28-06-10

1/4 Triathlon Eeklo,...HOT HOT HOT

27 juni: Triathlon Eeklo,...

Om 10u30 vertrokken ten huize Vanhoolandt-Flo. Super gelukkig omdat ventje uiteindelijk toch besliste om mee te gaan,... Alweer had ik mijn chauffeur gevonden voor de mobilhome,...:-)

Om 11u15 hadden we afgesproken met alle SMO'ers op de parking van de SMO gebouwen om gezamelijk te gaan inschrijven. Daarna samen met ploegmakker Frank nog snel even wat parcoursverkenning gaan doen. Achteraf gezien geen overbodige luxe want er waren toch wat verraderlijk putten en kasseien op het fietsparcours! Tegen 13u gingen we alles  klaarzetten in de wisselzone om ons nadien rustig naar de start te begeven,....Hoewel het water meer dan 21° was werd er toch toegelaten met wetsuit te zwemmen,...waarvan iedereen ook gretig gebruik heeft  gemaakt. Was wel even wringen om in het pak te geraken door de hitte,....maar moeilijk gaat ook! En we zouden nog voor 'hetere' vuren te komen staan die dag:-)

Om 13u35 klonk het startschot voor mijn wave! De  start een beetje gemist, redelijk wat getrek en geduw maar me uiteindelijk toch een weg kunnen banen tussen de woelende massa. Eén minuutje later dan in Brugge (17') kwam ik uit het (niet zo propere) water,...PPff

Een snelle wissel kon ik het alweer niet noemen,.... veel te veel gesukkel om in die klikpedalen te geraken,....tot grote ergenis van mijn ventje. Hij kreeg het bijna,...:-) Ik moet dringen op mijn fiets leren springen met de schoenen reeds op de pedalen! We weten alweer wat te doen!!

Fietsen liep niet zo vlot als in Brugge,... Wat me eigenlijk wel verwonderde want in Brugge was het verschrikkelijk slecht weer en ontzettend veel wind,... Hier in Eeklo wel meer draaien en keren,... nooit mijn 'dada' geweest!! Toch kon ik  na 1u11min met een goed gevoel van de fiets 'springen'!

Bij de start van de 10.5 km lopen voelden de beentjes  wat loom aan maar ik kwam er vrij snel door!   Halverwege zag ik vele triatleten naar de hamstring grijpen, geveld door de krampen. Gelukkig bleef ik daarvan gespaard,...het vele drinken de dagen ervoor bewezen duidelijk hun nut!! Met een looptijd van een kleine 50min in zo'n hitte kan ik alleen maar super tevreden zijn !

En dan zeggen ze dat een mens geen zware inspanningen mag leveren tussen 14u en 16u,...goe bezig:-)

Na de wedstrijd nog even wat napraten met enkele teamgenoten terwijl we aan het wachten waren op de prijsuitreiking en het afhalen van ons pakket. Met mooie podiumplaatsen van enkele SMo'ers,... konden we alleen maar terugblikken op een alweer geslaagde dag!

Mijn dagje eindigde jammergenoeg wel in mineur,.... Mijn wetsuit is bij het vertrekken vanuit Eeklo aan de mobilhome blijven hangen. Hij moet ergens tussen Eeklo en Drongen op straat terecht zijn gekomen,...Hopelijk een eerlijk vinder die belt naar het telefoonnummer die binnenin de wetsuit staat genoteerd,...:-(

Volgende afspraak in Vilvoorde voor nog een laatste kwartje en dan in rechte lijn richting 1/2 van Anwerpen !

Toedeloe!!

15:33 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.