24-08-09

Een jaar geleden,...

5240_121998064489_524079489_2217154_1660299_nEen jaar geleden stond ik aan de start van mijn allereerste trio triathlon. Ik nam het lopen voor mijn rekening wat me heel goed beviel,...Door vooral de  leuke sfeer, toffe mensen, vele supporters en goeie organistaie kreeg ik de triathlonmicrobe te pakken & besliste ik toen om deze wedstrijd het jaar nadien individueel af te leggen! Zo gezegd zo gedaan,...

Zondag 23 augustus

Om 11u15 werden de dames aan de zwemstart verwacht voor een eerste briefing. Eventjes getwijfeld of ik wetsuit wel zou aandoen,....Watertemperatuur was 19° waardoor we zelf mochten beslissen,...Dan toch maar beslist dit te doen (wat achteraf gezien niet zo goed idee was) waardoor ik heel veel tijd heb verloren in de wissels,...

11u30 startschot,...Zwemmen ging behoorlijk goed! Verwonderlijk als je weet dat ik bij de start van mijn triathlonavaontuur daarvoor het meeste schrik had. Ik heb me geen enkele keer bedreigd gevoeld door de 250 dames die rondom mij zwommen. Eenmaal uit het water begon het gesukkel,.... Brilletjes zat vast in wetsuit, kreeg daardoor wetsuit niet uit, kousen aangedaan bij wissel,...allemaal geklungel waardoor ik veel tijd ben verloren.

Eenmaal op de fiets stormden me al snel enkele Irongirls voorbij. Dit kon ik niet laten gebeuren en gaf  tandje bij om in het wiel te geraken. Doordat het een stayerwedstrijd was was dit toegestaan,...voor mij ideaal omdat fietsen niet bepaald favoriete onderdeel is:-) De rechte lijnen kon ik perfect tempo volgen. In de bochten was ik er telkens af en moest ik steeds een effort doen om terug in het wiel te geraken,...vreselijk die bochten!! Wel leuk in zo'n gedreven groepje rijden! Stayerwedstrijden moet ik meer op programma zetten!!

Na 20 km begon voor mij de grootste opgave,...5km lopen! Doordat ik vooral getraind was op de langere afstanden had ik het moeilijk om te doseren. (wat ik eigenlijk niet had moeten doen op een 1/8 wedstrijd) Daardoor veel trager gelopen dan ik eigenlijk kan,..jammer!!

Mijn gevoel op het einde van de wedstrijd was niet eufories maar zeker ook niet ontevreden. Nog veel werk aan de bochten, snelheid op de fiets en intervaltrainingen bij het lopen! We weten weer waar aan te werken!5240_121998624489_524079489_2217240_1306089_n

Resultaat: 24ste vrouw op de 250. Vierde vrouw in mijn categorie! In een tijd van een goeie 1u22,...Volgend jaar podiumplaats?!!

Maar het beste moest nog komen,...

 

5240_121998669489_524079489_2217249_2942189_n

De trio triathlon!! De bedoeling was om Fietsen Dirk (officiële sponsor Mr T) en PaÏs eens in de kijker te zetten! En daar zijn we maar al te goed in geslaagd!

Het leek wel een thriller,.....Als 8 ste uit het water, 5 plaatsen gewonnen bij het fietsen,...als derde begonnen aan het lopen,....ALS EERSTE TEAM geëindigd!!!! Ons tweede team heeft het zeker ook niet slecht gedaan op de 47ste plaats,...

Was superleuke namiddag en daar doen we het toch voor, niet?

Alweer op naar de volgende uitdaging! 1/4 Zwintriathlon in Knokke!

12:54 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-08-09

Mijn oprechte deelneming!

Wat de ene dag de mooiste dag van je leven kan zijn,....kan de andere dag je leven op één seconde helemaal veranderen,...Dit overkwam mijn trainer, Wim Van De Wielle.

Op woensdag 12 augustus  is Kristel (zijn vrouw) omvergereden door een dronken chauffeur die daarbij nog eens vluchtmisdrijf pleegde. Voor Kristel was het fataal,...ze overleed ter plaatste aan haar verwondingen. Wim zal alleen verder moeten met hun dochter Tess (8 maanden)

Kristel en wimKristel, jou herinner ik me als een ongelooflijk warm persoon. Telkens ik je zag straalde je geluk uit! Jullie waren voor vele hét ideale gezinnetje!! Ik kende je niet persoonlijk maar het doet toch verdomd zeer om zo'n jong, levendig iemand te moeten laten gaan! Dit tragische voorval laat een mens toch even stilstaan,....Koester wat je lief hebt,...het kan sneller voorbij zijn dan we denken,....

Wim, heel veel sterkte in deze donkere periode!! Weet dat er heel veel personen zijn voor jou! Trek je vooral op aan Tess en de mooie herinneringen die Kristel je heeft mogen geven.

Mijn oprechte deelnemening!

16:43 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-08-09

D-Day!!

Bijna een weekje voorbij en reeds volledig gerecupereerd van mijn allereerste 1/2 triathlon! Zoals beloofd,...het hele verhaal,....

 Zaterdag 1 augustus,...één dag voor D-Day!!

Samen met Marc (Vanassche) besloten we zaterdag reeds onze nummer te halen in Antwerpen. Zo konden we al eens de sfeer opsnuiven en meegenieten van de pasta party! En op die manier hoopten we zondag iets ontspannender aan de start te staan. Na een smakelijke pasta en nog wat kletsen op een overvol zonnig terras in het Antwerpse begaven we ons terug richting Gent, zodat we zeker vroeg genoeg in ons bedje zouden liggen! Jammer want het was wel leuk om nog wat bij te kunnen kletsen met enkele triatleten! En Anwerpen leeft op een zaterdagavond! Moet ik zeker eens overdoen in andere omstandigheden,...:-)

Thuisgekomen alles mooi klaargelegd zodat ik zondagmorgen het thuisfront niet zou wakker maken. Hopend op een even mooie dag als zaterdag, ging ik slapen,...Klaar voor de grote dag!!!!

Zondag 2 augustus D-Day!!

Naar deze dag heb ik negen maanden lang uitgekeken! Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om hier te geraken maar eindelijk zijn we zo ver!!!

Zondagmorgen 6u klaarwakker! Ik besloot om 6u30 op te staan zodat ik zeker nog tijd genoeg zou hebben om me rustig klaar te maken. Verschrikkelijk weer! En het zag er niet naar uit dat het de eerste uren zou stoppen,...

We hadden afgesproken om 8u30 aan het benzinstation in Kalken, nog tijd genoeg dus! Maar Marc was, zoals altijd, te laat, waardoor de zenuwen nog meer door mijn lichaam gierden,...,...:-)

Aangekomen in Antwerpen brachten we onze loopschoenen naar de daarvoor voorziene plaats aan Linkeroever. Daarna met de fiets in de St-Annatunnel om ons zo vlug mogelijk naar de andere kant van het water te begeven....Nog steeds aan het watergieten dus met lood in de schoenen en kletsnatte kleren kwamen we aan in de swim-bike wissel,...Fiets, helm, kousen, schoenen, eten klaarleggen + nummer,....aarrgghhh. Nummer vergeten in de auto!!! Het was ondertussen al 10u45, te weining tijd dus om terug te keren naar rechteroever. De organisatie kon me niet helpen en zei zelfs dat ik niet zou mogen starten zonder nummer,...was voor mij reeds uitgemaakte zaak,...ik zou niet starten! Maar gelukkig had Marc (redder in nood) mijn nummer zien liggen in de wagen toen hij snel nog even teruggekeerd was naar auto om bidon vast te maken aan fiets. Dus  toch starten! Me vlug in de ondertussen kletsnatte wetsuit gewrongen om me vliegensvlug tussen de gele badmutsen te begeven. Net op tijd voor het eerste startschot van de profs,...

En dan welgeteld 8min later klonk het verlossende schot!!

5720_110321329489_524079489_2064107_2630201_nIk lag onmiddellijk comfortabel in het water. Zonder al te veel klop en in 32' kwam ik met een super goed gevoel uit het water! Merci Nico om mijn tijd te roepen! Dit gaf me een super goed gevoel zodat ik met vleugels op de fiets sprong,...

Het was nog steeds aan het water gieten dus voorzichtig zijn was de boodschap!! Fietsen is nu niet bepaald mijn favoriete onderdeel van triathlon en dan nog eens in de gietende regen?!

5720_110324134489_524079489_2064275_7917263_n

Maar het  ging wonder boven wonder vrij goed! Was wel oppassen geblazen voor de tramrails en gladde matten maar doordat ik mezelf had voorgenomen alles vrij relax te doen waren de 90km voorbij voordat ik het wist:-)

Ondertussen was het gestopt met regenen zodat het elke minuut meer en meer genieten was! Ik probeerde de raad van Wim goed op te volgen om voldoende te drinken en eten zodat ik mijn klopke niet zou krijgen tijdens de 21km lopen!

Bij de wissel nog vlug even een plaspauze inlassen en weg waren we voor de volgende uitdaging,...de halve marathon!!

5720_110330644489_524079489_2064435_551610_n

Eerste kilometers gingen super goed! Tot net iets voor de tweede ronde mijn achillispezen niet meer mee wilden. Alles blokkeerde, voeten begonnen te slapen en moraal zakte me in de schoenen!! Ooit had ik hetzelfde gevoel gehad bij een halve marathon waar ik heb moeten stoppen door verrekking in achillispees:-(

Tweede ronde was een hel! Rond de 10de km begon het gevoel te verbeteren. Voeten begonnen wakker te worden en moraal kwam geleidelijk aan  terug door de vele supporters die me vooruit schreeuwden! Merciekes allemaal om telkens op het juiste moment de juiste prikkel te geven!

Tijdens de derde ronde ging alles iets soepeler maar toen begon de vermoeidheid in de beentjes. Pijnlijke qaudriceps hielden me tegen mijn tempo hoger te brengen dan 10km/u,.. In iets meer dan 2u werkte ik mijn halve marathon af. Meer dan verwacht dus nog veel werk aan dat lopen!! In een 5u32 kwam ik moe maar voldaan de finishlijn over!! Voor mij een geslaagd resultaat als je weet dat mijn doel was om onder de 6u binnen te komen!!

DSC_95881

 Een schouderklopje van Marc Herremans maakte mijn dag helemaal goed:-)

 

 

Om af te sluiten zou ik drie personen willen bedanken! Eerst en vooral mijn allerliefste echtgenoot. Hij zorgde er steeds voor dat ik even kon wegglippen uit Païs om mijn dagelijkse trainingen af te werken!! Zonder hem had ik nooit aan dit avontuur kunnen beginnen.Tweede persoon is Marc Vanassche die super goed gezorgd heeft voor mij in Antwerpen:-) En last but not least mijn trainer die me de volle negen maanden heeft gecoacht! Zonder hem was het me nooit gelukt!! Merciekes Wim!

Wat een dag!! Eentje om nooit meer te vergeten!!

 

 

 

 

 

16:20 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |