20-06-11

Triatlon Brugge 2011

Zaterdag 18 juni :Triatlon Brugge 2011

Met gemengde gevoelens keek ik uit naar deze wedstrijd.  Ik beschouwde deze wedstrijd vooral als training en test om te kijken hoe de achillespees zou reageren. Ik was van plan deze wedstrijd dan ook zonder hartslagmeter en zonder horloge starten,…Ik zou wel zien!

Om 13u30 vertrokken we (Marleen, Koen, Katrien en ik) met de mobilhome  richting Brugge met als chauffeur mijn ventje. Ik was ontzettend blij dat hij meeging want zelf rijden met zo’n ‘huis’ is nog niet aan mij besteed,…

We kwamen ruim op tijd aan. Tijd genoeg dus om ons eerst op het gemak te gaan inschrijven alvorens alles klaar te zetten,.... Het viel op dat er bij de meeste onder ons weinig of geen stress te bespeuren viel. Er was wat gezonde spanning maar dat kon de sfeer niet bederven!

Eenmaal ingeschreven begonnen we alles klaar te leggen. Ondertussen verving mijn ventje mijn wielen want met hogere ‘velgen’ (of hoe noem je dat) rijden met zo’n weersvoorspellingen leek me niet zo’n goed idee;-) Wat zou ik toch doen zonder hem!! Een uurtje later vertrokken we  richting wisselzone en zwemstart. Met de zenuwen viel het nog steeds goed mee,…

Aan de zwemstart verliep alles heel vlotjes,…eerst de pro’s, de trio’s, dames 40+ en dan was het aan ons,…

Ik had me vooraan in het midden gelegd. Ik  probeerde heel snel uit de massa te komen door wat sneller te starten en het lukte! Ik bleef in positie en kon zelfs mooi in iemand zijn voeten blijven zwemmen,… wat een luxepositie! Ik haalde zelfs enkele van de vorige waves in. Ik probeerde de laatste 200m nog wat te versnellen. Ook dit lukte probleemloos. Ik kwam uiteindelijk als vierde dame van mijn wave uit water met een tijd van 15’29. Ongeveer 45’’ beter dan het jaar ervoor. Zou de geleende sailfish dan toch zo’n verschil maken;-)

brugge 1.jpgOp de fiets had ik niet onmiddellijk een goed gevoel. De wind maakte van mijn fiets een speelbal. Door de hevige rukwinden moest ik sommige momenten mijn stuur goed vasthouden en eventjes de snelheid minderen om niet in 'den decor' te belanden,..:-). Eenmaal mijn ritme gevonden was ik vertrokken,…. Na enkele kilometers kwam ik Marleen tegen. Ik spoorde haar aan om mij te volgen. Jammer dat het geen stayerwedstrijd was, anders konden we afwisselend kop trekken;-) Doordat ze toch wel een ‘gat’ moest laten om geen gele kaart te krijgen kon ze jammergenoeg niet blijven volgen.

Brugge 2.jpgOp de terugweg hadden we een groot deel meewind. Het goede gevoel bleef aanhouden. Ik stak nog een tandje bij en reed met momenten tot 43km/u,..Zalig! De 45 km waren voorbij voordat ik het wist,.. ! Uiteindelijk deed ik er 1u17 over. Zo'n 10 min beter dan vorig jaar.  Heel ontspannen stapte ik van mijn fiets en begon ik aan (voor mij) het minst leuke gedeelte.

Door het kwetsurenleed van de voorbije maanden was het afwachten of de achillespees stand zou houden. De eerste meters gingen niet echt soepel. Ik nam voor  het zekere een gelletje. Al snel voelde ik het werken (jeetje, zou dat in het hoofd zitten) Ik liep de 10 km vrij ontspannen verder. Ik kon mijn snelheid aanhouden. Ik deed er uiteindelijk 46’en 42’’ over!

brugge aankomst.jpgSuper content kwam ik over de finishlijn! Ik begaf me snel naar het uitgebreid buffet in de tent en mengde mij in de massa.

Plots hoorde ik buiten mijn naam afroepen. Ik dacht dat het mijn ventje was die me liet omroepen (met warme kleren). Ik begaf me naar het podium en zag tot mijn grote bewondering dat ik op het podium werd gevraagd,.:-)

 

 

podium 2 brugge.jpgHeel verrassend eindigde ik eerste dame in mijn categorie buiten de profs gerekend. Nog wat onwennig en met de slappe lach stond ik te blinken op de bovenste plank! Ook de micro die onder mijn neus werd gestoken na de overwinning was even wennen. Jeetje, wat een onzin heb ik daar uitgekraamd:-)

En zo eindigde mijn dag met een zalig en euforisch gevoel!

 Doordat ik zonder uurwerk gelopen had, wist ik mijn eindtijd niet exact. Ik dacht dat ik rond de 2u30 zou geëindigd zijn. Maar toen ik uiteindelijk 2 dagen later de einduitslag zag was ik nog meer verbaasd!! Met een eindtijd van 2u23 deed ik 20' beter dan 2 jaar geleden en 13 min beter dan vorig jaar. Deze uitslag heb ik echter te danken aan enkele mensen. Vooral mijn ventje die me door dik en dun blijft steunen! Zonder hem stond ik bijlage zo ver nog niet en  was mijn fietstijd veel minder;-) Ook onze trainer Peter die me aan het klaarstomen is voor Regensburg, Marc van wie ik de wetsuit heb mogen lenen en Marleen (mijn trainingsmaatje) die me af en toe  (en op de juiste momenten) wat peptalk geeft;-)

Als laatste wil ik nog één dame en een heer feliciteren van onze club met hun puike prestatie. Bruce onze' PRO' van de club die een schitterend resultaat heeft neergezet en Katrien die voor het eerst haar kwarttriatlon probleemloos eindigde!! De rest heeft het ook super gedaan maar zou teveel zijn op op te noemen,...

Volgende uitdaging is de halve triatlon in Neerpelt! En meteen ook de laatste test voor Regensburg,....

 

19:06 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.