niet twijfelen, gewoon doen!!!

11:16 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Straf hoor, je eerste IronMan in zo'n mooie tijd! Je hebt dat formidabel gedaan! Ook al ken ik je niet zó goed, toch heb ik de hele dag het verloop gevolgd via internet, spannend ! :-)) Nogmaals van harte proficiat!!

Gepost door: Chris | 18-08-11

Heyla Ise. Eerst en vooral een SUPERDIKKE PROFICIAT! Superprestatie en superverslag!
De voedingstips zijn je met alle plezier gegeven. Ik heb ook graag je feedback en je ervaring hierover. Je buikkrampen/toiletbezoekjes houden me nu weer bezig. Dit is heel moeilijk te voorkomen maar soms zijn er in de voeding toch oorzaken te vinden. Als je wil....mail me gerust...nu de moment om dit uit te zoeken (in 2013 weet je niet meer wat je allemaal wanneer at en dronk).
Ben ik de Tinne in je laatste zin??? Ik twijfel niet hoor! In tegendeel! Ik hoop alleen dat men scheenbenen dit ooit toelaten.
Liefs x

Gepost door: Tinne Sprangers | 19-08-11

Ise een dikke proficiat dat heb je echt knap gedaan !!!!

Geniet ervan :-)

echt super

Gepost door: Wimvandewielle | 21-08-11

Hey Isa,

Dikke proficiat met je prestatie! Enjoy de euforie!
Chapeau, zeker in combinatie met een meer dan fulltime baan!
Alleen al door je verslag te lezen, krijg je zin om voor een volledige triathlon te gaan!

Allicht komen we elkaar volgend jaar nog wel eens tegen!

Isabelle

Gepost door: Isabelle De Wufl | 24-08-11

Brrrrr...bijna mijnen dag nu. :-P

Gepost door: Tinne | 04-07-13

De commentaren zijn gesloten.