29-03-10

Eerste wedstrijdje van het seizoen,...

Zwemloop Wachtebeke. 500m zwemmen & 5km lopen,....

Vorig jaar was dit  DE allereerste wedstrijd vanaf het begin van mijn triathlonavontuur. Voor mij een eerste test na een klein half jaartje trainen onder begeleiding van Wim Van de Wielle...Als 12de irongirl kwam ik toen over de finish met een zwemtijd van 9'22 en een looptijd van 25'06. Mijn eindtijd was 34'28. Ik was zeer tevreden en Wim ook!

Zondag  29 maart 2010,.... Een jaar later stond ik terug aan de start van deze zwemloop en veel  ontspannender dan vorig jaar. Wel met veel minder trainingsuren, meer kwetsuren en zonder de professionele trainingen van Wim dan het jaar ervoor,....Ik was eens benieuwd!

Ik vertrok ontspannen richting Wachtebeke. Het was leuk om enkele bekende gezichten te zien. Na een beetje geklets met de girls begaven we ons een half uurtje voor het startsignaal richting zwembad. Stipt om 14u35 klonk het startschot,...

Ik vertrok vlot maar liet toch één dame voorgaan. Ik wou wel eens het gevoel  'in de voeten zwemmen' ervaren. Na enkele meters letterelijk in haar voeten gezwommen te hebben waagde ik het  toch om er na 300m voorbij te gaan. Ik kon een vlot tempo aanhouden,...Met een tijd van 9'11 seconden kwam ik uit het water. Achteraf een heel goeie zwemtijd voor mij en 10'' beter dan het jaar ervoor!

Het lopen leek ook soepel te gaan! Ik had een heel goed gevoel en kon 5 km lang hetzelfde tempo aanhouden. Ik dacht toch wel een 12km/u te lopen,...en hoopte zo minstens dezelfde tijd als vorig jaar neer te zetten,....Ik kon mijn snelheid echter niet weten want mijn foodpod was defect, het was dus puur op het gevoel,...

De volgende dag keek ik vol spanning naar de uitslag van de zwemloop en kwam tot de conclusie dat ik 2' trager gelopen had dan het jaar ervoor, en eindigde zo op een ongoochelende 17de plaats,...:-(

Door de vele kwetsuren en mindere trainingsuren is het natuurlijk niet verwonderlijk maar had toch beter verwacht,..

Het zijn dus enkel de zwemtrainingen die hun vruchten afwerpen. De looptrainingen ga ik na lange revalidatie stilletjes aan terug moeten opbouwen en de fietskilometers zullen in Frankrijk ongetwijfeld opgedreven worden. !!

Frankrijk here I come......

15:35 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-10

Sterven op de fiets,...

Zaterdag 20 maart vertrokken we met enkele Mont Ventoux'ers om 9u voor een ritje van 110 km richting Vlaamse Ardennen. Alleszins een goeie voorbereiding voor ons avontuur in mei naar de 'kale berg'. Ik had er goeie moed in! Ik dacht dat de conditie niet slecht was niettegenstaande de weinige kilometers in de benen. Maar niets was minder waar! Het was doodgaan,....

Omdat ik ten laatste om 15u terug in Païs moest staan, hadden we besloten STIPT om 9u te vetrekken! Nog niet iedereen was startklaar daarom besloten we reeds te vertrekken, we waren er toch van overtuigd dat ze ons snel zouden inhalen!! Toch zullen we het nog dikwijls mogen horen,...:-)  Op amper 5km van de start viel Dirk al plat. Door de tijdsdruk besloten we na overleg met hem door te rijden. Hij zou ons wel inhalen of de andere groep zou hem wel oppikken! En zo was het,...al bij de eerste bevoorrading waren we terug voltallig!!

Het tempo lag van in het begin vrij hoog. Toch kon ik mooi volgen, zeker zolang het plat en rechtdoor was. Na een kleine 70km begon de vermoeidheid toch wel toe te slaan. Dit was voor mij dan ook het maximum aantal kilometers dat ik deze winter had gefietst,...

Enkele kilometers na de eerste bevoorrading werd ons een kasseistrook van 2 km voorgeschoteld. Deze heeft me de das omgedaan,...Kasseien en afdalingen zijn duidelijk mijn dada niet!! De kloof tussen mij en de groep werd zienderoge groter en groter,..Het parcours werd steeds heuvelachtiger, er kwamen meer bochten en afdalingen. Ik vrees dat mijn remmen snel zullen vervangen mogen worden:-) De schrik bij de afdalingen, het remmen in de bochten, de vermoeidheid bij de beklimmingen, de afgunst bij de kasseien zorgden ervoor dat ik zowel fysiek als mentaal een 'krak' kreeg. De eerst volgende col 'De leeberg' beklom ik nog puur op karakter, de daaropvolgende kortere 'col' met kasseien  was er teveel aan,... Het was sterven op de fiets!!

