27-06-11

1/2 triatlon Neerpelt 2011

De laatste test voor Regensburg,...1,9km zwemmen, 90 Km fietsen en 21 km lopen!

8u stipt vertrokken Patrick en ik voor een rit van anderhalf uur richting Neerpelt. Met de zenuwen viel het vrij goed mee. De vorige halve triatlon in Leuven was heel goed gegaan dus ik vertrok met een goed gevoel!!

Twee uurtjes voor de start kwamen we aan,...achteraf gezien ruim op tijd want de afstanden tussen de inschrijving, de wisselzone (T1 en T2 samen), zwemstart en aankomst lagen heel dicht bij elkaar. Ik kon dus alles op het gemak klaarleggen.

swim neerpelt.jpgBij de zwemstart was er zelfs nog even de tijd om wat bij te praten met enkele bekende gezichten en clubgenoten! 

Stipt om 12u (na een valse start) klonk het definitive startschot. Ik kwam goed weg! Ik probeerde de eerste meters in het 'zog' van Evy te blijven maar al snel moest ik lossen,...Ik zwom voor de rest vrij comfortabel tot er plots 2 dames naast me kwamen zwemmen. Ik probeerde mijn tempo terug op te drijven om toch nog als tweede van ons drieën uit het water te komen,...

zwemmen neerpelt.jpg

Ik kwam uiteindelijk in het totaal als zesde  dame uit het water met een tijd van 31'37 .

 

 

 

Ik maakte een snelle wissel en was blij dat ik op mijn Fushi zat!!

 

fietsen neerpelt.jpgWe moesten 4 ronden van ongeveer 23 km afleggen. De eerste ronde was wat zoeken. Scherpe bochten en steentjes maakten het soms wat moeilijker maar voor de rest was het een heel mooi parcours met snelle wegen! Ik kon mijn snelheid mooi aanhouden waardoor ik enkele dames kon inhalen. Ik behaalde de vierde fietstijd onder de dames en deed er 2u45'47'' over.

 

 

neerpelt lopen 2.jpgEn dan,...het laatste en minst leuke gedeelte! Ik wisselde mijn fietsschoenen voor mijn loopschoenen. Hier voelde ik al dat mijn kousen niet echt droog waren. Duidelijk mijn voeten niet genoeg afgedroogd bij de vorige wissel. Ik had er geen erg in en begon aan de halve marathon. Het was een hel,...De eerste ronde deden de beide achillespezen pijn. Dat was nieuw,...:-) De tweede ronde begonnen mijn voeten te slapen maar ging gelukkig snel over, de derde ronde kreeg ik een branderig gevoel aan de binnenkant van mijn voet. De laatste ronde was een ware marteling door de pijn. Moest ik niet aan de derde postitie hebben gelopen denk ik dat ik mijn wedstrijd wel zou hebben gestaakt. Het was tenslotte 'maar' een voorbereidende wedstrijd. Toch had ik een looptijd van 1u47'21'' op de 21,1km. Nog nooit deed ik beter op een halve marathon,...strange:-)

neerpelt podium 2.jpgZo eindigde ik derde dame in 5u07'00''. Moegestreden maar met de big smile kwam ik over de finish!! Super blij met mijn derde plaats! Twee keer podium in 2 weken tijd! Dit voelt echt goed aan,..!!

Achteraf gezien had ik misschien beter gestopt voordat de wonde open was maar eenmaal bezig besefte ik niet hoe ernstig het was,...Het was pas de dag nadien dat de wonde ernstiger was dan enkel een blaar,...:-( 

 

neerpelt patrick.jpgToch bedankt, vooral mijn ventje die me naar de finisch heeft geholpen. Door hem ben ik blijven doorgaan. Hij briefte mijn positie door, vertelde me steeds hoe ver de tweede dame voor me liep en vooral hoever de vierde dame achter me zat. Zonder hem had waarschijnlijk de wedstrijd niet uitgedaan. Ook wil ik alle supporters bedanken die me over de finish hebben geschreeuwd. Ook de fotografen (Bert Wauters & Anita) super bedankt voor de schitterende foto's!!!! Het was een geslaagde dag!!

Hopelijk geneest de' blaar' snel want na een bezoekje aan de dokter ziet het er niet bepaald goed uit. Wonde is vrij groot en zal enige tijd nodig hebben om te genezen. Blijkbaar niet zo goede combinatie van slechte kousen en natte voeten. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst vermijden. Preventief antibiotica en thuisverpleging zijn reeds geboekt:-) Zwemmen in de Blaarmeersen is eventjes geen optie en lopen zal ook deze week niet echt lukken. En zo is het altijd iets:-( Eerst de achillespees nu dit,...Sporten is gezond zeggen ze dan,...:-)

Wordt dus zeker vervolgd!

En anders hopelijk tot in Regensburg:-)

Tot slot nog enkele sfeerbeeldjes,....

neerpelt podium 1.jpg

start neerpelt.jpgrun neerpelt.jpg                                                                        

 

17:37 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.