16-05-11

Triatlon leuven 2011

Zondag 15 mei,...Een dag waar ik met een bang hartje naar uitkeek!! Mijn eerste test voor Regensburg,... De 1/2 triatlon van Leuven! De moraal was ver te zoeken de afgelopen weken door de vele kwesturen dus ik kon wel een oppepper gebruiken!!

Het beloofde wel een leuk weekendje te worden! Mijn ventje had de dag voordien een wielerwedstrijd in Pelleberg. Daarom vertrokken we reeds zaterdag met de mobilhome richting Leuven. Hij reed een goeie wedstrijd en de persoon voor wie hij reed werd kampioen van Brabant! Het werd een leuk feestje voor de mannen! Voor mij stond echter iets anders op het programma! Ik besloot na een lekkere pasta en enkele watertjes de mobilhome op te zoeken en mijn gerief voor zondag reeds klaar te leggen. We parkeerden ons die avond zelf nog aan het Ladeuzeplein,...

Na een kort en slapeloos nachtje in de mobilhome was ik om 7u  klaarwakker. De hevige regen van de afgelopen nacht maakten mij niet bepaald happy:-) Gelukkig zag het er 's morgens al iets beter uit,...!! Na een smakelijk ontbijtje ging ik me rond 8u inschrijven. Wat een luxe om daar reeds de dag voordien te zijn,....No stress!! Rond 9u15 sprong ik op de pendelbus richting zwemstart!.

Aan de zwemstart maakte ik kennis met enkele leuke dames!! We keuvelden wat over het feit dat we allemaal voor de top 20 zouden gaan. Makkie toch als je weet dat er maar 24 vrouwen aan de start stonden? Maar dat laatste gingen we er zeker niet bijvertellen,...:-)

Met de zenuwen viel het reuze mee! Waarschijnlijk door het feit dat dit 'maar' een test was en mede omdat ik na maximum 13km lopen mijn wedstrijd zou moeten staken door de achillespeesontsteking die nog niet helemaal is genezen:-( Jammer, maar kiné én trainer hebben hier het laatste woord,....

En dan eindelijk de wedstrijd,...11u stipt klonk het startschot!!

De volle 2500m waren genieten,....Ik besloot een tempo aan te houden dat ik dacht 3800m te kunnen volhouden,....Nog nooit eerder in mijn 'triatloncarrière' zwom ik zo comfortabel! Ik zwom 90% van de tijd helemaal alleen. Ik voelde af en toe wel eens iemand aan mijn voeten tikken of tegen me aan botsen aan de boeien maar voor de rest was het zalig!!! Volgens de tijdsregistratie deed ik er 37'56" over. Andere tijden zullen jullie van mij niet te zien krijgen want ik verloor mijn chip waarschijnlijk tijdens de wissel!

_DSC2193.JPG

Tijdens het fietsen besloot ik iets meer te geven met de wetenschap dat ik deze wedstrijd toch niet volledig uit zou doen,...Het fietsparcours was zwaar!! We kregen een beklimmingske voorgeschoteld waar we 3 keer over moesten. Gelukkig kwamen erna enkele kilometers langs het water met de wind in de rug,...Mijn tijd zal ik wel nooit weten maar ik kwam met een goed gevoel in de wisselzone! En dit was het belangrijkste! Als ik de tijden vergelijk van de dames voor en achter mij zal ik er waarschijnlijk ongeveer 2u30 over hebben gedaan,...

_DSC2238.JPGDe wissel was een ramp! Ik geraakte niet in mijn loopschoenen en liep bijna verder met mijn helm op mijn hoofd:-) Eenmaal vetrokken voelden de beentjes onmiddellijk goed aan! Ik had gevreesd voor deze overgang maar al bij al ging het super!! We waren toch al zo ver,...Nu was het afwachten hoe mijnen 'achille' zou reageren! Het loopparours leek wel offroad! Ppff,..trap af, trap op, bergop, bergaf, kasseien,....Tijdens de eerste ronde voelde ik lichte pijn in de achillespees! Gelukkig trok die snel weg,...Ik besloot een tweede rondje te doen! Het goede gevoel hield stand! Na de tweede ronde voelde ik me nog steeds super! Mijn ventje echter verplichtte me te stoppen. Ik protesteerde eerst maar achteraf ben ik toch blij dat ik na 13km uit de wedstrijd ben gestapt.

 

Moest ik deze wedstrijd hebben uitgedaan (en stand gehouden hebben) was ik waarschijnlijk 7de vrouw geweest. En was ik onder de 5u geëindigd! Maar zoals ze zeggen,...als, als, als,..:-) We zullen het allicht nooit weten!!

Het voornaamste is dat de moraal helemaal terug is!! We zijn op de goede weg!

Bedankt voor de aanmoedigingen en vele berichtjes! Maar in het bijzondere wil ik vooral mijn ventje bedanken die me gedurende de hele wedstrijd heeft gesteund, gesupporterd en de stand van zaken bijhield!

Ook nog een dikke proficiat aan mijn clubgenoten, Bruce, Bert en Steven, de mede- Regensburgers! Deze eerst test hebben we toch al overleefd,....:-) Op naar de volgende uitdaging!!

Toedeloe!

 

15:11 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.