25-09-10

Eindigen in mineur,...

Geen marathon, en zelfs geen halve om mijn triatlonseizoen in schoonheid te eindigen,...:-(

Enkele weken geleden toen mijn duurlooopje van 32 km op het programma stond zag ik de bui al hangen,...de achillespees hield stand maar ik moest na 29km de strijd staken wegens uitdroging:-) Ik had te weinig gedronken tijdens de training en het tempo iets te hoog gelegd. Niet bepaald goed voor de moraal. Uiteindelijk trok ik me op aan mijn volgende trainingen die wel goed gingen. Ik liep nog twee maal probleemloos 20km ,... Toch bleven de twijfels bestaan of mijn lichaam wel stand ging houden!!

Eén van de laatste duurlopen begon mijn rechterheup en bovenbeen echter wat tegen te trekken,... Ik liet het nog niet aan mjn hart komen! Het zou wel over gaan!! Dinsdag 21 september (5 dagen voor de marathon) besloot ik toch een bezoekje te brengen aan de osteopaat. Zij zou het er wel uit krijgen dacht ik. Maar niets was minder waar! Ze raadde me aan om verder geen zware inspanningen te leveren de komende dagen. Wat de oorzaak juist is kon ze niet zeggen maar verdere onderzoeken zullen uitwijzen wat er scheelt,...

Ik troost me met het feit dat het triatlonseizoen voorbij is en dat ik nu kan genieten van de verdiende rust! Ik heb besloten het in september heel rustig aan te doen en enkel een paar fiets -en zwemtrainingen op het programma zetten. Lopen ga ik in september even laten voor wat het is!!

Gisteren en eergisteren dan maar gaan fietsen. Ik was van plan een rustig toertje van 50km in te lassen maar toen ik de bende van 'De Schelde' tegenkwam kon ik het niet laten van mee te rijden. Aan een tempo van 33 à 34km/u reden we een goeie 25km richting Grammene (of zoiets) . In het terugkeren was het traag genoeg geweest in de ogen van die mannen en maakten ze er een wedstrijdje van. Met een tempo van bij de 40km/u en een maximum van 49km/u reden ze me er 5km voor de aankomst af,.. Ik weet nu wat me te doen staat! Minstens 2x/week gaan trainen met die mannen om mijn snelheid wat op te krikken! Ze zullen me er niet meer af krijgen:-)

Straks ga ik met mijn ventje een toertje gaan fietsen. Hem kennende zal dit waarschijnlijk ook niet bepaald rustig zijn:-)

Morgen (26 september) sta ik paraat om mijn vele facebookvriendjes en enkele klantjes naar de finsh te roepen tijdens de marathon van Gent! Ik wens hierbij iedereen super veel succes met hun halve of volledige marathon!!!!! Vooral Sylvie (één van mijn klanten) die enkele jaren geleden begon met het start to runprogramma (volledig tegen de zin) en nu haar eerste halve marathon zal lopen! Go fot it meid!! Yes, you can!!

Tot de volgende!!

Toedeloe!!

 

 

12:19 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.