27-07-10

25 juli 2010: D-Day: Triatlon Antwerpen! (Marc Herremans classic)

Ondertussen terug van een weekje verlof in Frankrijk met de mobilhome! Zalig relaxen samen met mijn ventje! De vakantie bestond vooral uit ontspanning, samen genieten van elkaar, het zonnetje en een beetje sporten!! Leuke fietsritjes en bergjes getrotseerd samen met mijn ervaren coureur! Ik kan het van geen betere vent leren:-)

 Alleen jammer dat we speciaal voor mijn halve triathlon terug naar huis moesten keren. Kleine vergissing van mij doordat deze wedstrijd vorig jaar een weekje later lag,.... Ik had me dan ook voorgenomen niet teveel met de wedstrijd bezig te zijn tijdens mijn verlof wat me behoorlijk gelukt is! De alcohol,snoepen, BBQ en de aperitieven gingen vlotjes binnen. Ik besloot er niet naar te kijken en vooral te genieten! Dit helemaal anders dan mijn eerste jaar waar ik de week voor de wedstrijd snoep, alcohol en vettig eten had verbannen,....Ik was benieuwd welk effect dit wel eens zou kunnen hebben op mijn resultaat!!

Vrijdagavond thuisgekomen, zaterdag alles klaargezet voor D-day, nog een spaghetti naar binnengewerkt en dan vroeg in het bedje,....Spannend!! Ik keek er alleszins ontzettend naar uit!!

Zondag 25 juli:

Zalig geslapen,...Zeven uur de wekker!! En dat tijdens mijn verlof,...pppfff!! De moraal niet wat het zou moeten zijn omdat ik er toch niet alles voor gedaan of gelaten had maar troostte me met het feit dat dit vaak de betere wedstrijden zijn en dat ik mijn voorbije wedstrijden goed had verteerd,...:-)

Om 8u vertrok ik samen met Patrick richting Antwerpen. Vorig jaar was ik reeds op voorhand alles gaan afhalen. Dit jaar had ik geen tijd om mijn nummer reeds de dag voordien af te halen, met gevolg,....  dit jaar meer stress!! De zenuwen gierden door mijn lijf toen we niet onmiddellijk de wisselzones en inschrijvingsplaats vonden. Ik begon behoorlijk onrustig te worden,...en patrick erbij:-)  Raar dat ik altijd meer stress heb om alles op zijn klaar te gaan zetten dan voor de wedstrijd zelf! Eenmaal alles op zijn plaats was ik zeer relax en was er nog even tijd om wat bij te praten met enkele collega-triatleten.

Bij de zwemstart werden het echter één voor één concurrenten,....Ik stond klaar in wave vier, bij de blauwe badmutsen. Het viel me op dat ik tussen allemaal beren van venten stond,.. Jeetje,dat zou wat geven in dat water....En gelijk kreeg ik (zoals altijd:-) Ik nam niet echt een goeie start en lag in een  slechte positie! Ik werd constant overzwommen, er werd aan mijn benen getrokken en constant op mijn schouder geduwd. Ik moest nog goed en wel beginnen maar had al halve liter water binnen. Lichte paniek overviel me,...Na een goeie 500m zwom ik enkele gele badmutsen van de vorig wave voorbij maar er staken mij ook enkele groene badmutsen van wave 5 voorbij, dat er ook nog eens bij,....  wat een woeste bende!! IK probeerde te kalmeren en me een weg te banen tussen de woelende massa!. Na enkele serieuze klopppen te hebben geïncasseerd besloot ik niet langer met me te laten sollen en 'vocht' terug!! Vanaf dan zwom ik iets relaxer,...

Na een goeie 32' (volgens Nicootje, merci mateke!!) kwam ik uit het water! Ik wist meteen dat dit minder goed was dan vorig jaar:-(

 Dan maar alles geven op de fiets!!

Ik begon onmiddellijk gelijk een 'zotte' te fietsen,...ik dacht alles of niets!! Maar zou ik dit tempo wel 90km kunnen volhouden?? Niet denken maar doen,.....Ik had me voorgenomen zoveel mogelijk vrouwen voorbij te steken:-) Ik reed van groepje naar groepje maar lette daarbij wel op dat ik nooit in het wiel van mijn voorligger zat want de jury was streng!! De gele kaarten werden rijkelijk uitgedeeld! Ik bleef er gelukkig van gespaard want 1 km extra lopen zag ik niet zitten!!  Na 2u 43' bracht mijn nieuwe tijdritfiets  me comfortabel in  wisselzone 2:-) Een 8-tal minuutjes beter dan vorig jaar! Ik had toch al mijn verloren minuut van het zwemmen goedgemaakt:-)

 En dan het deel waar ik het meest tegenop zag,...de halve marathon!!

Ik begon heel rustig te lopen om mijn voetjes en vooral achillespees de tijd te geven om wakker te worden! Vorig jaar sliepen mijn voeten van de 1ste tot de laatste kilometer en deed ik er meer dan 2u over om mijn halve marathon af te werken. Na een vijftal km begon ik hetzelfde gevoel te krijgen,....Gelukkig verdween de pijn al heel snel en kon ik mijn tempo van rond de 11km/u rustig aanhouden. Na een kleine berekening nam ik mezelf voor om te streven 20' van mijn persoonlijk record te doen ,....Ik mocht zeker niet onder de 10km/u belanden,...nog even op de tandjes bijten dus,...Ter hoogte van km 15 probeerde ik wat te versnellen om zeker die 20' te halen,....en het lukte!!! ZALIG!! Moe maar voldaan en met een eindtijd van 5u11'21'' kwam ik over de meet! Iets meer dan 20' sneller dan vorig jaar:-)

Alweer stond Marc Herremans aan de finish om iedereen persoonlijk proficiat te wensen! Jammergenoeg stond mijn fotograaf niet in de buurt en heb ik dit jaar geen foto met hem,...:-(  Ik zal dus verplicht zijn hem volgend jaar nog eens over te doen,....en hopelijk nog eens 20' van mijn tijd te doen!??

Bedankt vooral aan mijn ventje die toch een hele dag heeft opgeofferd om mee te komen supporteren!! Ook nen dikke merci aan Tim (trainer) , Nico, Inge, Margriet, Tinne, Marc & co om me over die finishlijn te schreeuwen! Nooit gedacht dat supporters zoveel invloed zouden hebben op mijn resultaat!!!!!

Chapeau ook voor de organistie! De vele vrijwilligers hebben dit alweer voortreffelijk gedaan! En Marc, keep on the good work!!

En dan Tinne speciaal voor jou,....the day after,....

Om 8u alweer die verdomde wekker,...de eerste werkdag na 10 dagen verlof!! De bovenbeentjes voelden (en nog steeds) vrij stijf aan. Zeker na enkele minuutjes stilzitten terug rechtkomen of trappen doen is niet bepaald een leuke activiteit op dit ogenblik! Maar niets gaat op tegen het zalig gevoel dat ik er toch weer eentje met succes heb volbracht!!! En alweer één van mijn grenzen heb verlegd,... Het gevoel dat de vele trainingen toch hun vruchten afwerpen doet deze pijn verdwijnen als sneeuw voor de zon (toch als ik stilzit:-)

Dus Tinne,...go for it!! Op naar die halve triathlon!!

Nog 3 te gaan (Mr T, Zwintriathlon & marathon van Gent) en dan gaan we voor een maandje rust!!

Toedeloe!

 

 

 

 

15:08 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11 juli 2010: Triathlon Vilvoorde

Na enkele problemen met mijn blog en een weekje verlof ben ik terug van weggeweest,...:-)

Al enkele weken geleden dat ik deze wedstrijd liep dus een kort en bondig verslagje! Klein deelnemersveld. Twintig dames ingeschreven waarvan er uiteindelijk maar  14 aan de start stonden,...

Aangekomen in Vilvoorde nog snel terrasje gedaan met Margriet en Patricke en dan richting start,....Bij aankomst aan de zwemstart zag ik nog net Tania en Davy! Mijn enthousiaste supporters! Super!! Ook Nico, Berry en Inge waren van de partij! Thanks guys!! Was terug leuk om enkele 'gillers' langs het parcours te horen:-)

Water was meer dan 21° met gevolg,...zonder wetsuit! En dan nog eens 1500m,..ppfff

Het watergevoel zat vrij goed, zeker zonder wetsuit! Had slechter verwacht! ! Wel bijna een voet in mijn gezicht gehad van een dame die het niet zo fijn vond dat ik constant in haar voeten zwom:-)

Als 5de uit het water,...

Eenmaal op de fiets had ik de gelegenheid om aan te pikken bij een groepje van 5 dames. Even op de tandjes bijten om erbij te geraken en weg waren ,...vilvoorde 2 2010.jpg

 Het was mijn 2de stayerwedstrijd. Niet echt mijn ding maar alleszins goeie training om goed in het wiel te leren rijden en zo goed mogelijk te volgen in de bochten. Was zeker nog niet perfect maar alleszins al veel beter dan het jaar ervoor tijdens de Mr T.

 

 

 

vilvoorde 2010.jpg

Na het fietsen ging de overgang naar het lopen vrij soepel. Jammer dat ik een dame de laatste ronde heb moeten lossen, die later tweede bleek te zijn:-)

Al bij al was ik blij met geleverde prestatie. Bij  aankomst nog lang staan napraten met Tania en Davy.

Toen ik samen met Berry mijn materiaal ging ophalen om stilletjes aan naar huis te gaan riepen ze mijn naam uit,....Ise Flo derde plaats in categorie,....

239_vilvoorde2010.jpgStiekem gehoopt maar nooit verwacht,....:-)

Op naar Antwerpen,... maar eerst een welverdiend weekje verlof met onze mobilhome!!

 

 Toedeloe!

12:04 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |