21-06-10

Triathlon brugge

Mijn eerste kwart van het seizoen,.....

De verwachtingen dit jaar lagen veel hoger dan het jaar ervoor doordat mijn ventje beweerde dat ik toch wel een grote 5 minuten beter zou moeten fietsen dan het jaar ervoor. Ten eerste door een betere fietsvoorbereiding (Ventoux + stage in Fréju) en ten tweede door mijn nieuwe tijdritfiets die ik van hem cadeau gekregen heb,.....Ook ik hoopte stiekem op enkele minuutjes beter dan vorig jaar... niettegenstaande de wind!

Om 14u15 hadden we (Marleen en Marc van Assche) afgesproken bij mij thuis. Marc zou met onze  mobilhome naar Brugge rijden. Ik durfde er nog niet goed mee rijden en wou die stress er niet nog eens bijnemen,...hoewel het met de zenuwen nog heel goed meeviel!!

Daar aangekomen gingen Marleen en ik op het gemak onze nummer halen,...

Eenmaal terug bij de mobilhome zorgde Marc als een ervaren coach voor ons. Hij zette allles mooi klaar, pompte onze banden op, verwisselde de wielen, legde onze nummer klaar en overliep alles nog eens rustig voordat we naar de wissel trokken. Super als iemand nadenkt voor jou,...:-)

Eenmaal bij de wissel kregen we een bui op ons hoofd en begon het nog een beetje harder te waaien:-) Ppff,....de moed zonk me in de schoenen!! Gelukkig stond ik onder een overdekte wisselzone zodat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn kleren en loopschoenen die nat zouden kunnen worden. Na de bui begaven we ons naar de zwemstart. Marc zou ons daar opwachten om onze rugzak met trui, slippers en fototoestel bij te houden. Alweer was hij perfect op de afspraak! Toch leuk als je zo een soigneur mee hebt!!

Bij de zwemstart kwam ik de andere girls tegen! Super! Nog een foto voor de start en weg waren we richting ingang van de zwemstart,....

Tria Brugge 004.jpg

Met wat vertraging startten eerst de profs. Daarna wave 2 met Marleen en Katleen. Ik startte samen met Kaat, Margriet, Roos en Elke in wave 3. Na nog een minuutje dobberen gingen ook wij van start. Gelukkig niet al te veel geklop en geduw bij de start,....Het zwemmen ging super vlot. Ik kon 1km lang in de voeten van een andere rode badmuts zwemmen! Zalig!! En telkens ik iemand met een roze badmuts (van wave 2) voorbijzwom kreeg ik een euforisch gevoel en stak ik nog een tandje bij. Ik zat goed,....ben eens benieuwd of mijn zwemtijd beter zal zijn . Het enige dat me ALWEER stoorde was mijn zwembril die voor de verandering terug inliep!!! Iemand goede tip voor goede zwembril, eentje die NIET inloopt,....Heb er wel al zo'n 8 stuks in mijn zwemzak zitten,...:-)

Na 1km vrij 'relax' zwemmen kwam ik uit het water. In rustige looppas begaf ik me naar mijn juweeltje:-) Een super snelle wissel kan ik het alweer niet noemen maar oefening baart kunst:-) Tijdens de wissel kwam ik Katleen tegen! We wensten elkaar snel succes en begonnen aan het toch wel zwaarste onderdeel van de wedstrijd,...zeker met zo'n wind! Ik zat onmiddellijk in het juiste ritme. Ik stak vrij snel enkele dames voorbij,...Dit gaf me  een super gevoel! Vorig jaar was dit helemaal anders!!! De ene na de andere stoof me toen voorbij. Maar halverwege  viel er een tak naar beneden en belandde tussen de spaken van mijn achterwiel,... Gelukkig bleven enkel de bladeren steken in mijn wiel zodat  ik zonder  ernstige gevolgen mijn tocht kon verderzetten. De bladeren maakten wel het nodige lawaai,... Ik moest denken aan vroeger toen we zo'n kaartje tussen ons spaken staken,...-) Maar dit was echter nog niet het alles. Ik voelde af en toe bij de bochten dat mijn rechter beugel los zat. In de polders waar de wind hevig waaide kwam hij volledig los. Het was toen niet meer mogelijk om op mijn beugel te gaan liggen,....De laatste 10km werkte ik oncomfortabel af met een loshangende beugel. Uit schrik om hem te verliezen op de kasseien hield ik me bij het binnenrijden van Brugge vrij rustig. Ik was blij toen ik mijn fiets aan 'de haak' kon hangen en mijn fietsschoenen kon wisselen voor mijn loopschoenen. Ondanks dit alles denk ik toch dat ik een behoorlijke fietstijd heb neergezet,.....

Door de problemen met mijn stuur vergat ik tijdens de wissel mijn footpod aan te zetten..... Ik wou geen tijd verliezen en besloot daarom niet te stoppen om hem aan te zetten. Daardoor heb ik dan ook geen idee hoe ik gelopen heb,... Ik vrees dat ik niet dezelfde tijd zal gelopen hebben zoals vorig jaar. Het super gevoel dat ik bij het zwemmen en fietsen had was verdwenen,...Toch kwam ik héél tevreden over de meet! Smaakt naar meer,....

Bij aankomst stond Marc alweer op tijd klaar met warme kleren! Ik stortte me onmiddellijk  op het buffet van fruit, snoep, koeken en drankjes,... In de tent kwam ik de andere girls tegen. De meeste waren vrij tevreden met hun prestatie. Yes, we hadden het toch maar terug gedaan!!!! Na ons buikje rond te hebben gegeten besloten Marleen en ik rustig onze fiets te halen en ons te gaan wassen in de mobilhome. Na een verfrissende douche speelden we nog een portie frietjes naar binnen. Marc en co gingen ondertussen chinees gaan eten,....Na een zware maaltijd vertrokken we richting Gent,.... De mobilhome was daarbij geen overbodige luxe. Marleen kon achteraan al een dutje doen want zij moest er de dag nadien vrij vroeg uit,...Zalig! Ik weet nu al dat de mobilhome zal meegaan naar elke wedstrijd!!

De foto's en de gedetailleerde uitslag zijn nog niet ter beschikking maar ik kijk alleszins terug op een super geslaagde dag!! Bedankt aan mijn ventje die alweer extra uurtjes heeft geklopt in Païs en Marc die ons doorheen dit alles heeft geholpen!!

Op naar de volgende 1/4 in Eeklo!

En aan Marc,...Héél véél geluk in Nice! Je zal daar schitteren!! Een ticket voor Hawai zou mooi zijn!! SUCCES!!!!!!!!!!!

Toedeloe!!

13:04 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.