Telkens ik boven (of beneden) kwam stond de groep me mooi op te wachten. Verschrikkelijk als je weet dat net IK degene was die niet kon wachten bij de start en Dirk  heb achtergelaten toen hij platviel. Maar 'samen uit samen thuis' zo klonk het:-) Achteraf gezien ben ik blij dat ze bij me zijn gebleven. Ik vrees dat mijn fiets er anders wel eens zou gevlogen zijn,...:-)

Was het door de schrik bij de afdalingen, te weinig te eten of drinken, geen klimervaring,...Ik zoek zeker geen excuus! Het ging voor geen meter!! Trainen in de Vlaamse Ardennen is duidelijk iets anders dan rechte stukken langs het water, lekker ontspannen op het triathlonstuur in het wiel van één of andere toerist,...:-) Ik zal nog enkele trainingen mogen doen in de Vlaamse Ardennen vooraleer ik die 'kale Berg' zal kunnen trotseren!

Chapeau voor Els, Katleen, Marleen en Sophie die wel hun mannetje stonden tussen al die mannen!!! Als ik weet dat ze misschien wel minder kilometers in de benen hebben dan ik, kan ik  alleen maar besluiten dat ik nog veel zal moeten trainen om mee te kunnen met deze dames!!

Hopelijk helpt het weekje training in Frankrijk om mijn angst te overwinnen bij de afdalingen en de cols te trotseren:-)

Gelukkig is mijn ventje ook terug beginnen trainen en kan hij me de kneepjes van het vak een beetje leren! Liefde is,...samen trainen in de Vlaamse Ardennen:-) 

19:31 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-03-10

Voorbereidingen,...

Na enkele rustige maanden op trainingsgebied kan ik nu wel zeggen dat ik terug goed op dreef ben. Enkel het lopen staat nog op een laag pitje door de nog steeds aanslepende kwetsuren. Daardoor heb ik enkele geplande loopwedstrijden moeten afblazen met gevolg dat ik de bende van 'het slechte moaten comité' nog niet gezien heb dit jaar:-( Zij zijn alleszins goed bezig!! Doe zo verder, maatjes:-) Eenmaal ik  volledig gerecupereerd ben loop ik zeker één van de volgende wedstrijden mee!!

Het fietsen daarentegen begint vlotjes te gaan! Met toch wel opvallend minder kilometers  in de benen dan vorig jaar (door het slechte weer) heb ik toch het gevoel dat de conditie  vrij goed zit! Dat anderhalf uurtje spinning op vrijdagavond heeft er zeker niet slecht aan gedaan:-)  Alleszins een goeie voorbereiding voor de komende stage in april en de beklimming van de Mont Ventoux in mei!

Zaterdag 3 april is het zover!! Een weekje  trainingsstage naar Frankrijk. Als enige vrouw zal ik wel mijn mannetje moeten staan dus ga ik de komende dagen een tandje bij moeten steken,...:-) Zeker iets om naar uit te kijken!! Het is alweer mijn ventje die ervoor gezorgd heeft dat ik er eens een weekje tussenuit kan:-) Is het geen schatje!!

Ik hoop er dagelijks mijn kilometerkes te kunnen zwemmen en enkele mooie fiets -en looptrainingen te kunnen doen! En zeker mijn tijdritfiets ook eens uittesten want er staan nog maar 150km op de teller!

Ondertussen lopen de inschrijvingen van de triathlonwedstrijden niet echt vlot. Die inschrijvingen zijn al een wedstrijd op zich . En doordat men nu voorkeur geeft aan atleten met licentie en/of inwoners van,...is het er zeker niet op verbeterd. Zo vallen de recreanten er natuurlijk snel vantussen. Een goeie reden dus om me volgend jaar zeker in te schrijven in een club!! Ik kijk alvast een beetje rond,...

Morgen gaan we alleszins met enkele girls de passage tours rijden. Hopelijk hou ik 110 km stand want het is voor mij de eerste keer dat ik 110km zal fietsen, en dan nog in de Vlaamse Ardennen.??! Maar er zal daar wel genoeg volk zijn om ons uit de wind te zetten zeker,...:-)

 

14:47 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |