03-09-09

Bijna één jaar onder begeleidng van Wim Van De Wielle

Vorig jaar in augustus maakte ik  voor het eerst kennis met 'triathlon'. Meteen kreeg ik de triathlonmicrobe te pakken,... In september kwam ik via google op de 3coach site (www.3coach.be)terecht . Doordat ik 12u per dag werk en ik geen enkele triathlonclub vond met de ideale trainingsuren leek one-on-one begeleidng me wel wat! Na een positief telefoongesprek met Wim Van De Wielle maakten we op 21 oktober onze eerste afspraak voor een lactaattest en bespreking van mijn doelstelling. (1/2 triathlon Marc Herremans classic op 2 augustus 2009 onder de 6u eindigen)

Enkele dagen later kreeg ik mijn eerste trainingsschema online. Met een heel handig systeem (www.asicoach.com) werden mijn trainingen wekelijks doorgegeven. Met dit computerprogramma heb je de mogelijkheid om je trainingsschema te bekijken, feedback te geven & krijgen van je trainer, een trainingsdagboek bij te houden en deze zelfs delen met vrienden...kortom facebook voor sportievelingen:-)

Mijn drukke agenda strooide soms wat roet in het eten maar telkens zorgde Wim voor een alternatief. Hij paste mijn programma steeds aan, vooral aan mijn lange werkdagen, verlofdagen & soms ook mijn grillen:-) Zo werkte ik toch 95% van mijn dagelijkse trainingen af. Niet altijd met evenveel zin (vooral tijdens koude winterdagen) maar de motiverende woorden van Wim zorgden er altijd voor dat ook de zwaardere trainingen probleemloos werden afgewerkt. Achteraf was het stiekem genieten van een zalig badje na een koude en natte fietstraining,...:-)

Gedurende het volledige seizoen bleef ik gemotiveerd trainen, maakte ik progressie en bleef ik kwetsuurvrij! Op 6 maanden verbeterde mijn zwemtijd met meer dan 1min op 1000m, kon ik probleemloos 100km fietsen en liepen de loopkilometers gemakkelijk op:-)

Na enkele maanden werd er geëvalueerd aan de hand van een tweede lactaattest en werden de hartslagzones opnieuw aangepast!

Ook tijdens sommige wedstrijden werd ik bijgestaan. Een telefoontje voor de wedstrijd om me succes te wensen, een aanmoedigend woordje tijdens de wedstrijd of een schouderklopje aan de finish waren de kers op de taart!

Op 2 augustus 2009 was het dan zover! Met een eindtijd van 5u32 werkte ik mijn allereerste 1/2 triathlon comfortabel af! Ook de vele vriendschappen en nieuwe mensen die ik heb mogen leren kennen maken mijn triathlonseizoen meer dan geslaagd!

Zegt dit niet genoeg,...:-)DSC_95861

Merci Wim! Danzij jouw professionele begeleiding, voedingstips & steun kan ik terugkijken op een super geslaagd maar vooral kwetsuurvrij eerste triathlonseizoen! 

Voor jou was 2009 een verschrikkelijk jaar maar toch slaag je erin om op een professionele manier verder te gaan! Dit is onbeschrijfelijk!! Hou je sterk!

Triathlon Geel

Hopelijk mag ik me volgend seizoen terug laten begeleiden door jou!

Groetjes

Ise

12:08 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Chique, wat je dit jaar bereikt en gepresteerd hebt! Ook heel leuk om al je ervaringen en emoties te lezen...

Gepost door: Katrien De Bruyne | 03-09-09

kippenvel Ise,
mooi verslag! Wat jij dit jaar deed is bangelijk!!!
Jij bent super en je trainer zeker ook.
Zeker weten dat hij veel aan je heeft nu.

Sterkte aan Wim!
En Ise...Doe zo verder!!! Merci dat ik je dit jaar mocht leren kennen! x

Gepost door: Tinne | 03-09-09

Amai, wat een prestatie! Ik zou het niet kunnen! Chapeau!

Gepost door: Liesbeth | 03-09-09

De commentaren zijn gesloten.