24-08-10

Mr T Gent

Sinds vrijdag terug van een weekje onstpanning in Frankrijk waar ik (samen met mijn ventje) elke dag heb kunnen trainen niettegenstaande het mindere weer. De batterijen zijn alleszins opgeladen!! We kunnen er terug tegenaan voor een jaartje,...

Zondag 22 augustus stond Mr T op het programma. Een 1/8 triatlon, ....niet echt mijn ding mede doordat dit een redelijk snelle wedstrijd is,...! Toch keek ik er ontzettend naar uit!!

Om 9u15 begaf ik me al met mijn fiets naar de inschrijving waar ik had afgesproken met Ilse om haar wedstrdijpakje van SMO te overhandigen. Ik zou voor deze ene keer 'Païs' en de hoofdsponsos van Mr T 'Fietsen Dirk' vertegenwoordigen. De volgende wedstrijden zijn zeker terug voor SMO!!

Tijd zat om ons materiaal rustig op zijn plaats te zetten en ons naar de start te begeven. De andere SMO'ers stonden al startklaar in het water toen Ilse en ik tegen 11u15 aankwamen. Ik baande me een weg om op de 2de rij te kunnen starten,.... Het deelnemersveld was véél sterker en talrijker dan vorig jaar. Ik was eens benieuwd,.... Het startschot klonk,.... Een massa woelende vrouwen baanden zich een weg door het water. Het was alweer een gevecht van je welste om aan de eerste boei te komen,.... Verdorie, die vrouwen zijn nog slechter dan al die mannen samen!! Halverwege zag ik Sophie (clubgenote). We zwommen (lees botsten) de overige 300m naast elkaar verder. Ik kreeg af en toe wel eens klop van haar maar van een clubgenote kan ik dat nog verdragen,...:-) Was super om samen met haar uit het water te komen! Terwijl ze me voorbij liep richting fiets verontschuldigde ze zich voor de 'harde' kloppen die ik heb moeten incasseren,...:-),...Geen probleem Sophie,....het is en blijft een wedstrijd hé!! Doe alleszins zo verder!! Je harde werk van de voorbije maanden werpen hun vruchten af!!

Deze keer deed ik een snellere wissel zodat ik  kon aanpikken aan het wiel van Annelore. We reden 10 km samen in elkaars wiel,....het was fun!! We probeerden naar het groepje voor ons te fietsen,....Maar plots sloeg het noodlot toe,.... Mijn kilometerteller schoof naar beneden en belandde in mijn spaken. Na veel twijfelen had ik ' morgens besloten mijn tijdritfiets te nemen ,...achteraf gezien duidelijk geen goede beslissing,...:-) Om ongelukken te vermijden besloot ik wijselijk om uit de wedstrijd te stappen en me verder te sparen voor de trio's,...Héél jammer want samen met Annelore zouden we er een leuke wedstrijd van gemaakt hebben! Vorig jaar eindigde ze 1 plaats achter mij,...moest dit van de jaar terug het geval geweest zijn zou ik  toch een goeie 4 min beter hebben gedaan dan vorig jaar:-( Ik was een beetje ontgoocheld maar niet getreurd,...de dag was nog lang niet om!! Er waren nog de trio's,....

Om 16u briefte ik de 2 teams over hoe we het zouden aanpakken. Ons doelstelling was met de eerste ploeg onze eerste plaats van vorig jaar te verdedigen of toch zeker een podiumplaats :-) Met de tweede ploeg was top 20 zeker haalbaar! Het zou vast en zeker spannend worden want het team van vorig jaar dat tweede was geworden had een NOG betere zwemmer en loper ingeschakeld,...Het werd een thriller!!

Met meer dan 3 minuten achterstand kwamen we (met beide teams) als 19de uit het water. Patrick en Didier stonden Marc vol ongeduld op te wachten! Ze zetten onmiddellijk de achtervolging in. Het zou zeker geen makkie worden om 3 minuten in te halen op 20 km,... Stefaan en ikzelf stonden vol zenuwen onze fietsers op te wachten,...Met nog een achterstand van 1 minuut zette Stefaan en ik de achtervolging in,....  Stefaan hield vrij goed stand maar kon toch geen volle minuut meer goedmaken. Zo eindigden we op een verdiende derde plaats met team 1!! Met de vierde snelste looptijd en DE snelste fietstijd dankzij Didier en mijn ventje:-) Ikzelf besloot er onmiddellijk in te vliegen maar wist al zeker dat ik snel zou bijgehaald worden door andere lopers. We eindigden uiteindlijk op een vijftiende plaats met ons tweede team. Super content want ons doelstelling was bereikt!! Podiumplaats, top 20 en super mooie reclame voor Païs en Fietsen Dirk!!

Ook mijn clubgenoten van SMO hebben het één voor één SUPER gedaan. We gingen met zowel goud, zilver als brons naar huis! Ook proficiat aan Katrien en Koen die hun eerste triatlon afwerkten! Op naar de 1/4! Ik vrees dat jullie de triatlonmicrobe snel zullen te pakken hebben:-) En last but not least, bedankt Bert voor de super leuke foto's!! Ik krijg ze jammer genoeg niet op mijn blog,...:-(

We sloten de avond af met een gezellig etentje in de Abdij in Drongen en met het prachtig vuurwerk in Latem! Een mooie afsluiter van ons verlof,....

Toedeloe!

Tot in Knokke!

 

 

 

 

12:05 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hoi Ise,
Alweer een leuk verslagje om te lezen! Extra leuk omdat we er ook een speciale vermelding in krijgen, heel fijn :-) Nogmaals proficiat met jullie resultaten! schitterende prestaties! Veel succes in Knokke en met de marathon in Gent!
Grtz***

Gepost door: Katrien | 25-08-10

De commentaren zijn gesloten.