25-05-09

Tweede uitdaging: 1/4 triathlon St-Laureins!

6534_1153321482902_1523629218_382864_8379778_n
I did it! De eerste 1/4,...

Zaterdag 23 mei 12u30 start allereerste 1/4 triathlon!

Vroeg uit de veren. Strange, alweer weinig of geen zenuwen. Nog vlug een blauwe bak halen in plaatselijke Supra Bazar:-) En dan richting St-Laureins.

Deze keer kon mijn ventje me niet vergezellen:-( Er moet ook nog gewerkt worden natuurlijk, en Païs konden we onmogelijk sluiten tijdens deze drukke periode. Gelukkig wist ik dat er daar veel bekend volk ging zijn! En de gedachte dat Wim( trainer) er ook ging zijn stelde mij vrij gerust!

Bij aankomst zag ik Nathalie & haar ventje (ook hun eerste triathlon). Toch altijd leuk dat je nog even wat kan bijpraten net voor de start! Samen zetten we alles klaar. Om ons dan naar de start te begeven.

De eerste wave startte om 12u30, wij (wave 2) waren aan de beurt om 12u35....en dan het startschot,...

Watergevoel zat onmiddellijk goed. Alweer niet veel klop gehad. Die dames zijn duidelijk veel rustiger dan die mannen....:-) Tijdsregistratie van zwemmen werd niet opgenomen doordat ik blijkbaar te vroeg badmuts had uitgetrokken. Tja, die mensen konden mij niet volgen zeker,...:-).... Volgens Berry & companie was ik op 18 min. uit het water! Geen slechte tijd voor mij,....dus met goed gevoel op fiets!!

Met zwembril nog rond mijn hals sprong in enthousiast op fiets:-) Weinig bochten, mooie omgeving, zalig weer,...meer moest het echt niet zijn! Voor dat ik het wist was de 40km voorbij!

Maar dan,...de overgang van fietsen naar het lopen ging in Geel langs geen kanten... De schrik zat er goed in dat het deze keer terug van hetzelfde zou zijn. De eerste km had ik hetzelde vervelende zware gevoel. Maar de 'diesel' kwam er gelukkig door. Met een veel beter gevoel dan in Geel werkte ik mijn allereerste 1/4 triathlon af in iets meer dan 2u36min en als 18de vrouw.

Ook mede dankzij de supporters die me over de meet hebben geschreeuwd heb ik deze triathlon met succes afgewerkt! Bedankt Marc, Wim, Nico, Berry & Inge!!

Op naar de volgende! Brugge here we come!!

15:24 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-05-09

Volgende uitdaging,....1/4 triathlon St-Laureins

Het nadert snel!! Volgende week zaterdag  staan we alweer voor nieuwe uitdaging!! Mijn allereerste 1/4 triathlon! Alles bijna dubbel dan in Geel,...moet lukken! Niveau zal waarschijnlijk veel hoger liggen dan in Geel want de irongirls doen niet mee in St-Laureins. Hun volgende uitdaging is pas in Brugge! Ik zal dus goeie papieren moeten hebben,...:-) Deze week leuke trainingsweek! Enkele keren zwemmen. (Hopelijk voorspellen ze mooi weer dat we nog eens kunnen gaan ploeteren in Vosselare put:-)  een duurloopje van 14km met looppartner en zondag trainen op die 'verdomde' overgang fietsen-lopen!  Het zal er snel zijn!!! Hopelijk even goed of beter dan in Geel! Tot dan!

 

14:01 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-09

1/8 Triathlon GEEL

Triathlon GeelMoederdag, zalig weertje, ventje die toch besluit om mee te gaan naar mijn eerste wedstrijd,...wat kan er nu nog misgaan!! 7u30 vroeg wakker,...lichte zenuwen maar al bij al valt het alweer goed mee! 8u30 naar de bakker om koeken voor Patrick,...wat een rij,...niet opjagen,...tijd genoeg!! 9u vertrek naar Geel!!!10u30 aankomst Geel, eerst eens op verkenning en dan rustig alles gaan klaarleggen en omkleden. Jeetje, wat komt er toch veel kijken bij triatlon,...12u30 Start....Water viel goed mee! Lag in hele goeie positie in water. Niet veel klop gehad van de andere irongirls,...Volgens Patrick kwam ik als 15de uit het water. Hij moedigde me aan, stuurde bij waar nodig,...Wat was ik blij dat hij bij me was!! Wissel ging dus heel vlot (merci schat!)En dan op de fiets,...PPff,...afzien! En dan die bochten, een echte ramp!! Al snel vlogen me enkele dames voorbij,..ik liet me er niet echt door ontmoedigen want mijn 'sterktse' onderdeel moest nog komen,...allé dacht ik toch:-) Na een lange rit op de fiets kwam ik aan in de wisselzone ( rond de 21ste positie). Ik dacht nog enkele dames terug in te halen met het lopen maar de zware benen staken daar een stokje voor!! Alweer iets waarvoor ik  zal moeten trainen!Al bij al had ik toch een super goed gevoel na de wedstrijd! Mijn eerste wedstrijd als 21ste eindigen van de 104 irongirls,...had ik alleen kunnen van dromen!!Een gelukkige coach aan de aankomst maakte het voor mij compleet!!Bedankt Wim! Op naar de volgende!!St-Laureins here we come!En wat de volgende uitslagen ook mogen zijn... Mijn triathlonavontuur is reeds geslaagd door de steun en nieuwe vriendschappen die er ontstaan!! Waaronder Karen (looppartner), Marc (zwempartner in open water), Line (mijn superleuke concurrente), Ingrid één van mijn supporters en uiteraard de facebooklopers!!

15:41 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aquatlon Wachtebeke

29 maart 2009Mijn eerste kleine voorbereidende wedstrijd voor de grote dag (Antwerpen 1/2 triathlon)Met vriendin vertrokken richting wachtebeke! Totaal niet zenuwachtig...Misschien omdat ik nog niet wist wat me te wachten stond!Voor veel irongirls was het hun allereerste wedstrijd. Ik moet je niet zeggen zeker wat voor 'kippenhok' het daar wel leek:-)Me een beetje afgezonderd van de groep totdat we van start mochten gaan...Zwemmen (500m in 50m bad) ging me behoorlijk goed af. Een goeie wissel om daarna nog eens 5km te lopen. Lopen ging super!Besluit...geslaagde wedstrijd 12de van de 80 irongirls!Tevreden naar huis,...Bedankt Ingrid om me te vergezellen naar wachtebeke!!

15:36 Gepost door Flootje in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Doelstellingen

2646_1088390179040_1505028441_237995_1688977_ss1545302257_30190921_7303726Na een goed gesprek, lactaattest en allereerste zwemtraining wisten we waar we naartoe zouden werken,..!!Wat waren, zijn mijn doelstellingen!!10 mijl Brugge-Oostende (zie foto's met de toffe bende,...de facebooklopers), Aquatlon Wachtebeke, Ronde Van Vlaanderen, ING run Oostende, 10 mijl Antwerpen, 10 km Knokke, 1/8 triathlon Geel, 1/4 triathlon St-Laureins, 1/4 triathlon Brugge, 1/2 triatlon Anwerpen, Marathon, Mont Ventoux. Iets te hoog gegrepen volgens trainer maar we zien wel wat we er van zullen kunnen verwezelijken hé,...:-)Reeds verwezelijkte doelstellingen,....Brugge Oostende (1u26) 10 km Oostende (49 min)10km Knokke ( 57min 30sec)Aquatlon (12de van de 80 irongirls)

15:14 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Start van triathlonavontuur,...

Oktober leek me toen nog zo ver weg,...:-(Daarom besloot ik zelf al een beetje te beginnen trainen...Ik ging 1 keer per week zwemmen, 3 keer lopen en 1 keer fietsen. Dit leek me toen al vrij veel! Niet wetende dat dit toen niets was:-)En dan,..sneller dan verwacht kreeg ik van Wim mijn eerste 2 trainingsweken! En zo gingen we van start op maandag 29 oktober 2008!Op naar mijn triatlonavontuur!!Ik kon alvast beginnen oefenen op nieuwe fiets!! Foto's appartement 017

15:04 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe het allemaal begon,...

s542523445_710617_1381s542523445_710615_462Lopen, lopen en nog eens lopen,...Na een marathon en talloze kwetsuren had ik het wel gehad! Eventjes geen sport voor mij,...Tot op die dag (augustus 2008) me een klantje vroeg of ik geen zin had om 5km te lopen op de Mr T in Gent. Eén van hun trio's was ziek en kon niet meedoen! Vijf km leek me nog wel eens leuk op te doen,...just for fun!!Nooit gedacht dat de triatlonmicrobe daar ging toeslaan:-)Ik zou me de dag zelf nog inschrijven in een triatlonclub!! Maar niets was minder waar:-( Door de late uren in Païs (www.pais-online.be) kon ik maximum één keer per week samen trainen met gelijk welke club....Dan maar verder zoeken naar een oplossing! Zo kwam ik terecht op de site van 3coach. Ik nam contact op met één van de 3 coachers en zo kwam alles in een stroomversnelling terecht.Wim Vandewielle (me toen nog niet bekend) belde me op met de vermelding dat we eind oktober zouden kunnen starten...

14:47 Gepost door Flootje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |