21-03-11

Triatlonstage in Rosas van 13 maart tot en met 20 maart met Flowtrack & Mr T

 

Om 11u vertrokken Koen, Katrien en ik richting vlieghaven. Met 17 Mr T'ers waren we goed vertegenwoordigd op de luchthaven van Charleroi!! De sfeer zat er meteen goed in!

De vlucht verliep vrij vlotjes,...

Eenmaal aangekomen in Girona scheen het zonnetje (nog)! Na een klein uurtje op de bus kwamen we aan in Hotel Goya waar we onmiddellijk onze kamers konden opzoeken en inchecken. De 'Benidorm Bastards' sfeer was onmiddellijk te voelen:-) De oudjes liepen ons onder en voor de voeten,...

Om 19u stond iedereen klaar voor de eerste briefing. We maakten kennis met Tim De Vilder (onze coach voor deze week), met Marc, begeleider groep rood, met Hans, de begeleider van groep groen en de rest van de crew die vooral voor de bevoorrading zou zorgen. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds voor het begin van de week maar dit kon de pret (nog) niet bederven,...:-)

stage 7.jpgDe volgende dag maakten we ons eerste kennismakingstochtje. De groep werd onderverdeeld in een zwarte (gevorderden) en rode (half gevorderden) groep. De volgende dagen zouden wel uitwijzen of er nog een groene  groep zou gemaakt worden....De eerste tocht verliep zonder veel incidenten. Toch werd er de dag nadien beslist dat er ook een groene groep zou starten om verdere ergernissen van sommige deelnemers te vermijden,...het verschil in niveau was te groot.

Na de fietstraining volgde nog een eerste pittige zwemtraining. Het zwembad in Rosas behoort vanaf nu tot één van mijn favorieten. Een heerlijk bad!! Tim filmde even onze techniek. Zo kregen we later op de stage te horen waar we nog aan konden werken. 

stage 10.jpgDe volgende dagen werden de fietstrainingen af en toe aangepast aan de barre weersomstandigheden. De hevige regen en wind maakten het veel te gevaarlijk om de voorziene fietstochten en afdalingen uit te voeren. Daardoor deden we de eerste dagen vrij vlakke ritten,...Op sommige plaatsen waren vele rivieren uit hun oevers getreden waardoor het vaak onmogelijk werd om erdoor te rijden. Zo werden de meeste fietstrainigen langer dan voorzien... Er ontstonden vaak hilarische toestanden wanneer we met onze fiets door een ondergelopen straat of tunnel moesten rijden. Enkele Mr T'ers durfden niet door het kolkende water rijden of wilden hun fiets niet (nog) natter maken:-) Het was vaak lachen, gieren, brullen,...niettegenstaande het slechte weer!

Zeker en vast een pluim voor de organistatie (Flowtrack) die steeds met een aangepast programma klaarstond door deze toch wel ongewone weersomstandigheden.

Na enkele dagen regen, wind en storm hadden we het wel gehad. Trainen, kleren wassen, eten, slapen,...We hadden genoeg water gezien,....Op de rustdag besloot de zon er eindelijk eens door te komen. Daardoor werd er beslist om ook deze dag onze 'stalen ros' van stal te halen. De vermoeidheid begon bij sommige wel zichtbaar en voelbaar te worden, toch besloot iedereen mee te fietsen. Op één van deze tochten beet ik één van mijn voortanden stuk bij het openen van mijn bidon. Zo heb ik de rest van de tochten (met) een tandje minder gereden,...:-)

stage.jpgOngeveer halverwege elke tocht stond de crew met onze lunch. Heerlijke pasta's, salades, broodjes met beleg en lekkere dessertjes werden ons voorgeschoteld. Meer dan welkom na een lange tocht met af en toe een pittige helling:-) De trainigen werden steeds langer en de bergen steeds hoger en steiler! Er werd ook elke dag een loop -of zwemtraining aangekoppeld. Veel rusten zat er dus niet in,...Maar het bleef genieten!! Zeker omdat de laatste dagen de zon volop van de partij was!!

De laatste dag was de grootste uitdaging,....de Rocacorba overwinnen. Een col van 13 km met 970 hoogtemeters. Ik twijfelde of ik deze berg wel zou doen. We hadden er reeds een zware trainingsweek opzitten en met de zwarte groep meerijden zag ik eerlijk gezegd niet echt zitten,.... Uiteindelijk beslisten we toch met 4 personen van de rode groep om deze uitdaging aan te gaan. Jonas (eeuhh,...Thomas), Jeroen, Evy en ik vetrokken samen met de zwarte groep richting Rocacorba.

De eerste kilometers van de Rocacorba waren vrij 'vlak'. Na een kilometer of 3 begon het stilletjes aan lastiger en lastiger te worden. We stegen tot 12%,...Ik had net een tandje te weinig (insider) om soepel rond te draaien:-) Een triple of compact was op dat moment welkom geweest,...Tim bleef de volledige tocht aan mijn zijde. Hij sprak me op de juiste momenten moed in, maakte op het juiste moment een grapje en praatte me zo naar de top,...Eenmaal boven stond de zwarte groep me al op te wachten. Nog een laatste groepsfoto en de afdaling kon beginnen,...Daarvoor had ik het meeste schrik,...Maar ook hier bleef Tim de hele tijd bij me. Ik bleef zo goed als ik kon in zijn lijn en probeerde zijn tips op te volgen!! Daardoor daalde ik voor eerst met mijn handen onderaan het stuur af,...!! Dit was alvast een mooie voorbereiding voor de beklimming van Alpe D'Huez in juni! Eenmaal beneden zetten we onze tocht verder richting bevoorrading. Dit was voor mij het zwaarste moment want de zwarte groep had duidelijk een veel hoger tempo dan onze vertrouwde rode groep,.... Ik probeerde goed in het wiel te blijven van Tim, ... 25km na de Rocacorba kwamen we aan bij de bevoorrading. Geen minuut te vroeg!! Er werd ons alweer een verzorgde lunch voorgeschoteld!!  Na de lunch moesten we nog 45km richting hotel. De tocht was zwaar! De vermoeide benen en de zijwind maakte het ons heel lastig. Er werd nog weinig gesproken. De gesprekken beperkten zich tot geklaag en frustraties. Na een lange vermoeide dag van ongeveer 160 km kwamen we moe maar meer dan voldaan aan in ons hotel.

Enkele deelnemers van de zwarte groep waagden zich nog aan een loopje van 30 minuten. Mijn pijp was uit. Ik besloot verstandig te zijn en ook geen bezoekje meer te brengen aan 'De Buurman'. Ik zocht rond 22u mijn bedje op.

De volgde ochtend voelden de beentjes bewonderswaardig vrij fris aan. De 'recup gold' had duidelijk zijn dienst bewezen,...:-) Tegen 15u kwam de bus ons ophalen. De busrit, vlucht en autorit waren vermoeiend. Toch kan ik terugblikken op een super geslaagde stage,...

Met vooral dank aan Flowtrack voor de fantastische organisatie! Jullie waren een schitterend team!

stage 8.jpg

 

stage 2.jpg

stage 4.jpg

stage 5.jpg

Deze stage eindigde jammergenoeg wel in mineur,...

Na 13 jaar heb ik de dag nadien afscheid moeten nemen van mijn trouwe viervoeter:-(

+

RIP LOUIS

24/11/1998

21/03/2011

 

 

 

 

16:47 Gepost door Flootje in training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |