30-11-10

En we zijn vertrokken,...:-)

Geen weg meer terug,....

Sinds vorige week sta ik officieel op de deelnemerslijst van de IM van Regensburg op 7 augustus!! De inschrijving liep niet vlotjes waardoor de twijfels toenamen. Was dit een slecht voorteken,....? Volgens de site waren er toen nog maar een 25-tal plaatsen van de 2000 vrij,.....Het moest dus die dag lukken of ik zou alles afblazen!!!! Na een tiental pogingen is het dan uiteindelijk toch gelukt met de Visa van een collega triatleet!!!

Ook de 4-daagse met Fitality naar Alpe D'Huez is een feit! En normaal gaan we in Maart met Mr T ook nog eens naar Spanje. Alleszins een goeie voorbereiding en super mooie vooruitzichten. Hopelijk lopen we daardoor over een een 8-tal maanden dolgelukkig over de finishlijn van mijn allereerste IM!

Vandaag mijn trainingsprogramma ontvangen van de trainer,...We beginnen vanaf morgen heel rustig met 2 looptrainingen, 2 fietstrainingen en 1 à 2 zwemtraining/week. De achillespezen en schouder zijn nog niet optimaal dus een rustige opbouw is zeker nodig! De winter is echter nog lang,... De bedoeling is de trainingen geleidelijk aan op te bouwen zodat de kans op kwetsuren zo minim mogelijk blijven. Hopelijk strooien deze kwetsuren geen roet in het eten!!

Vandaag een looptest gedaan. De resultaten waren niet zo bevredigend tov vorig jaar maar door de kwetsuren was het onmogelijk de conditie op pijl te houden. Het kan dus alleen maar verbeteren,...:-)

Toedeloe!

Ise

16:02 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-10

Regensburg 2011

Enkele weken geleden had ik me er reeds bij neergelegd dat een volledige triathlon niet voor dit jaar zou zijn. De vele werkuren in Païs & Origino waren de boosdoener. Ik kon onmogelijk aan mijn ventje vragen om de vele trainingsuren voor mij op de vangen in Païs. De enige oplossing was personeel aanvaarden,...Sinds vorige week hebben we iemand gevonden die (vanaf 1 december) dagelijks enkele uurtjes komt opvangen zodat ik probleemloos kan trainen!! Door deze oplossing heb ik de mogelijkheid iets langere trainingen in te lassen zonder steeds op mijn horloge te moeten kijken om op tijd terug te zijn in païs! Vanaf 1 december ga ik er dus volledig voor!! IM Regensburg here I come!!

We zijn ondertusen met 7 Mr T'ers die voor deze uitdaging gaan! Vijf mannen en 2 vrouwen (Marleen Verscheure & ik),....:-) De bedoeling is minstens drie clubtrainingen per week in te lassen. Ook zullen er enkele trainingen met Marleen op het programma staan als onze agenda dit toelaat tenminste,...! De komende 9 maanden zullen we elkaar dus genoeg zien,...:-) De rest van de trainingen zullen waarschijnlijk grotendeels alleen afgewerkt worden. Mijn trainingsschema zal opgesteld worden door Peter de clubcoach van Mr T. 

Welke wedstrijden ik ga doen ter voorbereiding, zal een beetje afhankelijk zijn van Peter. Ik hoop dat alleszins volgende voorbereidende wedstrijden op het programma staan,....enkele loopwedstrijden (10 mijl Antwerpen, 10 km Knokke, 10 km Gent, dwars door Brugge...), De Ronde Van Vlaanderen, zwemloop Wachtebeke, 1/4 St-laureins, 1/4 Brugge, 1/4 Eeklo, een 1/2 triathlon Neerpelt of een andere, 1/8 Vilvoorde,...

De bedoeling is om ook onze vakantie aan deze uitdaging te koppelen. Mijn ventje zou met de mobilhome achterkomen om daarna rustig verder te trekken richting,....

Ik hoop dat mijn lichaam deze zware inspanning aankan want de achillespees en schouder zijn nog steeds voelbaar hoewel de trainingen nog steeds op een laag pitje staan. Ik ga het dus deze maand nog vrij rustig houden om mijn lichaam nog even de nodige rust te gunnen om er daarna de volle 8 maanden voor te gaan:-)

Ik zal zoveel mogelijk mijn blog up to date houden zodat jullie mijn avontuur van het begin tot het einde kunnen volgen!! Ik ben alvast benieuwd!!

En voor degene die zin hebben om te komen supporteren naar Duitsland,...Hou 7 augustus alvast vrij:-)

Toedeloe!!

 

 

 

 

14:06 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-10

Mr T

Enkele weken geleden (na drie weken rust) heb ik de draad terug opgenomen door enkele proeftrainingen mee te volgen bij Mr T (Triatlonclub Gent). Deze trainingen bestaan uit de zwemtraining op dinsdag (en/of maandag), de looptraining op donderdag en de fietstraining op zondag. Ik ben nu ongeveer een maand aangesloten bij deze club en ik moet zeggen het valt reuze mee!! Het clubetentje, de zwemanalyse, de leuke trainingen,... één voor één super interessante momenten!! Vooral door de zwemanalyse weet ik weer waaraan te werken in het zwembad. Ook de looptrainingen zijn niet te onderschatten. De 20' techniektraining die eraan voorafgaan zorgen voor de nodige stijfheid de dag(en) nadien:-) En last but not least de fietstrainingen zijn ook steeds dik in orde! De club houdt zelfs een 'MTTG-fietstrainingregelmatigheidscriterium' bij. Degene die het meest naar de fietstraining komt krijgt een verrassing:-) Als dat geen stimulans is!! De twijfels om me aan te sluiten bij deze club waren dus geheel overbodig,....Dus voor degene die zelf nog twijfelen Mr T is THE place to be!!!

Mijn ambitie voor 2011 is nog steeds één groot vraagteken!? De club doet met 7 Mr T'ers mee aan de IM in Regensburg. De goesting om me aan te sluiten bij deze 7 is er zeker, maar alles is afhankelijk van Païs. Als ik genoeg tijd vind (en eventueel personeel) om mijn trainingsuren op te drijven zal niets me weerhouden om deze uitdaging aan te gaan,....Ik hoop defintief te kunnen beslissen op 15 novemeber,...

 

Wordt dus zeker nog vervolgd!!

14:41 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |