29-06-10

Laatste poging om wetsuit terug te vinden!!!

5240_121997984489_524079489_2217141_7213163_n

Deze wetsuit is tijdens de triathlon van Eeklo verloren gegaan. Hij zou ergens op straat moeten terecht zijn gekomen! Kan de eerlijke vinder mij contacteren! Ik beloof zelfs beloning voor degene die hem terugbrengt!!

 

 

 

 

5240_121997989489_524079489_2217142_345309_nHet gaat om een aquaman (zwart/blauw)

De naam Didier Delannoy (+ telefoonnummer) staat er in genoteerd. Ik herken hem onmiddellijk aan de kleine scheurtje die in de linkerbil aanwezig zijn.

 

WETSUIT IS ONDERTUSSEN TERUGGEVONDEN!!

De mama van een vriendin van mij heeft hem gevonden langs de weg. Ik was blij dat ik (in ruil voor een flesje wijn en champagne) mijn wetsuit terug in mijn bezit had! Dit is het minste dat ik kon doen voor deze symphatieke dame!!  Ben blij dat er toch nog eerlijke mensen op de wereld bestaan,....Wat is de wereld toch klein!!

Alvast bedankt aan iedereen die meeleefde in deze toch wel spannende week:-)

En Koentje, merci dat ik jouw wetsuit eventueel mocht gebruiken! Laat dit geen excuus zijn om toch nog eens langs te komen hé:-)

Toedeloe!!

11:41 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-10

1/4 Triathlon Eeklo,...HOT HOT HOT

27 juni: Triathlon Eeklo,...

Om 10u30 vertrokken ten huize Vanhoolandt-Flo. Super gelukkig omdat ventje uiteindelijk toch besliste om mee te gaan,... Alweer had ik mijn chauffeur gevonden voor de mobilhome,...:-)

Om 11u15 hadden we afgesproken met alle SMO'ers op de parking van de SMO gebouwen om gezamelijk te gaan inschrijven. Daarna samen met ploegmakker Frank nog snel even wat parcoursverkenning gaan doen. Achteraf gezien geen overbodige luxe want er waren toch wat verraderlijk putten en kasseien op het fietsparcours! Tegen 13u gingen we alles  klaarzetten in de wisselzone om ons nadien rustig naar de start te begeven,....Hoewel het water meer dan 21° was werd er toch toegelaten met wetsuit te zwemmen,...waarvan iedereen ook gretig gebruik heeft  gemaakt. Was wel even wringen om in het pak te geraken door de hitte,....maar moeilijk gaat ook! En we zouden nog voor 'hetere' vuren te komen staan die dag:-)

Om 13u35 klonk het startschot voor mijn wave! De  start een beetje gemist, redelijk wat getrek en geduw maar me uiteindelijk toch een weg kunnen banen tussen de woelende massa. Eén minuutje later dan in Brugge (17') kwam ik uit het (niet zo propere) water,...PPff

Een snelle wissel kon ik het alweer niet noemen,.... veel te veel gesukkel om in die klikpedalen te geraken,....tot grote ergenis van mijn ventje. Hij kreeg het bijna,...:-) Ik moet dringen op mijn fiets leren springen met de schoenen reeds op de pedalen! We weten alweer wat te doen!!

Fietsen liep niet zo vlot als in Brugge,... Wat me eigenlijk wel verwonderde want in Brugge was het verschrikkelijk slecht weer en ontzettend veel wind,... Hier in Eeklo wel meer draaien en keren,... nooit mijn 'dada' geweest!! Toch kon ik  na 1u11min met een goed gevoel van de fiets 'springen'!

Bij de start van de 10.5 km lopen voelden de beentjes  wat loom aan maar ik kwam er vrij snel door!   Halverwege zag ik vele triatleten naar de hamstring grijpen, geveld door de krampen. Gelukkig bleef ik daarvan gespaard,...het vele drinken de dagen ervoor bewezen duidelijk hun nut!! Met een looptijd van een kleine 50min in zo'n hitte kan ik alleen maar super tevreden zijn !

En dan zeggen ze dat een mens geen zware inspanningen mag leveren tussen 14u en 16u,...goe bezig:-)

Na de wedstrijd nog even wat napraten met enkele teamgenoten terwijl we aan het wachten waren op de prijsuitreiking en het afhalen van ons pakket. Met mooie podiumplaatsen van enkele SMo'ers,... konden we alleen maar terugblikken op een alweer geslaagde dag!

Mijn dagje eindigde jammergenoeg wel in mineur,.... Mijn wetsuit is bij het vertrekken vanuit Eeklo aan de mobilhome blijven hangen. Hij moet ergens tussen Eeklo en Drongen op straat terecht zijn gekomen,...Hopelijk een eerlijk vinder die belt naar het telefoonnummer die binnenin de wetsuit staat genoteerd,...:-(

Volgende afspraak in Vilvoorde voor nog een laatste kwartje en dan in rechte lijn richting 1/2 van Anwerpen !

Toedeloe!!

15:33 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-10

Triathlon brugge

Mijn eerste kwart van het seizoen,.....

De verwachtingen dit jaar lagen veel hoger dan het jaar ervoor doordat mijn ventje beweerde dat ik toch wel een grote 5 minuten beter zou moeten fietsen dan het jaar ervoor. Ten eerste door een betere fietsvoorbereiding (Ventoux + stage in Fréju) en ten tweede door mijn nieuwe tijdritfiets die ik van hem cadeau gekregen heb,.....Ook ik hoopte stiekem op enkele minuutjes beter dan vorig jaar... niettegenstaande de wind!

Om 14u15 hadden we (Marleen en Marc van Assche) afgesproken bij mij thuis. Marc zou met onze  mobilhome naar Brugge rijden. Ik durfde er nog niet goed mee rijden en wou die stress er niet nog eens bijnemen,...hoewel het met de zenuwen nog heel goed meeviel!!

Daar aangekomen gingen Marleen en ik op het gemak onze nummer halen,...

Eenmaal terug bij de mobilhome zorgde Marc als een ervaren coach voor ons. Hij zette allles mooi klaar, pompte onze banden op, verwisselde de wielen, legde onze nummer klaar en overliep alles nog eens rustig voordat we naar de wissel trokken. Super als iemand nadenkt voor jou,...:-)

Eenmaal bij de wissel kregen we een bui op ons hoofd en begon het nog een beetje harder te waaien:-) Ppff,....de moed zonk me in de schoenen!! Gelukkig stond ik onder een overdekte wisselzone zodat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn kleren en loopschoenen die nat zouden kunnen worden. Na de bui begaven we ons naar de zwemstart. Marc zou ons daar opwachten om onze rugzak met trui, slippers en fototoestel bij te houden. Alweer was hij perfect op de afspraak! Toch leuk als je zo een soigneur mee hebt!!

Bij de zwemstart kwam ik de andere girls tegen! Super! Nog een foto voor de start en weg waren we richting ingang van de zwemstart,....

Tria Brugge 004.jpg

Met wat vertraging startten eerst de profs. Daarna wave 2 met Marleen en Katleen. Ik startte samen met Kaat, Margriet, Roos en Elke in wave 3. Na nog een minuutje dobberen gingen ook wij van start. Gelukkig niet al te veel geklop en geduw bij de start,....Het zwemmen ging super vlot. Ik kon 1km lang in de voeten van een andere rode badmuts zwemmen! Zalig!! En telkens ik iemand met een roze badmuts (van wave 2) voorbijzwom kreeg ik een euforisch gevoel en stak ik nog een tandje bij. Ik zat goed,....ben eens benieuwd of mijn zwemtijd beter zal zijn . Het enige dat me ALWEER stoorde was mijn zwembril die voor de verandering terug inliep!!! Iemand goede tip voor goede zwembril, eentje die NIET inloopt,....Heb er wel al zo'n 8 stuks in mijn zwemzak zitten,...:-)

Na 1km vrij 'relax' zwemmen kwam ik uit het water. In rustige looppas begaf ik me naar mijn juweeltje:-) Een super snelle wissel kan ik het alweer niet noemen maar oefening baart kunst:-) Tijdens de wissel kwam ik Katleen tegen! We wensten elkaar snel succes en begonnen aan het toch wel zwaarste onderdeel van de wedstrijd,...zeker met zo'n wind! Ik zat onmiddellijk in het juiste ritme. Ik stak vrij snel enkele dames voorbij,...Dit gaf me  een super gevoel! Vorig jaar was dit helemaal anders!!! De ene na de andere stoof me toen voorbij. Maar halverwege  viel er een tak naar beneden en belandde tussen de spaken van mijn achterwiel,... Gelukkig bleven enkel de bladeren steken in mijn wiel zodat  ik zonder  ernstige gevolgen mijn tocht kon verderzetten. De bladeren maakten wel het nodige lawaai,... Ik moest denken aan vroeger toen we zo'n kaartje tussen ons spaken staken,...-) Maar dit was echter nog niet het alles. Ik voelde af en toe bij de bochten dat mijn rechter beugel los zat. In de polders waar de wind hevig waaide kwam hij volledig los. Het was toen niet meer mogelijk om op mijn beugel te gaan liggen,....De laatste 10km werkte ik oncomfortabel af met een loshangende beugel. Uit schrik om hem te verliezen op de kasseien hield ik me bij het binnenrijden van Brugge vrij rustig. Ik was blij toen ik mijn fiets aan 'de haak' kon hangen en mijn fietsschoenen kon wisselen voor mijn loopschoenen. Ondanks dit alles denk ik toch dat ik een behoorlijke fietstijd heb neergezet,.....

Door de problemen met mijn stuur vergat ik tijdens de wissel mijn footpod aan te zetten..... Ik wou geen tijd verliezen en besloot daarom niet te stoppen om hem aan te zetten. Daardoor heb ik dan ook geen idee hoe ik gelopen heb,... Ik vrees dat ik niet dezelfde tijd zal gelopen hebben zoals vorig jaar. Het super gevoel dat ik bij het zwemmen en fietsen had was verdwenen,...Toch kwam ik héél tevreden over de meet! Smaakt naar meer,....

Bij aankomst stond Marc alweer op tijd klaar met warme kleren! Ik stortte me onmiddellijk  op het buffet van fruit, snoep, koeken en drankjes,... In de tent kwam ik de andere girls tegen. De meeste waren vrij tevreden met hun prestatie. Yes, we hadden het toch maar terug gedaan!!!! Na ons buikje rond te hebben gegeten besloten Marleen en ik rustig onze fiets te halen en ons te gaan wassen in de mobilhome. Na een verfrissende douche speelden we nog een portie frietjes naar binnen. Marc en co gingen ondertussen chinees gaan eten,....Na een zware maaltijd vertrokken we richting Gent,.... De mobilhome was daarbij geen overbodige luxe. Marleen kon achteraan al een dutje doen want zij moest er de dag nadien vrij vroeg uit,...Zalig! Ik weet nu al dat de mobilhome zal meegaan naar elke wedstrijd!!

De foto's en de gedetailleerde uitslag zijn nog niet ter beschikking maar ik kijk alleszins terug op een super geslaagde dag!! Bedankt aan mijn ventje die alweer extra uurtjes heeft geklopt in Païs en Marc die ons doorheen dit alles heeft geholpen!!

Op naar de volgende 1/4 in Eeklo!

En aan Marc,...Héél véél geluk in Nice! Je zal daar schitteren!! Een ticket voor Hawai zou mooi zijn!! SUCCES!!!!!!!!!!!

Toedeloe!!

13:04 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-10

Kleine voorbeschouwing Brugge

Zaterdag 19 juni sta ik in Brugge aan de start van de eerste 1/4 triathlon van het seizoen 2010. Net zoals vorig jaar een kleine voorbeschouwing,....

Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ervan te verwachten,...In 2009 had ik de 1/8 traithlon in Geel en de 1/4 traithlon van St-Laureins al in de benen en wist ik ongeveer waar ik stond. Ook door de professionele begeleiding van Wim had ik er iets meer vertrouwen in. Dit jaar zal het dus afwachten worden,.....Maar de moraal zit alvast goed,....

Als ik dan toch een vergelijking wil maken tov vorig jaar kan ik alleen maar zeggen dat mijn zwemmen er niet echt is op vooruit gegaan. Het watergevoel zit vrij goed  maar ik kan maximum 1 tot 2x  /week zwemmen wat ik het jaar ervoor toch 2 tot 3x probeerde te doen,...Daardoor weet ik niet of ik mijn zwemtijd zal kunnen verbeteren. Deze week ga ik proberen nog enkele keren in de Blaarmeersen te zwemmen om de schade wat te beperken.

Het fietsen loopt wel lekker! Toch regelmatig langere fietstochten gedaan met de girls, stage in Fréju achter de rug en de Mont Ventoux in de benen. Ben eens benieuwd of dit tijdens de wedstrijden zijn vruchten zal afwerpen. Nog een beetje op snelheid en behendigheid trainen en hopelijk kan ik mijn rampzalige fietstijden van vorig jaar wat verbeteren,....:-)

Over mijn looptrainingen mag ik ook zeker niet klagen!! Elke loopwedstrijd loop ik soepeler en haal ik meestal een PR. Dit zal zich hopelijk ook tonen tijdens de volgende wedstrijden. Enkel op de overgang van het fietsen naar het lopen moet nog gewerkt worden,....:-)

Dus,....als ik alles vergelijk met vorig jaar zou ik mijn PR op de kwart in Brugge toch ook moeten verbeteren,....???!

PPff,...geen idee! We zullen wel zien! Ik zie het alvast reuze zitten!

Tot in Brugge!!

Toedeloe!!

10:07 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |