30-04-10

10 mijl Antwerpen

Zondag 25 april stond er een pittig trainingske op het programma.Een kleine 80km naar Antwerpen fietsen & de 10 mijl lopen.

Rond 10u vertrokken we  aan het St-Pierstation in Gent, richting Antwerpen. Margriette had een knooppuntenroute uitgestippeld die  we (bijna) foutloos hebben gevolgd. Eenmaal we goed doorhadden hoe alles in zijn werk zat verliep de laatste 50km vlekkeloos:-) Af en toe zaten we wel eens op een onverharde weg maar gelukkig lag alles droog en kwamen we na 3u (zonder platte band) aan in Antwerpen.

Na een smakelijke spaghetti, verkleedpartij en zoektocht naar veilige plaats voor onze fiets begaven we ons rustig naar de start...

Stipt om 15u30 klonk het startschot. Na 3 min stappen konden we eindelijk beginnen lopen. Ik startte vrij snel,...met de spaghetti nog in mijn keel begon ik aan een 12km/u,....  Het gevoel zat  onmiddellijk goed. Ik weet van mezelf dat ik niet snel mag starten dus liet ik Margriette en Patrick begaan en bleef alleen achter...Ik vertraagde (volgens mijn foodpod) tot een snelheid van 11km/u. Ik hoopte dat ik dit de grote 16 km zou kunnen volhouden,....hoewel ik het betwijfelde,...de waaslandtunnel moest tenslotte nog komen! Ter hoogte van de 10km kwam ik Margriette terug tegen. Ik was blij dat ik haar zag en probeerde aan te klampen. We bleven de resterende 6km samen en liepen aan een grote 11km/u. We hadden een beetje hetzelfde tempo en trokken ons op aan elkaar!.

In de wasslandtunnel (ter hoogte van km 13) kregen de meeste het zeer lastig. Velen moesten stoppen, stappen, weggevoerd worden,.... Bij ons bleef het gevoel vrij goed, zelfs na de beklimming in de waaslandtunnel:-). Naar het einde toe spoorden we elkaar zelfs nog een beetje aan om nog een klein versnellingske te doen om zo met een eindtijd van 1u23 aan te komen.

Tevreden keken we terug op een geslaagde dag!

Enkel de terugreis leek niet zo vlot te gaan. Zeker 30 min moeten aanschuiven in de fietstunnel, darmen die protesteerden, 30 min wachten op de trein,...Haddden we dat geweten zouden we beter met de fiets naar huis hebben gereden:-) Zeker nadat we wisten dat we er bijna even lang hadden over gedaan met de trein dan met de fiets,....

Toch mag ik terugkijken op een super resultaat! Een PR op de 10 mijl na 85 fietskilometers in de benen te hebben! Mijn tweede 'wedstrijd' van het seizoen mag ik alweer geslaagd noemen!

Volgende zaterdag (1 mei) lopen we de 10km van Knokke! Hopend op een nieuw PR op de 10km!!

Ik kijk er alvast naar uit!

Toedeloe:-)

17:55 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.