28-07-09

Nog 5 keer slapen,...:-)

Negen maanden geleden besloten Els & ik om ons in te schrijven voor de halve triathlon in Antwerpen. Wat vliegt de tijd,....Nog vijf keer slapen en het is zover!! Zondag 2 augustus dé allereerste halve triathlon,..aarrgghhh

De voorbereidingen zijn al bij al goed verlopen! Enkel wat tegenslag met de heup en de voeding die niet altijd even gezond was maar voor de rest mogen we niet klagen!! Toch 95% van de vooropgestelde trainingen kunnen uitvoeren. Dus zonder (materiële) pech zou het moeten lukken! Alleen jammer dat ik alleen aan de start zal staan van dit groot evenement. Patrick moet werken & Els heeft vroegtijdig moeten stoppen door kwetsuur....gelukkig zijn de supporters er nog:--)

Vandaag mail gekregen van Wim (trainer) met nog enkele instructies wat en wanneer ik moet eten voor en tijdens de wedstrijd. Toch een beetje onderschat wat er allemaal komt bij kijken. Snel even berekening gemaakt om genoeg voedsel te halen voor 6u wedstrijd. Hoewel ik stiekem hoop om net onder de 6u binnen te komen,...:-)

Nog snel even naar fietsenwinkel gegaan om nieuw bandje te laten steken zodat fiets tip top in orde staat tegen zondag!

Net terug van ritje van 40km achter de rug,.....fietsje bolt goed!!! Daaraan zal het dus al niet liggen:-) Hoewel ik voor dit onderdeel het meeste schrik heb! Zwemmen zit goed, lopen zal afhankelijk zijn van hoe ik van de fiets kom! Hopelijk schiet de 'diesel' dan in gang zodat ik de halve marathon comfortabel kan afwerken!

Morgen staat er nog een nog een rustige zwem- en looptraining gepland. Donderdag fiets nog eens controleren op een kort ritje. Vrijdag een kort loopje van 4 km en zaterdag nog een kleine km gaan zwemmen om beentjes wakker te houden! En dan D-Day!!

Na Antwerepn stomen we ons nog eens klaar voor de Mr T, Zwintriathlon en Ieper. Of mijn triathlonseizoen dan afgelopen zal zijn hangt van verschillende factoren af. Volgend jaar een marathon en in 2011 een volledige triathlon lijkt me wel iets:-)

Maar eerst Anwerpen overleven!!!!

 

Toedeloe!!

 

18:54 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-09

Zurich 2009

Zondag is het D-Day voor enkele vriend(en)innen.

Zij staan aan de start van hun eerste Ironman in Zurich! Spannend!!

Een beetje afhankelijk van hun ervaring en resultaat ben ik van plan om me ook eens klaar te stomen voor een eerste volledige trialon in 2011,... Florida of cananda lijkt me een mooie uitdaging:-)

Ik duim alvast dat ze met een goed gevoel over de streep zullen komen en dat ze zich een volwaardige IronwoMAN kunnen noemen!!

Veel succes aan iedereen!

Groetjes Ise

11:05 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-07-09

Nog een kleine maand,...

Nog een kleine maand en dan is het zover....Mijn eerste 1/2 triathlon in Antwerpen,...:-)

De voorbije weken waren niet bepaald ideale voorbereidingsweken. Door de heup kon ik nog steeds geen lange afstanden lopen. Door tijdsgebrek kon ik geen lange afstanden fietsen en door de sluitingsweek van de GUSB kon ik enkel in Blaarmeersen gaan zwemmen,... Gelukkig was het mooi weer en zat de moraal wel snor:-)

Voorbije week was een zware maar leuke week. Enkele lange ritten met de fiets kunnen doen en duurloopjes,...Gelukkig laat de heup het deze keer wel toe,...
Zalig met zo'n weertje! Soms verplicht om 6u opstaan om de tropische warmte voor te zijn. Maar dan staan we nog zo fris op de werkvloer,..:-)

Deze week nog een zwaar weekje voor de boeg! Volgende week welverdiend (al zeg ik het zelf) rustweekje. Om dan nog een weekje het onderste uit de kan te halen, en dan rustig uitbollen,....Spannend!!

14:38 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-09

Brugge 20 juni

De voorbije weken waren de hel! Pijnlijke heup, eten wat ik maar te eten vond, slechte moraal,...enz. Niet echt de ideale omstandigheden om aan de start te staan van een 1/4 triathlon! Maar niet 'puppen' zou Katrien zeggen,...GO FOR IT!!

Schrik dat het weer niet denderend zou zijn en met de moed in de schoenen dan toch maar vertrokken richting Brugge. Veel te laat aangekomen zodat de stress er al goed inzat! Moeilijk te vinden parkeerplaats, nummer die niet in enveloppe zat, parcour die vrij ver uit elkaar lag,..ppfff! Volgende keer vertrek ik toch uurtje vroeger!! Gelukkig was Ingridje mee die op zo'n moment mijn steun en toeverlaat was. Merci meisje!!

Eindelijk alles geïnstalleerd om net 15min voor het startschot aan de zwemstart te staan,....! Wat kon er nu nog mis gaan,....geen oordopjes,...aarrghhh Tja, dan maar zonder ... met gevolg dat ik de rest van de wedstrijd vrij 'doof' heb uitgedaan,...:-)

En dan eindelijk het ultieme startschot!! Goed vertrokken, niet teveel trekken en sleuren en onmiddellijk in goede positie. Velen hadden me gewaarschuwd voor het vuile water in de Reien maar daar heb ik eerlijk gezegd niets van gemerkt! Zalige temperatuur! De 1000m (iets minder denk ik) heb ik comfortabel afgewerkt! Op 16'44'' was ik uit het water,...de fiets op!

Een fietsparcour dat op mijn lijf geschreven stond! Geen bochten & constant langs het water,...meer moet dat niet zijn voor mij,....zalig!! Een beetje gezonde concurrentie onderweg van enkele irongirls maakte het toch nog boeiend:-)

Na 45km op de fiets kwam ik de wisselzone in. Een vieze scheidstrechter liet me even halt houden omdat ik mijn helm te snel had uitgedaan,...ook weer iets dat ik bijgeleerd heb!! Helm terug aan en af,....schoentjes aan, nummertje draaien...en weg waren we! Nog 10km op de tandjes bijten en mijn tweede 1/4 triathlon zat er alweer op!! Goed gevoel,...alleen jammer dat ik Line terug aan mij heb moeten laten voorbij gaan! Proficiat meid! Super prestatie!!

Al bij al had ik vrij goed gevoel na de wedtrijd. Als ik het vergelijk met St-Laureins heb ik het toch beter gedaan!! En daar doen we het toch voor!! Jiehaaa!

Op naar de 1/2 traithlon in Antwerpen!! BBrr,...komt wel heel snel dichterbij!!

18:50 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |